אני רואה פה בעיקר תאוות בצע: 43% מהבניינים ברעננה מיישמים

עומר247

New member
בוא לא נלמד מהאמריקאים איך לבנות בתים

הבתים שם נשרפים בשניה ובטורנדו שכונות שלמות נמחקות
הייתי מציע להם ללמוד מאיתנו איך בונים בתים
 
לא צריך לעשות סלט

הבניינים שבנויים מעץ וגבס הם בתים פרטיים בגובה קומה או שתיים ששייכים למשפחה אחת. הבניינים שעוברים תמ"א הם בניינים משותפים בני 12 עד 16 דירות בדרך כלל.
&nbsp
מעבר לזה, טכנולוגיית הבניה היא לא רק חומרים - היא בעיקר הנדסת השלד, חיבורים וכו'. צריך לעבוד עם מה שיש ומה שיש זה בניינים שבנויים עם שלד בטון ובלוקים. את הבניינים האלו צריך לחזק. זה שיש לך שכנים תאבי בצע לא אומר שכל תמ"א היא תאבת בצע. רוב הבניינים ברעננה שנכנסו לתמ"א הם בנייני שיכון ישנים שנבנו לפני התקן נגד רעידות אדמה (1980), ללא ממ"ד והרבה פעמים גם ללא מעלית.
&nbsp
הביקורת שלי על התמ"א היא שהעיריה העדיפה לקדם תמ"א בכל בניין בנפרד במקום לעודד על ידי זכויות בניה מוגדלות פינוי בינוי של שכונות שלמות. אפשר היה גם להרחיב את הרחובות, לדאוג ליותר חניה ומוסדות ציבור ולטרטר את התושבים פחות. חבל מאד שזה לא נעשה כי בניין שנעשית בו תמ"א תמיד יהיה פחות טוב מבניין חדש וברעננה יש אפשרות כלכלית לעשות זאת.
 

delma

New member
רוצים לעשות פינוי בינוי

בברנדס. מהכרותי המצוינת את הבתים והאזור, הדיירים החדשים שיבואו לגור שם לאחר שהבינוי יושלם יקבלו במתנה פריצות לרכב בחינם.
 
גרתי שם פעם. לא יודע על מה אתה מדבר.

מעבר לזה, זאת בהחלט לא השכונה הזולה בעיר וכנראה שיש סיבה לכך
 

delma

New member
בישראל אין טורנדו

וגם לא הוריקנים. לו היו כאלה, היית מבין שעצם זה שאתה גר במבנה שעשוי מלבנים, לא עוזר לך בכלום.
ובישראל יש גם מכבי אש. הם לא מצילים חתולים מעצים.
לו העניין פה היה באמת חיזוק נגד רעידות אדמה, אז מה עם מבני ציבור? מה עם בתי ספר, בתי חולים, בנייני משרדים, ובתים פרטיים, הם לא יקרסו כשתהיה רעידת אדמה, הרעידה תתרחש רק מסביבם ותפגע נקודתית רק בניינים משותפים פרטיים?
 
אין סתירה.

באותו אופן, אפשר להצביע על אינספור מחדלים בישראל. הנקודה היא שכשמדובר ברכוש פרטי, אפשר לרתום את הכסף הפרטי לעניין. כדי לחזק מבני ציבור, התקציב צריך לבוא מהארנונה או מתקציב המדינה. בכל מקרה, תמיד על חשבון משהו אחר עם דחיפות פוליטית גבוהה יותר.
 

ATAF151

New member
המטרה היא קודם כל תאוות בצע

1. הרי אם כל כך חשוב לחזק מרעידות אדמה או טילים, מדוע אף אחד בניין לא שקל אפילו להשקיע כסף כדי לבצע את החיזוק מכספו לפני שתמ"א 38 היה רלוונטי? אם מבצעים רק את החיזוק נטו, זה לא סכום כל כך גבוה.
2. בפגישות של דיירים עם יזמים, איש לא חוקר לגבי טיב החיזוק אלא אך ורק לגבי איזה בונוסים יקבלו הדיירים.

אני הייתי משאיר את המצב כפי שהיה קודם, כלומר תוספת קומה וחצי וביצוע החיזוק ולא נותן 2.5 קומות כפי שנקבע לאחר שינוי החוק. ברעננה בוצעו ותוכננו הרבה פרוייקטים גם כשהוסיפו 1.5 קומות. 2.5 קומות רק מרחיב את תאוות הבצע כדי שהדיירים יוכלו לדרוש עוד פינוקים והקבלן והעיריה יוכלו להרויח יותר. 2.5 קומות או אפילו יותר מתאים לאיזורים מרוחקים שם לא בוצעו כלל פרוייקטים.
 

32103210

New member
למה ? אולי כי לתושבים אין כסף,,,,,,

הרי גם שהחיזוק נעשה "ללא עלות של הדיירים " תראה כמה זמן זה אורך עד שמתחילים העבודות.
"אם היו עושים רק את החיזוק עצמו ,זה לא סכום גבוה " מה זה לא גבוה 150 אלף ש"ח ליחידת דיור זה לא הרבה ?
"בפגישות של דיריים עם יזמיםאיש לא חוקר לגבי טיב החיזוק אלא אק ורק איזה בונוס יקבלו הדיירים" יקבלו תוכניות מאושרות ומפוקחות ע"י מהנדס מורשה ,ואם יגידו להם ששמו ברזל סיגמה 12 , מישהו מבין בזה ????
מה שאתה אולי צודק ,זה שנראה שהיזמים קיבלו תיאבון יותר מהדיריים והם " סוחטים הטבות מהרשויות .( זה רק נראה כך ,אבל מה אנחנו ,סליחה אני מבין,,, )
 

ATAF151

New member
אני לא מסכים

ברור שלא לכולם יש כסף. אבל, היו רבים שהשקיעו כסף רב בשיפוץ הבניין, בלובי, וגם בדירה הפרטית שלהם. אבל לא היה אפילו אחד שהשקיע בחיזוק הבניין מרעידות אדמה.

לגבי טיב החיזוק - אם לדיירים זה היה כל כך חשוב, אז הם היו שוכרים מומחה מטעמם שיודא שהחיזוק מתבצע באופן הטוב ביותר. אבל הם אפילו לא חולמים לשכור איש כזה. הם רק מבררים עם הקבלנים מי יתן להם יותר במרפסות, בחניות, במחסנים בתריסים חשמליים וכדומה.
 

3718

Member
למה לרצות לגור ב 5חדרים+מעלית במקום 4 בלי זה תאב בצע?

למה לרצות לגור ב 5 חדרים+מעלית+חניה במקום 4 חדרים קומה ג בלי מעלית, זה "תאבת בצע"?
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 
פשוט סדום ועמורה!


 

ATAF151

New member
תאוות בצע כי זה הרצון היחידי

נוצר מצב לא טוב שלפיו יש אחדות דעים בין הדיירים לקבלן, לפיו את שניהם לא מעניין החיזוק נגד רעידות אדמה, ושניהם מסכימים שיושקע בחיזוק הזה המינימום האפשרי.
 

עומר247

New member
הדיירים רוצים שהקבלן ישקיע את המקסימום

למה נראה לך שלא??
&nbsp
ושוב אני אומר לך, אני יודע על קבלן אחד לפחות שבנה ברעננה לפי תמא 38/1 והפסיד הרבה כסף מהפרוייקט, למרות שהוא מכר את הדירות בהמון כסף
 

עומר247

New member
ממש הגיוני מה שאתה אומר, בגלל זה התוכנית כל כך הצליחה

עד כדי כך ש30 בניינים מתוך 500 סיימו תמ"א ואנחנו מדברים על רעננה שמחירי הדירות בה גבוהים.. בחצי מדינה זה בכלל לא משתלם
&nbsp
מציע לך לבדוק כמה כסף הפסיד כל קבלן שבנה לפי תמ"א 38-1
 
מצטער, אבל אין לך כל כך מושג על מה אתה מדבר

1. לדיירים אין כסף לזה. אולי לחלק יש, אבל מספיק ששליש מהדיירים בניין יגיד שאין לו ונגמר הסיפור. אתה חושב שאנשים נהנים לטפס לקומה רביעית ללא מעלית? ועדיין, מספר הבניינים שמוסיפים בהם מעלית או עושים בהם שיפוץ יסודי כלשהו על חשבון הדיירים - בטל בשישים. לי אישית יש נסיון מר בגיוס כספים קטן קטן בשביל להחליף דלת כניסה לבניין, ללא הצלחה. דלת! ואתה מדבר על חיזוק! הצחקת, אבל ממש.
&nbsp
2. מה יש לחקור לגבי טיב החיזוק? אתה חשוב שהדיירים הם מהנדסי קונסטרוקציה מדופלמים? שהם בכלל מסוגלים להבדיל בין סוגי חיזוק? הם סומכים (ובצדק!) על התקן הקיים בתחום. בשביל זה יש תקנים וחוקים. מה דעתך על בניינים ברעננה שנכנסים לתמ"א אפילו ללא ליווי של עורך דין מטעם הדיירים? שחותמים על סעיפים דרקוניים? הכל עובדות. ואתה רוצה שיחקרו את טיב החיזוק... לא בתוך עמך אתה חי.
&nbsp
3. המצב הקודם תקע את התמ"א. במשך כחמש שנים שום דבר לא זז עד שזכויות הבניה הוגדלו. זאת עובדה בשטח. אם כבר, הייתי מגדיל את זכויות הבניה גם ל 5 קומות, תוך התניה בהריסת שכונות שלמות והרחבת התשתיות במתכונת של בינוי-פינוי-בינוי.
 

ATAF151

New member
לא קשור למעלית

אני אומר שאם לאנשים היה כל כך אכפת אז הם היו מבצעים רק את החיזוק נגד רעידות אדמה ללא מעלית וללא מרפסות ושאר שיפוצים וכו.
אבל בפועל חלק מהבניינים כן השקיעו בצבע, בתוספת מעליות, בתוספת מרפסות שמש, בשיפוץ הלובי וכמובן בשיפוץ הדירות שלהם, אבל איש לא הסכים להשקיע בחיזוק לרעידות אדמה.

נכון שיש בעיה בהרבה בתים בהם קשה לגבות כסף אפילו להחלפת דלת כניסה לבניין, אבל היו בתים שכן ביצעו שיפוצים גם לפני התמ"א, רק ללא הרכיב של החיזוק.
בנושא הזה אני הייתי מעביר את ועדי הבתים לטיפול העירייה. ועד בית ישולם לעירייה והם ידאגו לתחזוקה, הם ישפצו את הבניינים כדי לא יראו זוועתיים וכולנו רק נרויח מזה.
 
כמה הערות

חיזוק נגד רעידות אדמה הוא עסק יקר, כנראה הכי יקר מכל השיפוצים שהזכרת. וכן, לאנשים קשה להחליט להוציא כסף היום בשביל אירוע בהסתברות נמוכה בעתיד, בדיוק כמו שקשה להם לוותר על סופגניה היום בשביל להיות רזים מחר ובדיוק כמו שקשה להם לוותר על חופשה היום בשביל שתהיה להם פנסיה מחר. אנשים אוהבים סיפוקים מידיים. השאלה היא האם תפקידה של המדינה הוא פשוט להשלים עם הטבע האנושי או לעשות משהו בנידון? לשם שינוי, המדינה גילתה אחריות. מצויין. זה לא הופך את החלטת הדיירים לתאבת בצע.
&nbsp
לגבי תשלום לעיריה, לא הייתי עושה את זה. הייתי פשוט מטיל חובה חוקית על כל ועד בית לנהל חשבון בנק מיוחד ונפרד לטובת שיפוץ כללי וכל הדיירים יצטרכו להפקיד לשם כסף נפרד. מי שלא יעשה את זה, יקבל הערת אזהרה על הדירה בטאבו שלא תוסר עד שהחוב יוסדר. פשוט וקל ולא צריך לערב עיריות שההתנהלות שלהן רחוקה משלמות לעיתים קרובות. במדינות אחרות זה המצב.
 
לידיעה

רוב פירי המעליות בתמ"א 38 הינם תוספת לחיזוק הבנין .. היות והם עשויים בטון מזוין ברמת עמוד בטון מהקרקע ועד סופו של הבית בגודל של 180 על 180, אבל היות ורוב הכותבים כאן . תאוריתיקנים בלבד ולרוב גם אין מושג קלוש בנושא חוזק או בבניה בכלל , אז יכול להתפתח כאן סוג
שרשור של גיבוב שטויות בנושא.. חמדנות , מה נותנים ומה לוקחים, מי נותן מי מקבל ..
אבל זהו זאת הדמוקרטיה . שגם מי שאינו מבין , מי שאין לו ידע , יכול לספר לנו כאן כל מיני סיפורים של בעד או נגד, של קירות גבס וקרשים
ועוד גיבובי שטויות . שהמקלדת מסוגלת להדפיס...
ואגב כל בנין שעבר תמ"א ברעננה ערך דירותיו עלו באחוזים ניקרים . ומי שהסכיל ועשה גם שיפוץ בתוך המרחב הפרטי שלו . רכושו שודרג יותר
יום נעים למבינים , וים נעים גם לאלו שאינם יודעים על מה הם מדברים.... ולמען הגילוי הנאות הכותב הינו מפקח ועשה זאת לפחות בבית אחד שכבר גמור ברעננה. ודייריו רובם ככולם נהנים מהמוגמר.
 
למעלה