אני רואה שאף אחד לא רשם את זה...

liavt

New member
ממש קשה לי

הידיעה במיוחד קשה לאור פוריותו הרבה וגילו הצעיר. סבא שלי חלה באלצהיימר, ואני חושב שזאת דרך נוראית למות. כולי תקווה שהתדרדרותו תהיה מאוחרת ככל האפשר, וכי השלב בו הוא יהיה מודע לירידת יכולתו השכלית יהיה קצר ככל האפשר.

gaspode

New member
זה הלם. הוא צעיר כל כך.

אפשר רק לאחל לו שנים רבות ככל האפשר של צלילות. אני מקווה שהאופטימיות שלו לא תיפגע.

טליה1233

New member
למי שרוצה לפנות אליו..

בידיעות אחרונות נכתב היום (לא בדקתי ב-ynet) על פרופסור בקה סלומון, שמחקרה בנושא פתרון לאלצהיימר, נכלל כאחד מ-50 ההישגים החשובים לשנת 2007 עפ"י "סיינטיפיק אמריקן". בקצרה: בנסיון עם עכברים, הוחדרו למוחם בקטריופאג'ים, המפרקים משקעי חלבונים במוח (אחד הגורמים העיקריים לאלצהיימר), וזאת באמצעות האף ע"י תרסיס. עפ"י העתון, בנה הקים חברת סטארט-אפ שתייצר תרופה למחלה, בהסתמך על תוצאות המחקר של אמו. לדעתי כדאי וחשוב לידע את טרי פארצ'ט בתחום. כאדם ידוע ומפורסם הוא יוכל לתרום ולעודד גיוס כספים לנושא, מה שגם יביא (מקווה מאוד) מזור לעצמו.

מממ...

אוקיי, אני חושב שיהיה הכי נכון לשלוח לו אימייל בשם כל הפורום, עם פרטים על האישה הזאת (עשיתי חיפוש ומצאתי מאמרים שלה) וכמובן ברכות חמות ולבביות. אני מיד שולח, ללא דיחוי. כמו כן, אני אתחיל לברר לגבי מה אנחנו יכולים לעשות בנושא.

gaspode

New member
כן! כן!

ראיתי גם שיש כלבי...נחיה, לחולי אלצהיימר. אבל זה, כמובן, לשלבים מתקדמים יותר של המחלה.

דמוסנטס

New member
לא כל כך נורא-כל יום פוגשים אנשים חדשים! ../images/Emo6.gif

וברצינות לרגע,הכאב האמיתי במחלה הוא אצל הסובבים ולא אצל החולה עצמו. מוות הוא מוות וכאב נמצא רק אצל החיים.כך שאת תנחומיכם תשלחו למשפחה. אגב אלצהיימר זה לא משהו מהיום למחר,ישנן טכניקות שמעכבות אותו וישנן תרופות שעוזרות למצב,כך שאל תמהרו להספיד את פראצ'ט,ייתכן שאפילו יש לו עוד 20-30 שנה לפני איבוד צלילות מוחלט. ותסתכלו על החיים בצורה פילוסופית,בדיחות יכולות לעזור
!

popi199

New member
הגעתי מהעמוד הראשי

והייתי חייבת להגיב, אני לא מתכוונת לפגוע או להשמע בוטה אבל כבת לאב חולה אלצהיימר ונכדה לסבתא חולת אלצהיימר אני חייבת להפריך את הדיעה שחולה אלצהיימר הוא איזה סוג של מפגר שלא מבין מה קורה סביבו, חולי האלצהיימר יודעים טוב מאוד שמשהו לא בסדר איתם, שיש להם בעיה, הם לא תמיד זוכרים מה המונח המדעי ולמה בדיוק המחלה גורמת אבל הם סובלים גם מאי הידיעה שמביאה לדכאון. הם שמים לב שהדברים הכי טריוויאלים נלקחים מאיתם, קשה להם לבטא את זה במילים אבל זה נמצא להם בראש כל הזמן וזה מייסר אותם. את הדבר הזה למדתי מאבא שלי, שלפני המחלה הייתי כ"כ קרובה אליו שגם עכשיו כקשה לו להסביר את עצמו במילים, אני מבינה בלי שהוא יגיד. לגבי טווח הזמן, אלצהיימר זו לא מחלה אחת מוגדרת שאפשר להגיד "בדר"כ לוקח להם כך וכך שנים עד שהם מגיעים לאי צלילות" יש כ"כ הרבה סוגים, המצב של אבא שלי התדרדר כ"כ עד שלפני שנה הוא לא זכר תאריכים, דבר שקורה לכולנו, והיום הוא לא זוכר מה הוא עשה לפני שניה...יש למחלה הרבה סוגים ויש לה הרבה פנים. לי, עם כל הכאב יש עתיד שלם לחיות, הכאב הוא רק על זה שאני לא אוכל לחלוק אותם עם אבא שלי לאורך זמן. לאבא שלי אין עתיד, והוא יודע את זה, אני חושבת שחשוב שנבין שהכאב של הסובבים את החולה הוא כאין וכאפס לעומת זה של החולה. מצטערת על החפירה אבל הייתי חייבת להפריך כמה דעות ממש לא נכונות שנכתבו כאן לגבי המחלה הזוועתית הזאת.

gaspode

New member
../images/Emo45.gif

אין לי הרבה מה להוסיף - רק לחזק, האנשים החולים במחלה מודעים לכך. זה קשה מאוד להתמודד עם שיכחה של דברים, במיוחד כשאתה יודע שהמצב רק יתדרדר. סבתא שלי במצב לא כל כך גרוע ב"ה, אבל היא ממש בדיכאון.

דמוסנטס

New member
הרבה סוגים?אולי. הנגיעה שלי לאלצהיימר היא

דרך חבר(בן משפחה שלו).בכל אופן,אצלו תחילת האלצהיימר אובחנה כמעט 30 שנה לפני שהוא התחיל להדרדר.הוא התחיל לעסוק במדיטציה ובעוד טכניקות לאימון קוגנטיבי.עד לפני מספר שנים מצבו היה מצוין וכשחלה ההתדרדרות היא התרחשה בקצב מהיר יחסית(ייתכן והדבר קרה בגלל נסיבות מסויימות שנוצרו באותו זמן). עכשיו,לדברי חברי,הוא בספק שאותו בן משפחה מבין מה הולך סביבו ומה מצבו,זה עמוק יותר מסתם חוסר יכולת לתקשר. מכאן אמרתי(ועדיין אומר),את מה שאמרתי. אגב,מישהו מכיר עוד בדיחות על אלצהיימר?

limilu

New member
יש את, "היום יום האלצהיימר הבינלאומי,

אבל מי זוכר את זה?"

דמוסנטס

New member
../images/Emo6.gif ענק! לקח לי כמה שניות לקלוט את זה,התחלתי

אפילו לבדוק אם באמת יש משהו היום!!! נזכרתי בעוד אחת. "יש לי אלצהיימר אבל לפחות אין לי אלצהיימר".

toi

New member
|יר| צר לי,

אבל רק לקרניאלה מותר להיעלב פה. אנו מעריכים את מאמצי ההיעלבות שלך, אך הדבר פוגע בנו כחברה. אודה לך אם תוכלי להשאיר את מלאכת ההיעלבות לנוגעים בדבר. בתודה מראש.

אנשים יקרים

אתם כבר חמישה ימים סביב עניין המחלה ועושה רושם שאתם כבר הספדתם אותו. הבן אדם עדיין חי ובועט ובתקווה יהיה איתנו עוד הרבה שנים טובות ופוריות. אני לא רוצה להשמע חסרת רגש אבל הוא די מבוגר ויתכן והשיבה הייתה משיגה את המחלה בכל מקרה. אני חושבת שעל מנהל הפורום להרים קצת את המורל ולא לשקוע במרה השחורה הזו. הוא עדיין חי, אולי תשמחו על כך? כל יום עם אנשים ברוכי כשרונות הוא מתנה. תתעודדו, טרי פראצ'ט לא מת! חמישה ימים רק לדבר על כמה עצוב? יאללה, יש הרבה על מה לדבר כל עוד הוא עדיין פה ומספק לנו חומר למחשבה ולשיחה.

gaspode

New member
נשמח כשימות! בקצב שהוא כותב

אנחנו לא מספיקים לקרוא. זה, כמובן, לא ברצינות.

בושה לך וחרפה לך!

זה הרי ידוע שפראצ'טיסטים הם אנשים מאוד לא ציניים! איך את מעזה ללכלך בציניות את דפי הפורום הזה?!

למעלה