אני רוצה ילדים

אני רוצה ילדים ../images/Emo12.gif

אני כותבת כאן בפורום עוד מהיותו בן 3 עמודים. אני זוכרת שכל כך שמחתי לגלות את הפורום ושישבתי לקרוא את כל ה-3 עמודים שהיו בו כולל הכל כדי לא לפספס שום דבר. חברות וחברי הפורום הקבועים והותיקים כבר מכירים אותי וירטואלית, וחלקם גם נפגשו איתי אישית, ואף שאינני רוצה להחמיא לעצמי יתר על המידה, נראה לי שמספר מכובד של אנשים פה מעריכים אותי כאדם, כאישה וכחברה בפורום הזה. ועדיין, מתוך ידיעת הדברים שאני עומדת לומר, אני מוצאת עכשיו את עצמי מתנסחת בזהירות כהולכת על ביצים. למרות כל ההיסטוריה שלי פה בפורום, אני חוששת שמישהי תחליט, בעקבות הדברים שיש לי לומר, שאני איזה סוג מתוחכם מאד של טרול. אף על פי כן, זהו בדיוק המקום שבו הייתי רוצה לכתוב את הדברים. רק כאן אמצא נשים (וגברים) שיוכלו להבין את דברי בהקשר הנכון. אז זהו. נגמרה ההקדמה. עכשיו, לקחת אויר ולקפוץ למים. זה היה אתמול בערב, אחרי שהלכו כל ההורים, אחרי שהעליתי לפורום את הסיפור הארוך על סידור הדירה, אחרי שנגמרו הסדרות המעניינות בטלויזיה (אין לי כבלים, ככה שזה קורה די מהר). אני והאיש יושבים בסלון. בסלון ה"מחודש" שלנו - זה המסודר, זה בלי ערימות הארגזים בכניסה, זה עם השטיח ש'צמח' במרכזו והחתולות ש'נשתלו' עליו. האיש יושב וקורא ספר, בשיא הזולה של החיים שלו. אבל אני לא רגועה. אני מסתכלת על הדירה, שסוף סוף, אחרי כמעט שנה שאנחנו גרים בה, מתחילה להראות כמו בית. אני מסתכלת על השטיח בסלון, ונזכרת איך בילדותי שיחקתי על השטיח בבית הורי. איך בימי שבת בבוקר, הייתי משחקת עם הורי ואחי 'מונופול' ו'משחק הזיכרון' כך על השטיח בסלון. אני נזכרת, ורוצה לחזור לשם, לשבת על השטיח ולשחק 'מונופול' או 'משחק הזיכרון' או 'לגו', אבל לא כילדה. אני רוצה לחזור לשם כהורה. פתאום הרגשתי שחסר לי בבית איזה ילד או שניים. פתאום הרגשתי שאני רוצה ילד. כבר אמרתי כאן בעבר שאני לא רוצה להביא ילדים לעולם, אבל אני כן רוצה לגדל ילדים. הדברים היו נכונים גם אז ועדיין הינם נכונים. אבל עדי עכשיו כל נושא הילדים היה רחוק ממני - ידעתי שאני רוצה שפעם יהיו לי ילדים. מה שהשתנה אמש הוא שהעניין הפך להיות קרוב. כבר לא תכנית כללית לעתיד הרחוק, משהו שיקרה פעם אבל לא ברור מתי. לא עוד. אני רוצה ילדים. אני רוצה אותם עכשיו. והגיע הזמן להתחיל לפעול בעניין. אני אומרת את הדברים, ורגשותי עדיין מעורבים. זה שינוי גדול בחיים, וגם ברור לי שהשינוי לא יהיה מיידי (להיפך - הוא עלול לקחת הרבה מאד זמן), אבל השינוי קרה אתמול, ואני עדיין בסערת הרגשות. רציתי לשתף דוקא אתכן חברות הפורום היקרות (וגם החברים היקרים), כי רק אתן יכולות לראות את הדברים מתוך ההקשר הנכון (וצר לי, אימהות יקרות, אבל לא אליכן אני מדברת כעת. לא את הקשבתכן ותמיכתכן אני מבקשת, אלא את זו של הלא-אימהות שכאן).

gertrude

New member
אני חושבת שזה יופי!

תמיד אמרת שאת מעדיפה לרצות ילדים, ועכשיו את רוצה. זה נהדר ואני שמחה בשבילך (ובשביל זוגך) מאד מאד. מה הוא אומר על זה? מה את מתכוונת לעשות עכשיו? אימוץ? מה הרגשת פתאום כשהחלטת? נבהלת? עכשיו את שמחה ורגועה? את עוד מתלבטת או שעכשיו זה ברור כשמש? אמרת כבר למשפחות? את בטח מרגישה מאד מוזר... אני בטוחה שתהיי אמא נהדרת! ספרי ספרי...
ועוד משהו - לפעמים הרבה יותר קשה לשנות דעה לא מקובלת, מאשר להחזיק בה מלכתחילה. צריך הרבה אומץ בשביל להצהיר על השינוי ואני מאד מעריכה אותך על הודעתך זו המפתיעה.

עינת12

New member
יש לך הרבה אומץ גאטו

זוכרת את השרשור ההוא בו כתבת כמה את רוצה שאותו ניצוץ (אולי זה היה מנוסח אחרת) יתעורר בך. הנה זה קרה. ואני כל כך שמחה בשבילך. מה לעשות שגרטרוד הקדימה אותי וכתבה לגבי האומץ.... רק יכולה להוסיף שהיא צודקת.
מכל הלב חתול שחור ואמיץ. איכשהו יש לי הרגשה שלילד/ילדים שלך תהיה אמא נפלאה
בהצלחה בהצלחה גאטו. ועוד
אחד כי... סתם בא לי....

../images/Emo51.gif גרטרוד ../images/Emo24.gif

כמו תמיד, את מחזקת גם כשאת שואלת שאלות קשות. אני מקדמת את האתגר בברכה:
כשאמרתי שאני מעדיפה לרצות ילדים, התכוונתי למובן הרגיל של לרצות ילדים משלי, כמו כולם. זה לא מה שקרה. אני עדיין בדעתי שאינני רוצה להביא לעולם ילדים, גם משום שאינני רוצה לכפות את החיים על אותם ילדים וגם משום שאינני רוצה להמשיך את ייצוג הגנים שלי בעולם. מבחינה זו, השינוי בעמדתי לא הקל עלי את החיים (והרי זו הסיבה שאני מעדיפה להיות כמו כולם - זה פשוט קל יותר).
בן זוגי שמח מאד לנוכח השינוי, כמובן. הוא רוצה ילדים, ולא רק ילדים אלא שיהיו שלו (ביולוגית), ואם לא שלו, אז לפחות שלי (ביולוגית). אבל בלי להכנס לחילוקי הדיעות שלנו בנושא (ולשבחו יש לציין שהוא אכן לא ניצל את העניין כדי להכנס אליהם), הוא שמח לשמוע את רגשותי מאמש, והוא מרגיש כך בעצמו כבר זמן מה.
אימוץ הוא הצעד שאני הייתי רוצה ללכת בו כעת, אבל בחיי הזוגיות צריך גם להתפשר לפעמים. אני לא רוצה לפרט יותר מכך כרגע, גם משום שאני עצמי עדיין לא יודעת בבירור לאן הולכים הדברים. אבל אל דאגה, חברות, אשתף אתכן לכל אורך הדרך.
אכן היתה הרגשת בהלה מסויימת בתוך בליל הרגשות שהציפו אותי. אמנם שום דבר לא באמת התחדש, אבל דברים נוטים להראות מפחידים יותר כאשר הם עומדים בפתח דלתך ולא על מסך הטלויזיה, למשל.
שמחה ורגועה? ממש לא. בדיוק ההיפך, למעשה. נראה לך שאם הייתי שמחה ורגועה הייתי כותבת על כך בפורום? אילו הייתי שמחה ורגועה הייתי יושבת מול הטלויזיה וסורגת אפודה לתינוק
ברור כשמש? אם יש דבר שאני חייבת לך ולקרניתי, הרי זה הדבר. הפורום הזה שהקמתן עזר לי להבהיר לעצמי את עמדותי בנושא ילדים. אני נושאת איתי את ההחלטה כבר שנים רבות, אך בגלל עוינות הסביבה לעצם הרעיון, מצאתי את עצמי עם השנים נכנסת יותר ויותר לעמדת התגוננות, ומתוך כך גם הופכת לקיצונית יותר בדיעותי. כאן בפורום יכולתי סופסוף להשתחרר מעמדת ההתגוננות, וכשעשיתי זאת גיליתי עד כמה הקצנתי עם השנים, ועד כמה אני עצמי לא מסכימה עם הדיעות שאני מציגה. הפורום איפשר לי לחזור אחורה, לכור מחצבתי, לבחון מחדש את דיעותי ולברר אותן עם עצמי. אתן ה
שלי.
אמרתי למשפחות? חכי, חכי, לאן את רצה? מעולם עוד לא העזתי להודות בפני אמא שלי על אי רצוני בילדים משלי! (על כל פנים לא באופן מפורש - אני תמיד מצליחה להתחמק מלומר את הדברים loud and clear)
אני אכן מרגישה מאד מאד מוזר, וזה אכן קשה יותר לשנות דיעה לא מקובלת מאשר להחזיק בה מלכתחילה. אני מרגישה שאני עוברת תהילך שכזה, אף על פי שמבחינה עקרונית לא שיניתי את עמדותי. אפילו עצם המעבר למימוש רצוני בגידול ילדים נראה כ'בגידה' בעמדותי נגד הבאת ילדים לעולם ו'בגידה' בחברות הפורום שאינן רוצות ילדים... קצת קשה לי להסביר את זה.
האם אהיה אמא נהדרת? זו שאלה שמטרידה אותי מאד. אמנם כל מי שמכיר אותי אומר לי שאהיה כזו (האם אי פעם אמרת למישהי את ההיפך? האם את מכירה מישהי שאמרה דבר כזה?), אבל אני עדיין לא משוכנעת שאכן כך יהיה. בכלל, המילה הזאת "אמא" היא משהו שאני לא מתחברת אליו (דבר מוזר לומר בדיוק אחרי שהודעתי קבל עם ועולם על רצוני לגדל ילדים, לא?). וקוריוז, בעניין זה: פעם אחת בילדותי, כששאלו אותי מה ארצה להיות כשאהיה גדולה אמרתי שאני רוצה להיות אבא ... לא אפרט את התגובות, אבל זו היתה הפעם הראשונה והאחרונה שעניתי תשובה כזו
ולאחר האייקון האחרון אני חייבת לשנות נושא כדי לסיים באופטימיות, אז הנה לכן משהו שקיבלתי במייל מזמן, ועכשיו מצאתי אותו שוב כשחיפשתי משהו מצחיק, ומכיוון שצחקתי שוב, אני מצרפת אותו: החיים בשנת 2004 : 1. אתה מקיש בטעות את הסיסמא שלך למיקרוגל. 2. עוד לא שיחקת סוליטר עם קלפים אמיתיים. 3. יש לך רשימה של 15 טלפונים למשפחתך בת ה6 נפשות. 4. אתה שולח אימייל לחבר שלך שיושב בשולחן עבודה שלידך. 5. הסיבה שהקשר בינך לבין חבר מסוים התנתק זה כי אין לו אימייל. 6. אחרי שסיימת יום מפרך בעבודה ואתה בדרך הביתה אתה מקבל טלפון בנושא עסקים. 7. כשאתה מתקשר מהבית אתה בטעות מחייג 9 בכדי לקבל קו. 8. אתה יושב באותו שולחן כבר שנים ועבדת אצל שלוש חברות שונות. 10. גילית שפיטרו אותך בחדשות של 10. 11. לבוס שלך אין את היכולות לבצע את העבודה שלך. 12. קבלני משנה זמניים עושים בעבורך עבודות קבועות. 13. במשך הזמן הזה כשאתה קורא את המייל הזה אתה מנדנד ומחייך. 14. כשאתה קורא את המייל הזה אתה חושב איך תעשה "forward‏" לרשימת התפוצה שלך. 15. קיבלת את המייל הזה מחבר ששולח לך יותר אימיילים עם בדיחות מאשר מתקשר אליך ונפגש אתך. 16. אתה יותר מדי עסוק בכדי לשים לב שאין סעיף 9. 17. הפכת להיות כל כך חשדן שאתה חוזר אחורה לוודא שאכן אין סעיף 9.

marish

New member
ברגע שתצטרכי לסרוג אפודה לתינוק

רק תגידי! אני אהיה שם עם המסרגות שלי. סבתא מריש

../images/Emo51.gif וקירה ../images/Emo24.gif

וסחתיין על האימוץ המהיר של התואר סבתא! נראה לי שבפורום הזה יש לו יותר פופולריות מאשר לתואר 'אמא'

marish

New member
זה תואר הרבה יותר חביב

את מקבלת את הכיף שבילדים בלי המאמץ. חוצמזה אני סבתא ברוחי כבר מגיל צעיר, פשוט מחכה להגיע לגילי האמיתי. לשבת בכיסא נדנדה, עם שמיכה משובצת, לסרוג להנאתי ולטבול ביסקוויטים בתה...

gertrude

New member
אני רוצה לעצב את חדר הילדים!

הדבר היחיד שממש מבאס אותי בכל העניין הזה של לא לרצות ילדים, זה שלא אוכל לעצב חדרי ילדים (ומבטיחה להתחשב בקשיי הסידור שלך בעיצוב החדר...).

אין בעיה, יקירה, את מוזמנת ...

... לנקות את ארגזי החול של החתולות פעמיים בשבוע

עינת12

New member
נראה לי שהכל כבר כוסה.....

טוב, מתנדבת לחסום את שקעי החשמל + אם תזדקקו לבקבוק ולא יהיה בנמצא - מנדבת את שלי (השיטה של אחיותי ושלי למדוד 200 סמ"ק).

waterfly

New member
למעשה ...

אתן כולכן כבר יודעות מה בן זוגה חושב, אתן פשוט לא ידעתן שזה אני
waterfly

QueenOfMagic

New member
בואי אני אגיד לך משהו שכל ההורים

אומרים לי..."זה יעבור לך"...חחח טוב תראי, אם את מרגישה את מוכנה ורוצה. אני לא רואה פה בעיה בכלל. למעשה בהצלחה ואני אשמח להתעדכן אצלך מה קורה... אבל לא הבנתי, את רוצה להביא אותם או לאמץ אותם? אם לאמץ, באמת אולי תגידי לנו איך הולכת הפרוצדורה, כמו כמה זה עולה וכו'..גם אני חושבת שפעם אולי כשאשנה את גישתי לילדים וארצה לאמץ אשמח לדעת מה התהליכים בכל העיניין. אם את הולכת ללדת בעצמך...בהצלחה!!

../images/Emo6.gif ../images/Emo45.gif

בקשר לשאלתך - עניתי בפירוט רב לגרטרוד. זה לקח לי כל כך הרבה זמן (לכתוב את התגובה) שבינתיים נוספו כאן עוד כמה תגובות ... תודה על התמיכה
, וכמובן שאעדכן אתכן בכל הפרטים.

למעלה