אני רוצה לארגן מפגש, אנא תגובכם.

סביונה

New member
גם אני איתכן

לצערי לא אוכל להגיע למפגש - יש לי הרי תינוק, אך אשמח לתמוך בכל דרך אחרת. רק שלא הבנתי - מה הנושא שעל הפרק - רק שכר הדירה ? או עוד דברים ? אני מציעה לערוך מין "מצע" כדי לנצל את ההזדמנות ולפעול בכל הנושאים הרלוונטיים לנו, כמו למשל: קיפוח ובעיות במקומות עבודה עקב מצבנו המשפחתי המיוחד, או: היעדר סיוע הוגן וראוי מצד המדינה (מענקים ? עוד נקודות זיכוי? ) למרות שרובנו (הרווקות) שילמו עד להולדת הילד את המיסוי הגבוה ביותר שקיים במשק וכך תרמנו יותר מכל אוכלוסיה אחרת.

tipid

New member
איילה מצטרפת ותומכת!

אשמח לעזור ככל שאוכל בזמני החופשי הקצר. מספר הטלפון הנייד 053-763297 ובבית: 03-6748672. ושמי: תמר לפיד. בהצלחה

סביונה

New member
איפה כל המשתתפות הכ"כ אקטיביות

מתקופת טוויטי ? פעם הייתי קוראת את הפורום הזה מבלי להשתתף, בתקופה שטוויטי ניהלה אותו. היו אז למיטב זכרוני די הרבה משתתפות, וכולן דעתניות ואכפתיות. טוויטי נעלמה (והבנתי שעד כה אף אחד לא הודיע ממש מה קרה) , וכולן נעלמו יחד איתה בבת אחת... אז אני פונה בזאת לכל אותן משתתפות מהעבר - הצטרפו נא לנסיון הזה להתארגן!

הרמוניה

New member
לצערי אני פחות ופחות מרגישה חד

הורית (כשהדגש על ההורית) ויותר ויותר עסוקה בקשיים שלי להרות סליחה הרמוניה

LimorNimrod

New member
משכת אותי בלשון אז הנה דעתי...

צר לי אך עם כל האמפטיה אני חושבת שלא צריכות להיות לנו שום זכויות מיוחדות על פני כל הורים בכל פורמט אחר והמבחן צריך להיות אחיד לכולם: מבחן ההכנסה וטובת הילד. אני לא חושבת שהמדינה חייבת לי משהו בגלל שאני בחרתי כבן אדם בוגר ומרצוני החופשי להרות שלא במסגרת זוגית. וכן, אני כן נעזרת במעט ההטבות הניתנות לי ואיני רואה בכך צביעות משום שכל חיי שילמתי ואני עדיין משלמת ביטוח לאומי בסכומים גבוהים ואם המדינה החליטה על הקלות בעבורי, לא אוציא את עצמי מהכלל.

lior007

New member
לימור, יש לי מה לומר לך בעניין....

ובכן, לא דיברתי על זכויות מיוחדות, אלא על הזכויות הקיימות לנו בחוק מאז חוק הטבות למשפחות חד הוריות, ובכל שבתקופה האחרונה אכן אנחנו יוצאים מן הכלל, בשל הגזרות הקשות שנחתו עלינו, ואני מדברת על הקיצוצים בקצבת ילדים, סיוע בשכר דירה למפשחות חד הוריות שאין באפשרותם לרכוש דירה ועל כך מקבלות סיוע בשכר דירה. להיפך, אני חושבת שברגע שהממשלה נותנת לי לגיטמציה להביא ילדים, וזו עובדה, היא בהחלט מחוייבת לנו, המשפחות החד הוריות, וזה בגלל המצב הכלכלי במשק, אין משרות פנויות, נשים רבות לא עובדות,ואין מצה כזה שךא נוכל לקבל עזרה שמגיע לנו. את יודעת לימור, שיש פלחים בשוק שמקבלים יותר ממה שמגיע להם? וזה בשלון המעטה, כיוון שאני לא רואה את הממשלה הזו עושה משהו למען אלא שקשה להם, נהפוכו, לוקחים מאיתנו לתפקוד הממשלה הפגומה, למשכורות העתק של חברי הכנסת, לוולבו שלהם ולכל ההטבות שהם מקבלים, וזה למה? כי בחרנו בהם והאמנו בהם שישנו דרכים, שישקמו את המדינה, וזה לא אומר שהם יכולים לקחת מאיתנו מהקצבאות שלנו, ומהסיוע שלנו, לטובת אחרים. מקווה שאת מבינה את עמדתי. יום טוב איילה

ציפורן44

New member
איילה אכן כך ואת צודקת ויש עוד.....

הרבה דברים שלא מתחשבים בילדינו מה עם טיפולי שיניים שזה אלפי שקלים ולאורך כל השנה ציוד לבית הספר ולא רק בתחילת השנה ומה עם תשלומים לביה"ס עצמו על טיולים, הצגות, חוברות עבודה, סל תרבות ועוד

לימור, אני מבינה אותך לגמרי וגם

חושבת שהמדינה "לא חייבת" לי כלום על בחירה שעשיתי לעצמי, אבל ברגע שקיימות הטבות ואנשים נעזרים בהן- אי אפשר ברגע אחד לחתוך אותן בלי להתחשב שאוכלוסיה שלמה סומכת עליהן. אני אישית מעולם לא השתמשתי בהטבה של עזרה בשכ"ד אבל יש לי חברות שכן, והן בין לילה במצב שאין להן מושג מה יעשו, במיוחד בתקופה שהדולר עולה בטירוף. אז ההצטרפות למאבק היא מתוך עיקרון של חוסר הגינות מינימלי. לא כל אחד לעצמו.

סביונה

New member
לימור-את צודקת-אבל...

גם אני מעולם לא חשבתי שהמדינהחייבת לי משהו. במשך כ 20 שנה אני משלמת מס הכנסה בסכומים דמיוניים ממש (כי דאגתי לקריירה ועבדתי בפרך) וגם סכומי עתק לביטוח הלאומי ולביטוח הבריאות. במשך אותן שנים חברותי נישאו והקימו משפחות, וכך אני מביטה כיום על זוגות עם ילדים שמקבלים הטבות שונות מהמדינה (למשל- מס הכנסה מופחת כשמצהירים שבן הזוג לא עובד...) למרות שהם חיים ברמת חיים מנקרת עיניים, ואני, שאני מה שמגדירים "אדם יצרני" ולא אדם שחי על חשבון החברה, מוצאת עצמי ברמת חיים ירודה ביותר. היום יש לי ילד, "באיחור" של 20 שנה לעומת חברותי, אז למה שהמדינה לא תסייע לאור העובדה שתרמתי לה הרבה יותר שנים מחברותי?והאבסורד הוא שלי כמעט ולא מגיע דבר, גם לא סיוע בשכ"ד, כיוון ש"לצערי" הצלחתי לקנות לפני שנים דירה עלובה שהיום אני לא מצליחה למכור ואני גם משלמת עליה משכנתא וגם איני יכולה לגור בה כי היא לא מתאימה לגידול תינוק ולכן עלי לשכור דירה אחרת. וגם איני זכאית לשום הטבה אחרת חוץ מהנחה בארנונה, כי הכנסתי גבוהה. העובדה שאי אפשר לחיות ממשכורת כזו לא מסייעת לי - איני יכולה עדיין לקבל סיוע כלשהו מהביטוח הלאומי. וחוץ מכל זה - ההחלטה להרות שלא במסגרת זוגית לא צריכה להיראות כלא נורמטיבית וככזו שגוררת "עונש" מהמדינה. הייתי רוצה שהמדינה תדאג לי בדיוק כפי שהיא דואגת לזוגות צעירים למשל.

ציפורן44

New member
שלום לימור

בתור אחת שלא שייכת לפורום אלא נמצאת כאן למען מאבק מוצדק אני רוצה לספר לך שאומנם אני בחרתי ללדת שלושה ילדים ולא תמיד ישבתי בבית וקיבלתי קצבת הבטחת הכנסה גם עבדתי והיום בשל בעיות בריאותיות קשה לי לעבוד בעבודה מסודרת אומנם אני חותמת בשרות התעסוקה פעם בשבוע אבל אף אחד לא מוכן להעסיק אישה שלא יכולה לעמוד הרבה על רגליה או לחילופין לשבת הרבה בכסא בשל שברים בגב והגעתי למצב שלי ולעזרה מהמדינה בשל המצב העגום.הייתי במצב לא רע עד שנפלתי לבעיה עם הבת הקטנה ועל כך אני שולחת לך כתבה שעשו עלי כאן באינטרנט .

ציפורן44

New member
בשל כך שמצבך דומה את........../images/Emo39.gif../images/Emo39.gif

צריכה כן להלחם למען ילדייך

רומי 3

New member
היי לימור-מה זה "מבחן ההכנסה"?

הלא אנחנו מחזיקות "בית" עם משכורת אחת ולא שתיים, ולכן יש מקום לתת הקלות משמעותיות במיסוי! אני לא "נהנית" משום הטבה, חוץ מהנחה בארנונה, הניתנת אגב גם לגרושה, שמקבלת (ברגיל) מזונות ומדור מגרושה... אני לא חושבת שצריך ל"פרנס" אותי, אבל כמו שנכים לא עלינו מקבלים פטור ממיסוי על הכנסה מעבודה,גם אם הם "עשירים", ועוד המון דוגמאות לאבחנה מותרת,יש מקום להקל מאד במיסוי תוך הכרה בכך שזהו מקור הכנסה אחד לתא המשפחתי, בעוד שברגיל יש שניים(לפחות...).

b e t y a

New member
לכל תושבי הפורום שלום רב,../images/Emo9.gif

אכן נעלמתי לאחרונה - מודה, כל כך עסוק לי בזמן האחרון... ובכל זאת לעיתים רחוקות מידי, אני מצליחה להיכנס ולרפרף בהודעות, שמחה לראות את הפורום בכוחות חדשים ורעננים, ולותיקות שביננו - התגעגעתי. לצערי - גם אני כמו הרמוניה... מרגישה פחות ופחות חד הורית, ויש לי דרך ארוכה עד אשר (אם בכלל) אגיע לשם. טוויטי בסדר גמור, היא עדיין עד כמה שידוע לי מנהלת את הפורום, הבעיה עם המחשב שלה הסתבכה, והיא בקשיים כרגע לחזור ולפטפט איתנו, אבל גם זה עוד יבוא, אני יודעת שהיא מתעדכנת מידי פעם. אני מציעה לבנות שרוצות ליזום מפגש עם עו"ד ולהזיז ענינים - ליצור עם טוויטי קשר טלפוני (זה עדיין לא מקולקל), מכיוון שבזמנו כבר התחלנו בתהליך ויצרנו קשר עם עו"ד ועם חברות כנסת בכיוון של חקיקה, אני לצערי יצאתי מהעשייה מחוסר זמן - אבל טוויטי עוד בעינינים ובעקשנות רבה, אז כדאי לדבר איתה (למי שרוצה את מס´ הטלפון שלה שתשלח אלי מסר, ולא תתייאש אם יקח לי קצת זמן לענות). הרמוניה - שולחת לך ים
אל ייאוש! אני מאמינה שבחיים - מה שצריך לקרות - יקרה. לשאר הבנות אני שולחת אור ואהבה, מקווה שלכולן יסתדר. ביי בנתיים,

למעלה