אני רוצה לדעת למה???

lifegirl

New member
שלא תעיזי להפסיק! ../images/Emo24.gif

אנחנו אוהבים אותך, תמשיכי לכתוב. רק בפעם הבאה- תזהירי קודם.... זה הכל.
 
נכון זה באמת טעים

תאמין לי אני הייתי אוכלת מלא בשר ממש אהבתי ולא יכולתי בלי איזה על האש פעם בשבוע והיום אני לא יכולה לגעת בבשר או דגים פשוט אני מסתכלת על זה ואני חושבת על מה שעשו לחיות האלה רק בשביל שיהיה לי כל כך טעים כאשר אני יכולה במקום לאכול דברים טעימים באותה מידה אבל לא בשריים. שלך מאי
 
אולי

אבל בשחיטה כשרה לפי דת משה וישראל החיה סובלת הכי פחות. נכון אין דבר כזה שחיה לא סובלת, אפילו אתם סובלים בעבודה! (לא משווה אתכם לחיות חלילה). אבל דחיל ראבאק, אלה תירוצים עלובים, תביאו משהו יותר עמוק. (אפשר לקרא לי חסר רגש או לב של אבן אבל זה לא משנה, אני לא אבין אתכם בחיים).
 

mitzy miaoo

New member
הייתי רוצה להאמין שאתה צודק

אבל זו תמימות לחשוב שבשחיטה כשרה החיה סובלת פחות. אני לא רוצה להכנס לתיאורים, אבל אם היית רואה את מה שאני ראיתי בסרטים של אנונימוס היית מבין שזה פשוט רחוק מלהיות נכון. חוץ מזה,כשחושבים על הדרך שמגדלים את כל החיות המסכנות האלה, זה כבר די מעביר את החשק לאכול בשר, טעים ככל שיהיה. זה שאנשים לא יודעים מה הולך ברפתות, לולים, בתי מטבחיים וכו´ לא אומר שהדברים האלה לא קורים. אני לא אומרת שיש לך לב של אבן, אני רק אומרת שאם תפקח את העיניים ותברר מה בדיוק עבר על הבשר שאתה אוכל כשהיה בחיים, אולי כן תצליח להבין אותנו.
 

eyalb

New member
ולגבי פרות לחליבה ותרנגולות מטילות?

ברגע שהן כבר לא מניבות תוצרת ברמה הרצויה... השחיטה היא לא בידוק נעימה.... וגורמת לסבל רב מאוד
 

mitzy miaoo

New member
התייחסתי רק לעניין הבשר

אבל בתור טבעונית אני חייבת להסכים שפרות לחליבה ותרנגולות מטילות סובלות סבל נוראי ומיותר בדיוק כמו אחיותיהן הנשחטות למאכל. לא רק כשהן לא מניבות תוצרת ברמה הרצויה - כל החיים שלהן, מרגע יציאתן לאוויר העולם.
 

eyalb

New member
כל מי שאינו טבעוני...

לגבי התרנגולות המטילות... יש פיתרון ביצי חופש... בייצים שנלקחות בתרנגולות שחייות בתנאים טובים ולא כלואת בתור תאים כמו במחנה ריכוז... לגבי חלב... פעם היה חלב "חופש" של תנובה יודעים עם עדיין מייצרים אותו?
 

lifegirl

New member
בחנות טבע (בכפ"ס),

מצאתי חלב אורגני תוצרת תנובה. כנראה לזה אתה מתכוון (?) אבל אני לא יודעת עד כמה הפרות "חופשיות". אם זה מעניין אותך- שווה לברר.
 

eyalb

New member
הם מאוד חופשיות זה אני ערב לכך

מכיר את התנאי גידול שלהם... הבעייה היא מחירו הגבוה
 

lifegirl

New member
שחיטה כשרה...

הנה, כמה מילים על שחיטה כשרה מהאתר של אנונימוס... שחיטה כשרה קובעת שעל בעל-החיים להיות בריא, חי ומתנועע בזמן שחיטתו. במקור נועד ציווי זה להבטיח כי לא ייאכל בעל-חיים חולה, אשר עלול לסכן את האוכלים אותו. בנוסף, כללי שחיטה הקובעים את חדות הסכין ומדגישים את המהירות המרבית שבה צריכה להתבצע השחיטה, היו לפני אלפי שנים "רפורמות רווחה" (אם אפשר לקרוא לזה כך) שללא ספק חסכו אז הרבה מאוד סבל מבעלי-חיים. אלא שמאז חלו שני שינויים עיקריים: 1. המשק החקלאי, ובכללו המשחטות, הפכו תעשייתיות לכל דבר. ההרג בשיטת הסרט הנע הגביר משמעותית את הסבל והאימה של כל בעל-חיים. 2. הומצאו שיטות להימום חשמלי של בעלי-חיים, כדי שיישחטו חסרי הכרה ותחושות. כיום, לצערנו, בוחרים מרבית הרבנים והפוסקים היהודים, לפרש את הלכת השחיטה כלשונה, ולא על-פי רוחה המקורית, שביקשה למזער ככל שניתן את סבלם של בעלי-החיים. לפיכך נשחטים בעלי-החיים בישראל כשהם בהכרה מלאה, וגסיסתם אורכת דקות ארוכות. תוכל למצוא את זה כאן (אבל צריך לדפדף קצת למטה)
 

Eclipsed 0

New member
תגיד,

מתי בפעם האחרונה הבוס שלך חתך לך את הגרון ? השחיטה הכשרה, וזה מיתוס שראוי לנפץ - לא גורמת להן פחות סבל. להיפך.
 

(מיכל)

New member
האמת

גם כשלא הייתי צמחונית העדפתי אוכל צמחוני על בשר זה פשוט יותר טעים. נכון שבשר זה טעים אבל זה בכל זאת חיות מתות... לא הכי נחמד לאכול דבר כזה...
 

adva g

New member
יש הרבה דברים טעימים וערבים לחך...

ומאז שנהייתי צמחונית, גיליתי הרבה מאכלים טעימים שלא הכרתי לפני כן. יש מגוון רחב של מאכלים שהם לא בשר, מאוד טעימים. והיום בכלל אין על מה לדבר. עם כל התחליפים שיש היום, וכמובן שאין כמו אוכל צמחוני שמבשלים בבית. אני עשיתי את הבחירה שלי, ואני מוכנה לוותר על חמש דקות הנאה מאכילת המבורגר, ואין לי שום בעיה עם זה. ובכלל, צמחונות נראה לי משהו מאוד טבעי ובריא. בשר ישר מעלה לי אסוציאציה של דם, צרחות, כלובים צפופים... לא נעים, לא נעים.
 

goldy27

New member
לגבי צמחונות וטבעונות

קודם כל, מההיבט הדתי, בראשית אלוהים לא התיר לאדם לאכול בשר "הנני נתתי לכם את כל עשב השדה זורע זרע אשר על כל פני הארץ טאת כל העץ אשר בו פרי עץ זורע זרע יהיה לכם לאכלה" (בראשית א´, כ"ט). ההיתר לאכילת בשר בא רק לאחר המבול, ויש המפרשים זאת משני סיבות: 1) קודם כל כסמל להתדרדרות המוסרית של האדם שבגללה בא המבול 2) משום שבזמן המבול נהרס כל מה שהיה כולל הצמחיה ולא היה מה לאכול אז האדם קיבל היתר לאכול בשר "כל רמש אשר הוא חי לכם יהיה לאכלה כירק עשב נתתי לכם את כל אך בשר בנפשו דמו לא תאכלו" (בראשית ט´, ג´) ואם ברצונך לקרוא עוד על כך, חפש את "חזון הצמחונות והשלום" של הרב קוק. הוא מסביר שם יפה מאד על הצמחונות. השחיטה הכשרה, שאמור להיות השחיטה הכי פחות כואבת מכולם, היא לא. קודם כל, הפרות מריחות את הדם ושומעות את הקולות של הפרות האחרות שנשחטות, והן מבינות שגם הן הולכות להישחט. הפרות מפעילות התנגדות ויש צורך בכמה אנישם בכדי לרסנן. גם אחרי שחתכו להן את הצוואר הן עדיין לא מתות, וגם כאשר תולים אותן הפוכות על קרסים בשיטת סרט נע, הן עדיין לא מתות. זה לוקח כמה דקות. חוץ מזה, גם אם השוחט מאד מיומן במקצועו, לא נראה לי ששביום עבודה שצריך לשחוט בו, נניח, 100 פרות, בכל פעם הוא יחתוך בדיוק במקום. קורה שמפספסים, ואז זה עוד יותר גרוע. העניין של השחיטה הכשרה הוא, שלפי היהדות, אסור לאכול בשר של חיה שלא חיה וזזה עד לרגע שבו היא נשחטת, כלומר, בניגוד לארצות אחרות שבהן מהממים את הפרה בשוקר, כאן הפרה יודעת ומרגישה שהיא הולכת למות, והיא סובלת עד הרגע שהיא מתה, שזה, כמו שאמרנו, הרבה אחרי השחיטה. העניין של צמחונות הוא, שצמחונים מתנגדים לא רק להריגה של חיות אלא בעיקר, לניצול הציני והאכזרי של בעלי חיים והפיכתן למכונות שתפקידן ייצור אוכל = כסף ומצד שני למוצרים ארוזים בניילון. לפי ראייתי דבר זה הוא פסול מעיקרו מבחינה מוסרית ולא משנה כמה זה טעים (יש גם מאכלים טעימים מהצומח). חוץ מזה שהתנאים בהם מוחזקיפ הפרות, עגלי החלב, התרנגולות והאווזים הם תנאים מחרידים של כליאה בכלובים שאין בהם מקום לזוז (עגלי חלב ותרנגולות), מניעת מזון חיוני לתפקוד (עגלי חלב, שמקבלים אוכל נטול ברזל שגורם לאנמיה), חיתןך מקורים (תרנגולות), הרבעה מלאכותית (פרות, לשם ייצור מוגבר של חלב), האבסה בכח (פיטום אווזים, לשם ייצור כבד אווז). היבט אחר הוא בעיית הרעב בעולם: הרי אנחנו במערב מבזבזים שטחים שמיועדים לגידולים חקלאיים לצרכי גידול בקר, ומה שקורה זה שבאותם שטחים שבהם אנו מגדלים אוכל בשביל לתת לפרות שיאכלו ושאחר כך אנחנו נאכל אותן, בכך אנו דואגים רק לעצמנו בשעה שבמקומות אחרים יש אוכלוסיות שלמות שמתות מרעב (כמו באפריקה למשל). משמע: אם במקום לגדל אוכל לפרות היינו מגדלים תירס, אורז, חיטה, אפונה ושאר ירקות, יכולנו לשלוח את אותם יבולים למקומות בהם יש בצורת ובכך לסייע בפתרון בעיית הרעב העולמי. נשמע אוטופי? מופרך? לאו דווקא. הרעיון בר ביצוע, אם נשים בצד אינטרסים אנוכיים ותאוות בצע. מבחינה בריאתית, הבשר של היום הוא לא הבשר שהאדם הקדמון היה אוכל. גם כשהאדם הקדמון היה צד בשר, הוא פשוט היה הורג את החיה וזהו, ולא מתעלל בה ומנסה להפיק רווחים ממנה. לעומתנו, שאנו מחפשים בכל יום דרכים להפיק יותר רווחים ע"י צמצום תנאי המחיה של החיות המיועדות לאכילה. חוץ מזה, הבשר של היום מלא בהורמונים שנותנים לפרות בשביל שהסטייקים יהיו יותר גדולים, ובאנטיביוטיקה (אפשר לומר שזו מעין רפואה מונעת - נותנים לנו אנטיביוטיקה מראש שלא נהיה חולים)
, שלא לדבר על כל המחלות שפורצות חדשות לבקרים, כמו: הפרה המשוגעת והפה והטלפיים. ויש גם לא מעט מקרים שמסעדות (אפילו ידועות ומוכרות) שמוכרות בשר פיגולים. אני אישית בצבא אכלתי שווארמה בירושלים ושכבתי חודש בבית חולים צבאי עם דיזנטריה. בקשר לטעם? על טעם ועל ריח אין מה להתווכח. בתור אחד שכבר אכל כמעט את כל סוגי הבשרים ומאכלי היוקרה שיש (כבד אווז, סלמון, עגדל חלב, קוויאר) ושכבר לא מתרגש מהדברים האלה אני יכול לומר שהמטבח הצמחוני והטבעוני הוא מטבח עשיר, מגוון, מלא בצבעים, ריחות וטעמים. צריך רק ללכת עם ראש פתוח ולנסות. חומוס, פלאפל,פסטה,ניוקי, אטריות מוקפצות עם ירקות (אפשר עם טופו) בנוסח תאילנדי, ממולאים בלי בשר, מרקים, פשטידות, סלטי פירות וירקות, מיצים, עוגות, להמשיך? אוכל לא חסר. יש המון מה לאכול גם בלי בשר. לבשר כבר אין יותר את החזקה שחשבו שיש לו על חלבונים (ואולי מעולם לא היתה לו). חלבון יש גם בקטניות (בעיקר סויה, ורצוי לאכול קטניות ביחד עם דגנים, כמו: פיתה עם חומוס, אורז עם שעועית או עדשים וכד´), ביצים (למי שלא טבעוני, רצוי ביצי חופש, ואין הבדל היסטרי במחיר), אגוזים וגרעינים ופירות יבשים. סידן כבר לא נחלת החלב בלבד. בטחינה יש יותר סידן מבחלב. מה גם שחלב פרה קשה לעיכול, רוב האוכלוסיה רגישה ללקטוז (סוכר החלב), חלב מעודד ליחה והוא חומר משלשל. שלא לדבר על הסיליקון ששמים בו ועל האנטיביוטיקה וההורמונים. חוץ מטחינה סידן יש גם בירקות ירוקים וגם בברוקולי, בפירות יבשים ובקטניות, אגוזים ושקדים ובשומשום. ברזל יש בקטניות, נבטי חיטה, טחינה, ירקות ירוקים כהים, פירות יבשים, אגוזים וגרעינים. ויטמינים יש בשפע בפירות וירקות. למידע על תזונה צמחית, מתכונים מהצומח, ניצול של בעלי חיים במשקים המתועשים וכד´ אצרף קישור לאתר אנונימוס. רק לשמור על ראש פתוח. לילה טוב אורן
 
למעלה