אני רוצה להוסיף עוד משהו..

BlueMind

New member
ההנחה שלך ממש לא נכונה!

אני חרש ולצערי אינני מכיר טוב את קהילת החרשים ואף ש"ס אינני יודע. ושאלות ששאלתי נועדו לחדד את הבנתי לגבי התרבות והשפה של החרשים. (שלי ופודלית גזעית אני מבטיח לכן שבהזדמנות אלמד ... אך בנתיים אתן יכולות להתחיל ללמד אותי את הדברים הבסיסיים .לידיעתכן אני כבר יודע איך מסמנים "היית רוצה לצאת אתי הערב?
) באמת מעניין אותי לדעת איך הביטוי "לנסות ידידים" נוצר כלל? הרי בעיברית קוראים לזה לצאת קבוע או לצאת ביחד. ואם מעוניינים רק במין אז יש את הביטוי להיות יזיזים. אז נכון שלכל שפה יש סלנג משלה אבל סלנג אינו אמור לעוות משמעויות כל כך בסיסיות כגון להיות ידיד או להיות חבר. אחרת כל תרגום משפה לשפה היה נעשה בלתי אפשרי בעליל...

המרחפת

New member
"היית רוצה לצאת איתי הערב" זה מאד

חשוב לדעת. מכאן והלאה הכל כבר יזרום. אני לא יודעת כיצד נוצר הביטוי הזה כי אני עם חרשים באופן אינסטנטיבי רק שנה. אולי חרשים יוכלו לענות לך על השאלה הזו....

הוווו-אהההה!!:)

ידידי הטוב, איזה כייפ זה היה להתעלל בכ באוטובוס ההוא!:)) חחח, רוצה ללמוד שפת סימנימ אתה אומר?? אני כבר מתה לראות אותכ נאבק עמ הסימנימ...:) סתאאמ:) שיהיה בהצלחה:)

Flickerman

New member
בואנה....

הערבים האלה נדלקו עליך חזק הא?...
אבל אני בטוח, שגם במקומות אחרים מתחילים איתך הרבה...
בקשר לשמ"ע ת"א, אני אומר לך מניסיון של 4 שנים במסגרת החוגים, הם לא קיבלו אף פעם (לפחות לא בפעמים שאני ראיתי...) חיילים ממין זכר.

המרחפת

New member
על חוגים וחיילים.

היית בשמ"ע ת"א? באיזו קבוצה? ולא היו חיילים כי אל היו חיילים שיפנו לתפקיד הזה. כיום, בנים לא רואים את מערכת ההוראה וחיל החינוך כדבר נחשק. אין הרבה מורים חיילים (הם נמצאים בעיקר בהדרכת טיולים) אך זה לא אומר שהתפקיד סגור בפניהם. אם יבוא חייל עם הכישורים הנדרשים, יקבלו גם אותו לתפקיד.

Flickerman

New member
ובכן....

היתי בקבוצה שנקרה הקבוצה של יעל ואח"כ היא שינתה את השם אבל אני לא זוכר.... מה שאני יודע זה הקבוצה של כבדי השמיעה, שבוגריה עולים לקבוצה של הבוגרים...

המרחפת

New member
הקבוצה של יעל, שהפכה לקבוצה של

ליאורה, שחזרה להיות הקבוצה של יעל, ואז הקבוצה של דורית, של דברת, של יערה ואני לא יודעת של מי היא שנה הבאה, כי יערה נסעה לדרום אמריקה להרבה זמן.... כיף לה, ומגיע לה כי היא עבדה מאד קשה. בכל מקרה, אני מכירה את הקבוצה הזו- הייתי חניכה בה וגם הדרכתי בה בתקופה שהיא הייתה הקבוצה של דברת (כלומר, ב-1999).

Flickerman

New member
רגע.....

את היית מדריכה ב 99? יכול להיות שאני מכיר אותך.. מה השם שלך?

למעלה