אני רוצה לחבק את ההווה

אש אש

New member
אני רוצה לחבק את ההווה../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo29.gif

אני רוצה לחבק את ההווה אני רוצה להיות הווה. להשיל מעצמי את אזיקי העבר לשחרר קצת מאמונותיי. לתקן את תפישותיי השגויות להניח למחשבות לכל מה שאני חושבת לכל המטענים שאני סוחבת. לא לשחק עם הפרעות העבר, ולא לפחד מעתיד לחיות ההוה, לחבק אותו, ולמצוא בו את השלווה הנפש הפנימית שלי את השלום הפנימי, ולא הסכסוך האישי שלי עם עצמי. אני מאפשרת לפחד להזין את מחשבותיי, ובכך להיות אסירה בתוך מחשבות מוזר אני כאילו אוייבת של עצמי, וגורמת לתיסכולי, ולפגיעה בעצמי. פשוט לכודה בתוך פחדים, היום אשחרר אותם בעקבות ספר שקראתי שלא חידש לי דבר, אבל הזכיר לי שהפסקתי לעבוד על מטרתי, והיא להביט רק באהבה, כי זה מה שאני,ולא להגן על עצמי בהתקפה, מפחד, מחשש לכאב נוסף, לאכזבה חדשה.
אש.

אלמרה

New member
לחבק את ההווה, עם המון אופטימיות.

אכן תחילת דרך חדשה לכל מי שמאמין באהבה ומי שלא חושש להביט לה בעיניים הההווה הוא העתיד של העבר ולא רק שלווה תחילת דרך חדשה למחר ומחרתיים. בחיבוק חם ועוטף את ראשך אלטף ולך אומר בלחש: תתמקדי היכן שטוב לך מתוקה... אל תעשי חשבון לאף אחד רק לעצמך! העתיד הוא אופטימי ואיתו גם אני, חשוך מרפא, חסר תקנה ותוהה, לאיזו התחלה טובה יותר זקוק הפורום הזה. תודה לאש אש על ההזנקה האופטימית כל כך אני שואל אתכם, האם לא נכון שצריך הווה נוכחי טוב כדי שיהיה מה לצפות בעתיד אופטימי יותר?

אש אש

New member
../images/Emo22.gifכשאני עושה חשבון לעצמי אלמרה

אני עושה חשבון לאוהבים אותי לסובבים אותי.

אש אש

New member
העבר, כבר עבר../images/Emo163.gif

לא נכון או הגיוני, שאפתור דברים נכונים להיום עם כל השינויים בהם בהסתמך על מה שעשיתי בעבר, אופן התנהגותי וצורת מחשבותי. לא אגיע למקומות חדשים אם לא אלך עם השינוי ושוב אהיה אסירה לכבלי העבר. כמה טוב לראות אותך שוב
HOT

hotman10

New member
בהחלט- אסור להיות בכבלי העבר..

אבל- בגלל שהוא היה (עבר)- אפשר ללמוד לקח ולעשות אחרת- בהווה ובעתיד.

אש אש

New member
ומכאן בעיה נוספת.../images/Emo22.gif

השאלה אם הפקת הלקח נכונה לרגע זה, עם אדם אחר?...

אש אש

New member
אלמרה בעקבות שיחתינו ../images/Emo24.gif

השכל שלנו אכן כמו שכל המעורב בהפקת הסרט כל מה שאנו חווים, הוא דבר מצב התודעה שלנו המוקרן החוצה על מסך ענק, מסך החיים והחיים הם המראה של מחשבותיינו. מה ששכלנו משליך הופך להיות תפישת המציאות שלנו, וזו מגבילה את הראות שלנו, כל זמן שאנו אוחזים בה. בספר, אהבה היא שחרור מפחד,מדבר על השכל שמתפקד במפוצל: חלקו כאילו היה מונחה על האגו שלנו, (פשוט שם אחר לפחד)וחלקו האחר על ידי אהבה. בגלל פחדי העבר, האכזבות הכשלונות,הכאב והעצב שחווינו,אנו מתייחסים בפחד בהתאם להווה, ולא ממש נהנים ממנו, בעקבות פחדים. אבל אם ניתן לעצמנו עזריה, להינות מהווה, אזי לא יהיה עתיד:) רק הווה מתמשך ניפלא, נטול מטענים תיסכולים ופציעות פסיכולוגיות, רק כאן ועכשיו. כמה פעמים אנחנו מאמינים שפחדי העבר יכולים לנבא בהצלחה את פחדי העתיד ואז להתענג על המחשבה שצדקנו? אם יש בנו אשמות מהעבר ופחדים מהעתיד איך יכול להיות הווה, נקי, משוחרר, ומאושר בלי מחשבות שיבלבלו, ידאיגו? בספרו הוא ממליץ לשחרר את "הזבל הארכיאולוגי" ( אהבתי את המושג) ולהכיר בעובדה שההיצמדות אליו, לא תביא לנו את מה שאנחנו מחפשים.....
"הרגע הזה הוא הזמן היחיד הקיים"
הבנת למה הוא הרגע החשוב ביותר???
שושה מה דעתך? נאלמת לי...

שילה1

New member
אשונת..בתיאורית החיים שלי,היום חשוב

וגם מחר. האתמול טמון עמוק עמוק. אי אפשר לחיות על זכרונות העבר,גם אם הם נעימים.. חייבים לראות קדימה,ורצוי באומץ! יפה כתבת,ושמחה שהגעת לתובנות שכאלה. יום טוב לכולם!

אש אש

New member
וכי הבנת שלי אין מחר?../images/Emo12.gif

הסברתי את ההווה המתמשך............ תודה

שילה1

New member
לבטח יש.רק שלדידי העבר לא שווה

התייחסות מעמיקה.זה הרעיון הכללי.

אש אש

New member
העבר קיבל התיחסות מעמיקהה במיוחד!

כשהיה עוד בזמן הווה למה עכשיו לסחוב אותו איתי לכאן? מקום חדש אנשים חדשים מקרים שונים ואני קצת אחרת מכאן שאם נסחוב הכול איתנו, את כל המזוודות התיקים השקים ומה לא? כבד כבד, ולא יהיה מקום לניפלאות חדשות.

אישון36

New member
לחבק את הווה.........זה.......

יפה, אבל להשיל את העבר זה מפחיד.............אבל...אפשרי. אש........האם את בכלל יודעת איכן נימצא העבר שראוי להשיל. אישון. זו גם שאלה לעצמי.

אש אש

New member
לא מאמינה שאפשרי אישון../images/Emo39.gif

להשיל את העבר אני אפילו אוהבת את כשלונותיי שהביאו אותי הלום, שגרמו לי להבין כמה חוזק ועוצמות קיימים בי רק להניח אותו בצד, בזמן שאני עסוקה פה עם ההווה. להשיל את הפחדים שליוו אותי תמיד.....בהלוואי ואצליח זה פשוט הורס לי....מפריע... על העבר הזה אני מדברת על השיפוט שבנו,אנחנו החכמים הכול יודעים מבינים או מדברים מניסין וכרגע הכול אחר, שונה, במקום שלא היינו, עם מישהו שלא חווינו סיטואציה רק דומה, מזכירה, וכבר התסריט שלנו כולו מוכן ביד! למה?? זה העבר שאני אשיל!

אישון36

New member
לא יודע.......

השאלה היא האם אתיודעת איזה חלק מהעבר את רוצה להשיל ? ונכון, אחרי שתשילי אותו יעלם גם הניסיון שהוא הביא לחייך, ההגנה שהוא הביא לחייך - ואולי הזדמנות חדשה או רק אכזבה מועצמת. אבל .......... לא קל. אישון. לא קלה היא..לא קלה דרכינו.

אש אש

New member
יש שתי רגשות שאנחנו מתקיימים מהם

אחד השכל שני האהבה מוכנה לוותר על השכל תמורת אהבה תן לי אהבה, טהורה אמיתית, בטוחה ולא אצטרך את המחסומים שרכשתי עם החיים. תן לי ואתן לך
אל
ולא שכל מול שכל "מקבילית המוחות".

אישון36

New member
אין אהבה בטוחה.

אתה צריך אהבה חדשה. אישון. פעם קראתי ספר כלכלי שם נאמר: "הסיכון הגדול מכולם, זה שבטוח ימחק אותך, זה לא לקחת סיכונים".

אישון36

New member
ותמשיכי לקבל אהבות

"גדולות בפרופורציה". אישון. מה שאתה נותן אתה מקבל.

למעלה