אני רוצה לחלוק איתכם דעה מקוממת שלי

קולפילד

New member
פרופורציה

"הנצרות" היא לא אחת. התפיסה האכזרית שאת מציינת היא קתולית בעיקרה. הגישה הפרוטסטנטית משחררת מהחטא כל עוד האדם מאמין באלוהים-ישו-רוח הקודש (ששלושתם מהווים אל יחיד), גישות פתוחות יותר היום טוענות שאלוהים יכול לסלוח לכולם ואהבה היא הכח המניע. מי שצועק הבי חזק הוא לאו דווקא הרוב, ע"ע ש"ס שלא מייצגים מבחינתי יהדות ראויה או כזו שאני מוכן להשתייך אליה. עקרון החטא הקדמון שכולנו נושאים את עולו הוא המצאה יהודית (לגבי החטא הזה) ואני בזעת אפי אוציא לחם מן האדמה ואת בעצב תלדי בנים והנחש נאלץ ויאלץ לזחול על גחונו עד עולם. הנצרות היא זו שבאה לפתור את העול ולשחרר אותנו מהמצוות. אם יש למי מכם ענין בעקרונות נוצריים ´יפים´, שהשתרשו במורשת המערב, אז - "חירותו של האדם הנוצרי" של מרטין לותר ("סניור"). ---כותב התגובה הוא חילוני גמור ומתנער מכל דת ממוסדת---

עוד אחת

New member
אבל מה שהכי מרגיז אותי זה...

שגם היום כמעט כל הנוצרים המאמינים (ויש הרבה כאלה, דרך אגב) חושבים שכל מי שלא מאמין בישו ילך לגיהנום ויישרף לנצח-נצחים ביסורים נוראיים אפילו אם הוא היה פשוט אדם מקסים ואהב מאוד לסבול במידה וזה היה נחוץ לאושר של האחרים (כמו ישו על-פי המסורת בנצרות...). למדתי את זה ממנועי חיפוש אמריקנים או אנגלים באינטרנט. שלא תבינו אותי לא נכון, לא הייתי רק באתר אינטרנט אחד, אלה בלפחות שלוש-מאות אתרים שונים שכל קשר ביניהם מקרי בהחלט. זאת הדעה כמעט של כל הנוצרים המאמינים בעולם. אני לא יכולה להבין איך בעידן המודרני יכולים מספר עצום כל-כך של אנשים להאמין שאנשים טובי-לב ונפלאים יילכו לגיהנום ויסבלו ייסורים מעבר לכל דמיון רק בגלל שבחרו להיות אנשים רציונלים ולא להאמין בדבר שאין לו הוכחה, או לחילופין נולדו למשפחה לא נוצרית ומעולם לא שמעו על הנצרות או שהם האמינו בדת אחרת שהבטיחה להם גם-כן גהנום אם לא יאמינו בה. ואני לא מבינה איך הם יכולים להאמין עוד שזה לנצח, ושגם אם לאחר מותם הלא-מאמינים מתחרטים ומתחילים להאמין בה´ ובבנו ישו ומתחננים למחילה, אז ה´ כבר לא יסכים לסלוח להם. ואיך עונש נצחי יכול להינתן על חטא בעל ערך מוגבל?! הרי אין דבר כזה חטא בעל ערך אינסופי. ואני לא קראתי רק באתר אחד או אפילו עשרה! כבר שנתיים בערך אני קוראת כל הזמן אתרים נוצריים באנגלית ומתרגמת לעצמי בבבילון וכמעט שלא נתקלתי באתר שאומר שללא-נוצרים יש איזשהו סיכוי להיחלץ מהאש הנוראה, גם אם הם מלאכים. זה עשרות-אלפי אתרים אולי! כמעט כל מאמיני הברית-החדשה, גם הכותבים בפורומים, מחזיקים בדעה הזוועתית הזאת. סבל איום שלא נגמר אף-פעם לכל הלא מאמינים בעולם, לא חשוב מה האישיות שלהם. אני אישית לא מאמינה בזה, אבל מקוממת אותי מאוד העובדה שעשרות מיליוני אנשים ברחבי העולם מאמינים בזה בלב שלם ועוד חושבים שה´ הוא טוב: הוא מוכן לשלוח לגהנום אנשים תמימים רק בגלל שלא האמינו בדבר שהוא לא נתן לו הוכחה! והם עוד אוהבים אותו! מרגיז אותי מאוד שהאמונה בדבר נורא שכזה שייכת גם לימינו ולא רק לימי-הביניים, ועוד במימדים כאלה עצומים, כמעט בין כל מי שמאמין בישו כיום. רק אנשים רשעים וחסרי-חוש צדק לחלוטין יכולים להאמין בדבר כזה, ולכן רווחת הדעה בעולם מעידה על כמה רשע הוא האדם!

no control

New member
christianity

first, im not religious at all you are right and wrong at the same time the religious christians are fools, and to belive in such a horrible thing is to adopt cruallty and be against life itself- because human is an animal- for better and for worse but there is somthing "else" about this belive of eternal "hell" and the true meaning of it is hidden. hidden but not locked. if you dont let them brainwash you, you can study myths, symbols mistycs and religions as yourself, not as a beliver. lets take it slowly: *if you sin you go to eternal hell after you die unless you are a babtized cristian and confess your sin* what is sin? sin is something that sets you away from the target, if you have one what is eternity? eternity is a mental state that does not stop what is hell? hell is when you are torn with conflicted desires what is death? death is when you dont have any memory what is babtize? babtize is putting the man with goal (born baby)in something that cleans him from other goals(water) what is confessing your sin? it is expressing to yourself what did you do that was a sin concerning your target if you want to get any true information about the wanderfull wisdom of religions, you have to trust no one, they are all liers and fools, you should study the most originalities of these religions (for instance, the new testemony and not stupid christian internat sites) and throw away shit that comes afterwards by fools and polititions. and you should, as i said, TRUST NO ONE. there is no god in real life, there is a god in the phsice of man what is god? god is the ideal of man´s inner phsice, complete inner freedom and self control what is the trinity? it is the ´ideal of man´ (the father, active), ´the goals that derive from it´ (the son,passive) and ´the fruits of the former expeiriances´ of following diffrent goals (holy gohst, nutralising jewdaism is not about the trinity, it is about the one ideal of man (god) that is freedom and about its affect and relationships on man christianity is more about theory on the path and jewdaism is more about general insights of wisdom on events anyway, dont trust me, figure it out for yourself and believe NO ONE, they are a bunch of idiots, liers and lunatics

bubibu

New member
נצרות

עוד אחת, היי לדעתי כשאת באה להעביר ביקורת על דת זו או אחרת את צריכה להסתכל גם על הגורמים החיצוניים, או על התקופה בה התפתחו החוקים הללו. אני חושבת שמרבית האמונות ה"שחורות" בנצרות התפתחו בימי הביניים (באנגלית - The dark age- ולא סתם קראו לזה התקופה האפלה) בה הכנסיה השתמשה בכוח שלה כדי להטיל אימה על מאמיניה האנאלפבתים כדי להמשיך ולהתעשר ולצבור ממון ולשלוט בכל דבר. מרבית החוקים והאמונות האפלות (למשל: כדי להגמל מהחטאים היה המאמין צריך אז לקנות שטר מחילה שהיווה כרטיס כניסה לגן עדן) נוצרו מתוך מחשבה קרה שלא קשורה בכלל לדת אלא מרוכזת בשימור מעמדה וכוחה הפוליטי של מוסד הכנסיה. מאוחר יותר התפתח הזרם הפרוטסטנטי שכשמו כן הוא - מחאה כנגד הכנסיה הנוצרית של ימיה"ב. אדם שנמצא בעמדת כוח פוליטית, אם הוא לא לגמרי ישר, הוא יעשה כמעט הכל- בלי להתחשב באנשים הקטנים שעושים אותו כזה גדול- כדי לשמור על מעמדו ואף להתחזק, ולא חשוב באיזו תקופה תבחני את זה, זה תמיד נכון - אהוד ברק, יאסר עראפת, יוליוס קיסר וגם דוד המלך. אני חושבת שכל דת מכילה בתוכה חלקים יפים יותר אבל, כדי לשרוד ולהתחזק (שכן זו המטרה האידיאלית של הדת - שכולם יאמינו בצדקת הדרך שלה) ולא להיעלם מהעולם היא תיצור עם הזמן חוקים נוקשים שיאפשרו את המשך הקיום שלה כדת. (אני מדברת על הדת כקונספט חברתי) כך גם הנצרות, היהדות, והדתות המזרחיות-אסייתיות שמכילות חוקים נוקשים ומוזרים לא פחות. זו עמדתי... Bubi (חדשה- נעים מאד...)

עוד אחת

New member
הפרוטסטנטים מאבאמינים בגיהנום

נצחי לכל מי שלא מאמין באלוהות של ישו לא חשוב כמה מלאך הוא באישיות, גם אם אף-פעם לא שמע על קיומה של הנצרות. ולפעמים הם אפילו יותר הוקשים מהקתולים.

Deathatred

New member
הערה שחשוב לקרוא

רוב האתרים הנוצריים ברשת הם מיסיונרים. כלומר, כוונתם לנצר אנשים. לכן סביר להניח שתמצא בכולם משפט בסגנון "תתנצר ותאמין בישו עוד שתסבול לנצח נצחים בגהנום". זה עובד מצוין כבר 1700 שנים.

Deathatred

New member
תיקון (עוד=או)

|הדגש |רשום: "תתנצר ותאמין בישו עוד שתסבול לנצח נצחים בגהנום" צ"ל: ""תתנצר ותאמין בישו או שתסבול לנצח נצחים בגהנום"

Deathatred

New member
תיקון (עוד=או)

|הדגש |רשום: "תתנצר ותאמין בישו עוד שתסבול לנצח נצחים בגהנום" צ"ל: ""תתנצר ותאמין בישו או שתסבול לנצח נצחים בגהנום"

Deathatred

New member
תיקון (עוד=או)

ליאתי100

New member
הדת ובכללה הנצרות וישו...../images/Emo98.gif

אני כל-כך מסכימה איתך עד שאין לך אפילו מושג, ואני גם אענה לך מדוע המציאו דת כזו אכזרית: ובכן אנשי הדת באמצעות הכנסייה והאל הרשע המומצא, 1)או שמנסים להשתלט על דעת הקהל ולהפוך אותם למן "גרופיס" שלהם אשר יקיימו את כל אשר אותם כמרים חפצים, וכך ע"י עליונות הכנסיה יהפכו אנשי הדת ל"אלוהים" בכבודם ובעצמם. 2)תתכן גם האפשרות שאנשי הדת פועלים בשירותם של ראשי המדינה אשר מאיימים להשמידם (לא דוקא במובן של הרג, אלא במובן של חוס מימון), ולכן מצאו אנשי הדת פיתרון ע"מ לשרוד- הם פשוט מפחידים את הציבור המאמין וגורמים לו לעשות כרצונם וכרצון השולטים... הם לא מנסים להתמרד כנגד השלטון, ופוחדים כל ימיהם לעשות דבר רע - שמא יראה האל ויעניש. זוהי דרך מ-ד-ה-י-מ-ה וחכמה ע"מ לדכא את רצון העם. כמובן שאינני מדברת על כל מה שקור כקורה היום, שכן האמונה בישו ובאל החלה זמן רב לפני דורנו, וככל הנראה שאז, באותם ימים, היתה זו דרך חכמה עד מאוד לשלוט עם העם הפשוט ולמנוע מהפכות וחילופי שלטון. נרא שמאז ועד היום, עניין זה עדיין ממשיך, אך לא הייתי אומרת שהכמרים של היום עושים זאת מאותן הסיבות שעשו זאת בעבר (אולי היום זה עדיין קצת בשביל מעמד, כח וחיים נוחים) אלא בגלל שככל שמאמינים בשקר לאורך זמן, השקר הופך לאמונה מציאותית מאוד וקשה לקום ולאמר שכל זה לא נכון מפני שאז או שיכניסו אותך לבי"ח לחולי רוח, או שינדו אותך מן החברה, ובמקרה הכי גרוע, אולי ההסטוריה אף תחזור על עצמה, ואותו מורד אף עשוי למצוא את חייו באים אל קיצם. ובדבר הדת הטפשית הזו: זה נכון מאוד שאין כל הגיון באל כה רשע עד שיעניש אדם לנצח נצחים על "חטא" קטן (או אפילו גדול) שהרי כפי שנאמר בתנך שלנו: "פוקד עוון אבות על בנים ועל שלישים" אך ודאי שלא עד לאינסוף דורות וימים. הבסיס ב"אלוהים" הוא בסיס של טוב מוחלט ולא של רשע. את הרשע אנו משאירים לאידאה שלנו על השטן. נוסף על כל זאת, נשאלת השאלה מהו חטא? שכן אנו, בני האדם קבענו מהו חטא על-פי עקרונותינו המוסריים - עקרונות שעוזרים לנו לחיות בתוך סדר ועזרה הדדית - חיים של אוטופיה. ובכן, אם כך אז מדוע "גניבה" של כיכר לחם ע"י ילד עני ורעב מאדם עשיר נחשב לחטא? פה אין חיים טובים לכלל, והמסקנה לכן היא שעקרונות מוסר אלו נקבעו ע"י החזקים השולטים והחשוב מכל: בעלי הממון. וכפי שכבר נאמר ע"י חכמים ממני: "בעל המאה הוא בעל הדעה"! אנו רואים כיצד עניין זה של הגדרת ה"טוב" מטשטש ואין זה ברור כלל מהו חטא. להזכירכם גם את סיפור רובין הוד - כולנו אהבנו והזדהנו עם הגיבור - האם זה אומר שאנו רעים מיסודנו? לא ולא, זוהי פשוט עוד הוכחה לכך שהעשירים ובעלי הכח משמרים את מעמדם ע"י מערכת חוקים שהומצאה בבסיסה ע"מ לעזור לאנושות (כמו 10 הדיברות), אך שהם הפכו אותה למשרתת את מטרתם. ולסיכום, מיהו בכלל ישו? הורגלנו להאמין שישו הוא בנו של האלוהים. !?!? בואו ונבחן לרגע את אמיתות עניין זה: ישו מתואר כמי שפגש את אלוהים בחוויה מיסטית להלן חויה מיסטית: הפטרות מכל הגבולות שאינם מאפשרים לנו לחיות בעולם רוחני לגמרי: מושגים שהם בעצם כל מערכת השפה שלנו והאקסיומות בהן אנו מאמינים. כאשר נפטרים בהצלחה מכל הללו, האדם עולה אל שלב ההארה ורואה כי הוא והעולם אחד הם - התבנית זהה לשניהם ולכן הם אחד, ומצד שני הם מובחנים ומופרדים. משלב ההארה עולה המיסטיקן בעזרת האל שמושך אותו אל החושך הגדול - ושם כל הניגודים מתקיימים מתוך אחדות (זהו עניין קשה להבנה ונדרש זמן רב והסברים מרובים ע"מ להתחיל ולהבין זאת) משך זמן זה של המצאות בחושך מתקיים כהרף עין, והחווה המיסטיקן מוזמן ע"י אלוהים בכבודו ובעצמו לעבו את הסף ולקפוץ לשלב שמעבר (כל החווים, אפילו אלו שהם כופרים גמורים מדוחים על ידיעה מחלטת שזהו האל שנמצא איתם) עניין ברור הוא שהקפיצה היא לעבר התאחדות עם האל ואז ה"אני" יעלם. ברגע שעולה במחשבתו של החווה המלה "אני" שזהו בעצם מושג וגבול - הוא חוזר מייד את ההתחלה, הווה אומר נוחת חזר את חיי המציאות כפי שמוכרים לנו - העולם הזה. אף חווה אינו מסוגל לותר על ה"אני" שלו מסיבה מובנת, ולכן לא מאמינים שיש מי שקפץ והתאחד עם האל - חזר למקורותיו. אם אכן ישנו מי שעשה זאת לעול לא נדע כי נמצאו שוכב במיטתו מת. כל תהליך זה של ההארה מלווה בפעילות מוגזמת של הגוף, ומפליא זה שאנשים שחוו חוויה מיסטים לא מתו מהתקף לב. נחזור לסיבה ממנה התחלנו לתאר את הכל: ישו הוא בנו של האלוהים-כלומר חוויה חוויה מיסטית ואף קפץ מעבר והתאחד עם האל- משמע מת!!! מסתבר שישו טען שחווה אצת החוויה, אך לא קפץ מעבר, ואילו האנשים כפו עליו דעה זו, וטענו כי כן קפץ והתאחד עם האל, ואף נותר בחיים - ומשמע הוא בנו של האלוהים. כל שישו רצה הוא להעביר הלאה את האמת הידועה לו מן החוויה אך האנשים הפכו זאת למשהו אחר. כלומר, כל העניין של להאמין בישו הוא בכלל המצאה מוחלטת וכנראה שזה נוצל על-ידו ועל-ידי אנשים אחרים ע"מ להשיג כח. אם נאמין בזאת או בכך שישו הוא בנה של מריה הבתולה ואביהו הוא האלוהים - אין ז משנה, החשוב הוא שישו אינו האלוהים וכל הנושא סביבו הומצאה הנצרות הוא בדוי. ולכן זה נראה לפחות בעיני טמטום מוחלט ועצימת עיניים ע"י אותם אלו שבאמת מאמינים בנצרות. ניתן אולי להבינם ע"י כך שכמו שאנו איננו מאמינים באמונות תפלות, אך עדיין אנו נוקשים 3 פעמים על העץ ואומרים "טפו טפו טפו" הנוצרים אינם בטוחים בכל מה שמספרים להם הכמרים, אך ליתר ביטחון ומתוך פחד שמשליטים עליהם לגבי "העולם הבא" הם ממשיכים לקיים את "מצוות הדת" ולהאמין. אני מקווה שתרמתי לך להבין כיצד מסוגל האדם להמציא אל כה אכזרי, ומקווה שאנו לא ניפול בפח שטומנים לנו.

dilberta

New member
../images/Emo18.gifהאמונה הלא קשורה שלי../images/Emo101.gif

רק רציתי להגיד שזה מאוד טיפיקלי לאנשים לקחת משהו כמו אלוהים שהוא כל כך לא ברור ורק הניסיון להבין אותו הוא מגוחך... (אלוהים בשבילי זה לא משהו שאני אי פעם אוכל להבין זה כמו שבקטיריה תנסה להבין אותי זה פשוט בלתי אפשרי..... כי עם המוגבלויות הפיסיות שלי ורק עם חמשת חושיי אני לא יכולה להגיע לכזאת הבנה של הקיום שלי ולא לדבר בכלל על הקיום של אלוהים) אז נחזור לטיפיקליות של האדם הניסיון החוזר בדרכים שונות ומשונות (דתות)להסביר את הקיום ולנסות לכתוב ספר הוראות לכל דבר.... (כמו איך שאנשים אומרים שחבל שאין ספר הוראות להורות או לאהבה...) ובכלל ההתימרות המבדרת הזאת שאלוהים מתעסק אתנו בכלל מי אנחנו למה לו(אני אני משתמשת במונחים לשוניים של "הוא" "לו" רק כי עוד פעם המגבלות הפיסיות שלי לא מאפשרות לי להגדיר אותו אחרת...) להתעסק אתנו ואם אתם ממש רוצים שאני אגדיר דברים אפילו שאני מנסה להמנע מזה כמה שיותר (בגלל שזה נחשב בעיני לטפשות...) בוא נגיד שאני חולה .. אז יש את החיידקים הטובים שפועלים למען הגוף שלי ולא נגדו ויש את החיידקים הרעים שמנסים לפעול נגד הגוף שלי ויום אחד הלכתי לרופא טוב ונחמד שאמר לי לקחת תרופה התרופה הנחמדה הרגה את החיידקים"הרעים" אבל באותו זמן היא הרגה גם את החיידקים ה"טובים" וזה הסבר לשרירתיות של הקיום מה שאמרתי עכשיו הוא גם לא אנלוגיה טובה כל כך כי כאן לחיידקים יש השפעה עלי ואני לא טוענת שלנו יש כלשהי השפעה על אלוהים...... מצד שני בניגוד לכל מה שאמרתי עד פה אני לא סקפטית לחלוטין , זאת אומרת אני לא מאמינה לחלוטין בשרירותיות של הקיום שלי אני מאמינה שכל אחד קובע את גורלו, בעיקר בעזרת המוח שלנו (שאגב הוא אחד האיברים הכי חשובים אם לא הכי חשוב בגוף שלנו והוא האיבר שאנחנו יודעים עליו הכי פחות מידע) שיש לו כוחות שאי אפשר להאמין(בעצם אפשר עובדה שאני מאמינה) בקצור אני מדברת הרבה בכלל לא קשור לשאלה המקורית אבל הכתוב הנ"ל זה בקיצור רב האמונה שלי.. מי שקרא את זה עד הסוף.. אתה מלך....!!!!!!!!!!!! (או את)

למעלה