הדת ובכללה הנצרות וישו...../images/Emo98.gif
אני כל-כך מסכימה איתך עד שאין לך אפילו מושג, ואני גם אענה לך מדוע המציאו דת כזו אכזרית: ובכן אנשי הדת באמצעות הכנסייה והאל הרשע המומצא, 1)או שמנסים להשתלט על דעת הקהל ולהפוך אותם למן "גרופיס" שלהם אשר יקיימו את כל אשר אותם כמרים חפצים, וכך ע"י עליונות הכנסיה יהפכו אנשי הדת ל"אלוהים" בכבודם ובעצמם. 2)תתכן גם האפשרות שאנשי הדת פועלים בשירותם של ראשי המדינה אשר מאיימים להשמידם (לא דוקא במובן של הרג, אלא במובן של חוס מימון), ולכן מצאו אנשי הדת פיתרון ע"מ לשרוד- הם פשוט מפחידים את הציבור המאמין וגורמים לו לעשות כרצונם וכרצון השולטים... הם לא מנסים להתמרד כנגד השלטון, ופוחדים כל ימיהם לעשות דבר רע - שמא יראה האל ויעניש. זוהי דרך מ-ד-ה-י-מ-ה וחכמה ע"מ לדכא את רצון העם. כמובן שאינני מדברת על כל מה שקור כקורה היום, שכן האמונה בישו ובאל החלה זמן רב לפני דורנו, וככל הנראה שאז, באותם ימים, היתה זו דרך חכמה עד מאוד לשלוט עם העם הפשוט ולמנוע מהפכות וחילופי שלטון. נרא שמאז ועד היום, עניין זה עדיין ממשיך, אך לא הייתי אומרת שהכמרים של היום עושים זאת מאותן הסיבות שעשו זאת בעבר (אולי היום זה עדיין קצת בשביל מעמד, כח וחיים נוחים) אלא בגלל שככל שמאמינים בשקר לאורך זמן, השקר הופך לאמונה מציאותית מאוד וקשה לקום ולאמר שכל זה לא נכון מפני שאז או שיכניסו אותך לבי"ח לחולי רוח, או שינדו אותך מן החברה, ובמקרה הכי גרוע, אולי ההסטוריה אף תחזור על עצמה, ואותו מורד אף עשוי למצוא את חייו באים אל קיצם. ובדבר הדת הטפשית הזו: זה נכון מאוד שאין כל הגיון באל כה רשע עד שיעניש אדם לנצח נצחים על "חטא" קטן (או אפילו גדול) שהרי כפי שנאמר בתנך שלנו: "פוקד עוון אבות על בנים ועל שלישים" אך ודאי שלא עד לאינסוף דורות וימים. הבסיס ב"אלוהים" הוא בסיס של טוב מוחלט ולא של רשע. את הרשע אנו משאירים לאידאה שלנו על השטן. נוסף על כל זאת, נשאלת השאלה מהו חטא? שכן אנו, בני האדם קבענו מהו חטא על-פי עקרונותינו המוסריים - עקרונות שעוזרים לנו לחיות בתוך סדר ועזרה הדדית - חיים של אוטופיה. ובכן, אם כך אז מדוע "גניבה" של כיכר לחם ע"י ילד עני ורעב מאדם עשיר נחשב לחטא? פה אין חיים טובים לכלל, והמסקנה לכן היא שעקרונות מוסר אלו נקבעו ע"י החזקים השולטים והחשוב מכל: בעלי הממון. וכפי שכבר נאמר ע"י חכמים ממני: "בעל המאה הוא בעל הדעה"! אנו רואים כיצד עניין זה של הגדרת ה"טוב" מטשטש ואין זה ברור כלל מהו חטא. להזכירכם גם את סיפור רובין הוד - כולנו אהבנו והזדהנו עם הגיבור - האם זה אומר שאנו רעים מיסודנו? לא ולא, זוהי פשוט עוד הוכחה לכך שהעשירים ובעלי הכח משמרים את מעמדם ע"י מערכת חוקים שהומצאה בבסיסה ע"מ לעזור לאנושות (כמו 10 הדיברות), אך שהם הפכו אותה למשרתת את מטרתם. ולסיכום, מיהו בכלל ישו? הורגלנו להאמין שישו הוא בנו של האלוהים. !?!? בואו ונבחן לרגע את אמיתות עניין זה: ישו מתואר כמי שפגש את אלוהים בחוויה מיסטית להלן חויה מיסטית: הפטרות מכל הגבולות שאינם מאפשרים לנו לחיות בעולם רוחני לגמרי: מושגים שהם בעצם כל מערכת השפה שלנו והאקסיומות בהן אנו מאמינים. כאשר נפטרים בהצלחה מכל הללו, האדם עולה אל שלב ההארה ורואה כי הוא והעולם אחד הם - התבנית זהה לשניהם ולכן הם אחד, ומצד שני הם מובחנים ומופרדים. משלב ההארה עולה המיסטיקן בעזרת האל שמושך אותו אל החושך הגדול - ושם כל הניגודים מתקיימים מתוך אחדות (זהו עניין קשה להבנה ונדרש זמן רב והסברים מרובים ע"מ להתחיל ולהבין זאת) משך זמן זה של המצאות בחושך מתקיים כהרף עין, והחווה המיסטיקן מוזמן ע"י אלוהים בכבודו ובעצמו לעבו את הסף ולקפוץ לשלב שמעבר (כל החווים, אפילו אלו שהם כופרים גמורים מדוחים על ידיעה מחלטת שזהו האל שנמצא איתם) עניין ברור הוא שהקפיצה היא לעבר התאחדות עם האל ואז ה"אני" יעלם. ברגע שעולה במחשבתו של החווה המלה "אני" שזהו בעצם מושג וגבול - הוא חוזר מייד את ההתחלה, הווה אומר נוחת חזר את חיי המציאות כפי שמוכרים לנו - העולם הזה. אף חווה אינו מסוגל לותר על ה"אני" שלו מסיבה מובנת, ולכן לא מאמינים שיש מי שקפץ והתאחד עם האל - חזר למקורותיו. אם אכן ישנו מי שעשה זאת לעול לא נדע כי נמצאו שוכב במיטתו מת. כל תהליך זה של ההארה מלווה בפעילות מוגזמת של הגוף, ומפליא זה שאנשים שחוו חוויה מיסטים לא מתו מהתקף לב. נחזור לסיבה ממנה התחלנו לתאר את הכל: ישו הוא בנו של האלוהים-כלומר חוויה חוויה מיסטית ואף קפץ מעבר והתאחד עם האל- משמע מת!!! מסתבר שישו טען שחווה אצת החוויה, אך לא קפץ מעבר, ואילו האנשים כפו עליו דעה זו, וטענו כי כן קפץ והתאחד עם האל, ואף נותר בחיים - ומשמע הוא בנו של האלוהים. כל שישו רצה הוא להעביר הלאה את האמת הידועה לו מן החוויה אך האנשים הפכו זאת למשהו אחר. כלומר, כל העניין של להאמין בישו הוא בכלל המצאה מוחלטת וכנראה שזה נוצל על-ידו ועל-ידי אנשים אחרים ע"מ להשיג כח. אם נאמין בזאת או בכך שישו הוא בנה של מריה הבתולה ואביהו הוא האלוהים - אין ז משנה, החשוב הוא שישו אינו האלוהים וכל הנושא סביבו הומצאה הנצרות הוא בדוי. ולכן זה נראה לפחות בעיני טמטום מוחלט ועצימת עיניים ע"י אותם אלו שבאמת מאמינים בנצרות. ניתן אולי להבינם ע"י כך שכמו שאנו איננו מאמינים באמונות תפלות, אך עדיין אנו נוקשים 3 פעמים על העץ ואומרים "טפו טפו טפו" הנוצרים אינם בטוחים בכל מה שמספרים להם הכמרים, אך ליתר ביטחון ומתוך פחד שמשליטים עליהם לגבי "העולם הבא" הם ממשיכים לקיים את "מצוות הדת" ולהאמין. אני מקווה שתרמתי לך להבין כיצד מסוגל האדם להמציא אל כה אכזרי, ומקווה שאנו לא ניפול בפח שטומנים לנו.