אני רוצה לנסות להעלות נקודה

העקשנית

New member
אני רוצה לנסות להעלות נקודה ../images/Emo10.gif

שאני מתלבטת בה, בנושא של גבולות בגיל הרך, ולשמוע מה דעתכם, איך אתם שמים גבולות, ומה לגבי מכה/פליק אחד בטוסיק. אם כן-אז מתי, אם לא אז מה כן, ובבקשה לדבר מהנסיון, ולא מהתאוריות. חברה שלי שהיא גננת מוסמכת בעד לתת פליק בתוסיק כשאין ברירה. אבל אני לא שלמה עם זה, ולא יודעת מה לעשות.

העקשנית

New member
אביגיל.אם לא תהיינה תגובות../images/Emo14.gif

תמחקי בבקשה את השאלה. אולי זה לא הפורום המתאים כדי לשאול בו את השאלה הזאת. אולי יותר מתאים בפורום הורים ל.... אני נגד מכות, אבל קרה לי 3-4 פעמים שנתתי פליק בטוסיק, ואני מרגישה חרטה ורגשי אשמה. מצד שני יש מצבים שכבר אי אפשר, וששום דבר אחר לא עוזר. לא שזה עוזר-אבל זה עוצר. רע לי בגלל זה. חבל ששמעתי לחברתי.

השאלה היא

מה היו הנסיבות? מה שהיה היה. חבל לבכות על חלב שנשפך. צריך ללמוד לפעמים הבאות. אלי להסב את תשומת ליבה למשו אחר יותר מעניין לה מאשר "הפעילות" המרגיזה (אותך) שהיא עסוקה בה באותו הזמן? התעלמות לגמרי , גם היא לפעמים עוזרת.כי לפעמים "המטרה" שלהם היא "צומי". ואם הם לא מקבלים את הצומי המצופה , החשק להרגיז עובר.(לפעמים) ולהיפך , לתת המון צומי למעשים טובים ויפים ולעודד אותם , כמו שאת בטח יודעת. עפרה (נדמה לי) כתבה כאן פעם משו על תעלולי ילדים , אני לא זוכרת את הציטוט במדוייק , אבל זה בכיוון של המודעות שלהם לנושא. עפרה?

ophra

New member
אכן כתבתי זה פעם....

גמני לא זוכרת ציטוטים (אני כן זוכרת שאחר כך זה היה האיזכור שלי בסיכום החודשי שלך.... והרגשתי עם זה ....
) ולעקשנית - אני לגמרי מבינה על מה את מדברת גם לי התפלקו פליקים ברגעים כאלה של "אינמהלעשות".... ואחר כך התייסרתי והתעניתי ברגשות אשם וחרטה אני נגד-נגד-נגד כתבתי משהו דווקא לפני כמה ימים באחד הפורומים השכנים (לא זוכרת אם זה היה פרק ב´ או גרושים/ות) בעניין מאבקי כח עם ילדים. זה לא היה אפילו מקורי "שלי" אלא סוג של פרשנות לתורתו של אדלר בעניין. אני אחפש את זה ואנסה להביא לכאן. בכל מקרה - כשזה כבר קורה, אני מתנצלת בפני הגור הקטן אומרת לו שעשיתי טעות (לפעמים גם אמהות טועות, אין מה לעשות...) ואנחנו ממשיכים הלאה מפויסים. מנסה לחשוב שהצלקות (הנפשיות כמובן) שהשארתי עם הפליקון לא עמוקות מדי... מקווה שתתגברי על רגשות האשם (המוכרות והמובנות) אבל שמצד שני - לא תקבלי את דעתה של חברתך אני לפחות לא מסכימה איתה...

ophra

New member
הנה זה (על "משחקי" כח)....

(מפורום פרק ב´) ממשנתו של אדלר (כמו שאני זוכרת אותה, במרחק של 3 שנים + ) הפגנת כח של הורים אל מול כח שמפעילים הילדים תוביל רק להפגנת יותר-כח מצד הילדים. לולאה כזו של הפעלת כח (בניגוד ללולאות דומות במערכות יחסים אחרות) תוביל ל"נצחון" וודאי של ההורה בהתמודדות הנקודתית (וכח משמעו, כמובן, לאו דווקא כח פיזי) בגלל כוחו בגלל גילו בגלל מעמדו במערכת היחסים הורה-ילד מה תהיה התוצאה של התהליך הזה? 1. הילד לא ישיג את "מבוקשו" באותו רגע. ההורה כן. 2. הילד ילמד להבין כי הדרך להשיג את מטרתך היא כח (שהרי ההורה, שהוא החזק יותר, "ניצח") בעתיד, הוא יתמודד כך עם קשיים שיתקל בהם בחיים כולל אלו שיצוצו כשהוא יגדל את ילדיו שלו....

ophra

New member
והנה ההודעה ההיא...

מזמן.... מזמן.... (פישפשתי בארכיון....
) והיא לא ממש על "פליקים" אלא על ענישה בכלל.... *#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*# איך אתן/ם בעניין ענישה? (של הגורים כמובן) זה בטח לא חדש לאף אחת פה, שסגנון ההורות משתנה במעבר מדוהוריים לחדהוריים.... אצלי זה מאד דומיננטי לפחות. אני אמא כמעט-לגמרי-אחרת רוצה להאמין הרבה יותר טובה, קשובה, ועם סדרי עדיפויות (בגידול שלהם) נכונים יותר... במסגרת השינוי - עונשים פשטו אצלינו את הרגל. פשוט לא קיים יותר קלטתי שלא רק שזה לא עוזר, זה אפילו מזיק. גורם לילד תחושה של השפלה (סליחה על המילה הקשה, אבל לא מצאתי מוצלחת יותר) ובדרך כלל - גם לא משיג את המטרה. הילדים שלנו הרי חכמים ומבינים. הם יבינו (אם לא מבינים כבר עכשיו) את ההבדל בין טוב לרע אין להם כוונות רעות אף פעם (הפסיכולוג שלי אמר פעם: "אם אתה מתעקש לחשוד בילד, תחשוד שיש לו כוונות טובות!") וכשהם עושים "משהו רע", הם בדרך כלל מייסרים את עצמם ברגשות אשם וחרטה מספיקים, גם בלי עונש "פורמלי". זהו זו דעתי לפחות מהכרותי (הוירטואלית) את הנפשות הפועלות בפורום, זה בטח יעורר אתכן/ם, לפחות קצת.....

פולדרה

New member
מזווית אחרת

אני אומנם עדיין לא אמא, וגם לא קרובה להיות, אבל יש לי קצת ניסיון עם ילדים שיצאו משליטה. עשיתי בייביסיטר הרבה שנים, ובשנה שעברה הגעתי למשפחה שפשוט לא שמה גבולות לילדים. לא משנה כמה הם התפרעו והשתוללו ועיצבנו אותי, מה שהייתי אומרת להם או מנסה לא השפיע. כשהאמא לא נתנה גב למה שהצעתי, כמו שהייה קצרה בחדר שלהם או איסור צפייה בטלווזיה, התפטרתי. באמת, מה אפשר לעשות כשהוא לא רוצה להתקלח, לישון, לאכול, לא לקפוץ עלי? נראה לי שעונשים קטנים כאלו דווקא כן יכולים לעזור לחינוך של הילד, ופליק, בגיל צעיר לא מזיק כל כך. כמובן שעדיף להמנע מכך, אבל זה לא צריך להיות טאבו, ובטח שלא צריך להרגיש רגשי אשמה?!

מה פליק , מה?

צ´תגעת? (אופס , סליחה
) התפלק לי. לדעתי אסור שיתפלק פליק. מה זה נותן? אם את ממש עומדת על הצבת גבולות בקשר למשו שמאוד חשוב לך , חייבים למצוא את הדרך הנכונה ביותר מבחינת השפעתה על הילד לא באמצעות הטלת פחד מעונש פיסי. יותר בכיוון של הבנה (עד כמה שזה ניתן , לפי הגיל ) או תוצאה של מעשה (לא להגיד "עונש") שיגרום לה להבין שאין צורך לחזור על אותו המעשה . (אבל אפ´פם לא משו שיגרום יותר סבל לך מאשר לה וגם משו שאת יכולה לעמוד בו פיסית ונפשית) אני למשל לויכולה לתת עונש (בוינה , אמרתי לא להגיד "עונש") כי עוד לא מצאתי מה יכול להשפיע עליו ושאני לא אסבול מזה גמקן וגם מייסורי מצפון . אז אני לא מתייאשת מלנסות בהסברים , דיבורים , וגם לאמר מדי פעם "אסור" או "לא" בלי הסבר (בהתחלה). זה שאנחנו אחד מול אחד במצב הזה , לפעמים מתסכל קצת. אבל בכל זאת אני רואה בזה ייתרון מסויים , שנפשו של ילדנו הקט והרך
לא משוטטת בתהייה בין שתי דעות מבוגרות חלוקות ביניהן לגבי ההתנהגות שלו. אין את "השוטר הרע" והשוטר הטוב". אבל אני הכי טובה בלתת שוחד
כשאני רוצה להשיג משו .

העקשנית

New member
אביגיל ועופרה-תודה רבה לכן!!!|חיבוק

נכנסתי לרגע, כי זה לא הזמן עכשיו. אני אקרא בלילה, ואגיב. מהצצה מהירה, יש כאן חומר חשוב. המון המון תודה, ואני מזמינה עוד חכמות וחכמים להגיב. גם מנסיון לטוב ולרע. תודה.

העקשנית

New member
קראו את הכתבה המזעזעת הבאה../images/Emo10.gif

ולאחר מכן-אביגיל-את מוזמנת למחוק את השרשור וההודעה שלי. לא צריכה צרות.

העקשנית

New member
קראתי אתכן והחכמתי מעט../images/Emo24.gif

אני נגד עונשים, אני כן בעד לשים גבולות ומסגרת. אני נגד ענישה גופנית,עובדה שהרגשתי רע עם ה"נסיון" הקצר שתארתי. החלטתי-נומור פליק.
אולי יותר גבולות כשצריך,אולי יותר תשומת לב, או לבדוק מה מציק-אולי כאב, אולי עייפות, אולי עצב ורצון לפרוק, אולי שעמום. הבעייה רק-שאין עדיין אפשרות ביטוי מלאה בגיל הזה, אבל בטוחה שעם הזמן זה ישתפר. אני בעד לדבר, להסביר, לכעוס כשצריך, וגם להתפייס. בינתיים זה עובד אצלינו לא רע.למרות הכל. נקווה שיהיה טוב. תודה.

lior007

New member
../images/Emo62.gifלעולם לא להפליק לילד!!!../images/Emo62.gif

יש לי אחת בת 12 וחצי ואחת בת שנתיים. מעולם לא הפלקתי להן, מעולם, כל שהייתי צריכה לעשות זה לשים גבולות, לשנות את נימת הקול שלי במעט ואז הכל היה מסתדר. צריך הרבה סבלנות וסובלנות, הרבה הבנה עם הילדים, להקשיב, להסביר, הם כחמים מאוד הדור של היום, והאמינו לי הם יודים מה הם רוצים, רק מעט הרמת קול, בשפה נקייה, ואם כבר להעניש, זה לכי לחדר שלך עד שתרגעי. ככה אני נוהגת עד היום, ותודה לאל, שתיהן ממושמעות. אני מתארת לעצמי שיש ילדים עם בעיות התנהגות, אין ספק שגם החברה משפיעה,לכן השארו עם עקרונות וערכים, תקבלו כבוד מהילדים, והם ינהגו כמוכם בעתיד. מאחלת לכל אמא לנהוג באהבה ובהבנה. שלכם איילה

העקשנית

New member
ליאורי-חכי עד שתגיעי לילד השלישי../images/Emo6.gif

גם אני לילדי הראשונים לא הפלקתי. אבל הם היו ילדים אחרים, מזן אחר, יותר ממושמעים, והרבה פחות שובבים. זאת, שובבה, שלעיתים זה גם יכול להיות מסוכן. אבל גם אני בעד הסברים או עונש קל כמו ללכת לחדר להרגע וכו´, אז יש קצת בכי, אבל זה עושה את שלו. וקיבלתי את מה ששלחה לכאן עופרה, על מלחמת הכוחות-זה מאד מאד הגיוני. מצד שני-בגן הילדים מרביצים האחד לשני, ויש מסביב כלכך הרבה אלימות בטלויזיה, והחיים כאן מאד אלימים בגלל המצב הבטחוני, ואני חוששת שזה משפיע גם על הילדים ועל ההתנהגות שלהם. בכל מקרה-כתבתי כבר שאני נגד מכות, ולכן אני ממשיכה בדרך הקודמת שלי שהצליחה לא רע, של הסברים, גבולות, וכו´.

מי זאת הגננת הזאת??? ../images/Emo2.gif

אם אי פעם אני אשמע שגננת נתנה פליק לבת שלי, זה יהיה יומה האחרון כגננת!!!. אני מתנגדת בצורה חריפה לכל השפלה כלשהי של ילד, וזה אומר פליק, צעקה (אני צועקת רק כשהדרדסית רצה לכביש או תוקעת אצבעות בחשמל), צורת דיבור מזלזלת וכו´. תמיד בבריכה יש איזה אחת שמפליקה לילדה האומללה שלה שרבה עם ילדים אחרים, וצועקת "לא להרביץ!!" (סליחה, מה את עושה לבת שלך בשניות אלו ממש?!). מה הילד לומד מזה??. נכון, האימהות שלי טריה יחסית לשלכן אבל זה נושא שלמדתי המון, וגם מאחורי שלוש שנות או-פריות אינטנסיבית. המון פעמים איבדתי עשתונות, אבל בתוך הלב פנימה בלבד. לא פליק ולא צרחות. היו הורים שנתנו לי אישור להפליק בעת הצורך ואני ממש הזדעזעתי. הרי אם הילד יפליק לאחיו הוא יחטוף עונש, נכון?!. למה להם מותר ולו לא?!. אני כרגע מתמודדת עם גיל שנתיים שהוא גיל ההתבגרות הראשון... אלה לא בגן, היא אתי 24 שעות ביממה חוץ מחמש שעות בשבוע שאני לומדת והיא עם הורי. זה מתיש, לפעמים מתסכל, לפעמים נורא קשה. ואני גאה בעצמי שמעולם לא איבדתי עשתונות. כשהיא מרגיזה אותי אני אומרת לה: "אמא אוהבת אותך, אבל את מרגיזה אותי אז בואי נפסיק". מחבקת אותה חזק חזק ועושה איתה משהו שונה. כי כשילד מעצבן, זה איתות בשבילך. אומרים לי שאני קיצונית בשיטות הגידול והחינוך שלי, אבל בינתיים התוצאות מדהימות יותר ממה שדימיינתי שיהיה. אז כנראה שזה בסדר.

העקשנית

New member
אלה-לא הבנת את הגננת.../images/Emo4.gif

היא חלילה לא מכה את הילדים בגן שלה. מדובר בבן הפרטי שלה, שהיה שובב גדול, ולפעמים היא נאלצה להרגיע אותו בדרך הזאת. חלילה לא הייתה כוונה לפגוע בילד או להתעלל בו. לקחת את הדברים לקיצוניות השנייה. אבל המסר הובהר. כל הורה מנסה לגדל את ילדיו בצורה הטובה ביותר. אחד מצליח יותר ואחד פחות. כשאת מספרת על אותה אמא שתמיד מפליקה לילדה שלה, האם את מתארת מצב שנראה לך קיצוני, מוגזם? כי אם כן-אולי תגשי אליה פעם, ותעירי את תשומת ליבה, שאפשר גם אחרת. גם אני נגד מכות. לפחות בזה אני די מסכימה איתך.

העקשנית

New member
ומה עם נאווה-אני מניחה שאת נגד../images/Emo3.gif

פליק בתוסיק-נכון? או שמא אני טועה? בטח את כותבת עכשעיו את עשרת הדברות שלך, מחכה לשמוע.

אני מתפקדת!! חשבתי שאצליח להתחמק...

זה מורכב... כן, אני חושבת שזה נורא להכות ילדים ובכלל, נורא להיות כוחניים איתם... אבל, כשנולדתי השארתי את הבייגלה בצד השני
אסביר: לפעמים, ´הילד משתגע´ ומאבד שליטה לחלוטין מרוב עייפות, למשל. פליק בטוסיק, 5 דקות של בכי, והוא נרדם - נגאל מייסוריו. הבעיה היא עם פליקים שנובעים מ- כשאנחנו עייפות / חולות / משוגעות כבר מכל היום או השבוע הכעס, חוסר האונים והצורך להפסיק את מה שקורה - משתלט! כשאנחנו מגיעות לזעם ולצורך לתלוש שערות או להחזיר את הילד, קשה עוד יותר להשתלט על היד... זה לא קורה לכולם, ויש מי שאולי לא יבינו על מה אני מדברת. אבל רבות ורבים מכירים את התחושה. בהתבוננות עמוקה אל פנימיותו של ההורה המכה, נמצא ילד פנימי פגוע. אנחנו נוטים לשפוט בחומרה הורים שכאלו. אבל האמת היא, שזה לא ממש בשליטתם. האם לערוף את ראשם? ´לא משתמשת´ בוודאי הייתה שמחה לשים יד על ילדיהם
בטח הייתה תוקפת את מידת אהבתם, את זכותם להורות ועוד... האמת היא, הם פשוט זקוקים לעזרה. עזרה בניתוב הכעס והתיסכול, תמיכה ואהבה לילד הפנימי הפגוע שבהם. אבל יש עוצמות שונות של ´פליק´ ותדירות שונה גם. בשורה התחתונה, אנחנו אנושיים/יות, ורובנו מפליקים מדי פעם... יש עוד משהו... אני לא מאמינה ברגשות אשמה - הם סוגרים את החיים והורגים את הדימוי העצמי שלנו. אני לא מאמינה ב´סליחה´ על מכות. נתת פליק, זה לא ניתן לביטול. נראה לך שלא הגיע לו, בעצם... בחני את כל הנסיבות מסביב, ובדקי מה יכולת לעשות כדי להימנע מהפליק. למדי לפעם הבאה והכי חשוב!!! בפעם הבאה, עיצרי באותה נקודה ובחני את האופציות. אם למדת משהו, אולי זה יסתיים אחרת. אבל אם תראי, שפליק יסיים את זה ב- 5 דקות והאופציות האחרות יסיימו את זה בחצי שעה או 3 שעות ואם תרגישי שפשוט ´אין לך כוח´ ואת רוצה לסיים את זה מהר... אל תהרגי את עצמך!!! שוב, בחני את הנסיבות מסביב, כולל השתלשלות העניינים בדקי מתי יכולת לזהות שזה הולך לכיוון זה, מה יכולת לעשות, ובאיזה שלב כדי לא להגיע למצב הנתון ולמדי לפעם הבאה!!! לא מכים ילדים!!! שום התנצלות לא מחזירה את המכה ליד!!! ההתנצלות באה ´לנקות´ אותנו קצת... אל תתפתו לשם. במקום להתנצל, לימדו את המקרה ופתחו שיטות להימנע מתוצאות דומות בעתיד... ו... הניחו לרגשות האשמה - לעולם אי אפשר ללמוד מהם. עקשנית, כבר יש 10?
מבינה למה התחמקתי? נושא קשהההה, מורכב.... ואני, אני לא ממש קדושה
עברנו תקופות קשות, יהונתן ואני - אנחנו לומדים יהונתן עדיין מתנצל כשהוא מאבד שליטה, אני כבר הרבה פחות מתפרקת. למדתי לחכות שיירגע, או ללכת לחדר אחר (הוא בא אחרי וממשיך להציק...)למדתי לבחון מה קורה ולשנות את הסיבה. למשל: לתת לו לאכול כשהוא מתחיל להשתגע - זה רעב... או לאכול בעצמי כשאני לא מסוגלת לספוג כלום. (יהונתן ואני היפוגליקמיים. כשאנחנו רעבים, הסוכר נופל. זה מטריף אותנו: פיוז קצר, חוסר יכולת לדחות סיפוקים, אגרסיביות, כעסים, זעם ותיסכול בלתי נסבל... זה בלתי נשלט) או לשים לב למהפכות בחיינו שאולי משפיעות ולדבר על זה... או לבדוק מה קרה ליהונתן שהוא פורק אגרסיות (בדרך כלל נעלב או רב עם חבר) או שמה לב שאני עסוקה ולא נגישה זמן רב, אז עוצרת את מה שמעסיק אותי ומתפנה להיות איתו קצת. יש ´פליקיפ´ שהם "בסדר" ויש כאלו שמשמעותם: טפלו בילד הפנימי
פעמים רבות, הכעס, התיסכול ועוד קשורים לילדותנו. אתרו את הפצעים, חיבשו אותם ותנו לילדה הפנימית
זהו. תודה שהכרחת אותי, עקשנית (כשמך, כן את...)
לכל מי שעוד מתקשה לתת לעצמה... אני מקפידה מאוד לומר ליהונתן שאני אוהבת אותו במיוחד אני מקפידה כשאני כועסת... כשהיה ממש קטן עוד היה נרתע ממני כשהתקרבתי אליו אחרי שכעסתי, מתוך מחשבה שאני לא אוהבת אותו. יש להם מין משוואה כזאת: אימא כועסת = אימא לא אוהבת. כשהיה בן 3, כעסתי עליו יום אחד. ישבתי לי מול המחשב זעופה לחלוטין. אמרתי ליהונתן משהו כמו: "אני עדיין מאוד כועסת עליך!" הוא נעצר מולי, שם חיוך מקסים ואמר: "אבל את אוהבת אותי" איך שהלב לא יימס מיד? לסיום: אין שום קשר בין ´פליק´ לבין גבולות אנחנו נותנים ´פליק´ מסיבות אחרות לגמריי.

העקשנית

New member
|נאווה ../images/Emo70.gif אני כלכך שמחה שגרמתי לך

לכתוב כאן! תראי אילו דברים יפים וחשובים הוצאתי ממך. מה שאלף ספרי פסיכולוגיה לא היו מביאים בכזאת חכמה ובכזה תמצות. את פשוט גדולה
כלכך התחברתי למה שכתבת, והכל הסתדר לי כמו בפאזל. למי שלא הבין את הבדיחה עם הבייגלה- נאווה התכוונה שהיא לא מלאך, וגם אנחנו לא. כולנו בני אדם. את קלעת בדיוק לנקודה שאליה התכוונתי, ועליה שאלתי.ש" לפעמים, ´הילד משתגע´ ומאבד שליטה לחלוטין מרוב עייפות, למשל. פליק בטוסיק, 5 דקות של בכי, והוא נרדם - נגאל מייסוריו" ומה קורה עם "- הבעיה היא עם פליקים שנובעים מ- כשאנחנו עייפות / חולות / משוגעות כבר מכל היום או השבוע הכעס, חוסר האונים והצורך להפסיק את מה שקורה - משתלט! כשאנחנו מגיעות לזעם ולצורך לתלוש שערות או להחזיר את הילד, קשה עוד יותר להשתלט על היד... זה לא קורה לכולם, ויש מי שאולי לא יבינו על מה אני מדברת" וכו´. נדמה לי שזאת בדיוק הבעייה-שאם אנחנו נותנות לעצמינו את הרשות לתת פליק קטן מהסוג ה-1-מה קורה כשמגיע השלב השני, ואז אולי מגיע גם הפליק מהסוג ה-2, ואז אולי אין לזה סוף. מזה בדיוק חששתי, ולפני שמאוחר מדיישאלתי את השאלה. התחברתי לנושא הילד הפנימי הפגוע-זה כלכך נכון.לא לכולם יש את זה-אבל למי שכן יודע שזה לא קל.מצד שני-ניתן להתגבר ולהתבגר. בנוגע לסליחה. כאן אני לא ממש מסכימה איתך. ילדים מחכים לבקשת הסליחה, כך גם מלמדים אותם בגן. הם רוצים את האפשרות להתפייס, ואין דרך אחרת לחזור למקום הטוב והבטוח בלי זה. אז נכון שאי אפשר להחזיר לאחור, אבל לפחות להודות בטעות ולהתפייס זה חשוב להם מאד. הסליחה באה גם להראות שטעינו אוי, ושאנחנו מצטערים על כך. ברור שזה לא תופס כשיש חזרה של תופעה שלילית, וכשאין שינוי ושיפור-אבל כשזאת באמת טעות-זה כן עובד. דווקא כאן אני מדברת מנסיון שהצליח-ודווקא בנושא אחר בתי הגדולה. נאווה-מה זה -כבר יש 10? לא ממש הבנתי.... וזה נכון שיש ילדים או הורים עם פיוז יותר קצר, יותר טמפרמנטים, יותר עצבנים, אנרגטיים וכו´, וינם גם מצבי לחץ, או שינויים דרמטיים, שמשפיעים על כולנו. כל הורה חווה דברים שונים ודומים עם הילדים שלו. ובכל אחת ואחד מאיתנו מסתתר גם הילד/ה הקטנים נתת לכולנו חומר לחמשבה. תודה.

אין מנוחה לרשעים, עוד תגובות.. ../images/Emo6.gif

כשאני עוברת ונותנת מכה בטעות - אני מתנצלת. אם הפלקתי בכוונה - עם יותר שליטה או פחות, אני לוקחת אחריות על מעשי ולא מתנצלת. יש המון צורות להתפייס. אפשר פשוט לומר: "נתפייס?" "די אימא, נרגעתי" "בוא אלי, די, בוא נרגע ונתחבק" לגבי מה שהם רגילים מהגן... בגלל זה הוא בחינוך ביתי חחחחחח - לא אוהבת את ערכי יחסי האנוש שהילדים לומדים במערכת
כשיהונתן אומר: "סליחה אימא", אחרי שלאורך חצי שעה או חצי יום הוא השתמש ביכולות היצירתיות שלו, רק כדי למצוא רעיונות מקוריים להוציאני משלוותי - אני מתעצבנת יותר... וזה לא שאני לא מציעה לו צורות אחרות לפריקת ה´אטרף´ או צורות אחרות לתקשורת איתי... הכי קשה זה כשזה אינטנסיסי, כמו בתקופה האחרונה עם כל חוסר הוודאות בחיינו - הוא נטרף!!! אז... הוא הפסיק ללכת לבריכה, הפסיק ללכת לחברים ועכשיו הוא בכלל מרגיש שאין לו חברים... אני לוחצת ´חבר´ אז הוא מתקשר והם לא רוצים ואני לא יודעת מה קרה
אז אין לי איך לעזור
ואני מתקשההההה לאסוף את עצמי לחפש שוב בית וממש לא רוצה להישאר כאן... ומשרד החינוך יוצא לחופש ביום ראשון וחלק ב- 1 באוגוסט אז גם מהם לא בדיוק יהיה אישור לחינוך ביתי לפני... הרקמה שהוצאה בניתוח היא תודה לאל!!! - בסדר גמור (שפיר) אבל האף עוד מטריד (אם כי כבר לא כואב במיוחד...
) מה נותר? ביום שישי בלילה אנחנו נוסעים להוריי בראשון. ביום ראשון, אחרי ביקורת אצל הרופא המנתח אני חוזרת הביתה לבד!!!!!!!!!!!! כמה ימים של שקט.... אני מקווה שלא אפרוק כל עול, ושאנצל את הזמן לחיפוש בית מי יודע? אולי כשיהונתן יחזור יישאר רק לארוז ולהתארגן לעבור ה ל ו ו א י י י י י י ! ! ! ! ! ! ולסיום 10 = עשרת הדיברות שאמרת שאני בטח כותבת
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
תודה שעזרת לי לפרוק

רשעית אחת ../images/Emo25.gif ../images/Emo24.gif

מאחלת לך (לכם ) מהר מהר מנוחה . מהתלאות. וטלטולי הדרך. אל האושר. קחי כמה נשימות עמוקות דרך האף הדואב . וקדימה !

למעלה