אני רוצה לפרוש. די, נמאס לי!

Lady In Blues

New member
אני רוצה לפרוש. די, נמאס לי!

היי, צהריים טובים
אני אוֹרי, בת 16 וקצת מהמרכז. אני מרגישה שאין לי כוח יותר למרוץ הזה של החיים. אני חייבת להצליח בבית הספר, כדי שאצליח בצבא, כדי שאצליח באוניברסיטה, כדי שאצליח בחיים. ואם אני רואה שכבר עכשיו אני לא מסוגלת להתמודד עם בית הספר התיכון, אז מה הטעם להמשיך? אע"פ שאני נערה אינטיליגנטית הציונים שלי ממש לא טובים. אין לי את המשמעת העצמית בשביל לשבת על התחת וללמוד ולמרות שניסיתי כמה פעם (כל שנה מחדש אני מבטיחה לעצמי שהשנה אני אלמד), אני פשוט לא מצליחה. כשעשיתי איבחון פזיכודדיקטי גילו הפרעת קשב קטנה אבל לא משמעותית, וקיבלתי הקלות בבגרויות. זה לא עוזר ואו שאני לא מצליחה להעביר את הידע לכתב, או להספיק לכתוב את הכל או שאני פשוט לא יודעת (למרות שאני לומדת). היחסים עם ההורים שלי ממש לא טובים בגלל הלימודים. אנחנו רבים על בסיס כמעט יום-יומי ובכל ויכוח שלנו, לא משנה מה שנושא שלו הם מקפידים להזכיר לי ש"אני לא לומדת ושום דבר לא יצא ממני אם אני אמשיך ככה". חשוב להדגיש שאני נפגשת עם פסיכולוג, אבל אני לא רואה שהפגישות שלנו עוזרות לי במשהו (הוא לא הולך לעשות את הבגרות במקומי, נכון?) אני רוצה פשוט לצאת מכל הלחץ והתחרותיות הזו ו... לא יודעת! לעבור לאי בודד או משהו. פשוט לא להיות כבולה ללימודים ושזה יהיה הדבר הכי חשוב. אני שואפת להיות עיתונאית או קופרייטרית (ויש לי כישרון לשני בתחומים) ובשביל להגיע לתחומים האלה אני חייבת ציונים מעולים, דבר שאין לי. אני מרגישה פשוט חוסר אונים מוחלט. למה בגלל השלילי בהיסטוריה אני לא להגשים את החלום שלי? למה אני חייבת ללמוד מקצועות שאני לא סובלת עם ידע שלא עוזר לי (וזה ברור שמערכת החינוך לא רוצה שאני באמת אלמד דברים, היא רק רוצה שאעבור את הבגרות), לריב עם ההורים שלי כל הזמן, להיות כל הזמן בחרדות אם ההורים שלי גילו את הציון הזה/ המורה התקשרה אליהם/ הם בדקו בבית הספר ולא להנות מהחיים שלי? זה מתסכל כ"כ! ההיגיון אומר לי שהדרך היחידה לברוח מכל זה היא פשוט להתאבד. וגם חשבתי על זה אל פעם ולא פעמיים. כל הכישלונות המצטברים האלה פשוט גורמים לי לחשוב שלא עדיף לסיים את זה כבר עכשיו ולחסוך את כל המריבות העתידיות ומלחמה האין סופית הזאת. אני צריכה עזרה. מה לעשות?

Lady In Blues

New member
שכחתי להגיד!

חוץ מהלימודים המצב שלי ממש נפלא. יש לי הרבה חברים, אני מפתחת את הכישורים שלי ומבלה. הבעיה היא שהלימדוים משפיעים גם על זה כשההורים שלי אוסרים עלי ללכת לחברים/ נותנים לי ריתוק בעיקבות ציונים גרועים. מה שגם, כל המצב הזה גורם לי לשקר כל הזמן להורים שלי (ובצורה דיי יעילה, אם יורשה לי לומר) מה שאפילו מגדיל את הריבים. אני לא יכולה להתמודד איתם ועם הכעס שלהם כשהם מגלים את הציונים, כי הם יודעים שאני לא בדיוק לומדת והכל. אני מעדיפה פשוט להדחיק או לדחות את הגילוי כמה שיותר, מה שבסופו של דבר בד"כ מתפוצץ. אני לא יכולה להביא את עצמי לספר להם.

konny3

New member
אין לך מושג כמה אנשים נהדרים אני מכירה ש...

הנהדרות שלהם מתבטאת לא בלימודים. על ההורים אל תכעסי - אני לא מכירה אותם- אבל תנסי לקחת אותם לשיחה- לדבר איתם, להסביר להם שקה לך עם כל הלחץ שמופעל עלייך כרגע. שיהיה בהצלחה:)

goldy

New member
יש לבעיה שלך יופי של הגדרה

"תלמידת מב"ר ". כלומר "יש לך פוטנציאל אבל את לא מגשימה אותו (ביגלל 'שריטה')". הדרך היחידה להיתקבל למקום עבודה בימנו היא באמצעות קשרים בילבד. תפסיקי לקחת את ההורים שלך ברצינות. הפרעת הקשב הזאת היא מאוד משמעותית, היא ה-סיבה לכך שאת ברגילה, כלומר "אים זה לא מעניין אותי אני לא מסוגלת להבין את זה". אים את רוצה להיות עיתונאית כל מה שאת צריכה זה ניסיון קודם: היכנסי לקבוצה שעושה את עיתון בי"ס או תייסדי אותו וכך יהיה לך ניסיון קודם, כמו כן עלייך להשקיע בשיעורי הבעה. אים תיתגייסי לעיתון "במחנה" אז זה יופי של ניסיון קודם. נ.ב
הדבר היחיד שחשוב הוא שלא תבריזי, כי אים תבריזי יורידו אותך לחלקית.

Lady In Blues

New member
אני לא יכולה ../images/Emo10.gif

מב"ר, בלי להעליב, זה פשוט לא מתקבל על הדעת. אני לא רוצה לחשוב בכלל מה ההורים שלי יגידו... וזה לא מפריע בקבלה לאוניברסיטאות? גם בלשון המצב שלי לא טוב בכלל. הציון הכללי הוא לא טוב, אבל בתחביר ושחבור אני 100%. חוצמזה, אני בכלל לא בטוחה שיש מסגרת כזאת בבית הספר שבו אני לומדת. בקשר לניסיון הקודם- אני פעילה בעיתון של התיכון שלי, אבל זה דבר שטותי ולא מקצועי לחלוטין. מקסימום נותנים לי לסקר את הטקס של יום הזיכרון לחללי צה"ל
זה, לטעמי, לא נחשב לניסיון קודם.

goldy

New member
תנסי להיסתכל לצדדים

"מב"ר, בלי להעליב, זה פשוט לא מתקבל על הדעת." __לא להכין שיעורים + הקפדה על נוכחות = רגילה. "וזה לא מפריע בקבלה לאוניברסיטאות?" __את צריכה 80 בארבע יחידות אנגלית. "חוצמזה, אני בכלל לא בטוחה שיש מסגרת כזאת בבית הספר שבו אני לומדת." __תישאלי ת'רכזת שיכבה. "בקשר לניסיון הקודם- אני פעילה בעיתון של התיכון שלי" __תפתחי את היכולת שלך ליכתוב ולשכתב. התוכן פחות חשוב.

אתה יודע

לא כל בתי הספר עובדים בצורה שאתה מספר (מוגברת, רגילה וקקית). יש כל מיני סוגים.

sexytomato

New member
../images/Emo45.gif

בהתחלה לא הבנתי בכלל על מה אתה מדבר. אח"כ התרגלתי.

goldy

New member
בקטע של לישלוט באמצעות הטרדות?

לישלוט באמצעות איומים? להיתחסד למה זה בסדר אים בא לך? לעשות פרצוף תמים כשיחשפו אותך? להיתלהב משבלונות פסיכולוגיות שעובדות על רוב האנשים ברוב המיקרים? אה? איזה שיא החוכמה זה להיתקע בגיל 14 לכל החיים? כמו הערבי שקורא לעצמו הMפצח וניתקע בגיל 16...

sexytomato

New member
טוב,

באמת שניסיתי להבין מה אתה רוצה, אבל אני מניחה שהתשובה טמונה באחת משתי האפשרויות: 1. אתה אדם רציני מדי ולכן אני לא אתנסח איתך יותר שלא ברצינות. 2. אתה סתם פרנואיד.

goldy

New member
באמת שאני מנסה להיות נחמד

אבל ניראה שכל מה שמעניין אותך זה להצליח לירמוז לי את הדרך החוצה. אים זה לא יעזור את תיפני למנהלים, איתם רקמת קשרים לפני שהתחלת ליפעול. צדקתי?

sexytomato

New member
רקמתי קשרים?

מה תיאוריות הקונספירציה האלה? לא, אני לא אפנה למנהלים וזה גם לא מה שאני מנסה לעשות. אתה רק מחזק את טענתי שאתה פרנואיד בינתיים.

goldy

New member
../images/Emo191.gif

שורה שניה בחתימתי (פעם אחרונה שאני עונה לך).

Lady In Blues

New member
לא הבנתי כמה דברים

"רגילה" זאת אומרת כיתה רגילה? רמה רגילה? אני לא בקיעה במושגים באלה. הכיתה בבית הספר שלי שהכי התקרבה להגדרה שלך היא פשוט כיתה עם ילדים שלא התקבלו לשום מגמה, ולשם אני לא מוכנה ללכת. זה באמת אנשים טיפשים נטו, לא מוגבלויות ולא כלום. ואני עדיין בספק אם בעזרת ניסיון בלבד אפשר להתקבל למשרות כאלה
ועדיין הרעיון של להיות בכיתה שמסווגת ככיתת מב"ר לא קוסם לי בכלל. אין שום אפשרות אחרת?

goldy

New member
הסברים

"פשוט כיתה עם ילדים שלא התקבלו לשום מגמה" __בדיוק! מה שאת צריכה זה קשרים. פיתוח הניסיון זה אים תירצי ליפתוח עיתון מישלך. האפשרות האחרות היא להכין שיעורים. ברגע שתקפידי על נוכחות וגם על עשיית שיעורים תהיי בהקבצה הכי טובה שהבי"ס שלך יכול להציע.

Lady In Blues

New member
תן לי להבין רגע

אתה מציע לי ללכת לכיתה של ילדים נכשלים? סתם ככה? זה הפיתרון שלך? ותאמין לי שרק קשרים לא יעזרו. אף עיתון לא יקח מישהי בלי תעודת בגרות גם אם יהיו לה את הקשרים הכי טובים שבעולם! ואני לא עושה שיעורים לא כי אני לא רוצה, אלה כי אין לי הרגלי למידה. בערך בכיתות ג'-ד', שאלה הכיתות שבהם אנשים רוכשים את המיומנויות האלה אני מסיבה לא ברורה לא רכשתי אותם. אני עדיין לא הצלחתי להבין איך זה קרה אבל פשוט לא למדתי לפתח משמעות עצמית, איך להכין שיעורים, איך לסכם חומר ואיך להתכונן למבחנים. ועכשיו זה משפיע. עד כיתה ט' הצלחתי להסתדר איך שהוא בעזרת ידע כללים נרחב וחוכמה נטו.

למעלה