אני רוצה לפרוש. די, נמאס לי!

sexytomato

New member
טוב, אז זה הזמן לרכוש את היכולות האלה

אל תרימי ידיים. כשאת מתיישבת ללמוד תבודדי את עצמך בחדר בלי אמצעים מגרים כגון טלויזיה, מחשב, טלפון וכו'. החדר צריך להיות מאוורר ומואר ובעל אווירה לימודית- כדאי לך אולי ללכת לספרייה, המראה של כל האנשים יושבים ולומדים אולי יחזק בך את כוח הרצון והשליטה העצמית. לומדים 45 דקות, 15 דקות הפסקה- כמו בבי"ס. תקבעי לעצמך את "חוק ה7", "חוק ה8" או "חוק ה9"- משעה זו ואילך אסור ללמוד. או לחילופין, אם את טיפוס לילה (שזה הזמן גם לגלות את זה, מתי את יעילה יותר? מוקדם בבוקר או מאוחר בלילה? אולי באמצע היום?) תקבעי לעצמך שעה בה את מתחילה ללמוד והולכת לישון. גם אני לא רכשתי מיומנויות למידה ביסודי, מכיוון שהייתי בטוחה שאני חכמה יותר מכולם. ביסודי זה עבד, הייתי חכמה מספיק בשביל להצטיין בלימודים בלי ללמוד לפני ובלי להשקיע בש"ב וכד', אולם היסודי עבר, הגיעה החטיבה, נתבקשתי להשקיע יותר בלימודים, הבנתי שאני כבר לא מהכי חכמים בכיתה (למרות שכן הייתי מהמצטיינים) ונאלצתי ללמוד איך ללמוד. קצת התקשיתי עד שבכיתה ט' נגאלתי ע"י "פרויקט מיכא"ל", שחוץ מזווית ראייה חדשה על החיים וערכים חדשים שקיבלתי, לימד אותי גם איך ללמוד, שיטות למידה, שיטות זכרון ועוד (וזה המקום להודות למיכא"ל שיש מצב שבלעדיו לא הייתי מתקבלת למודיעין..). החיים שלך בידיים שלך. אני מאמינה ביכלתך ללמוד איך ללמוד, תני פוש אחרון, תסיימי את התיכון, גם אם לא בהצטיינות יתרה, ואם יתמזל מזלך אולי צה"ל יוכל לעזור לך להגשים את חלומך ולהיות עיתונאית... "אם תאמר כי תיפול כבר נפלת". בהצלחה.

goldy

New member
הסברים נוספים

"אתה מציע לי ללכת לכיתה של ילדים נכשלים? סתם ככה? זה הפיתרון שלך?" __אני אומר שאים תהיי נוכחת בכיתה וגם תכיני שיעורים אז תהיי בהקבצה הכי טובה שהבי"ס שלך יכול להציע לך. "ותאמין לי שרק קשרים לא יעזרו." __אים תצליחי להיתקבל למקום כלשהוא על סמך כישורים, ולא על סמך 100% קשרים, אני אלך למישרד הפנים ושנה את שמי ל"צינצנת". "אף עיתון לא יקח מישהי בלי תעודת בגרות גם אם יהיו לה את הקשרים הכי טובים שבעולם!" __מי העיתונאי שאמר לך את זה? הורייך? הם עיתונאים? "ואני לא עושה שיעורים לא כי אני לא רוצה, אלה כי אין לי הרגלי למידה. בערך בכיתות ג'-ד', שאלה הכיתות שבהם אנשים רוכשים את המיומנויות האלה אני מסיבה לא ברורה לא רכשתי אותם. אני עדיין לא הצלחתי להבין איך זה קרה אבל פשוט לא למדתי לפתח משמעות עצמית, איך להכין שיעורים, איך לסכם חומר ואיך להתכונן למבחנים. ועכשיו זה משפיע." __מניסיוני האישי: זה ביגלל ההפרעת ריכוז שלך. אים מסיבה כלשהיא המורה לא עיניינה אותך את קיבלת סעיף אוזניים זמני או שדיברת עים חברותייך. "עד כיתה ט' הצלחתי להסתדר איך שהוא בעזרת ידע כללים נרחב וחוכמה נטו." __ברוכה הבאה לעולם שלי
.

Ben Dor

New member
חמודה את לוקחת את זה י-ו-ת-ר מידי קשה!

שמעי דברים משתנים בחיים...יש דברים שתגשימי יש דברים שלא אי אפשר לדעת הכל... בקשר לבגרויות והלימודים אין לך מה להתעצבן על עצמך על ההורים שלך על הציונים שלך...עכשיו לא ממש בראש שלך לשבת וללמוד וזה הדבר הכי טבעי שיכול להיות וכולם עוברים את זה! במוקדם או במאוחר... מה שטוב שבגרויות אפשר לשפר\להשלים זה לא דבר קבוע שאת לא יכולה לשנות....בחיים א-ת זאתי ששולטת בעצמך ולא אף אחד אחר... בקשר להורים זה גיל ההתבגרות וקשה להם לראות אותך ""נופלת"" זה בכוונה עם 2 מרכאות כי זה לא נכון בקשר לצבא זה ממש לא נכון שתדעי יש טייסים שאין להם בגרויות...זה באמת שטויות...אוניברסיטה הרוב מה שקובע זה פסיכומטרי אבל גם הבגרות ואם את רוצה לגשת ללמוד מקצוע מסויים ונגיד הציון בספרות מפריע לך את יכולה ללכת לשפר תציון בספרות אין לך מה לחשוב על התאבדות כי החיים נפלאים הכל בשאלה של באיזה סגנון את ניגשת לחיים....אם את תיהיה לחוצה מכל בגרות את תבזבזי המון מהחיים זה לא שאני אומרת תיהיה שאננה כי זה לא הכי בריא מניסיון ...תחרותיות...מתוקה אלה החיים...הכל תחרותי ואין דבר שאין בו תחרות בעולם...פשוט אל תתיחסי לכל דבר כתחרות... מקווה שעזרתי ואם יש עוד בעיות ואת צכה עצות בכיף תפני אליי...

Ben Dor

New member
ובקשר לשקרים להורים...

אני לא הכי בעד זה כה?!...אבל כולם עושים את זה במוקדם או במאוחר...אני בת 17 וחצי ואני גם משקרת להם עד היום....יש דברים שבלי ה"שקרים" האלה לא תוכלי להגשים את עצמך...

Lady In Blues

New member
"תחרותיות...מתוקה אלה החיים..."

בדיוק! אני לא רוצה להיות בתחרות הזאת! פשוט לא רוצה! אני רוצה להתאבד כדי לברוח מכל התחרות הזאת, מכל ציפיות של האנשים, מהמירוץ הבלתי נגמר הזה שאני רואה שכבר עכשיו אני נכשלת בו. ואתה מדבר על אקסטרני. ומי יממן אותו? אני לא רוצה לפנות להורים שלי בקשר לזה, ממש ממש לא. ולבד אני לא יכולה לממן. אני גם לא רוצה להסתמך על זה, "אני אשלים את הכל אחר כך". בגרות, כרגע, זה כן הכל בחיים, ואין מה לעשות. גם אם אני אדחיק את זה, זה יחזור לי כמו בומרנג לפרצוף. אני אמורה להצליח בלימודים עכשיו, ואני לא. העתיד שלי דיי הרוס, כשחושבים על זה. אני לא חושבת שאצליח להוציא תעודת בגרות נורמאלית וזה הורס אותי לחלוטין, כי אני יודעת שזה מבטל את כל החלומות והשאיפות שלי. בגלל זה אני מעדיפה למות וזהו, לחסוך מעצמי את הסבל...

Ben Dor

New member
כמה דברים מתוקה שלי

דבר ראשון אני בת...לא נורא זה בסדר זה קורה לכולם דבר שני גם אני הייתי בדעה שלך שאני לא רוצה להשתתף בתחרות הזה...ואני לא משתתפת אני לא מנסה להגיע להישגים בשביל להגיד כן קיבלתי יותר ממך...אני מגיע להישים שאני רוצה להגיע אליהם אם אני רוצה להשיג 70 בבגרות אני ישיג +- 70 אם אני רוצה להיכשל אני יכשל תציבי לעצמך מטרות לא לפי אנשים אחרים לפי היכולת שלך ולפי הרצון שלך את לא צריכה להגזים בקטע של ההתאבדות עכשיו זאת סתם תקופה שנראת חרא וזה אבל שתגדלי עוד טיפה את תראי איזה תקופה מדהימה זאת חוץ מזה תאמיני לי מניסיון לא כדאי לך להתאבד יכניס אנשים לסרטים יתחילו אחריך מעקבים וכל מיני חרא כזה חוץ מזה תראי איזה עולם מדהים יש לנו! את לא רוצה להסתובב בעולם להכיר אנשים להכיר את אהבת חייך?!... וכן בגרות זה מאוד חשוב אבל זה לא הכל ...לא דיברתי על אקסטרני זאת את שהכנסת אותו...ושום עתיד לא יהרס לך!!! שמעי את בעצמך אמרת שאת לא רוצה ת'תחרותיות הזאת....אז אין לך למה לשאוף להגיע כל כך רחוק... ולמה שלא תצליחי להוציא להוציא בגרות?!...תאמיני לי שזה ממש לא קשה כמו שזה נראה! וזה לא מבטל לך שום חלומות ושאיפות מתוקה את אוכלת סרטיםםם!!! תפסיקי להקשיב יותר מידי לאנשים שאומרים לך שזה יהרוס לך ת'חיים אפשר לעשות את זה פעם אחת...וכל מיני שטויות כאלה וזה לא סבללל!!! את היסטרית ברמות אה!?..

Lady In Blues

New member
אבל ניסיתי כל דרך אפשרית!

מטובציה, מורה פרטית, חשיבה חיובית, חרישה, למידה בקבוצה, ניתוק מגירויים סביבתיים, קורסים ללמידה נכונה (שלא עזרו לי בשיט) ועוד ועוד ועוד ועוד! שום דבר לא עזר הגיוני שבשלב מסויים אני אתייאש, לא? אני כן שואפת. לא לרחוק אלא לאן שאני רוצה להגיע. לא רופאה או עורכת דין. עיתונאית או קופרייטרית. גם פסיכולוגיה וקרוביה הם משהו שמעניין אותי. עובדה קיימת שלכל המקצועות האלה אני צריכה ציונים טובים עד מאוד. אין מה לעשות עם זה. לא יקבלו אותי לאוניברסטיה בגלל העיניים היפות שלי או קרובי המשפחה.

עפרה ד

New member
לשנות את "המיקוד" את מה שמהווה את העיקר

תראי, דווקא הדבר שקשה לך מהווה את המרכז של ההתייחסות שלך. אני לא אומרת שלימודים וציונים לא חשובים, אלא רק שאת נותנת להם להשתלט על התחושות שלך. אני מצרפת לך קישור לכתבה שכתבתי מזמן, פשוט, הזכרת לי באופן מדהים את הנערה משם..מקווה שיהיה לך לעזר.

MidNight Flame

New member
Live For The Moment

את צריכה להבין, כשמסתכלים על התמונה הכוללת תמיד מרגישים כמו בורג קטן בעולם ענק, מרגישים לחוצים, קטנים ורוצים להפסיק את המירוץ כי הרי מה הטעם? לכולנו עוברת המחשבה הזאת בראש מתישהו, אני חושב שגם אצלי היא עברה בגילך. אבל יש דברים לחיות בשבילם, לכל אחד מאיתנו יש דברים אחרים שגורמים אושר, את צריכה למצוא אותם ולהתמקד בהם, עם הזמן כל אחד מוצא את הכיוון בחיים. נשמע מטומטם להגיד שלכל סיר יש מכסה אבל זה אכן ככה :] את תגלי שיש יותר מדרך אחת להגשים חלום את תראי שיש הפתעות לא צפויות בכלל בחיים (ואני יכול להעיד מניסיון אישי) את תמצאי בעצמך את הסיבות ששווה להתאמץ בשבילם. חייכי קצת, את תראי שתהיה על מהות החיים היא לא הדרך למטרה... מייק.

Lady In Blues

New member
תהיה ריאלי לרגע

אני ממש לא מבינה איך אני יכולה להסתדר בחיים בלי תעודת בגרות!
ז"א, יהיה לי קצת קשה לראות את "הדברים הטובים" כשאני אהיה בלי הכנסה קבועה (או עבודה מכובדת) ודברים כאלה. לחייך קצת זה דיי קשה כרגע, כשאני במשבר ולא יודעת איך החיים שלי הולכים. אולי מההודעה השתמע שהפחד שלי הוא ראשוני וחולף או משהו כזה, אבל אני מהרהרת בזה דיי הרבה זמן (בערך 4 שנים, למען האמת
) אני יותר חושבת בכיוון של- "אני רואה שהמסלול בחיים שלי השתבש לחלוטין. לא הולכת להיות לי העבודה שרציתי, השאיפות שלי נחסמות ע"י המצב בלימודים" (שכ"כ מתסכל אותי, כי אני לא מצליחה לשנות אותו לא משנה כמה אמצעים, כוח ורצון אני משקיעה) וגם- "אני באמת רוצה לחיות עם ההורים שלי עד גיל 30 כי אין לי עבודה והכנסה שמאשרת לי קניית דירה משלי?", "בלי תעודת בגרות אני פשוט לא אצליח לשרוד בעולם הזה". אני לא יכולה לראות את ה"דברים הקטנים והכיפיים" כשבמכלול החיים שלי, שכולל בעיקר "חיים נוחים" (שמן הסתם מונעים בעיקר, אם לא רק, ע"י כסף) אני רואה שהמצב הולך להיות גרוע בצורה בלתי נסבלת. כל מחשבה על הנושא הזה פשוט מוסיפה לי עוד סיבות למה כדי לי לחסוך מעצמי את כל זה. אני מאמינה שהתאבדות בשבילי שקולה להמתת חסד.

למעלה