אני רוצה לשתף אותכם במה שעבר עלי

פנטזי1

New member
אני רוצה לשתף אותכם במה שעבר עלי

היום נסעתי לראות שני מקומות, שתי מחלקות לתשושי נפש,אחת נמצאת בבית אבות יפה ,באגף נפרד ,מה אומר לכם,היה לי קשה לראות את החולים המאושפזים אף על פי שהם נראו מטופלים, נקיים ויחסית נראה מקום בסדר אבל עדין לא הצלחתי לראות את אבי מגיע לשם בלי שישאל "מה אני עושה פה?" והמקום השני הפתיע אותי .כי ציפיתי לראות מקום קטן בבנין קומות ,באזור מסחרי ולהפתעתי גיליתי שם ממש בית חולים גריאטרי עם 4 מחלקות 2לתשושי נפש אחת סיעודית ואחת סיעודית מורכבת.המנהלת מאוד סימפטית וכן האח שליוה אותי,המקום נקי אבל...זה ממש נראה כמו בית חולים,המסדרון הדלתות .והחולים יושבים בחדר האוכל בוהים אחד בשני ,חלקם מסתובבים להם בלי מטרה,זה היה בשעה 4 וחצי אחה"צ ,לא ראיתי שום פעילות חברתית ,סתם יושבים להם.בקיצור לא אלאה אתכם יותר מידי,יצאתי משם והדמעות לא עצרו ,הרגשתי נורא,ועכשיו עוד יותר קשה לי כי לא הייתי רוצה לראות את אבי במקום כזה,ואני לא יודעת מה לעשות.כמובן שאני אמשיך לחפש אבל הלב בוכה.

ענתי44

New member
פנטזי1../images/Emo24.gif

את עוברת משהו קשה מנשוא.בבית חולים גריאטרי, בו שהתה אימי כחודשיים אחרי האירוע המוחי, נותנים טיפול טוב אבח, כמו שאמרת זה בית חולים. בשעות הבוקר יש מועדון ופעילויות ריפוי ועיסוק אבל אחרי הצהריים והערב לא. אל תתייאשי ידידתי, תמשיכי לחפש עד שתגיעי למקום הנכון. ליבי איתך. שום מקום, ולו הטוב ביותר לא יהיה כמו הבית, אבל ישנם מקומות שהיחס שם מעולה והיקרים שלנו מקבלים את כל צורכיהם. הכאב לב לראות חולים אחרים גם אם הם מטופלים היה גם אצלי ואני חושבת שהוא קשור לזה שזה מעמת אותנו עם העובדה שהיקר לנו גם חולה. לי בכל אופן, יש נטייה להדחיק ולקוות לנס, והמראה של חולים פשוט מפוצץ את הבועה שיצרתי. צר לי שאני לא מעירה מקומות טובים להמליץ לך. כולי איתך ואני יודעת שבסוף ימצא מקום טוב לאבא.

zs1957

New member
שלום פנטזי 1

לצערי רוב בתי האבות שאת פגשת אכן נראים כך. הטובים ביותר עולים בין 15000-18000 לחודש. זה סכום שהחולה ממעמד הביניים אינו יכול לעמוד בו. בתי האבות הללו מיועדים לעשירים בלבד.הטיפול בהם מצויין,היחס אדיב ואוהד, המקום נקי ומרהיב ביופיו. מפעילים את כולם בפיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק,מוסיקה. הצוות מיומן וטוב. אך לצערנו אנחנו יכולים רק לחלום על מקום כזה, חבל מאד שהמדינה מזלזלת בזקנים ששלמו ממיטב כספם לביטוח לאומי ומונעת מהם למות בכבוד. זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

פנטזי1

New member
זהבה שלום

האם את מכירה בתי אבות באזור המרכז ?גם כאלה שברמה גבוהה כםי שהזכרת וגם פחות מכך?הבעיה העיקרית שלי שבמקומות שביקרתי מאושפזים רב החולים שהם במצב יותר גרוע מזה של אבי.הוא צריך מקום שבו הוא יוכל לדבר עם אנשים ,שהוא לא יראה מולו כל הזמן רק אנשים בוהים.זה נורא כי גם המעט שנשאר לו יעלם הרבה יותר מהר בתנאים כאלה .הוא עוד יכול להנות מתוכניות בידור בטלויזיה,שיש בהן ריקודים ומוסיקה,הוא צריך לטייל קצת בחוץ ולא להיות כלוא בין 4 קירות כל היום.גם ככה אני לא יודעת איך הוא יקבל את זה שהוא צריך לא להיות בבית,זה נראה לי נורא,איך הוא יגיב?לדעתי זה רק ידרדר את מצבו.אני לא שלמה שזה הפתרון המתאים לו וזה אוכל אותי.

zs1957

New member
בוקר טוב פנטזי1

אני מכירה בתי אבות באיזור המרכז. באיזה עיר?מהו התקציב שעומד לרשותך? בבית אבות הוא לא יטייל בחוץ. בבית עם מטפל זר הוא יטייל ואף תהיה לו תקשורת אתו. כל זאת כאשר מדובר במטפל טוב. הוא נמצא בסביבה הטבעית שלו. אין הוצאות גבוהות כמו בבית אבות. הוא בוודאי יהיה במשבר כאשר יגיע לבית אבות. זה מקום זר עבורו. הוא יבכה ויבקש לחזור הביתה. אם תהיה לו הכנה טובה זה ילך חלק יותר.כל עוד אינך שלמה שזה הפיתרון המתאים עבורו ועבורך אין ליישם זאת. החיפזון מהשטן . כל עכבה היא לטובה. החלטה החשובה מה הכי טוב לאבא להיות בבית או להיות בבית אבות. כאשר תגיעי להחלטה,לאחר שיקולים רבים עם בני משפחתך. יהי לך קל יותר לבצע מבלי לחוש כאב נפשי שמא החלטתך שגויה. אשמח לעזור בכל שאלה. שיהיה יום טוב זהבה שחם/עמותת אלצהיימר.

פנטזי1

New member
היי זהבה

ואיך יודעים מי יהיה מטפל טוב הרי החברה מביאה מישהו שאנחנו לא מכירים ויודעים עליו,ואיך אפשר לסמוך על החברות כח אדם האלה שכל מטרתם היא להפיק רווחים ?איך יודעים לאיזו חברה לפנות שגם תהיה הוגנת וגם שמביאה מטפלים שיודעים את העבודה ומסורים לחולה? כבר חשבתי גם על האפשרות להשכיר לו דירה לידי ולקחת מטפל ל 24 שעות שידאג לכל צרכיו.ובשלב מאוחר יותר כשהוא באמת לא יבין מה קורה איתו אז להעביר אותו לבית אבות.נראה אנחנו שוקלים את כל האפשרויות. אולי אפשר למצוא בית אבות קטן ומשפחתי? יש דבר כזה בכלל? אני גרה בראשל"צ.

zs1957

New member
משפחה אומנת

שלום פנטזי 1 , יש משפחה אומנת שלוקחת את הקשיש לביתה ומטפלת בו. הטיפול טוב ומסור. הוא חי במשפחה שנותנת לו חום ואהבה. עדיף על בית אבות. עלות 9,000 ש"ח לחודש. ברעננה יש משפחה כזאת. אנני יודעת אם הם פנטיים כעת. עדיף באיזור שלך בראשון. ניתן לברר עם ראש הסניף של העמותה בראשון. אם תגיעי לקבוצת תמיכה בוודאי תקבלי מידע. בהצלחה זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

עב

New member
לגבי מטפל/ת

אפשר לבקש המלצות מבנים/בנות של הורים שנזקקו למטפלות. חמותי נזקקת למטפלת והיא לקחה מישהי שטיפלה בחברה שלה והיא ידעה שהגברת עובדת היטב ושיש להן שפה משותפת (הבעיה של חמותי היא תשישות גופנית. היא בסדר מבחינה מנטלית). לגבי בית אבות - אמא שלי עם בעיה של דמנציה שעדיין לא הוגדרה (מחר אנחנו נפגשים עם הרופאה
). היא גרה כמה שנים בבית אבות כעצמאית ועכשיו היא בסיעודית. מדובר בבית אבות טוב אבל כל הזמן צריך "לדרבן" את הסגל ואין לי מושג מה קורה כשאנחנו לא שם - וזה במצב שאבא שלי יורד להשגיח שלוש פעמים ביום וגם אני מגיעה 5 פעמים בשבוע. אילו הייתי יכולה לבחור הייתי מעדיפה בית עם מטפלת אבל זה לא בידי ואני רק בתחילת הדרך כך שאת יכולה להתעלם מההעדפות שלי...

zs1957

New member
לגבי מטפלת תגובה לפנטזי 1

אתם משגיחים בצורה הכי אופטימלית שאפשר להשגיח. יש לזכור שלא ניתן לפקח 24 שעות ביממה,אלא אם כן את שמה מצלמה נסתרת. את זה לא תעשי כי העלות יקרה ויש לך די הוצאות על אמא.אם אמך בסיעודית בבית אבות טובאת יכולה להיות רגועה שלא יעונה לה כל רע. בבית אבות סיעודי טוב הצוות מצויין. הם שומרים על סטנדרט גבוה והמוניטין חשוב להם מאד. עלייך לזכור שגם הטיפול בבית מחייב הרבה ביקורים. את מכניסה הביתה עובד זר חסר ניסיון בטיפול בחולה סיעודי דמנטי, מרוחק ממשפחתו, לא יודע את השפה, מנטליות שונה, אינך יודעת מהו הרקע הנפשי שלו,חברת כח האדם שספקה לך אותו לא בדקה את הנושא. ולמעשה זה הימור. לעיתים זה מצליח ולעיתים זה נכשל כישלון צורב. מנסיוני האישי אני קבלתי עובדת פליפינית עם המלצות טובות עשתה עלינו רושם טוב בתחילת עבודתה עד שגיליתי שהיא מתעללת באמישהיא חסרת ישע,לא מדברת. אבל שפת הגוף שידרה מצוקה וסבל רב. ההזנחה הייתה גדןלה שבעקבותיה נגרמו לאימי פצעי לחץ קשים.במקום לטפל באימי היא ספקה שירותי מסאג' וסקס לגברים. הבית שלנו הפך למועדון.כמובן שגילינו את זה פיטרנו אותה , ללא פיצויים. חברת כוח האדם כלל לא עמדה לצידנו. הם אף העלימו מאתנו את 5 הדוחות שנכתבו באותו חודשוזאת כדי שלא יגרם להם נזק. לשם מה הם עושים את הביקורים בבית?נכון להיום יש לאמי מטפלת חדשה מסרילנקה שעושה את עבודתה כהלכה משום שאנחנו למדנו אותה. היא גם לא הייתה מקולקלת.הפליפנית תבעה אותנו דרך קו לעובד. שכרתי עו"ד מומחה לדיני עבודה ופגיעות גוף והוא מטפל בנושא. תראי לאן הגענו? סרט תורכי. תמיד צריך להיות עם אצבע על הדופק. ההורים שלנו הם כמו תינוקות. וכשם ששומרים על תינוקות כך יש לשמור עליהם.שנשמע רק בשורות טובות. חג אורים שמח!!! זהבה שחם/עמותת אלצהיימר

פנטזי1

New member
עב שלום

בית עם מטפלת יכול להיות פתרון טוב לחולה תשוש פיסית שצריך עזרה בכל הפעולות היוםיומיות אבל שהראש שלו צלול ושאם לא טוב לו או יש לו טענות למטפלת הוא יכול להגיד ,אבל במקרה של אבי הוא לא יזכור מה קרה איתו שניה קודם אז איך נדע מה קורה איתו במשך כל היום?במיוחד אם הוא יצטרך להיות איתו לד 24 שעות.

ענתי44

New member
פנטזי 1 היי

תבחני את האופציה הזו. זה נראה לי רעיון שיכול להיות פתרון הולם לאבא. אני איתך ושולחת לך חיבוק ענק

פנטזי1

New member
היי זהבה וענתי

כשאני שומעת את הסיפורים האלה על העובדים הזרים לא בא לי להתחיל עם זהבכלל.כי אצלי תהיה בעיה גם להשכיר דירה לאבי כי בת זוגו לא רוצה עובד זר בבית ,וגם להמר על מטפל,אני אצטרך להיות שם כדי לדעת מה קורה,וגם אם אני אלך לשם כל יום ואפילו פעמים ביום יש עדין יותר מידי שעות שבהם המטפל יכול לעשות מה שהוא רוצה.והטיפול גם אם הוא יהיה בסדר זה לא כמו בבית רגיל שיש עוד אנשים.להשאיר את אבא עם מטפל ל24 שעות לבדם זה יותר מידי.אני לא אוכל להתמודד עם זה לבד אין לי אחים שיחלקו איתי בעומס לכן נראה לי שעדיף למצוא מוסד טוב שבו גם יקבל טיפול טוב וגם ידעו שם להעסיק ולהפעיל אותו עם חולים אחרים.נכון שמוסד טוב עולה הרבה מאוד כסף אבל לא תהיה ברירה .

ronnyw

New member
לבד בבית עם מטפל...

ושוב, כמו תמיד, אני נזעקת להציל את כבודם של המטפלים הזרים... פנטזי, אני לא יודעת אם מטפל זר הוא הפתרון הנכון לאביך, אבל דעי לך שיש מאות ואלפי מטפלים זרים שעובדים עם חולים ונכים בכל הדרגות, עושים מלאכת קודש, מטפלים, מאכילים, מנקים ישבנים, שוטפים רצפות,עושים קניות, עוסקים בכסף - עם או בלי השגחה של המשפחה ומאפשרים ליתר הקרובים להמשיך לנהל חיים נורמאליים. נכון, היו נפילות ( ולזהבה היתה נפילה חמורה במיוחד), אבל יש נפילות גם בבתי אבות ובמוסדות, ויש נפילות גם עם בני משפחה... מקווה שתמצאי את הפתרון האופטימאלי, ואל נא תתייסרי, כי אין פתרון שהוא ממש "טוב". בהמון אמפטיה.

zs1957

New member
שלום פנטזי 1

במקרה שלך עדיף להכניס לבית אבות. את נושאת בנטל לבדך זה יקל עלייך סתכלי בפורום ברשימה שנתתי לגבי בתי אבות שאמח לעזור בכל עת זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

עב

New member
לפנטזי 1

מקווה שתמצאי את הפתרון המתאים לצרכים של אביך ושלך. כפי שיש בתי אבות כאלה ואחרים, יש גם מטפלים טובים יותר וטובים פחות. אמי בבית אבות טוב ואף על פי כן אני מופתעת מכך שכל יום צריך להזכיר למטפלות כל מיני דברים עד שלפעמים כבר בא לי לקחת משם את אמא ודי (אבל זה כמובן לא מעשי לגמרי).

פנטזי1

New member
תודה זהבה,אני בודקת את כל אלה

שהמלצת ,היום הייתי במרכז האלצהיימר בתל השומר,המקום היחיד בינתיים שראיתי בו חולים במצב של אבי,ביום רביעי אני אסע לרעננה למשען.

zs1957

New member
תגובה לפנטזי 1

שיהיה לך בהצלחה . גם משען רעננה בית אבות טוב. האם את באה למפגש ב- 1.1.06 ? אם כן אנא הודיעי לי. עלי להזמין מקומות תודה .חג אורים שמח. זהבה שחם/עמותת אלצהיימר.

למעלה