אני רוצה לשתף אותכם במשהו

תוםשפר

New member
אני רוצה לשתף אותכם במשהו

חלמתי לפני המון זמן חלום ממש מלחיץ, עליי עוזר לנער להיפתר מחלומות והוא מפרפר לי מול הפרצוף ואני בורח לפני שהאבא שלו מגיע. הקטע המלחיץ- זה היה כמו מסע אסטראלי אז חששתי שזה קורה באמת! היית בטורקיה בהרים בגובה של 3000 מטר וישנתי שם, ולא היה לי מה לעשות. אתמול בלילה היו לי2 חלומות- חלום נבואה- חלמתי שנגמרת השביתה וחלום, על הילד, אותו ילד, מת. קראתי איפשהו על ילד באמריקה, תינוק, שמת "מוות בעריסה"- מוות פיתאומי (בערך) ישר קישרתי, אני עכשיו קצת בשוק מנסה לחשוב על החלומות שלי..... רק רציתי לשתף

MaaYan B23

New member
אני יכול להגיד שהשביתה תגמר בלי לחלום..

אני יכול להגיד גם שעוד הרבה תינוקות ימותו בהרבה מאד דרכים בלי לחלום. מצטער שזה נשמע מזלזל, אבל מהצד זה נראה מקרי לחלוטין.

charlila

New member
זה לא אומר שהחלום לא נבואי...

ושאין קשר לילד מהעיתון... לא כל הסבר אפשרי הוא ההסבר הנכון. ההרגל הזה - שברגע שיש הסבר שגרתי אפשרי, להחליט שזה פוסל את בבסבר הפחות שגרתי אוטומטית - לא הרגל טוב. לי יש כבוד לתחושות שלך, תום. בדוק שוב ושוב, והשעה משפט עד שתהיה בטוח.

fire snake

New member
נכון, אבל ההסבר השגרתי הוא לא בהכרח הכי פשוט

הוא רק זה שהכי קל לרוב האנשים לקבל. כשהייתי ילדה, זיהיתי בחלומותי המון אלמנטים (קטנים ושוליים)מיום המחרת. "אם זה היה קורה אתמול, הייתי אומרת שזה השפיע על החלום!" הייתי חושבת. לקח לי הרבה זמן לפתוח את הראש להסבר הפשוט - שיש מצב שבחלום אני מושפעת מזוטות מן העתיד, ממש כמו מזוטות מן העבר...

PurpleFilth

New member
מוות זה דבר משונה.

שמעתי על מקרה אחר, בו מצאו דירה של מישהו חרוכה לחלוטין, חוץ מקווי המתאר שלו במקום שבו הוא ישב, בלי שום זכר לגופה.

MetalSinagouge

New member
יש גם מקרים הפוכים,

מה שנקרא "בעירה ספונטנית" שבה בנאדם פשוט מוצת ללא גורם חיצוני (אם אני מבין נכון) ורק הגופה שלו נשרפת, והסביבה נשארת שלמהלגמרי.

תוםשפר

New member
לא סתם כתבתי את זה

לגבי השביתה- אותם הרגשות בדיוק אותם פרטים, בדיוק בדיוק! כאילו חלמתי שאני במחשב קורא בווינט וראיתי את התמונה של הכתבה לגבי התינוק- המקרה מיוחד ומסובך, ולמה- בדיוק אותו תאריך ובערך אותה שעה (לא יודעים במדויק מתי זה קרה) ושוב האם תיארה ואני חלמתי בדיוק ככה

MetalSinagouge

New member
חלומות נבואיים?

זה נושא מעניין. פעם ראיתי תוכנית שבה איש חלם שהוא פסל. כשהוא התעורר הוא לא הצליח לזוז והתברר שהוא לקה באיזו מחלה שמשתקת אותו לגמרי. פעם אחת חלמתי שהפלתי את הסכין גילוח לאסלה. כשקמתי, בלי כוונה הפלתי את הנייר טואלט לאסלה. בפעם אחרת חלמתי שדברים מוזרים ביותר קורים למעלית שבביתי (חלום שחוזר על עצמו מדי פעם) ובאותה פעם נתקעתי כמעט. ההגיון אומר שאחוז החלומות שהתגשמו הוא הרבה הרבה יותר נמוך מאחוז החלומות שלא התגשמו, אבל עדיין... אולי אלה צירופי מקרים.

MetalSinagouge

New member
אאאווו לא, אין שום סיכוי, בפירוש אני לא הולך

להגרר לעוד וויכוח על טבע "הזמן". אני מאמין שרק ההווה קיים, אבל לך תדע.

fire snake

New member
כן

אבל אין אפשרות לדעת אותו מראש - לא לנו, לפחות. חוזרת על דוגמה שהבאתי פה (והביאה הרבה ניג'וס ממי שלא הבינו): נכון עבר? נכון הוא קיים? באופן בלתי-הפיך? נכון משהו גרם לכל פרט להתקבע כפי שהתקבע? כך גם העתיד. בחן את מחר מהפרספקטיבה של מחרתיים - קיים או לא? קח, למשל, ערוץ שחפרו מים. הוא תוצאה של וקטורי כוחות - כמות המים, שיפוע, מכשולים... והתואי שלו (ברגע מסוים) סופי ומוחלט. (צלם... וקיבעת.) זה רק שנבראנו כך שלא נוכל להסתכל קדימה - רק אחורנית. הרוח, אלוהים, שסידרה את זה כך, עשתה זאת כדי להגן עלינו - כי ראיית העתיד משנה אותו תמיד לרעה: אם הוא טוב - זה יעורר תאווה - שתשנה לרעה. אם הוא רע - פחד אם הוא נייטרלי - שעמום אבל לפעמים הוא בכל זאת מסנן אלנו מסר - אזהרה, עידוד... אפשר לעקוף את מערכת הסינון - קלפי טארות (למשל) בשימוש לא נכון יספיקו - אבל במחיר מאוד גבוה - השחתה והישחתות! והרבה הרבה נשחת העולם בגלל שימוש לא זהיר בכישוף.

MaaYan B23

New member
הבעיה שאין לך את מחרתיים בשביל הפרספקטיבה הזו

אומנם אני מצדד בחלקה השני של הודעתך, כאשר הכאוס של היום הוא זה שיקבע את מחר ועל כן ניתן לקבוע בצורה מסויימת איך המחר יראה, או לפחות בתיאוריה הדבר ניתן ובחלקים. בכל אופן את השאלה הזו ניתן לקבל משני היבטים, האחד שמתייחס לעבר, הווה ועתיד ואילו השני שמתייחס לזמן בפני עצמו שכאן זו ממש מחשבה עמוקה ויפה, שאני לא יודע אם כדאי להכנס אליה.

charlila

New member
אין לי פרספקטיבה של מחרתיים האמיתי, ולא תהיה

- אבל יש לי פרספקטיבה של כל יום N בעבר ביחס ליום 2-N בהתאמה. אם אפשר לקבוע איך המחר יהיה ואם אי אפשר - (ולטענתי, אפשר, אבל רק באמצעים פסולים, וללא בביטחון שזה יהיה העתיד שבאמת יתקיים ולא עתיד פוטנציאלי שלא יתקיים) - אפשר להבין שהמחר קבוע מראש, גם אם לא נדע *מה* נקבע. למה "הכאוס" של היום? לא הבנתי - הסבר- נא? לא "הטונאל - הסידור - של הדברים? האם עבר, הווה ועתיד אינן אלא נקודות מבט שונות (או - כיווני הסתכלות) על הזמן "בפני עצמו"?

gwizard

New member
לא לפי מה שקראתי עכשיו

כתוב שזו תיאוריה מוצעת, אך לא כתוב שהוכיחו אותה לחלוטין. חוץ מזה, מדובר על תיאוריה פילוסופית נטו כך שלא נראה לי שגם אפשר להוכיח אותה, אבל המושג מעניין.

shataltal

New member
דווקא כן

המאמר מסביר את הרעיון מבחינה פילוסופית. מבחינה מעשית יש כמה תאוריות פיזיקליות מוצקות על הנושא (וכמה הצעות לניסויים) בתחום מכניקת הקוונטים. אתה מוזמן לחפש Quantum Retrocausality (רשתות מדעיות יניבו יותר תוצאות). המושג מעניין לא רק כהשכלה כללית אלא מאחר וביחד עם מושגים כמו Entanglement, עיקרון אי הודאות ורעיון הצופה נוצר חיבור אמיתי בין מאגיה למדע ונפתח פתח להבנת המאגיה ולדרך פעולתה.

למעלה