אני רעבה

אני רעבה../images/Emo21.gif../images/Emo60.gif

אני רוצה להזמין אוכל. מקדונלדס? לא. פיצה? לא, בבקשה לא. סיני? ובעצם, למה סיני, כשאפשר שוודי?! בפעם האחרונה שהייתי בשגרירות שוודיה, נתקלתי במודעה מאוד מעניינת. בחורה בשם איבוֹן שגרה בישראל, מכינה עוגות ועוגיות שוודיות ושולחת עד הבית, ואפשר גם לנסוע ולקחת לבד אם רוצים! יש לה אתר באינטרנט, עם גלריה שיש בה תמונות שפשוט ישגעו אתכם, ובעיקר את הקיבה שלכם. תהנו! ובתאבון

p i n g o

New member
Smörgåstårta ../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif

אני חייב לאכול את זה מתישהו....

p i n g o

New member
צריך, צריך, צריך, צריך...

כמה פעמים כבר שמענו את זה פה??

liranlotker

New member
התאריך ה"אמיתי" הוא ה-21 ביוני

אבל חוגגים את מידסומר ביום שישי הראשון אחרי ה-21 (בהנחה שה-21 לא נופל ביום שישי או שבת), לכן השנה מידסומר היה ב-24 ביוני.

python 4

New member
מידסומר.. לא אמור להיות באמצע הקיץ?

מיד.. ה- 21 ביוני זה היום הראשון של הקיץ.

p i n g o

New member
זה היום הכי ארוך בשנה,

ובשוודיה, תאמין לי ששמים לב לזה...

liranlotker

New member
בהחלט

מה שעצוב הוא, שלמרות שהקיץ רק מתחיל כאן עכשיו, זה מרגיש כאילו הוא כבר הולך להגמר, כי הימים כבר מתחילים להתקצר.

p i n g o

New member
אשכרה שמים לב לזה כבר?!

זה כולה עניין של כמה ימים מאז תחילת הקיץ האסטרונומי...

liranlotker

New member
אני בשטוקהולם

השמש שוקעת קצת אחרי עשר, אבל יש אור מלא עד אחרי אחת עשרה. מאז ועד בערך שתיים יש אור כחול כהה (אף פעם לא ממש מחשיך בתקופה הזאת), משתיים מתחיל להתבהר, ברבע לשלוש כבר יש אור יום מלא, ובשלוש ורבע זורחת כבר השמש שוב. ולא, עוד לא מרגישים שהימים מתקצרים - זה יותר עניין פסיכולוגי

shirely

New member
תאמין לי שיש גם חסרונות

כל כך קשה לישון ככה למשל! קמתי כמה פעמים בלילה בחשש שכבר בוקר ושאני מאחרת לעבודה...

p i n g o

New member
../images/Emo6.gif

אני לא מבין למה צריך לעבוד בשוודיה בקיץ...

shirely

New member
צודק! :)

צריך להציע הצעת חוק כזו נגד עבודה בקיץ בגלל קשיי הרדמות עקב האור בלילה... ואם כבר בהצעות חוק עסקינן אז אפשר גם להציע הצעת חוק נגד עבודה בחורף כי קר מדי הלא... D-:

liranlotker

New member
הוא כן, אבל מכיוון שזה לא יום חופש

החגיגות מתבצעות בספ"ש שבא אחרי ה-21 ביוני, כמו שאמרתי (אלא אם כן ה-21 נופל על שישי או שבת, ואז חוגגים זאת ביום האמיתי)

למעלה