אני רק שאלה

הללי2

New member
אני רק שאלה ../images/Emo13.gif

עשיתי חיפוש אבל לא מצאתי כלום. שמי הללי. אני קוראת כאן מדי פעם אבל מודה שלא באופן עקבי (אין לי הרבה זמן מחשב לאחרונה). רציתי לשאול בנוגע לביטוח, או יותר נכון, חוסר הביטוח של המילדות. מה עושים? מה ההשלכות של זה? מה זה אומר בתכלס לגבי אם אני בוחרת ללדת בבית? היה לי ברור שגם הפעם אלד בבית אבל פתאום זה קצת מבלבל. אני ממש בתחילת הבירור שלי בנושא ואשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי.
 

עיגולית

New member
חוסר הביטוח של המילדות, אמור להעסיק

את המילדות, לא?! למה זה מעסיק אותך? והאם זה מה שמבלבל אותך? אם יש לי עוזרת בבית, ואני לא משלמת ביטוח לאומי עליה, זה לא ממש מעניין את העוזרת שלי, כי אם משהו יקרה לה אז אותי יתבעו, לא?! (להבדיל אלפי הבדלות, כמובן) יכול להיות שאת לא סתם מתעסקת עם עניין הביטוח, אולי כמשהו מטפורי, הרי עולות הרבה שאלות לגבי בטיחות ולידות בית... כמה זה מסוכן? ואם יקרה משהו אז.. שווה אולי לקרוא חומר בעניין, פה באתר יש מאמרים שיוכלו לתת לך מענה על הנושא.
 
נראה לי שהשאלה במקום

כי אם חס וחלילה קורה משהו (אני לא בהריון כרגע, זה מבחינתי דיון היפוטתי) אז אני לא אדרוש מהמיילדת סכומים אסטרונומיים לטיפול בתינוק פגוע (חס וחלילה, רחוק מכולנו) וכן הייתי דורשת מביטוח.
 

הללי2

New member
תודה לשתיכן ופירוט-

אין לי שום ספק בבטיחותן של לידות הבית. את בתי הקטנה ילדתי בבית ואני מאוד רוצה גם עכשיו ללדת בבית. מבחינתי בית חולים הוא לא אופציה. אבל חוסר הביטוח אינו הבעיה רק של המיילדות, הרי הן מחתימות אותי שבמידה וקורה משהו אני לא אוכל לבוא אליהן בתביעות. זה מה שמפריע לי בכל הסיפור. ולא שאני כל כך רוצה לעשות כסף. אלא שאני מניחה שאם חס וחלילה יקרה משהו אני מאוד אזדקק לכסף הזה לשם טיפולים. ושוב- חס וחלילה.
 
הללי, מה נשמע?

יש דיון מאוד ארוך על זה ב"באופן". בכל אופן, אינני מומחית בכל הנושא הזה, זה לא משהו שהוא באחריות ביטוח לאומי לשלם?? אולי אני טועה.... ואני חושבת שהשאלה לגיטימית ובמקום. איימי
 

הללי2

New member
היי איימי,

לא יצא לנו לדבר בכלל בשפיים. אפילו לא קיבלתי ממך פרצוף מופתע
את צודקת לגבי ביטוח לאומי, אבל בנינו- הטיפולים הדרושים הם בדרך כלל הרבה יותר ממה שביטוח לאומי נותן לך. תודה על ההפניה. אני אגש גם לשם.
 

mise

New member
הן מחתימות אותך על מסמך

שבו את בעצם מתייחבת לא לבוא אליהן בתביעות, זה לא אומר שאת לא יכולה. משפטית - המסמך הזה לא תקף, אבל הן בכ"ז בוחרות להחתים עליו. משפטית אפשר לעשות מיש-מש מכל דבר. אבל גם אם חלילה קורה משהו, מה יעזור לתבוע מיילדת שאין לה יכולת לשלם? כלומר, מה יצא מזה?
 
וגם את היית דורשת

וגם אם היו נפסקים לך פיצויים בגודל כזה, לא היית יכולה לגבות אותם מאדם פרטי ממוצע. לחברת הביטוח יש כיס עמוק וזה חשוב מאוד.
 

עיגולית

New member
נראה לי שלמיילדת שלי יש ביטוח,

מדברים שהיא אמרה, אף פעם לא שאלתי...
 

ס ו ל ה

New member
אז תבררי כי המיילדת שלי אמרה לי

שבאופן חד משמעי נשלל הביוח הרפואי לכל מיילדות הבית בישראל!
 

mise

New member
אולי זה יענה?

"מה עושים? מה ההשלכות של זה? מה זה אומר בתכלס לגבי אם אני בוחרת ללדת בבית?" נראה לי שזה אומר שאין לך את מי לתבוע אם קורה משהו. כלומר, יש. את המיילדת, אבל אין לה גב כלכלי בשביל זה, אז זה לא רלוונטי, אלא אם כן את סתם רוצה להרוס לה את החיים :) לגבי בתכלס אם את בוחרת ללדת בבית? שום דבר. את יולדת בבית. העניין הוא, כאמור, רק במצב שבו, חלילה וחס, קורה משהו.
 

הללי2

New member
תודה רבה לכולכן,

מאוד מאוד עזרו לי התגובות שלכן, לעשות קצת סדר בראש. תודה רבה גם על הקישור, זה בדיוק מה שחיפשתי.
 
"להרוס לה את החיים"

שלא נדע. אבל אנחנו מדברים על תסריטים שלפיהם, נגרם נזק לתינוק במהלך לידה. ע"מ שיהיה חיוב של ביהמ"ש בפיצויים, יש להוכיח שהיתה רשלנות, ושיש קשר סיבתי בין הרשלנות לבין הנזק. ז"א, העובדה שנולד תינוק פגוע, כי ככה התגלגל המזל, היא לא עילה לפסיקת פיצויים נזיקיים. אולם, תארי לך מצב, חלילה וחס, שהיתה התרשלות מצד המיילדת (ז"א לא נהגה לפי סטנדרטיים מקצועיים סבירים), וכתוצאה ישירה נולד תינוק פגוע. והתינוק הזה ידרוש תשומת לב מיוחדת, ותנאים מיוחדים, וטיפולים מיוחדים וכל מה שמגיע לו לקבל כדי למצות את הפוטנציאל שלו ולחיות הכי טוב שאפשר. האם לבקשת את זה מהמיילדת שהתרשלה (ולולא התרשלה לא היה נגרם הנזק) - זה "להרוס לה את החיים"? אני לא בטוחה. בכל אופן, ביטוח זה משהו עקרוני מאוד בעיני. גם משום שבאמת לא הייתי רוצה לעמוד ישירות מול המיילדת (אם כי היא נתבעת בכל מקרה, וחברת הביטוח היא הבק-אפ. ז"א - חברת הביטוח משלמת רק אם הוכח שהמיילדת/המבוטחת אכן חייבת לשלם בעצמה, דהיינו התרשלה ובהתרשלותה הביאה לנזק). אבל גם משום שחשוב שיהיה מי שישלם, כי זה לא כסף לבזוקה. זה בסדר לחשב סיכונים , אנחנו עושים את זה כל הזמן. אבל צריך להבין מהם ולקחת עליהם אחריות (וזה נכון לכל השותפים להחלטה - גם המיילדת וגם ההורים).
 

mise

New member
להרוס לה את החיים -

הכוונה - כשחס וחלילה נולד תינוק פגוע לא בגלל רשלנות מצידה. אם זה כך, ולא חסר מי שהיה רוצה להוריד את האחריות על כתפי המיילדת (יכול לקרות לכל אחד, בצערו), זה בפירוש להרוס לה את החיים. תשמעי, אם היתה שם רשלנות בוטה, דהיינו, לא נהגה לפי סטנדרטיים מקצועיים סבירים באופן מובהק, זה כבר סיפור אחר. אבל ממילא לתבוע את המיילדת באופן אישי לא יתן כלום, אם אין לה היכולת לשלם.
 

כרמית מ.

New member
כמה בעיות

1. מה זה "סטנדרטים מקצועיים סבירים"? מה שבבי"ח? מבחינת בית משפט אולי (בעצם: סביר שיקחו את זה כסטנדרט), אבל בבית דברים מתנהלים אחרת. למשל: בבי"ח דורשים עמידה בזמנים, בבית, בתלות במיילדת, הרבה הרבה פחות. לרוב - זה מצוין (התייחסות ללידה הספציפית ולא לשעון). אבל יכול להיות מצב של תקלה ואז יטפלו לנושא משך הזמן (בין אם הוא רוולנטי ובין אם לא). ויש מיילדות שמקבלות את זכות האישה על גופה ואת אחריות היולדת, וגם אם המיילדת ממליצה על בדיקה X, והאשה לא רוצה, היא תקבל את זה. אם יסתבר, בדיעבד כמובן, שהבדיקה הזו היתה יכולה למנוע תקלה, האם המיילדת אחראית? 2. אני חושבת שכמעט לאף אחד (ואחת) אין ספק שעדיף שיהיה למיילדת ביטוח. אבל המציאות בשטח היא שאין, ולא בגלל מחדל של המיילדות, או משהו שהן יכולות לעשות (ובעתיד, יתכן שיהיה ביטוח, אך המחיר שלו יהיה עבודה לפי סטנדרטים בלתי אפשריים - כשדווקא קיום סטנדרטים של בי"ח בבית, *מעלה את הסיכון*). לכן, השאלה הרלוונטית היא לא אם כדאי ביטוח או לא, אלא האם, בהעדר ביטוח, עדיין כדאי ללדת בבית, או לא. זו תשובה שכל אחת צריכה לתת לעצמה, אבל לדעתי, בהתחשב בכך שבבית יש פחות תחלואה (כלומר: פחות צריך ביטוח) ורוב התחלואה היא לא תוצאה של רשלנות המיילדת (למשל, התינוקת שמתוארת במחקר שציין ד"ר אבנר שפטן בשרשור הרלוונטי, נפטרה, אאל"ט, בגלל בעית ריאות או לב - לאחר שנבדקה ע"י רופא ילדים (בבי"ח אם אני זוכרת נכון) ונמצא שהכל תקין. זה אומר שזה לא היה קשור למקום הלידה בכלל ולרשלנות המיילדת בפרט), ולאור זעזועי החוזר ממה שהולך בבתי החולים בתחום הלידה (נראה שהם עושים הכל הפוך, ממש) - עדיף עדיין ללדת בבית (למי שזה מתאים לה, כמובן). כלומר: אני מעדיפה להקטין את הסיכון שאצטרך לתבוע, מאשר שיהיה לי את מי לתבוע.
 
למעלה