אני שמח לחנוך את פינת נמצא ברשת!

אבל..

מזה קשור לצמחונות??????????????. וזה לא קשור שנוח או לא לי אין בעיה עם ערבים. נקודה. אני לא מעודדת אלימות בכל דרך שהיא ואני לא מתכוונת לכל מקרה לגופו וזהו. די

little cooki

New member
רצח

זה פשוט רצח מסכן הפרה/תרנגול/כל בעל חיים שרוצחים אוות כדי לאכול. למה מה הוא עשה לכם שאתם הוריגים אותו? מה כולה נולד וכבר הלך מת קפוט? זה לא פייר. וחג שמח לכולם!

*maayan*

New member
חלק ממכם מדברים כאלה שטויות!

אני צימחונית (כמו שכבר הזכרתי) אבל אני לא שוללת את אלה שאוכלים בשר, ומי פה שאמר שאלו שאוכלים בשר הם אלו שאח"כ צועקים מוות לערבים, מאיפה בדיוק הבאת את זה?, לדעתי אין שום קשר בן דעות פוליטיות לאכילת בשר או אי אכילת בשר, אני ימנית, אני לא צועקת מוות לערבים אבל אני גם לא בעד להחזיר שטחים או משהו וכרגע, אני אפילו לא בעד לנהל איתם מו"מ ואין לזה שום קשר להיותי צמחונית, אז בבקשה, לא להמציא דברים ולא לדבר יותר מדי שטויות!

קלימרו

New member
רצח?

אתה יודע מה זה רצח???? רצח זה כשאני בא אליך וקורא לך לצה"ל להגן על העם שלך ואתה מסרב להגן עליו- זה רצח. רצח , זה כשאני אומר שפלישתי נכנס לאוטובוס והורג עשרים אנשים יהודים - זה רצח. מה שאתה אומר, כאשר אתה מכנה את מנחת השם לאדם רצח- זה סתם הבל הבלים, כשאתה קורא לזה רצח אתה פשוט מקשקש בתחת. ומי שלא יודע מה זה רצח צריך לקבל מכות רצח כדי להבין מהות הרצח מה היא!

צופי.

New member
לכל הצמחוניים...

הקדמה: אני חולה על בע"ח. יש זמנים שהבית שלי נראה כמו גן חיות קטן.(תצחקו אבל כשהייתי קטנה הייתי עוברת עם פרוסת לחם בחצר ומחלקת לקיני הנמלים) אבל לשחוט חיות לאכילה זו לא התעללות!!! זה דרכו של הטבע. ומי שלמד את ההקדמה לפירוש המשנה של הרמב"ם יודע שעצם תכלית כל הנבראים (חי, צומח, דומם) היא על מנת לשרת את האדם. אז מה עם ניסויי תרופות? (חיסונים לתסמונת הכשל החיסוני הנרכש (אידס), סרטן ווירוסים למינהם) אולי שינסו אותם על בני אדם, כי בחיות זו התעללות? או שלא ינסו בכלל, מי צריך תרופות?... זה כואב וזה בהחלט מבאס אבל אין מה לעשות, וזוהי דרכו של עולם. וכמה שנהיה יפיי נפש זה לא יעזור, תמיד החזקים יפגעו בחלשים, ואני לא מדברת רק על דוגמא כמו זו. מאחלת רק אושר.

קלימרו

New member
100% צודקת.

ולא רק דרכו של הטבע. שנאמר: "כל העולם לך בראתי". כל החיות כל הבהמה זה הכל לנו, תכלית הבריאה שלהם זה לכלכל את האדם.

שני~!

New member
לאאאאא זה לאאאאאא!!!!!!

זה שךבני האדם יש יותר שכל, תיפקוד יותר טוב ובלה בלה בלה יותר משל החיות זה לא אומר שהחיות הן רכוש שלנו!!! ובמיוחד לא האוכל שלנו!!!!!!! אני לא מבינה, איך אתם יכולים לשבת על שולחן ויש לכם על הצלחת תרנגול/עגל/כבשה/אווז/דגים/ברווז/בייצים של מש´ו.../ והרשימה עוד ארוכהההההה אה, וגם אני לא הבנתי מה הקשר בין הערבים לצמחוניים או מש´ו כזה.. ShAnY

קלימרו

New member
תגידי לי...

מי את לעומת הקב"ה שתקבעי מה טוב ומה לא טוב.... הרי בשניה הוא מוציא לך את נשמתך ואת עפר ואפר...מזון תולעים, רפש... אם מותר הלכה למעשה אז מותר. לא רוצה לאכול- אל תאכלי. אבל לבא ולהגיד לי שאני רוצח...זה חוסר שפיות זה

=Wednesday=

New member
זה נכון, אבל...

אני צמחונית לא בגלל ההרג אלא בגלל שאני לא מסוגלת לאכול משהו שפעם היה חי. זה נכון כל מה שאמרתם על זה שהם נוצרו על מנת לשרת אותנו וכל זה, אבל, קודם כל, יש כל מיני צורות של שירות שהם יכולים לעשות לנו. למשל, ניסויים של תרופות חשובות (ולא ניסויים קוסמטיים!!!!) זה שירות לאנושות. אבל אני חושבת שאנחנו יכולים להסתדר יפה מאוד בלי לאכול חיות, עובדה. אז זה לא משהו הכרחי! ואם כבר להרוג ולאכול אותם, לפחות לא להתעלל בהם! לא להחזיק אותם בתנאים בלתי אפשריים, ולפטם אותם באכזריות רק כדי שיהיה קצת יותר רך וטעים. התורה אוסרת גם על צער בעלי חיים, אולי שכחתם את זה?!

צופי.

New member
ושכחתי,

אני אשמח אם תגיבו. ועוד משהו- לא הבנתי מה הקשר בין הפרות לערבים??? מישהו יכול להסביר?

שני~!

New member
אמממ... את טועה!

זאת לא דרכו של הטבע! זאת דרכו הטועה של האדם!!! כמו שאמרתי קודם יש אלפי תחליפים לבשר כמו למשל טופו *בעעע*, טיבעול *יאקקקק* וכו´ וכו´ אה, ו.. בעצם.. בקשר לתרופות,אני לא ממש מסכימה עם זה שמנסים אותם על החיות, אבל לזה אני לא חושבת שיש תחליף.. ShAnY

צופי.

New member
ומה עם הצמחים???

מחקרים חדשים מוכיחים כי גם לצמחים יש רגשות (הם מגיבים ליחס אליהם) וכמו שכבר היה ידוע לנו, הם נושמים, גדלים, אוכלים, שותים... ממש יצורים חיים... אז מה???? גם צמחים לא תאכלי???? בקצב הזה נצטרך לאכול רק פלסטיק וניירות אם לא נמצא אלטרנטיבה אחרת... וזה לא נשאל בשביל להקניט, אני רק מנסה להבין. הרי אין לזה גבול...

*maayan*

New member
לצופי!

קודם כל, אני לא אמרתי שאסור לאכול בשר, לא מפריע לי מי שאוכל בשר, שיעשה חיים, אני לא אוכלת בשר כי אני נגד אכילת חיות. בקשר למחקר החדש לגביי הצמחים, לא קראתי אותו אז אם תוכלי לפרסם לינק שלו או פחות או יותר מה הוא אומר אני אשמח לקרוא, אבל נשמע לי לא מופרך שלצמחים יש רגשות אז אני אגיד דברים אלה: אני יכולה להתקיים בלי לאכול בשר, יש תחליפים רבים לבשר ואפילו אפשר לקבל זריקות של בי-12 (שאותם אני לא מקבלת אבל זה עניין אחר...), אין תחליף לצמחים, אם אני לא אוכל לא בע"ח ולא צמחים לא נשאר לי מה לאכול ואם האדם לא אוכל הוא מת, אני לא רוצה למות ולכן אני חייבת לאכול משהו, מה שנשאר לי זה צמחים למינהם, בעוד שנים רבות במקרה שיצאו תחליפים לצמחים אז אולי אוכל לשקול את לא לאכול לא בע"ח ולא צמחים כרגע, אני לא יכולה להרשות לעצמי לעשות דבר כזה. מה שבאתי להגיד בכל העניין, אין אלטרנטיבה לצמחים וכרגע, אין דרך לחיות בלי לאכול אותם אולם אפשר לחיות בלי לאכול בע"ח, ככה שאדם יכול להרשות לעצמו להיות צימחוני מכל הסיבות אשר הוא בחר, אדם בימינו לא יכול לוותר על צמחים ככה שכן יש לזה גבול.

*maayan*

New member
שכחתי משהו.......

בקשר לניסויים בבעלי חיים, אני בעיקרון נגד ניסויים בבע"ח אבל יש מחלות שאני מבינה למה משתמשים בבע"ח, מה שכן, צריך קצת גבולות, בשביל שאדם יוכל להתאפר או לחפוף בע"ח עוברים עינויים קשים, עיוורון, ולפעמים גם מוות, יש חברות שלא משמשות בניסויים בבע"ח בשביל דברים כאלה ואני אתן לדוגמא חברה אחת שאני מעריכה מאוד: ד"ר פישר. כל המוצרים שלהם לא נבדקו על בע"ח ואם אינני טועה, הם גם לא פוגעים בשכבת האוזון. בקשר למחלות כגון איידס, סרטן ומחלות מסוג זה, אני לא מתנגדת לניסויים בבע"ח, למרות שאני עדיין מזדעזעת מהם, דבר לא בשליטתי ככה אני מרגישה. דוגמא נוספת להתעללות בבע"ח שאפשר למנוע היא לבוש העור והפרווה, יהרוג אנשים ללכת אם עור מזוייף ו/או פרווה סינטטית, חיה צריכה למות כדי שזמרת זאת או כוכב קולנוע אחר יוכל ללכת אם צעיף פרווה ומעיל עור, וזה לא רק מפורסמים, יש הרבה אנשים בעולם שיש להם חפץ אחד או יותר שעשוי איכשהוא מבע"ח כלשהו, יהרוג מישהו אם הארנק שלו לא יהיה עור?

metal_slug

New member
ועוד איך שזאת דרכו של הטבע

האדם הוא בבסיסו טורף, ובגלל שהוא טורף, הוא צריך לאכול בשר, ואי אפשר לקחת את זה ממנו. מי שמגדיר את עצמו כ"צמחוני", "טבעוני", וכו´, מתכחש לטבע האנושי שלו. אי אפשר להאשים כריש בזה שהוא אוכל בשר, לא? אה, כן, והמיתוס בקשר לעובדה שצמחונות טובה לבריאות הוא מופרך : אי אכילת בשר פוגעת בעצמות, פוגעת בתאי הדם (חוסר ברזל), וגם יכולה לגרום למחלות לב (כמובן שגם אכילה מוגזמת של בשר גורמת למחלות לב, אבל זה נושא אחר לגמרי). ודבר אחרון: מה זה הטמטום הזה בקשר לשמאלנים נגד אכילת בשר, וימנים בעד? אני בדעות שלי נוטה לשמאל מאז גיל 12 או משהו כזה, אל אין לי שום דבר נגד אכילת בשר. מה גם שאין שום קשר בין השקפה פוליטית לעניין הזה.

ש@לתי

New member
בנוגע לICQ שלי

יש לי ICQ חדש שנפתח לאחר פרסום ההודעה, הוא נפתח כי הICQ הישן שלי התקלקל. אז אם אתם רוצים ליצור איתי קשר, מספר הICQ החדש שלי: 99599880 שלכם, ש@לתי

keren007

New member
עוד משהו

לא רק הורגים את החיות, אלא גם מאלצים אותם לכל מיני דברים; תרנגולות- להטיל ביצים עיזים פרות וכו´- חלב אלו דברים שכל הצמחוניים אוכלים, אני בטוחה שהתרנגולות לא רוצות להטיל 100 ביצים ביום, והפרות לא רוצות שיחלבו אותן עד שלא תישאר להן טיפת חלב בפנים. אז מה? רק להרוג זה התעללות?

=Wednesday=

New member
זה כבר ממש לא נכון

תרנגולת מטילה ביצה אחת ביום, זו דרך הטבע. מה שכן התעללות זה שמחזיקים אותם בכלובים שאי אפשר לזוז, תנאים מחפירים ואוכל לא טיבעי. לכן כדאי לאכול ביצים אורגניות, שהתרנגולות שמטילות אותן מסתובבות בשטח פתוח ואוכלות את המזון שטבעי ומתאים להן. וזה גם הרבה יותר בריא לנו. ובקשר לפרות - שוב, אותה סיטואציה. את הפרות חייבים לחלוב, הן לא יכולות להישאר עם עטינים מלאים חלב, זה כואב להן, זה עושה מחלות... אבל התנאים שמחזיקים אותן ברוב הרפתות הם מזעזעים למדי.

למעלה