אני תוהה וחושבת על הבחירות

קליט

New member
השאלה מה אתה חושב

אם אתה דתי ימני קיצוני, אז יש לפניך כמה דרכים 1) בנט שהוא ימין לא קיצוני . 2) עוצמה לישראל שיש כ 60% שהוא עובר את אחוז החסימה, והם לא דתיים כ"כ . אבל זו המפלגה הימנית היחידה . 3) דעת הרבי מלובאויטש שמצביעים למפלגה הכי חרדית כי זה מה שיגן על הארץ . אריה דרעי הצהיר לפני כמה ימים שהוא איש ימין, והוא היכה על חטא (בעיתון משפחה) על תמיכה מסוימת בתוכנית אוסלו, גם יהדות התורה היא נוטה במובהק לימין, ובודאי אם אתה לוקח בחשבון את הנאמר בעיתונים בימים האחרונים ש אף מפלגה לא מתכוונת לתת עכשיו לאבו מאזן שום שטח, כי הסיכון גבוה שבקרוב מאוד השטח עובר לחמאס .

בסך הכל

אני לא בטוחה שאין הגיון בכך שחשוב בעל השכלה רחבה בשביל לעבוד במקום שמכבד את עצמו

קליט

New member
חשוב שהעובד יהיה איש מסור וחכם ושיודע את העבודה

למשל, החרדים נודעים במוסר עבודה גבוה, ובכישרון ללמוד דברים חדשים . אם תירצי דווקה השכלה, אז אין כמו החרדים שמחוברים לספר, ולומדים שנים על גבי שנים לימודים מורכבים ועמוקים כמו "תלמוד בבלי" קצות החושן, רבי חיים מבריסק, תוספות, ריטב"א, רשב"א, רבי עקיבא אייגר, כרתי ופלתי וכו` וכו` . מה שהחרדים לומדים - זה לא נקרא "השכלה" ! . כי כך החליט איזה פקיד

אני ממש לא חושבת ככה

אני רואה את החרדים (אברכי כולל) ""איזה מוסר עבודה גבוה שיש להם""
נארה לי שאם הם היו עובדים אצל מעביד נורמטיבי, המעביד לא היה מחזיק אותם אפילו שבוע

את מדברת מהרהורי ליבך ולא מעובדות החיים

אפילו השיטוט החולני בפייסבוק וכדומה גוזל מהעובד החילוני שעות רבות שהחרדי מנצל לעבודהים אחרים ויש לי לדוגמה חבר שהוכיח למנכ"ל החברה (בצורה ברורה שגם המנכ"ל הודה בכך) שהספקו כמו שישה עובדים אחרים והוא לא ביקש חלילה שישה משכורות (בהתאם לתפוקה) אלא רק שניים והמנכ"ל ברוב נדיבותו הסכים רק שליש משכורת תוספת וברי היה מספיק אמיץ לעזוב אבל ברוב המקומות לא נותניפ אפילו משכורת רגילה ושמעתי מנכ"ל של חברה שמעסיק נשים חרדיות שלטענתו עובדי יחידת 8200לא מתקרבים למיומנות ולהספק של נשים אלו והוא התגטה שהוא נותן להן 20% יותר מחברותיהן מה שהוא לא טרח לספר שגם אחרי התוספת הן אינם מתקרבות למשכורת נורמטיבית בתחום

קליט

New member
אולי גם לערבי/עובד זר - היו משלמים פחות בהייטק ?

כי הם מסתפקים בפחות, לא כי הם פחות טובים או יותר טובים

האבדל שלערבים יש

אפליה מתקנת על פי חוק
וכשהחרדים שמופלים לרעה ביקשו אפליה מתקנת וכמובן שסורבו
וזו מדינה יהודית ?!

קליט

New member
אברכי כולל -עובדים - שאת יכולה לראות את מוסר העבודה שלהם ?

Womanizer99

New member
אין במי לבחור

משום שכולם מושחתים, כולם רודפים אחרי בצע הכסף והשוחד.
והשאר בשמאל? שונאי ישראל ואוהבי ערבים. בהם בטוח שאסור לבחור.

אולי רק בימין עוצמה לישראל רק שאין להם כוח בכנסת, הם חלשים, מיעוט, דעת יחיד ולא אפקטיביים במקרים הרי גורל.

בוקר אור

inbarush19

New member
אם אתה מאמין

בעוצמה לישראל,
תן להם את הכוח שלך

מיעוט או לא מיעוט, כל מקום בכנסת שישב בו דתי
מוטב על פני מקום של ערבי....

צדיקה מיוחדת -

ראשית שתדעי, שאני חרדי, ואני עובד בתחום מיחשוב, ואיתי עובדים כאנשי מחשבים עוד הרבה חרדים,
ולא רק בתחום שלי, אלא גם בתחומים נוספים, (אנחנו שיייכים למגזר הציבורי)
והיום, בלי קשר למדובר, יש מיכללות חרדיות שלומדים שם חרדים, מיגוון מקצועות בתחומי הכלכלה הפיננסים והמיחשוב
והבוגרים משתלבים יפה מאד בתעסוקה מקצועית ומפגינים רמה מקצועית גבוהה ומספקת.

בקשר לבחירות, שאף אחד לא ינגן בתירוצים ש"כרגע אין משא ומתן", אנחנו ראינו בעבר איך כל אחד תיפקד
והנושא הזה עוד ימשיך להיות בכותרות, כאשר באים לספר סיפורים שמפלגה מסויימת היתה שותפה לממשלה עם מפלגת שינוי
לא מזכירים שמפלגה חרדית אחרת ישבה עם קואליציה שמאלנית צרה שכללה גם ערבים
ותמכה בהסכמי אוסלו, כולל החזרת רב מרצחים מטוניס לכאן, ציודו בנשקים, רובים, תקציבים וכספים, והכל תחת סיסמאות מטופשות של "שלום"
שאת התוצאות רוויות הדמים תרתי משמע, ראינו אחר כך,

הבחירות הנוכחיות מראות כמה אנחנו לא מאוחדים ולא יודעים לגשר ולשתף פעולה גם אם יש שוני בהשקפות, דעות, חצרות וכו'.

אין שום קשר

כאן מדובר בחילוקי דעות בתוך העם עצמו ולא עם המנהיג שלו,

היום אין מנהיג בעם ישראל,

בעבר עוד היו צדיקים בעלי רוח הקודש שיכלו לומר לנו מה קורה ובתחומים שונים,

היום למרבה הצער גם את זה אין לנו.

Womanizer99

New member
הבחירות הנוכחיות מראות כמה הציבור

ומנהיגיו רצים אחרי השוחד והכסף לבתי כנסיות ובתי מדרשיות בתמורה לזריקת יהודים מהבית שלהם.

המחלוקות והדעות והחצרות תמיד היו ותמיד יהיו לצערנו.

למעלה