אנרכיזם כדרך החיים המוסרית היחידה.

אנרכיזם כדרך החיים המוסרית היחידה.

צ´מעו. אני צמחונית כבר פרק זמו לא קצר. הסיבה היחידה שאני צמחונית, למרות שאני משוגעת על סטייק טוב, זה כי צמחונות זה מוסרי. חד וחלק. לא להיות צמחוני בימים שבהם אתה יודע מה עובר על האוכל שלך לפני שהוא מגיע לצלחת- זה פשוט לא להיות מוסרי. אין אפס. התחלתי פעם ויכוח עם בחור אחד מאנונימוס. הוא הסכים איתי שלהיות צמחונית זה מוסר, מן הסתם. אבל האם זהו המימוש היחידי לחיי מוסר? ברור שלא. מי שקצת מתמצא, יכול לזרוק לי פה "רמת המוסר השישית". שזה מוסר טהור ללא התחשבות בסנקציות. שיפוט עצמי מלא מההתחלה ועד הסוף. זה אומר, בין היתר, לא לקחת חלק בחברה לא מוסרית. לא להתבודד, אמנם, אבל גם לא לקבל את זה כדבר נכון. חברה קפיטליסטית, למשל. האמת, זאת שאלה טובה, האם אתה חייב להיות אנטי-קפיטליסט כדי להיות מוסרי? בואו נבחן את זה: הסיבה שאני צמחונית היא, שחייה של פרה ממוצעת נראה בערך כמו חיים של יהודי כושי נכה הומוסקסואל בגטו, בן לאמא צועניה, אחרי שהוא אונס גרמניה, מייד לאחר פרסום חוקי נירנברג. (ושלא תעיזו להיעלב) אני לא מוכנה לתרום לתעשיה שמייצרת משהו גרוע ממוות. האם חברה קפיטליסטית שקולה למוסד המייצר בשר למאכל? מעסיקים עובדים בתת תנאים, משעבדים את הציבור לזבל, תחת רמת דיכוי שלישית, מציבים כשיגרה כסף לפני חיים, נוחות של בני אדם באה על חשבון חיים של בנאדם אחר, חברה שמרשה לעצמה להגיע למצב שבו לאדם אחד יש יותר נכסים ממדינה שלמה, וכ"ו... עכשיו כשאני חושבת על זה, תעשיית הבשר הזוועתית היא נגזרת של חברה קפיטליסטית! זה רק סימפטום למחלה! אז התשובה היא לא, אתה לא יכול להיות צמחוני מתוך אידיאולוגיה, בלי לא להיות אנטי קפיטליסט. זאת צביעות. זה להגיד: "עד כאן אני מוכן ללכת. אבל יותר מזה זה כבר מ מ ש פוגע בנוחות שלי." מעבר לזה: הסיבה שאני אנרכיסטית,( למרות שזה מעצבן את הגרעין שלי בטירוף), זה שאנרכיזם זה צורת המשטר היחידה שמאפשרת פיתוח מלא שלך כבנאדם. מימוש הפוטנציאל, הגשמת הערכים, גם אם הערכים שלך לא תואמים את ערכי הסביבה שלך. חוקים אנרכיסטים הם חוקים שמפתחים, בניגוד לחוקי כל משטר אחר, שהם פשוט צעד אחד לקראת חברה לא שפויה (ממליצה על הספר "החברה השפויה", של אריך פרום.) לממש חיי מוסר ביומיום שלך אומר, ליצור לעצמך מערכת של חוקים שמפתחים, ולא חוקים שמגבילים. זה אומר להאמין בחינוך כערך. באדם. זה אומר לחיות בקומונה, מתוך הידיעה שרק כך תגיע למלוא מימוש הפוטנציאל של חברייך. זה אומר שיוויון ערך האדם, הרבה יותר ממה שסוציאליזם אומר את זה. זה אומר להיות מוסרי, לא בגלל שיש עונשים על אי מוסריות, אלא כי זה נכון. ככל הנראה, זה גם אומר להיות פלצן, אז כאן אני אסיים. אני רק רוצה לציין, שמה שכתבתי כאן זה אפילו לא קצה המזלג של אנרכיזם. מי שרוצה שאני ב א מ ת אשעמם אותו, מוזמן לכתוב לי. אבל קחו בחשבון שאני עסוקה מאוד בלעצב לעצמי ולחניכים שלי את החיים. עלו והגשימו.

מה זה אנרכונניזם?!

לכותבת ההודעה ולכל הקוראים שלום רב. קודם כל אני רוצה להתוודות, לא קראתי את כל ההודעה שלך עד הסוף. והסיבה? אני חייב להגיב לקטע שקראתתי לפני שאני קורא את הסוף אז אם אני טועה - תסלחו לי. אמרת בקטע שאת אנרכיסיטית, למרות שזה מעצבן את הגרעין שלך בטירוף, כי זה המימוש המלא לפוטנייציאל של האדם. אני לא רוצה להכניס פה לעניין של הפוטניצייאל של הפרט אל מול הפוטנייציאל של החברה, אלא אני רוצה להתייחס לאמירה שלך: "חוקים אנרכיסיטים הם חוקים שמפתחים, בניגוד לכל חוקי משטר אחרים". לפי רעיון האנרכיזם אים חוקים, לא כתובים לפחות. כל אחד עושה את מה שהוא רואה לנכון לעשות, מבלי קשר לחוקים, אז איך אפשר להגדיר אותך כאנרכיסיטית, אם את מאמינה בקיום חוקים אנרכיסיטים, דבר שסותר את עצמו.

טעות נפוצה, מועמר.

כמו לכל אידיאולוגיה אחרת, גם לארכיזם יש זרמים ופלגים לאינספור. אחד מהם, מאמין שאנרכיזם זה יותר ממשטר. זה כלי לפיתוח חברה של פרטים. זה אומר, שיש חוקים. ויש מועצת עם. ויש השגחה, ויש אכיפת חוקים, בהגבלה. מה שאנרכיזם מתנגד אליו, זה דברים כמו שוטרים, שהציבור נותן להם, ללא ידיעתו, כוח להרוס את הציבור עצמו. כמה פעמים חטפתי מכות משוטרים בהפגנה, בגלל שההורים שלי משלמים מיסים? דבר נוסף שאנרכיזם מנסה להפיץ, זה הבסיס לפשע. זה קצת מורכב, אבל נסה לעקוב: למה אנשים פושעים? למה אתה גונב? פורץ לחנויות? אונס? מעלים מס? מעתיק שיעורים בהפסקה? הכל נובע ממחסור. מתאוות. אנשים גונבים, פשוט כי אין להם. ולמה אין להם? כי הממשלה שלך הינה משטר שכופה עליך לקחת עבודה בתנאים-לא-תנאים, כדי שהילדים שלך לא יראו כמוך, אלא יצליחו בעזרת החינוך שאתה קונה להם. לרוב זה לא מצליח לך, ואתה נזרק לפח יחד עם הילדים. הממשלה יוצרת מצב של מחסור, מצב של תאוות לא ממומשות, מצב של עוני. תחשבו על זה, הרי זה ברור!! אם לא היה עוני, לא היה פשע! הרבה פחות פשע היה נוצר כתוצאה מטפילות חברתית, (שזה סימפום לעודף, ולא למחסור) מאשר פשע שנוצר כתוצאה מעוני. למה בני נוער מעשנים סמים? כי זה מסמל מרד. למה הם נעצרים כי הממשלה החליטה שהיא יודעת יותר טוב ממני מה טוב לגוף שלי. מי יותר אלים- האזרח או הממשלה? מי הרוצח הגדול ביותר- האזרח או הצבא כגוף ממשלתי? מי מונע ממך להיות חופשי באמת? מי מדכא אותך? מי משחק איתך משחקי כוח? מי יותר חשוב- האזרח, הפרולטר, העובד? או שמא הממשל? הגוף המדיני? כי איך שזה מצטייר לי עכשיו, הממשלה שלנו, בדומה לממשח פאשיסטי, מקבל קדימות הרבה לפני האזרח. אז כן, יש לאנרכיזם חוקים. כל מה שסותר רוע של פאשיזם, כל מה שמונע ממשטר להיות אלים ולהיות לרעת האנשים, כל מה שמגביל (בתוצאה) במקום לפתח, מעוגן בחוק באנרכיזם. מקווה שעזרתי. תמשיכו לשאול! זה כיף!!

טלי...

New member
טוב...

כבר מהתחלה אני אומרת שיכול להיות שלא הבנתי אותך נכון אני לא מסכימה עם מה שאת אומרת, שברגע שיפתר בעיית העוני גם הפשע יעלם. חוץ מהעובדה שאנשים לא רוצחים /אונסים/ושאר זוועות בגלל העוני,גם פשעים שקשורים בכסף (גנבות,שודים וכו´) לא נגרמים רק ממחסור - אלא מהרצון של האדם ליותר. לאדם (ברובו, בהחלט יש יוצאים מהכלל) תמיד יהיה את השאיפה ליותר (אפשר כמובן להתווכח אם חיובי או שלילי, אבל זה קיים ללא ספק). נקודה שניה שאני זוכרת - הסמים. צר לי לומר, אבל הסמים, מכל בחינה שיש ובעיקר מבחינה ביולוגית, מזיקים לגוף שלך. אין שום קשר למה שמהממשלה החליטה. לדעתי עישון סמים נובע לרוב מחיפוש ריגושים והפגת שיעמום בחיים. דבר שני - אם תוכלי בבקשה לתאר לי איך חיים ללא משטר בכלל יראו. כשכל בני האדם חופשים, בלי שום חוקים שיגבילו עליהם וגם ישמרו עליהם? מקווה שהבנתי אותך נכון, טלי.

אם

אם האדם הממוצא באמת היה מסוגל לחיות בחברה שאת מתארת, האוטופיה כבר היתה כאן. החברה הזאת אולי נשמעת קוסמץת לאנשים כמוך, אנשים כל כך אנטי-אידים, שאיכפת להם רק מכל מה שהוא לא הם, אבל את שוכחת את כל הפן הפרקטי של העניין. רוב האנשים לא גונבים כי חסר להם, הם גונבים כי לא מספםיק להם, כי הם רוצים עוד ועוד ועוד. אחרי הכל, מספר המנכ"לים שגנבו כסף מהפירמה, או מספר עורכי הדין שברחו עם הכסף של הלקוחות שלהם, גדול פי עשרות מונים ממספר ההומלסים שניסו לשדוד בנק. הטבע האנושי הוא לרצות עוד ועוד, התודעה האנושית קוראת להגביל את הרצון הזה, מה שיוצר חברה שמגבילה את עצמה, ברגע שהיא לא תגביל את עצמה, לא תיווצר אוטופיה, אלא כאוס.

דשא יקר: שיעורי בית:

למד את משמעות המילה אוטופיה, ותחזור אלי כשהמשפט הראשון שלך מנוסח כיאות, ולא סותר את עצמו. אולי בדרך גם תבין למה התכוונתי, כשאמרתי "לשאוף לאוטופיה המוסרית ביותר". דבר שני- הניסוח שלך של טבע האדם ממש לא מקובל עלי. נראה לי שטבע אדם זה פשוט דבר שהוא תלוי תרבות. עובדה שהטבע שלי זה לא לרצות עוד ועוד, לא מבחינה חומרית לפחות... אם זה עבד בספרד, בשנות ה-20, זה יכול לעבוד גם פה. אתם יודעים מה מעצבן אותי? כל פעם שאני נכנסת לויכוח אידיולוגי אם מישהו, אני משכנעת אותו שהרעיון שלי נכון. כדי לא לצאת מושפל מזה שהוא הפסיד, הוא אומר לי משהו מטופש כמו: "כן, אבל זה לא יכול לקרות במציאות". ככה אני יודעת מה הרמה של מי שאני מתווכחת איתו, וכמה צר אופקים הוא. למה זה לא יכול לקרות? למה אי אפשר ליישם את עקרונות האנרכיזם ביומיום? אני בכלל לא ניסיתי להתחיל כאן מהפכה מדינית, למה לדאוג לפרקטיקה? ברגע שתסכים עם הרעיון, תראה איך זה משתלב לך יופי בחיים: לחיות בקומונה מתוך רצון להכיר אנשים בכוליות (כל תחומי החיים) ולעומק, להדריך בני נוער וילדים מתוך אמונה בחינוך, להציב לעצמך מגבלות וחוקים שאתה יודע שמטרתם היא פיתוח, ולא הגבלה, נתינת כבוד לכל אדם באשר הוא אדם, להיות מוסרי, להיות צמחוני, להיות טבעוני, למגר את מה שרע, להיות אקטיבי, להלחם במה שלא צודק, לצאת להפגין, לדעת מה טוב ומה רע, לעשות את ההפרדה ביניהם ביומיום... משהו מהדברים שאמרתי כאן הוא לא ישים?!? לא נראה לי. נראה לי שאם אתה מאמין בעקרונות הנ"ל, ואני לא רואה שום סיבה לא להאמין, אז לא תהיה לך בעיה לממש אותם. אם יש לך למה, תמיד תמצא איך. ותאמין לי כשאני אומרת לך שאני מקדישה את כל האנרגיה שלי לממש את זה בחיי הגרעין שלי, גם אם הגרעין שלי לא משתף פעולה רוב הזמן. אין להם כל כך ברירה. פיס אאוט.

בשביל להדריך בן אדם בכוליות

אסור להגביל את עצמך לשיטת מחשבה אחת, גם לא אנרכיה. שעורי בית גם בשבילך, לקורא את משמעות הצמד "טבע האדם", האדם לא יסתדר במקום בלי חוקים וזאת עובדה, גדולים מאתנו כבר אמרו את זה, ואני לוקח את זה כאקסיומה. הדעה שלי לא הופכת אותי ל"צר אופקים" או ל"קטן רמה", היא הופכת אותי באופן פשוט ביותר לבעל דעה שונה, ואם יש משהו שמראה על צרות אופקים הוא להחשיב כ"צר אופקים" כל מי שלא מסכים איתך.

ממה שהבנתי....

ההודעה שלך היתה ממש ארוכה, אבל באמת באמת שקראתי ה-כ-ל, רק פשוט לא הבנתי הכל... אז אני הבנתי שאת שואלת איך אפשר להיות בעל מצפון/מוסר על דבר אחד (כמו חיות- צמחונות וכו´) אבל לא להיות על נושא אחר? זה היה חלק ממה שהתכוונת (פחות או יותר?) ...

מסכים אתך לחלוטין אבל ... ../images/Emo55.gif

עפ"י ההודעה ההבאה שכתבת יש לי את התחושה שאני שייך לזרם קצת פחות אקטיבי, לא ממש מחסידי ה´פעולה הישירה´, אם כי לקרוא בעיתון על לבנת נפץ שהתפוצצה אל מול חנות פרוות מעלה בהחלט חיוך מרושע מלא בעונג על פני... התחלת את הקטע מצמחונות וסוציאליזם(ואנרכיזם שזה בעצם אותו דבר כמו סוציאליזם) אנרכיזם היא תאוריה פוליטית אשר טוענת כי ´האדם ואושרו כיסוד מרכזי ...´ יכול להתקיים אך ורק בחברה שבה אין שלטון, אך לא בחברה נטולת הנהגה. בגרעין או בקבוצה התנועתית אין שלטון, אך ישנם מנהיגים. האנרכיזם סולד משלטון גם בצורת דיכוי כלכלי, זכויות עובדים וכו´... גם מדיכוי מחשבתי (פוסט-מודרניזם, למשל...) בכל אופן, הנקודה שלי לא היתה להתפלצן על אנרכיזם אלא לבוא ולדבר על הצמחונות. אני צמחוני, ועד יום גיוסי הייתי גם טבעוני למשך כמה שנים טובות. לפני כמה ימים ועוד היום התנהלה שיחה בפורום על הקמת תא ירוק בתנועה. חפשי את ההודעות וספרי לי מה את חושבת. וגם כך כולם יכולים לעשות, אמרו לי מה אתם חושבים. ובבקשה עד שבת בלילה כי אח"כ אני לא אהיה בבית איזה שבועיים ... עמית, ג. ראבל

פִּירֶה

New member
הודעה פלצנית אינדיד.

אך בהחלט נכונה. פלצנות זה גם סוג של אידיאל (אצלי לפחות). אני הייתי חייה אחרת לגמרי אם היה לי יוזמה כמו שלך (ח"ח). אבל אני מתעצלת אז (לצערי) הפלצנות נהייתה האידיאל העיקרי. הגישה: אם אני לא יעשה (מתוך עצלנות), אולי מישהו שעוד לא יודע (ולא מתעצל) ישמע ויעשה הוא. ככה מקדמים מטרות? לא ממש, אבל זה הכי טוב שאני מסוגלת כרגע. זאת הייתה פיסקה קצרה (מאוד) על עצמי, אבל זכית להערכתי גרעינה ושוש. זהו. כל הכבוד. הודעה נכונה ופלצנית (במובן הטוב) כאחד. אהבתי אותה עד מאוד.

פִּירֶה

New member
הודעה פלצנית אינדיד.

אך בהחלט נכונה. פלצנות זה גם סוג של אידיאל (אצלי לפחות). אני הייתי חייה אחרת לגמרי אם היה לי יוזמה כמו שלך (ח"ח). אבל אני מתעצלת אז (לצערי) הפלצנות נהייתה האידיאל העיקרי. הגישה: אם אני לא יעשה (מתוך עצלנות), אולי מישהו שעוד לא יודע (ולא מתעצל) ישמע ויעשה הוא. ככה מקדמים מטרות? לא ממש, אבל זה הכי טוב שאני מסוגלת כרגע. זאת הייתה פיסקה קצרה (מאוד) על עצמי, אבל זכית להערכתי גרעינה ושוש. זהו. כל הכבוד. הודעה נכונה ופלצנית (במובן הטוב) כאחד. אהבתי אותה עד מאוד.

noam2

New member
אתם שפויים?

אם הבנתי נכון את כל הקטע של האנרכיה זה פשוט חוסר שלטון או שלטון מינימלי כדי שכל אחד יעשה מה שבראש שלו, בשביל זה לא צריך מדינה אז גרעינה שוש את יולה פשוט לנסוע לאמצע ג´ונגל או מדבר שם לא ימצאו אותך ותעשי מה שאת רוצה, ואל תגידי שפשע זה תוצאה של איזה מחסור כי רוצחים לא תמיד צריכים משהו חוץ מטיפול נפשי או חיי כלא או זרם חשמלי. כל השטויות האלו על אנרכיה הן המצאות של כל מי שלא מצליח להסתדר בחיים. אני מאמין בסוציאליזם ובמה שהוא אומר, אבל אני רוצה כסף לא את כל הכסף בעולם אלא רק הכמות שתיתן למשפחה שלי חיים הגונים וטובים. ומי שחושב שאם ישימו לבנת חבלה מול חנות שמוכרת פרווה יסיים את מסחר הפרווה בעולם, אתה טיפש וזאת לא קללה אלא תיאור המצב שלך אתה פשוט טיפש.

חידוד, תוספות ושאר ירקות.

אז ככה: חיים אנרכיסטים זה לא אומר לחיות באמצע ג´ונגל. זה פשוט אומר להעמיד את המוסר הטהור, המוסר ללא תגמול, מעל למדינה. מעל הכל. אז כן, זה בא קצת על חשבון הנוחות שלך, כמו למשל, אין סיכוי שאתה תחיה עם בריכה בבית בשכנות לבנאדם בלי אוכל ונעליים. אבל זה לא נכון שבנאדם תמיד שואף ליותר. מה שאתה מתכוון להגיד זה, שבנאדם שחי בחברה שהדגשים שלה הינם תחרותיות, דריסה הדדית, כסף וביורוקרטיה, ישאף ליותר מבחינה חומרית. . זה בהחלט לא בטבע האדם לשאוף ליותר מבחינה חומרית, אלא ליותר מבחינה רוחנית- חברתית. זה שהחומר החליף את המחשבה ואת הרוח בעידן הפוסט- מודרני, לא אומר שזה מה שבני אדם באמת מחפשים.... מה, לא עברתם את פעולת "האדם מחפש משמעות" מתוך המערך של צוות שורוש? בקיצור, חברים, המשטר שלי, כמו שאמר יעקב מגרעין ארבל, מושתת על מנהיגות והכוונה, ולא על שלטון. משטר אנרכיסטי פירושו חוקים שהם לטובת האדם ולטובת החברה. ובעיני, כמו שאמרתי בהודעה הראשונה, אתה לא יכול להיות מוסרי בלי שהאוטופיה שלך תהיה המוסרית מכולן, ובעיני אנרכיזם בדרך המוסרית ביותר לחיות, זוהי אמת מוחלטת. כוס אמק, יש לי טיול הכנה מחר. זה אומר שאני לא אוכל לענות לכם בקרוב... פיס אאוט.

ועדיין לא ענית לי על הצמחונות../images/Emo55.gif

מה את אומרת על פורום ירוק ואיך את רואה את עצמך בפנים ? האם את קומונרית ? והיכן ? עמית, ג. ארבל (אני כבר לא יעקוב, עברו הימים הטובים ...)

בעד ../images/Emo45.gif

למה לא? זה נראה לי כמו צעד מבורך. התכנון שלך זה להקים פורום ירוק, או גוף פנים- תנועתי, שהמטרה שלו היא נושאים ירוקים? בתור צמחונית, אני חייבת לציין ששני הרעיונות הם עשר בעיני. זה מזכיר לי ויכוח ממש מעניין (מבחינה אנתרופולוגית) שהיה לי עם הגרעין שלי, על סמים קלים ועל תנועת הנוער עלה ירוק.... אשמח לשמוע דעות בהודעה חדשה. אני קומונרית באשדוד. מרכז. מחוז נגב. אתם יודעים שהרכזי מחוז שלי הוציאו תחתונים עם סמל המחוז?

תחתונים ? לא מקורי, גרעינה ../images/Emo55.gif

ובטח זה גורם לכם להרגיש מיוחדים שיש לכם תחתונים עם סמל תנועה. אז זהו שלא ! שנה שעברה (אני הייתי קומונר בבאר-שבע, נווה-נוי, מחוז נגב אימפריה !!!) מיכל וארי הוציאו בתל-חי לטטניקים (היום יודניקים) תחתונים עם סמל תנועה ולפני זה, בהכנה לתל-חי שהיתה לנו ברביד הם עשו לנו הקפצה באמצע הלילה ל´מוקי´ (אני מקווה שאת יודעת מה זה...) ושם עשו לנו טקס וחילקו לנו תחתונים עם איזה סמל של יונה מחזיקה במקור שלה את היד של טרומפלדור... בקיצר´ , ד"ש למחוז נגב, וד"ש לרותם ואדם ויוליה. עלי והגשימי. עמית, ג.ארבל

אני יודעת איפה היית קומונר, יעקב...

כלומר, עמית. ומאיפה אתה מכיר את אדם ורותם? בכל אופן, ארי ומיכל תותחים בצ´ופרים. אותי אישית התחתונים ממש הגניבו. גם ראיתי אצל יניב סמולקוב, נדמה לי, בוקסר עם סמל המחוז. אני גם יודעת שלמחוז דרום יש מטריות(!!!!) ובכלל, מזמן כבר אני אומרת שתעשיית המרצ´נדייז בתנועה עברה כל גבול, למרות שזה מגניב. אתה יודע מי אני, נכון?

היי עמית, אתה עדיין כאן?

איך כל זה הולך??? fuck?!!! אנחנו נפגשים מחר, אתה יודע להתגבש לקראת פרק המסיבה...

החוקים של האנרכיה?

את בטוחה שאנריכה היא הנושא פה, אנרכיה בנויה רק על חוק אחד "חיה ותן לחיות, או שתמות". אסור לך לפגוע באף אחד אם הוא לא פגע בך קודם, זאת אנרכיה! מה שאת מדברת עליו הוא לא אנריכיה אלא סוציאליזם קומוניסטי, לא קומוניסטי במובן האקונומי של המילה, אלא במובן הרשמי הלטיני של המילה (פשוט אין עוד מילה לתאר את זה), חיי קומונה, חיים משופתפים שבהם אנשים תורמים זה לזה, חיים זה מזה ומספקים זה את זה בעולם קטן משלהם מחוץ לחברה, מגדלים לעצמם ירקות (חס וחלילה בשר... גם אני צמחוני, אגב) משלהם, שוכבים זה עם זו (או זה עם זה, שיבושם להם), וזה בעצם... כל מה שבן אדם צריך, לפי זיגמונד פרויד, זה אוכל וסקס. נכתב בבטחון מלא שהדעה שלי תשמע טפשית. דשא!

יחי ההבדל הקטן.

ההבדל בין אנרכיה לאנרכיזם הוא עצום... אנרכיה זה אכן, איש הישר בעיניו יעשה. לא שיש לי בעיות עם זה, הרי עם חינוך נכון לדור שלם, זה יכול להיות הדבר הטוב ביותר. אבל לא באנרכיה עסקינן. אנחנו מדברים על אנרכיזם. זוהי צורת חיים. זהו ערך, כפי שדמוקרטיה היא ערך, בנוסף למשטר. אנרכיזם כולל בתוכו חוק, כולל בתוכו הנהגה, אבל לא כולל בתוכו משטר, עריצות, כוח ממוסד. ולמה להגביל את הרעיון שלי לאורגיות בקומונה? לא שיש לי בעיות עם זה, אבל העיקר בקהילה אנרכיסטית, הדגש הגדול ביותר הוא המוסר. זה אומר שאם בחרת לחיות חיי אנרכיזם, אתה גם מקבל על עצמך להיות מוסרי. אדם שלא ינהג במוסר בקהילה אנרכיסטית, פשוט ימוגר מבחינה חברתית, אני מניחה. ותאמין לי, זה עונש הרבה יותר חמור מכלא. כלא זה עונש חומרי, כלא זה לגוף. חרם חברתי כתוצאה מהתנהגות בלתי הולמת כלפי זולתך, זה כלא לנפש. במה מהם אתה חושב שתחזיק מעמד יותר? הנקודה היא, שאני לא יודעת כמה פעמים בחיים שלך חיית חיי שיוויון, שיתוף, העשרה הדדית וכוליות. אבל אני בטוחה שלא היית רוצה לגנוב מהשותפים שלך לחיים, או לאנוס אותם. ולמרות שבא לי לפעמים לקחת נפט, לשפוך על בני גרעין שלי, ולעשן לידם- אני עדיין אוהבת אותם כמו שאני אוהבת את עצמי... ולפי איך שאתה מדבר, אתה לא מכיר את ההרגשה של לאהוב 22 אנשים כמו את עצמך. להרבה אנשים, לחיות חיים תוך מימוש עקרונות האנרכיזם כפי שאלה מצטיירים בעיניהם, יכול להיות הדבר היחיד האותנטי שהם יעשו בחיים... עצוב אבל נכון. אני בטוחה שזה תקף גם לגבייך. רוצה שנדבר על חשיבות האותנטיות לבני נוער? פיס אאוט.

למעלה