אנרכיזם כדרך החיים המוסרית היחידה.

מערכת החוקים באנארכיזם...

היא מערכת חוקים מסוכת לפחות, אם לא יותר, ממערכת חוקים בכל חברה אחרת, "חיה ותון לחיות"- יכול לייצג זרם מזערי של האנארכיזם, זו האנארכיה המוחלטת- או האנארכיזם הכאוטי. הרעיון המרכזי באנארכיזם הקלאסי, המסודר, הוא של שיתוף, אבל שיתוף פרטני- לא ריכוזי, ושל מערכת הנהגה משותפת, המקרים היחידים בהם היה ניתן למצוא דימיון מסויים לאנארכיזם ה"אוטופי" הם בחייה הקצרים של הקומונה הפריזאית (אני לא ארחיב על הנושא, מחוסר מקום- אבל אם יוצא- לקרוא על הנושא זה מאוד מעניין) ובימי הזוהר של התנועה הקיבוצית לפני קום המדינה (מבחינה ארגונית בלבד, מבחינה רעיונית התנועה הקיבוצית הייתה רתומה לעגלת הציונות, רעיון לאומי השם עצמו מעל לבודד, מנוגד לחלוטין לאנארכיזם), שני הרעיונות נפלו כתוצאה מלחץ חיצוני של גורמים בעלי השפעה כלכלית או צבאית. האנארכיזם תומך ומעודד את האדך להיות מעורב בחברה שלו ולהנהיג, אך מאפשר לאדם לחיות חיי נוחות (במגבלות המוסר).

אני ממש שמחה על רמת הדיון שעוררתי..

קודם כל, עכשיו חזרתי מההכנות לטיול י´ ארצי, והיה טיול פשוט בנזונה. לענייננו: אני במקור מרחובות, וגרה כרגע באשקלון עם הגרעין. אני אשמח לקבל חומר על אנרכיזם, אם יש לך משהו שאין לי עדיין. דרך אגב, יש לי מלא פאנזינים (עיתונים בהוצאה עצמאית) על אנרכיזם, על כל גווניה וזרמיה, אם מישהו מתעניין לא אכפת לי לפגוש אותו במרכז בת"א או איפשהו, ולתת לכם לצלם. באמת חומר מגניב, המון של כת השטן הליברטרית, הבריגדה האנרכיסטית של הגליל העליון, הוצאתצירופימקרים, "התנערות", "הכל שקרים", "מלחמת המילים", קומיקסים של גארפילד כאנרכיסט, אינדימדיה, אנונימוס, טקסטים לאלפים.... גם דברים נדירים, מחו"ל, של ה-CWI , מאבק סוציאליסטי, תימצותים של מארקס, חומר מעולה על צ´ה גווארה,(גם בוידאו).... בקיצור, מה שתרצו. יש לי גם דרכים להשיג עוד, אם אתם רוצים. אני ממש ממליצה, גם אם חלק מהפאנזינים נכתבו ע"י ילדים מתלהבים בני 14, רובם ברמה ממש גבוהה ומעלים נקודות מאוד טובות. אני יודעת שהספרייה המחתרתית שלי היא אחד הדברים הכי מעשירים מבחינה השכלתית שאי פעם היו לי. באמת, אם אתם רוצים, אני אתן לכם. שווה לבקש ממני. פיס אאוט.

למעלה