אנשים הגיע הזמן להרים את הכפפה

אנשים הגיע הזמן להרים את הכפפה

אחר צהריים טובים לכל החברים ותומכי הפוקר בארץ, כ ההודעה ארוכה,אני יודע,אך חשובה מאוד ונודה לכם מאוד אם תקדישו 5 דקות לקריאתה במלואה. כפי שחלקכם שמע,כחולי המדים פשטו על הטורניר שלנו באשקלון. ביום ראשון קיבלנו מכתב ממשטרת אשקלון בו הובא לידיעתנו כי הטורניר שלנו מוגדר על ידם כהימורים ועלינו להפסיקו לאלתר. מיותר לציין כי המשטרה כרגיל טמנה ראשה בחול,ולא טרחה אפילו לבדוק את מהות הטורניר וחוקיותו וכרגיל נציגיה התנהגו בזלזול והתנשאות,כוחניות ואף אלימות מילולית כלפיי וחמור מכל איומים לפגיעה פיזית בי ע"י אחד הבלשים בתחנת משטרת אשקלון,חזי רוטנברג שמו,שחושב כי יכול לאיים עליי בתוך תחנת המשטרה,בחסות החוק כמובן. הדין עימו ימוצה עד תום,למרות ששוטרי תחנת אשקלון טרחו לציין באוזניי כי מח"ש גורר רגליו כל הנוגע להתנהלות אלימה מצד בלשים ושוטרים ובכדי שתהיה גם פיקנטריה כל זה קרה ביום הולדתי החל ב-05/05 אבל זה לא הנושא... מיותר לציין כי התנהגות זו אינה עומדת בקנה אחד עם ערכי המשטרה ,ואינה הולמת התנהגות המתבקשת מנושא תפקיד ציבורי הממומן ע"י כספי משלם המיסים הזוכה ליחס מחפיר שכזה. כידוע,וכפי שהצהרנו בעבר אין ספור פעמים,מטרתנו היא הכשרת ה"טקסס הולד'ם" כחוקי במדינת ישראל והפצת תרבות הפוקר כמשחק חשיבה מהנה לכלל שכבות האוכלוסייה והגיל. אני רוצה לספר לכם על התנהלות הטורניר שלנו לפני שאתם שופטים האם חוקי או לא. דמי הכניסה לטורניר שלנו כרוכים בתשלום של 100 ₪ בהם מקבלים בירה,שתיה קלה,שתיה חמה ומנת אוכל,הזכות להשתתף בטורניר,שכמובן אינה בבחינת חובה, ולכיסוי הוצאות ההפקה. חישוב מהיר וקל מוביל אותנו לכך שהסכום המשולם הינו תמורה יותר מסבירה לכסף,גם ללא משחק הפוקר שהרי בכל פאב ממוצע מחיר בירה מהחבית עומד על כ-25 ₪,כוס קולה עולה כ-15 ₪ ומנת אוכל לפחות 35 ₪.בטורניר שלנו השתיה הקלה והחמה אינה מוגבלת,כך שניתנת תמורה מלאה לכסף גם בלי הטורניר,לצורך העניין זה יכול להיות גם ליין רגאי או ליין מוזיקה שחורה וכדומה.... כך שזה בעצם ערב בילוי לכל דבר ועניין,כשם שאתם הולכים לבתי הקולנוע ומוציאים 100 ₪ על כרטיס לסרט,קולה ופופקורן,כך בערבי הפוקר שלנו. כל שחקני הטורניר מקבלים צ'יפים בערך של 7,000 נקודות משחק אותן אין הם יכולים להמיר בשום דבר אחר.הווה אומר,אין אפשרות לשלם באמצעות הצ'יפים,אין אפשרות לרכוש דבר,אין אפשרות לתת איתם את הטיפ למלצרית,הצ'יפים אינם ניתנים להעברה לשחקן אחר ואין אפשרות קניה מחדש. כך שמכל הבחינות הצ'יפים האלו אינם שווים מאום מלבד הזכות לשחק בטורניר הפוקר.ומחוץ לטורניר חסרי כל ערך. עד כאן שום כסף לא מעורב במשחק.נמשיך... פרסים : הרי המשטרה יכולה לבוא ולטעון כי הפרסים אותם אנו נותנים הינם שווי ערך לכסף. אז זהו שלא ! גם את ההיבט הזה בדקנו מבחינה חוקית ומילאנו את כל ההוראות שקיבלנו כלשונן. מדיניות החנויות בארץ קובעת בבירור כי מוצר יוחזר/יוחלף/יתקבל החזר כספי(בחנויות בודדות) אך ורק במקרה בו המוצר הוחזר סגור וארוז באריזתו המקורית. בכדי למנוע ערך כספי לפרסים אנו פותחים את כל המוצרים ומוציאים אותם מאריזתם המקורית,מציגים אותם לעיני כל ואף מצטלמים איתם(יש מעל 4,000 תמונות המוכיחות טענה זו) וכאמור לעיל,מוצרים אשר אינם סגורים באריזתם המקורית אינם מתקבלים על ידי בתי העסק בארצנו,וככאלו אינם שווי ערך כספי. חוקיות המשחק בארץ : העתירה שהוגשה לבג"צ לפני מספר חודשים ע"י התאחדות הפוקר בישראל מעולם לא דנה בשאלת החוקיות של משחק הטקסס הולד'ם כמשחק,ומעולם לא נקבע כי משחק זה הוא אסור עפ"י חוק. בעתירה ההתאחדות ומארגניה ביקשו בעצם אישור מבית המשפט להתיר קיום אליפות שנתית,דבר שנדחה ע"י בית המשפט.באותה נשימה בית המשפט טען כי המארגנים אינם זקוקים לאישור המשטרה על מנת לקיים את הטורניר. השופטים ציינו כי לא מצאו לנכון לקבל את העתירה שכן התאחדות הפוקר ביקשה למעשה שבית המשפט או המשטרה יציידו אותה בחוות דעת משפטית ויתנו הכשר מראש לטורניר. לדברי השופט אדמונד לוי, לאור השקפתה של ההתאחדות - שעריכת הטורניר אינה כרוכה בעבירה על החוק - היא אינה צריכה לבקש היתר או רישיון מהמשטרה. עוד ציין השופט לוי כי אם בעתיד גורמי אכיפת החוק יהיו סבורים שהטורניר אינו חוקי, תינתן להתאחדות האפשרות להוכיח שהפרשנות שלה לחוק היא הנכונה, ושהמשחק חוקי. יתרה מכך,המשטרה עצמה לא התנגדה לקיום הטורניר והציבה למארגנים שלושה תנאים לקיום הטורניר.העותרים החליטו משיקוליהם הם לא להכנע לתכתיבי המשטרה ולעתור לבג"צ על מנת לקבל את האישור המיוחל,מה שבדיעבד היה בעוכריהם. אנו כמובן עומדים בכל התנאים אותם הציבה המשטרה,קיום תקנון,פניה לקהל יעד ספציפי ואי קיום משחקים אסורים בסביבת הטורניר או כל פעילות פלילית המתלווה בדרך כלל לבתי קזינו (יכול להיות שהניסוח אינו מדויק,אך זה תקציר התנאים). העולם לעומת ישראל : בחלק ניכר ממדינות ארצות הברית (מעל 20) בתי המשפט דנו בנושא והגיעו למסקנה כי המשחק תלוי יכולת וגורם המזל בו משני לעומת יכולת (על כך נרחיב בהמשך),באחוזים זה יוצא 60-40 לטובת היכולת. במדינות מערב אירופה בתי המשפט קבעו כי גורם המזל מהווה רק 30% לעומת 70% יכולת. לעתירה שהוגשה לבג"צ צורפה חוות דעת של פרופסור אהרון לרר,יו"ר החוג לסטטיסטיקה באונ' ת"א שלאחר ניתוח המשחק הגיע למסקנה דומה למסקנה אליה הגיעו במדינות אירופה,הווה אומר 70% לטובת היכולת מול 30% של מזל. המשחק בכללותו : משחק הפוקר טקסס הולדם, הינו משחק הפוקר הנפוץ ביותר המשוחק כיום בחדרי הקזינו ברחבי העולם, והוא ללא ספק משחק הקלפים הפופולארי ביותר בעולם כיום. גרסת ה"ללא הגבלה" של טקסס הולדם היא האירוע המרכזי בטורנירי הפוקר העולמיים WPT – World Series of Poker המשחק הכל כך אהוב הזה,סובל מתדמית רעה בארצנו,וזאת בשל בורות המשטרה וגורמי אכיפת החוק במדינה. כשחקני פוקר,כולנו יודעים כי המזל הינו גורם קטן מאוד במשחק,והשפעתו על המשחק קטנה ואינה קובעת את זהות המנצח במשחק. הגורמים המשפיעים בצורה ניכרת יותר הינם: הכרת המשחק וחוקיו,אסטרטגיה,טקטיקה,"קריאה" של השחקנים מולם אנו משחקים ,או במילים אחרות פסיכולוגיה תוך שימוש בשפת גוף וכו' הרי כבר קרה לכולנו כי הפסדנו עם פוקט אס,וקרה לכולנו שניצחנו עם 3,9 אוף סוט. קביעת המשטרה הינה בבחינת זלזול באנשי התעשיה העולמית,אשר כתבו אין ספור ספרים בנושא,אתרי אינטרנט ומאמרים למכביר. אין שום תעשיית "הימורים" בעולם עליה נכתב כל כך הרבה.הרי לא תמצאו ספרות בנושא רולטות או מכונות מזל אחרות,שלא לדבר על ווינר,טוטו,לוטו וכדומה..... הקשר שבין טקסס הולדם לתאגידי ענק וסטודנטים במכללות המובילות בארה"ב כיום ישנם תאגידי ענק ברחבי העולם המשתמשים בפוקר ככלי לפיתוח חשיבה אסטרטגית בקרב עובדיהם,לשמחתנו כיום אנו עדים לתופעה גם בארצנו,אמנם במימדים קטנים,אך צריך להתחיל מאיפשהו. סטודנטים במכללות יוקרתיות אף טורחים לציין את הישגיהם בטורניר הפוקר מכללות בקורות החיים שלהם !!!!! אם זה הולך כמו כלב,נראה כמו כלב,ונובח כמו כלב....כנראה שזה כלב מאבקנו המשפטי : בהתחשב בכל העובדות שציינתי,ובידיעה כי אין שום דבר בניגוד לחוק בטורנירים שלנו החלטנו להעלות את עצמנו כקורבן בבית המשפט לטובת אישור המשחק במתכונת בה אנו עובדים כחוקי לחלוטין בארץ,לכן החלטנו לקיים את הטורניר למרות אזהרות המשטרה ובידיעה כי יגיעו לעצור את האירוע. לשמחתנו הצלחנו במשימה הראשונה ולאחר ההשפלה בת חמש שעות שעבדכם הנאמן עבר בתחנת אשקלון ( לא ע"י כל השוטרים),שוחררתי לביתי וכרגע אני ממתין להזמנה לבית המשפט בכדי להעלות את טענותיי,בדיוק כפי שכבוד השופט אדמונד לוי ציין בעתירה: במקרים עתידיים להתאחדות תהיה הזכות לשטוח טענותיה באוזניי בית המשפט,אמנם אני לא ההתאחדות,אך אני בטוח שבעזרתכם,ועם

כל המעוניין לתרום בצורה כלשהי

במאבקלהתקשר ל0525949995 יוחאי כל מי שיש לו קשר עם מדיה כלשהי או רעיון איך לגרום לפוקר להיות חוקי בישראל

FrecCo

Active member
בדיוק חשבתי על זה היום

לא יכול להיות שצריכים לארגן טורנירי פוקר במחתרת ולחפש דרכים יצירתיות להפקיד באתרי פוקר, רק בישראל... מה זה החרטא הזה מדינת חלם הגיע הזמן שנתקדם צריכים לקדם את הפרוייקט הזה בצורה רצינית. לגליזציה עוד היום ..

AdAmD1

New member
מסכים עם כל מילה, רק שיש בעיה קטנה:

נגיד ועכשיו מאשרים את החוק לגבי הפוקר, איך יעשה ביצוע חוקי של המשחק? הרי קזינואים (חוקיים כמובן) אין, מה שמשאיר את המשחקים לפארטיות ומשחקים ביתיים (ההתייחסות רק לגבי משחקי קאש). אני לא רואה מצב שבו פארטיה תהיה חוקית אלא אם מס הכנסה יהיה מעורב בפארטיות, וקשה לי להאמין שמישהו מהצדדים ירצה להתעסק עם זה. אם חשבת על פתרון אשמח לשמוע. ושוב, כל הכבוד לך ומקווה לשינוי. אם יש לך את הכוח לכתוב את זה באנגלית, אני ממליץ לפרסם ב2+2 על מנת לקבל עצות.

Godu

New member
זה הפתרון במדינות אחרות

ישנה הפרדה מאוד ברורה בין פוקר שכבר הוכח כמשחק יכולת מול משחקי קזינו אחרים שבהם מעורב נטו מזל. יש הפרדה בין קזינו ובין מועדון פוקר שזה משהו אחר לחלוטין. במועדון פוקר אין רמז לרולטה או אפילו לסלוט משין זה 100 אחוז פוקר. במדינות מסויימות כל מועדוני הפוקר הם ממשלתיים (משהו בסגנון מפעל הפיס) כאשר המדינה מפעילה את המועדונים בעצמה או באמצעות זכיינים. בכל מקרה מין הסתם יש שם דילרים ויש רייק שיחסי בדר"כ לבליינדים, יש קאש, יש טורנירים וכו'ץ במועדונים שאני ראיתי כיוון שהכוונה היא לעשות את זה עממי יש שולחנות שמשחקים בהם גם על סכומים מאוד נמוכים. המועדונים עצמם מן הסתם ממוסים (אם הם מופעלים על ידי זכיין) ומפוקחים בצורה קפדנית. אין מס הכנסה על רווח של שחקנים כיוון שזה קשה מאוד לעקוב אחרי זה. במידה ומישהו יחשוב על לגבות מס הכנסה משחקנים ניתן לייצר מערכת שדומה למערכת המיסוי על שוק ההון שבה בסוף השנה אתה מקזז הפסדים מרווחים ומשלם מס רק על הרווח הנקי, זה פשוט מצריך מערכת שתטפל בזה. אבל עזבו חלומות, פוקר בחיים לא יהיה חוקי פה (וגם לא גראס)

שמע

אני לא מכיר את זה במדינות אחרות אבל על זה בדיוק חשבתי אם המדינה רוצה לחסל את התופעה של הפארטיות זה בדיוק הפתרון שיעשו מקום ממשלתי שהרייקים יהיו יותר נמוכים מהפרטיות והנה לך הוצאת את כל הדבש של העולם התחתון

Godu

New member
אם המדינה היתה מתנהלת לפי ההגיון הבריא והפשוט

שלי, שלך ושל כל בנאדם שפוי אחר אז הכל היה נראה פה אחרת. אממה, הכל פה זה אינטרסים ושחיתות ושיקולים זרים. בהצלחה, אני איתך במאבק אבל אני מאוד פסימי

AmitNHB

New member
לגבי פוקר באינטרנט גם בארה"ב אסור לחברות

אשראי להעביר כסף למטרות הימורים. למעשה, החוק הספציפי הזה בישראל אומץ משם. זה עניין כלכלי ותו לא. ארה"ב אינה מעוניינת שחברות היושבות בגיברלטאר ירוויחו מיליארדים של דולרים אמריקאים מבלי שה IRS יראה ולא סנט.

2המרפא

New member
מצטער לשמוע על מה שקרה לך אבל זה לא מפתיע

אבל להגיד שאני מופתע זה יהיה שקר. אין מה לעשות אנחנו חיים במדינה שמתיימרת להיות נאורה ומפותחת אבל בכל הנוגע למערכת המשפטית והחוקתית שלנו ולהתנהגות המשטרה אנחנו חיים בעולם שלישי. פוקר זה לא התחום היחיד שבו אנחנו נדפקים גם גראס כמו שציין פה מישהו שנמצא במצב של דקרימנליזציה בכל העולם המערבי למעט ארה"ב לא חוקי אצלינו ונחשב פשע פשע. רק בשנים האחרונות יש שיפור בתחום בגלל הוראה של היועץ המשפטי לממשלה שהבין שהשוטרים הגאונים שלנו מצאו דרך איך לנפח לעצמם תיקים וזה על ידי להתנכל לאנשים עם ג'וינט במקום לרדוף אחרי סוחרי הסמים כי בינינו מה יותר קל לתפוס הברחות וסוחרי סמים או לתפוס מישהו באיזה גינה עם ג'וינט? אז עכשיו יש משהו חדש והמוני שאפשר לדפוק בו אנשים וזה פוקר. זה מעניין מישהו שזה מוכח כמשחק של יכולת (נעזוב בצד כמה טוב אני רץ בפול טילט)? זה מעניין מישהו שיש הרבה מאוד אנשים מאוד מכובדים כולל פרופסורים ומרצים לכלכלה ומחשבים איפה שאני לומד שאני יודע שמשחקים? זה מעניין מישהו שזה "ספורט" לגיטימי שמשודר ברייטינג ענק בכל העולם? לא למה שזה יעניין שיש מפעל הפיס שחוסם כל הצעה שתקזז לו ברווחים ומנפנף בחרב ה4 מיליארד שהוא בונה בתי ספר איתם. כמו שהבנת במקרה הגראס למדינת ישראל יש דרכים יצירתיות לפתור דברים שלא מתאימים להם ועד שמישהו לא נותן בראש למערכת (לדוגמה היועץ המשפטי לממשלה) שום דבר לא משתנה. ואני לא רואה את זה משתנה בתקופה הקרובה אלא אם מישהו יבטיח למפעל הפיס להיות שותף בחגיגה ואז זה כבר סיפור אחר והם בעצם יגרמו לזה להיות מאושר תוך שבועיים. לגבי ההתנהגות של השוטרים אתה באמת מופתע? ההבדל בין שוטרים וערסים זה ששוטרים לובשים מדים.

Godu

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif כל מילה בסלע ואין מה להוסיף !

נאמר כבר הכל, אין לי מה להוסיף לזה..

אני יכול רק לאחל הצלחה במאבק על אף היותי פסימי לגבי הצלחתו..

2המרפא

New member
אגב אם אתה חושב שזה היה קורה

בפארטייה של 50/100 לדוגמא אתה טועה כי משטרת ישראל הוכיחה פעם אחרי פעם את חוסר הנכונות שלה להתעסק עם עבריינים שמנהלים את המקומות האלה. הרבה יותר קל ובטיחותי להתעסק איתך מאשר עם מישהו שמקושר למישהו עוד יותר מפחיד.

אני מסכים איתך במאה אחוז

זה לא הטורניר שלי אלא של חבר הבעיה במדינה הזו היא מפעל הפיס לכן אני אומר שאין לי בעיה שמפעל הפיס ייקח את הזיכיון להקמה של מועדוני פוקר הרי תחשוב כמה המדינה תרוויח מזה בכלל לדעתי צריך לפתוח קזינו במצפה רמון זה יביא ים תיירות וים תעסוקה לאנשים שם ואלה שטוענים שזה יגרום לפשע בארץ אני טוען שהמצב הקיים גורם לפשע כי כרגע כל אלה שרוצים לשחק הולכים לפארטיות ששם הם יכולים לקחת בקרדיט ומשם לשוק האפור הדרך קצרה מה גם שכל הרווחים מהשולחנות הם כסף שחור שהולך לעולם הפשע לכן לדעתי צריך להפעיל את כל המדייה האפשרית אפילו לעשות הפגנות אם צריך צריך לעשות רעש ולהלחם על הזכות שלנו לעסוק בתחביבים שלנו מבלי לפעול במחתרת ולפחד על הרישום הפלילי שלנו אם יש מישהו גרפיקאי אנחנו רוצים לעשות לוגו למאבק הוא יוכל לעזור תודה לכם להתקשר ל 0525949995

going2

New member
הבעיה היא

שהרבה יותר קל לטפל בסימפטום ולא בבעיה. אני מבין את המשטרה בזה שהיא רואה שמועדוני הפוקר ממנים את הפשיעה, אבל במקום לטפל בבעיה (אנשים שרוצים לשחק פוקר) מעדיפים ללכת לפתרון הקל ולנסות לעצור אנשים שמשחקים. אותו דבר קורה עם תאונות הדרכים - במקום לטפל בבעיה (חינוך, חוקים יותר נוקשים נגד עבריינים) מעדיפים להיטפל לאנשים שנוסעים במהירות "מופרזת". עד שלא יקום חבר כנסת/שר שמשחק פוקר לא ישתנה כלום.

למעלה