מה שאני אגיד בדוק ומוכח...
אני הייתי שנה שעברה בגדנ``ע, הייתי לפני חצי שנה ביום סיירות ולפני חודש חזרתי מגיבוש טייס.. אני יכול להגיד לך בבירור שאת הקבוצות בגדנ``ע מחלקים בצורה שיש לך בערך 12 אנשים בקבוצה, 3 מהם עשו תוצאות מאוד טובות בבר אור 3 פחות וככה עד שמגיעים לסוף, ככה גם ביום סיירות אותו דבר בידיוק. שמים אותך עם אנשים שיגרמו לך לשאוף יותר גבוה. מה שקורה בגדנ``ע זה שאתה מגיע עם מלא אנשים שלא עברו אפילו מבחן אחד של אישיות אז ככה שאל תתפלא אם תגיע לשם עם ערסים או מפגרים כי יהיו כמה, אבל רובן באמת אנשים מדהימים.. בעיקר חובשי הכיפה הסרוגה שמשום מה מסתדרים עם כולם וגם הרבה מהם עוברים. השבוע הראשון, אין כזה בן אדם ש``נופל`` אי אפשר ליפול שם, אתה בא לעשות נטו של כיף, אולייי למישהו ל איהיה כיף אז הוא ירצה לחזור אבל אף אחד לא עף. בשבוע השני אחרי שאתה כבר היית בבית וחזרת שוב לעתלית ( המדהימה ) אז אתה חוזר. תשמע .. יש לך כמה תיזוזים על התחלה.. תיזוזים שאתה רגיל לעשות במשךף חצי שעה על חוף הים וללקק לעצמך את הפצעים.. אז הם עושים את זה במשך 4 וחצי שעות בהתחלה באמצע ובסוף הגיבוש.. כולם עושים את זה, אמנם אצלנו על הארבע וחצי השעות האלה של תחילת הגיבוש כבר נפלו איזה 14 אבל הם היום הסינון הראשוני.. הדבר היחידי שבאמת מפריע ( לי אישית ) היו המסעות, יש לך 4,8,8,16 ק``מ של מסעות אל תשכח שיש עליך תד``ל של 10 ק``ג ויש גם אלונקה שמשום מה אחרי ק``מ אחד של מסע אף אחד לא רוצה להחליף אותך והכי גרוע יש שני שייטים במילאוים שכל הזמן , אחד רץ מקדימה כשאין עליו משקל והשני מאחורה כל הזמן צועק שחסר למי שיעבור אותו... אבל בקשר לבר- אור .. זה רק קובע עם מי תהייה בקבוצות.. אבל אל תגיע לגיבוש שאחרי יום סיירות כי הוא נחשב ליותר קשה.. כי תחשוב שאתה תגיע לשם אם אנשים שכבר הוכיחו את עצמם ביום סיירות כראויים להגיע לגיבוש.. מקווה שעזרתי לך אורן