אנשים ההולכים לגדנ``ע צלילה.

רפאל 17

New member
מתי יש לך מיונים אחי?

במבדקי המים בודקים איך אתה מעל ומתחת למים...מטביעים אותך...אתה צריך להוציא דברים מקרקעית...קושרים את כולם יחד ואז מהדקים את החבל, מכניסים לך דברים לשנוקל ואסור להוציא את הראש מהמים...ויש עוד דברים חסוים שאין לי מושג עליהם..בעקרון מי שהגיע לשלב הזה סיים את השלב הפיזי הקשה של הגיבוש ועפים ממש קצת כאן מקווה שעזרתי

crazy tal

New member
אחי, הוא משקר

מצטער לומר לך... אבל ביום מים בגיבוש האחרון היה משהו שהוא לא סיפר לך עליו... וכנראה גם לא עבר אותו. אני מהמר שהוא נפל לפני היום מים

רפאל 17

New member
הוא לא אמר לי הכל

הוא אמר שחלק זה מידע מסווג ושאותו הוא לא יכול להגיד והוא לא חבר שלי הוא חבר של חבר שלי והוא עבר את הגיבוש בהצלחה! 100%

רפאל 17

New member
תתקן אותי אם אני טועה אבל..

לא אמרו לכם להשאיר את תוכן הגיבוש לעצמכם? הוא אמר לי דברים שקראתי עליהם כאן וב idf2000. ואני משער שיש עוד כל מיני סוגי מבדקים חשאיים שלאף אחד חוץ ממי שעושה אותם אין מושג בכלל

רפאל 17

New member
תתקן אותי אם אני טועה אבל..

לא אמרו לכם להשאיר את תוכן הגיבוש לעצמכם? הוא אמר לי דברים שקראתי עליהם כאן וב idf2000. ואני משער שיש עוד כל מיני סוגי מבדקים חשאיים שלאף אחד חוץ ממי שעושה אותם אין מושג בכלל

crazy tal

New member
שטויות במיץ

אין שום ואני מדגיש, שום מבדקים חשאיים... שום דבר כזה והגיבוש שכתוב באיי די אף, זה גיבוש לבית זונות לעומת מה שקורה באמת. בית זונות - וזה בדוק.

רפאל 17

New member
אתה סיימת את הגיבוש?

ואם לא...אז במה נפלת? העיפו אותך או שפרשת? ספר כמה שיותר אם אפשר

רפאל 17

New member
תודה...כתבתי לך

אגב איפה אתה גר ובאיזה כושר הגעת לגיבוש? (בר אור) וכושר כללי

0ren

New member
`` בדיקות המים``

באמת שאין לכם כל כך ממה לפחד ביום מים חוץ מזה שאם אתם עושים את הגיבוש אחרי יום סיירות מה שאתם לא כי אנשים שעשו עם חברים שלי קיבלו היפותרמיה בקלות. מה שקורה כמו שאמרו לפניי . שמים לך דברים בבריכה תצלול עם דברים על העיניים לך תביא אותם, בודקים גם כמה אתה יכול לצלול, שמים לך מצוף רחוק ממך איזה 100 מטר ונותנים לך שנורקל ואומרים לך שיש לך כמה עליוית מעל המים שאתה רוצה בשביל להגיע למצוף , אבל בעיקרון מעל 2 עליות זה לא כל כך טוב.. היה איתי אחד שהיה האדם הכי תותח שיש ביומיים הראשונים של הגיבוש אבל הוא עשה 7 עליות !! אני לא יודע למה הוא לא עבר אבל סביר להניח שזה מאוד עזר להחלטה. קושרים גם את כולם בחבל לעמוד מול הגלים, אני לא יודע איך זה נשמע לכם עכשיו אבל ל-א ל-ז-ל-ז-ל בתרגיל הזה.. כי הוא מאוד קשה.. לא לדבר אם יתפס לכם שריר באמצע.. יש לכם גם שחייה של איזה 800 מ` והם רושמים סדר הגעה.. הסיבה שאנשים כבר לא נופלים ביום הזה הוא לא בגלל שהוא קל, אלא בגלל שמי שהגיע ליום הזה כבר הוכיח את עצמו בדברים יותר קשים.. אמנם היום השלישי הוא קשה כמו היומיים הקודמים אבל הוא מאוד קשה. מקווה שעזרתי.. אורן

Stick

New member
תגובה ל-crzy tal

אני מציע לך להתעלם לרגע מכל הנתונים הפיזיים שמסרת כי אתה ושאר החברים בפורום שכחו את התכונה החשובה ביותר-לב גדול. הדרך הכי טובה לבדוק טרם יום הסיירות אם יש לך לב או אין לך לב היא להצטרף לקורס הכנה לצה``ל [שזה ללא עוררין הדרך הכי טובה שיש להתכונן לסיירות, כל {ודגש על כל} האנשים מהקבוצה שלי שניגשו ליום סיירות קיבלו דברים איכותיים מאוד, ואף אחד מהם לא בא עם כושר טוב כאשר הוא הצטרף לקורס] בכל אופן בכל קורס הכנה כזה [לפחות בשלי יש] יש גם ריצות ביחד עם אלונקה. אני לא יכול למצוא דרך טובה יותר מלעמוד על אופיו האמיתי של האדם מאשר - במהלך ריצת אלונקות. במהלך ריצה כזאתי האופי האמיתי של כל בן אדם צץ מיד- האנשים שפתאום משתרכים מאחור בכוונה כדי שלא יקראו להם להחלפה, ושפתאום נעשים חרשים כאשר חבריהם ``נתפרים`` מתחת לאלונקה ומתחננים להחלפה. אלו לא האנשים שלפי דעתי מתאימים לסיירות, ואני מאמין שכל האנשים כאן ביחידות מיוחדות יסכימו איתי. לעומת זאת, יש את האנשים, שהם לדעתי, החומר של אנשי סיירות- כאשר כולם כבר נשפכים על הרצפה ולא בראש של אף אחד בקבוצה להחליף את האנשים שמתחת לאלונקה, האנשים הללו ו``ממציאים`` כח כדי להחליף את החברים שלהם. הם ניחנים בתכונה המתאימה ביותר- לב. שכאשר הכי הכי קשה, הם עדיין מוצאים את היכולת לעזור לחברים שלהם. אגב, יש לי חבר שהוא לא עונה לקריטריונים שרשמת הוא לא יורד מ7 באלפיים אין לו 75 ק``ג מאסה של שרירים ואין לו ראש שרוט הוא לא שחיין מעולה, אבל הוא ניחן בתכונות שאני רשמתי ולדעתי הוא מתאים לסיירות הטובות של צה``ל, ועובדה שהוא כרגע גבוה עדיין בשלבי מיון לאחת הסיירות הטובות בצה``ל [אני לא רוצה לספר מכיוון שאני לא רוצה בשום אופן לסכן לו את המיונים]. אל תשכח שכושר אפשר לבנות אבל את התכונות החשובות כמו רעות נחישות אי אפשר לבנות לא משנה מה.

בוא`נה... תפסת מהשייטת איזה...

תגיד, מה נראה לך? שכל האלה מהשייטת הם כאלה ``משהו``? השייטת מחפשים ביום סיירות בדיוק מה שמחפשת מטכ``ל, ום משתמשים (מן הסתם) באותם תרגילים ומשימות כדי לבדוק את זה. מאיפה נכנס לך לראש שלוחמי הקומנדו הימי הם גושי שרירים או משהו כזה? הם קודם כל אנשים, ואנשים טובים עם לב (כמו שההוא אמר) וראש על הכתפיים. אלה התכונות שמחפשים, כי אותם הצבא לא יכול להעניק לך או לאמן אותך להם. כושר וכוח אפשר לתת כמעט לכל אחד, ובפרק זמן קצר וגם פשוט יחסית. אז תפסיק לחשוב שיש את הסיירות- ויש את השייטת כי הן תחת אותה הגדרה ודרישות. נכון, השייטת עוסקים גם בפעילות היעודית (צלילה וכו`), ואלה כמובן דברים שלא מתאימים לכל אחד. אבל לא יעזור לך אם תשחה כמו מטורף, תסחוב שלושה שקי חול, תרוץ הכי מהר ותעצור את הנשימה ל-10 דקות: אם אין לך בפנים את ה-``לב`` והראש לעניין, אף אחד לא יסתכל עליך (אני כמובן לא מדבר עליך טל באופן פרטי). חבר`ה-תתפסו פרופורציות: אנשי היחידוהמיוחדות (וכן-גם השייטת) הם קודם כל אנשים, נורמליים ורגילים. יוני

אלונקה ומבחנים נוספים

אלונקה היא אכן אחד הכלים הטובים ביותר לבדוק כוח רצון של בנאדם וכן את אופיו: ה``קטע`` באלונקה הוא העובדה שהמאמץ הוא אדיר (בייחוד במסע ארוך) ואתה יכול לבחור האם להתאמץ או לא (לא מכריחים אף אחד להכנס תחת האלונקה-אתה צריך לרוץ לשם). כלים דומים לבדיקת האופי והרצון הם האלונקה הסוציומטרית (הכלי הטוב ביותר לדעתי), ועוד דבר שלנו עשו בגיבוש יחט``יות (לא בטוח שעדיין עושים) זהוא זחילות על הגב (יעאני לשכב על הגב, ולזחול עם הידיים והרגליים בלי להרים כלום ובלי לראות לאן אתה זוחל..) זה אחד הדברים הקשים (בגלל השטח ה``מעניין`` שבו הם נותנים לך לזחול וגם מייאש (לא נגמר). שים לב שרוב הזחילות (וכמובן האלונקה הסוציומטרית) הן סוגים שונים של תחרויות, כשבדרך כלל ה``פרס`` למנצח הוא מאמץ נוסף. יוני

אלונקה סוציומטרית

מישהו יכול להסביר לי את משמעות המושג ``אלונקה סוציומטרית``? אם אפשר לתת גם כמה עצות בנושא

nl

New member
--->

הקטע הוא שאתה צריך לרוץ ספרינט , הלוך חזור , וכל פעם רק ה -4 הראשונים סוחבים אח``כ את האלנוקה , ככה מלא זמן , והקטע הוא שאתה רץ כדי להגיע ראשון - ובעצם בגלל שאתה מגיע ראשון אתה סוחב יותר , לכן זה קשה מנטלי . לפי מה שידוע לי , מחברים שלי , ביום סיירות , זה היה הקטע הכי חשוב , מיכיוון שהרבה שלא היו משהו בבארור , וגם לא טובים בספרינטים , אבל כל הזמן סחבו אלונקה , קיבלו לאן שרצו ..

0ren

New member
מה שאני אגיד בדוק ומוכח...

אני הייתי שנה שעברה בגדנ``ע, הייתי לפני חצי שנה ביום סיירות ולפני חודש חזרתי מגיבוש טייס.. אני יכול להגיד לך בבירור שאת הקבוצות בגדנ``ע מחלקים בצורה שיש לך בערך 12 אנשים בקבוצה, 3 מהם עשו תוצאות מאוד טובות בבר אור 3 פחות וככה עד שמגיעים לסוף, ככה גם ביום סיירות אותו דבר בידיוק. שמים אותך עם אנשים שיגרמו לך לשאוף יותר גבוה. מה שקורה בגדנ``ע זה שאתה מגיע עם מלא אנשים שלא עברו אפילו מבחן אחד של אישיות אז ככה שאל תתפלא אם תגיע לשם עם ערסים או מפגרים כי יהיו כמה, אבל רובן באמת אנשים מדהימים.. בעיקר חובשי הכיפה הסרוגה שמשום מה מסתדרים עם כולם וגם הרבה מהם עוברים. השבוע הראשון, אין כזה בן אדם ש``נופל`` אי אפשר ליפול שם, אתה בא לעשות נטו של כיף, אולייי למישהו ל איהיה כיף אז הוא ירצה לחזור אבל אף אחד לא עף. בשבוע השני אחרי שאתה כבר היית בבית וחזרת שוב לעתלית ( המדהימה ) אז אתה חוזר. תשמע .. יש לך כמה תיזוזים על התחלה.. תיזוזים שאתה רגיל לעשות במשךף חצי שעה על חוף הים וללקק לעצמך את הפצעים.. אז הם עושים את זה במשך 4 וחצי שעות בהתחלה באמצע ובסוף הגיבוש.. כולם עושים את זה, אמנם אצלנו על הארבע וחצי השעות האלה של תחילת הגיבוש כבר נפלו איזה 14 אבל הם היום הסינון הראשוני.. הדבר היחידי שבאמת מפריע ( לי אישית ) היו המסעות, יש לך 4,8,8,16 ק``מ של מסעות אל תשכח שיש עליך תד``ל של 10 ק``ג ויש גם אלונקה שמשום מה אחרי ק``מ אחד של מסע אף אחד לא רוצה להחליף אותך והכי גרוע יש שני שייטים במילאוים שכל הזמן , אחד רץ מקדימה כשאין עליו משקל והשני מאחורה כל הזמן צועק שחסר למי שיעבור אותו... אבל בקשר לבר- אור .. זה רק קובע עם מי תהייה בקבוצות.. אבל אל תגיע לגיבוש שאחרי יום סיירות כי הוא נחשב ליותר קשה.. כי תחשוב שאתה תגיע לשם אם אנשים שכבר הוכיחו את עצמם ביום סיירות כראויים להגיע לגיבוש.. מקווה שעזרתי לך אורן

רפאל 17

New member
תודה אחי תן עוד פרטים

איך הלך לך? כמה סיימו את הגדנ``ע על הרגלים וכמה עברו? תנסה לדבר באחוזים אם אתה יכול...כמה אנשים מתחילים וכמה נשארים מה כוללים התיזוזים של ה-4 שעות? על מה צריך להתאמן לפני זה? תודה רפאל

טיזוזים. או לחילופין: ``תרגול חוזר``

אני לא הייתי בגיבוש שייטת, אבל טיזוזים הם דבר שעושים בכל מקום בצבא, אם לצורכי אימון ואם לצורכי ענישה. הטיזוזים הם פשוט סידרה (ארוכה מאוד בדר``כ) של ריצות ספרינט הלוך וחזור. בגיבוש מטכ``ל הם נועדו בעיקר לשבירה מנטלית יותר מלשבירה פיזית, כי נותנים לך זמנים בלתי אפשריים לחלוטין (12 שניות כל הקבוצה (עם הציוד המחלקתי והאישי והמשקל) נוגעת בקיר במרחק 50 מטר וחוזרת), כשכל פעם שלא הצלחנו, המדריך הוריד (כן כן-הוריד) שניה מהזמן המוקצב (``כי לא התאמצנו מספיק``). זה שובר, כי אם בחמש פעמים הראשונות, כשעוד היית רענן לא הצלחת, איך תצליח עכשיו שאתה בקושי עומד? אבל חשוב לזכור שזה תמיד נגמר בסוף, ועד אז צריך לרוץ הכי מהר שאפשר (גם אם ברור שבזמנים כבר לא תעמדו) יוני

למעלה