אנשים חדשים

היי לכולם!!!!!!!!!!!!!!

אני פעם ראשונה בפורם הזה..... ואין לי מושג מה ההבדל בין צימחונית לטבעונית..... אולי מישהו יגיד לי מה אני מביניהם????? הדברים שאני אוכלת: פיצה צ´יפס תפוח אדמה טוסט אורז תירס שוקולד חלב במבה ביסלי מסטיק ענבים וזהווווווווו חוץ מהדברים האלה אני לא אוכלת כ-ל-ו-ם אני צמחונית???? אני בחיים לא נוגעת בבשר, דגים או כל דבר אחר חוץ ממה שברשימה........

Snoop4Ever

New member
שלום לכולם!../images/Emo8.gif

זו פעם ראשונה שאני נכנסת לפורום הזה, וזה ממש מחמם לי את הלב לדעת שאני לא לבד! אני אוהבת את כל בעלי החיים, גדולים וקטנים, והחטא היחיד שלי נגדם קשור לנושא הנפוץ בפורום- אני אוכלת מוצרי חלב. אני צמחונית כבר 11 שנה וביצים אני לא אוכלת בערך 2.5, מטעמי מוסר אבל גם מטעמי גועל... קשה לי מאוד להפסיק לאכול מוצרי חלב, אבל כל מי שראה את הסרטים של אנונימוס יודע כמה עינויים וסבל עוברות הפרות בשביל שאנחנו נהנה מה"תפוקה" שלהן. אני חושבת שהדרך הכי טובה לעשות את זה היא cold turkey, וסליחה מראש על הביטוי...
אני אשמח מאוד לקרוא תגובות וגם לצ´טצ´ט עם אנשים שמרגישים כמוני, ולפעמים מרגישים מדוכאים מהמצב של בעלי החיים בארץ ובעולם. על מי אני עובדת? לפעמים? קראתי שוב את מה שכתבתי, וזה לא ממש מדוייק- החטא שלי הוא שאני לא עושה מספיק בשביל לשנות דברים. כולנו צריכים לעשות יותר ומהר, זה לא יאומן שברגעים אלה ממש ברחבי העולם מיליוני חיות מעונות וסובלות, והעולם מסתובב לו. מצטערת על הדכאוניות, הייתי חייבת לפרוק קצת... להתראות בינתיים! ח.

../images/Emo142.gif על צמחנות טבעונות והורי../images/Emo142.gif

אהלן שמי פילפלת המקורית במציאות לי רומי והתחביבים שלי כמו של כל סנובית הם שופינג שופינג ושוב שופינג אבל יש בי גם צד רוחני על כיף כיפאק נכון אני בערך חייזרית
ות´אמת אני הולכת להיות החייזרית הראשונה שרוצה להיות טבעונית וגם אומרת זאת בכל רם בפני כל העולם
וגם שני ההורים הדבילים שלי שמעו וממש ממש לא היתלהבו
ובגלל שהם הורי אני לא טבעונית רק שאני בבתים שלא שלי אבל אני עדיין חייזרית
כי אני הוכלת אוכל יבש פסטה אורז קוסקוס פתיתים בלי לבשל גם זה מינהג שהורי שונאים אבל אין להם מה לעשות בנידון הם כבר החביאו את המוצרים האלה ואני מצאתי ואכלתי והיה לי טעים בתמונה זה האליל שלי

Brurya

New member
שלום לכם.. אני חדשה פה.. :)

טוב, אז ככה.. קוראים לי ג´ניה אבל אתם יכולים לא לקרוא לי או לקרוא לי ברוריה.. ואני לא רק חדשדה בפורום אני גם חדשה בכלל. בערך לפני שלוש חודשים הפכתי לצמחונייה בגלל כמה סיבות 1. אבא שלי שהיה צמחוני שלוש שנים ואז פתאום הפסיק בלי סיבה נראית לעין וכל פעם שהייתי אוכלת בשר הוא היה אומרת לי שאני הופכת את הקיבה שלי לבית קברות והוא היה מגעיל אותי.. לכו תבינו אותו. 2. קראתי על כל הדברים האלה דברים נוראיים ושמעתי סיפורים מהמדריכה שלי בנוער העובד שהיא טבעונייה (כל הכבוד לה!) כמו בערך חצי מהקן שלנו בנוער העובד. 3. וגם אף פעם לא בדיוק אהבתי בשר.. היו לי דברים שכן אהבתי אבל הרוב פשוט היה דוחה. 4. ועוד כל מיני סיבות קטנטנות שאין לי כוח לפרט.. בכל מקרה, אני בת 14 ונורא רציתי להיות גם טבעונייה.. גם קצת בגלל המדריכה שלי.. אבל החלטתי לחכות עם זה כי אולי זה באמת יכול לפגוע בי (מאז שאני צמחונייה הורדתי שש קילו! וזה לא שהייתי שמנה.. עכשיו אני פשוט יותר רזה.. חולני) אז החלטתי לחכות עם זה עד לפחות עוד שנתיים ובינתיים אני פשוט אוכלת יותר בריא. שוקולד חרובים (שזה ממש ממש טעים!), טופו וחלב סויה וכל אלה.. אבל על גבינות בינתיים לא וויתרתי וואו... כתבתי ממש הרבה ועוד יש לי המון להוסיף.. :) אז סתם תוסיפו לי תגובות.. :) ביי ביי וחיים טובים ובריאים לכם, ברוריה

SMOLANIT1

New member
את צמחונית....

צמחוני אוכל הכל חוץ מבשר ודגים, וטבעוני בנוסף לכך לא אוכל גם מוצרי חלב וביצים. וחוץ מזה, למה את אוכלת רק את הדברים האלה?? זאת ממש לא תזונה מאוזנת וממש לא בריא... הייתי מציעה לך להתייעץ עם תזונאית בקשר לזה.

‡NoK

New member
ברוכה הבאה! ../images/Emo24.gif

וכמוני כמוך..אני לא אוכלת ביצים אבל מחלב קצת קשה לי להימנע עם זאת..שתיתי השבוע חלב סויה של אלפרו והיה לי טעים. אולי לאט לאט..בהדרגה אני אחליף את החלב הרגיל בסויה..
אני ממליצה על אלפרו-תות..

‡NoK

New member
ברוכה הבאה!! ../images/Emo25.gif../images/Emo23.gif../images/Emo153.gif../images/Emo110.gif

Gal-Mo0D

New member
../images/Emo24.gif

כל הכבוד על זה שאת בדרך להפוך ל טבעונית (לא טבעונ ייה ). ולמה את משנה את השם שלך מג´ניה לברוריה ? סתם מסקרן אותי

Brurya

New member
חחח... אז ככה

אני יודעת שכותבים ואומרים טבעונית וצמחונית ולא טבעונייה וצמחונייה... סתם עכשיו בחבורה שלנו יש קטע של לשנות את כל המילים שנגמרות ב-ית ל-יה וגם זה נשמע לי הרבה יותר משעשע.. :) ודבר שני, השם הפרטי שלי זה ג´ניה אבל הכינוי שלי זה ברוריה.. זאת בדיחה פרטית על משהו שקרה לי ולחברה שלי לפני הרבה זמן.. חוצמזה שאני אוהבת את השם.. איך זה נשמע? ברוריה, המורה לתנ"ך? לדעתי זה מכובד.. חחח..
חיים טובים לכולם.. :) ברוריה

bilbibilbi

New member
המון בהצלחה!

אם אבא שלך היה צמחוני אז בטח לא יהיה לך קשה? באיזה קן את? את מגינה, נכון? יוצאת לטיול מים?

Brurya

New member
וגם לך אני אענה... ../images/Emo163.gif

אבא שלי היה צמחוני לפני בערך שלוש שנים כשעוד הייתי יחסית קטנה.. ותמיד רציתי להיות צמחונית כמוהו.. ותמיד הייתי בערך ליומיים והפסקתי ויום בהיר אחד לפני שלושה חודשים גמלתי בליבי להיות צמחונייה ואכן הצלחתי.. והנה אני כאן היום ואני בקן הרצליה.. :) רק בשבועות הגענו לבוגרת אז אנחנו עדיין לא מגינים.. :(.. והחברים שלי משכבת ט´ נסעו שלשום לקורס מדצ"ים ועצוב לי בלעדיהם.. אפילו אסור לי לבוא ליום ביקור! אויש-בלאך!.. חחח... אני גרועה בפרדות, ברוריה
(אני חולה על הפרצוף הזה!)

ברוכה הבאה ברוריה

בהצלחה עם הטבעונות תעדכני אותנו לגבי הצלחות או אכזבות. מקווה שתאהבי את הפורום שלנו ביי בינתים.

היי

את נשמעת ממש מתוקה ומטורפת (שזה לא רע) אז בהצלחה בטבעונות (הלואי שאני הייתי מצליחה) וביי ביי

Gal-Mo0D

New member
ברוכה הבאה Snoop ../images/Emo24.gif

אני חושב שהיום בו הבנתי כמה רע מצב בעלי החיים היה לפני כחודש : לא הצלחתי להירדם, וחשבתי כמה מעצבן זה, ואז חשבתי על כל חיה וחיה שכלואה במכלאה\מפטמה\מדגרה ולא מסוגלת אפילו לשכב או לישון כמו שצריך. מקווה שתהני כאן. וגם אני חוטא, אוכל ביצי חופש ומוצרי חלב
בינתיים.. בקיצור, ברוכה הבאה! רוצה
?

אני לא אוכלת

מגיל קטן את כל המאכלים האלה ממלא סיבות האוכל הזה לא טעים לי... ולפעמים הריח של האוכל אפילו מגעיל אותי גם מהמחשבה שהאוכל עשוי מבעלי חיים... למרות שאם זה היה טעים לי והכל אני חושבת שהייתי מתפשרת ואוכלת את זה..... אבל איך אפשר להגיד שאני צמחונית אם אני לא אוהבת סלטים ירקות ופירות.....? ההורים שלי תמיד לוקחים אותי לבדיקות ותזונאים... אבל אני לא מסתדרת עם המאכלים שנותנים לי..... אבל אני לוקחת ויטמינים כל הזמן. אני יודעת שהאוכל שאני אוכלת ממש לא בריא.... אבל אני לא יכולה לשנות את זה ומבחינה של דיאטות וכל ה האוכל לא מפריע לי.... כי למרות המאכלים המשמינים שאני אוכלת אני רזה מאוד בהשוואה לגובה שלי

SMOLANIT1

New member
../images/Emo70.gif

צמחוני אינו אדם שאוהב סלטים, ירקות ופירות בהכרח (גם אני צמחונית ואני בכלל לא אוכלת פירות, וירקות אני אוכלת מדי פעם). צמחוני הוא אדם שאינו אוכל בעלי חיים!

Talia E

New member
האמת היא שהדיון הזה בא בזמן

כי רציתי לכתוב כאן על שיחה קצרה שניהלתי עם המורה שלי ליוגה, שהוא טבעוני. ספרתי לו שאני צמחונית כבר כמה שנים, אבל שהמעבר לטבעונות לא ממש הולך חלק... סיפרתי לו על ההרגשה שלי שאם אני אפסיק לאכול ביצים וחלב אני אהיה חולה וחלשה ואגב כך גם ציינתי שרובם המוחלט של הטבעונים שפגשתי (לא כולל אותו), נראו לי חוורים וחלושים. הוא אמר שאולי הם התחילו את הטבעונות ממחלה, אז אמרתי שלא... שפשוט אלה אנשים שמתוך אידאולוגיה לא אוכלים בשר, ביצים וחלב... אז הוא אמר "זו לא טבעונות!", טבעונות זה לא רק מה לא אוכלים, אלא מה כן אוכלים!!!... הוא כמובן טבעוני מהסיבה הבריאותית וסבור שביצים ומוצרי חלב (וכמובן בשר) זה ממש זבל לגוף. חלב עזים זה פחות נורא לדעתו. באופן כללי, הוא אוכל על טהרת הירקות (או חיים או מאודים), טופו, טחינה (רצוי ירוקה!), מיסו, ועוד כמה דברים שאני לא זוכרת... הוא לא אוכל כלל מזונות מעובדים והוא נראה בריא משהו משהו
... זהו - לידיעתכם. (אגב, החלטתי לבקש ממנו המלצה על ספר על תזונה טבעונית... ספר שלם על מה כן לאכול... - כשתהיה לי ארשום אותה כאן).

אז הוא טבעוני בגלל בריאות

ואנשים פה בפורום (אלה שטבעונים) זה בגלל אידיאולוגיה. זה כל ההבדל

למעלה