אנשים חדשים

דדי שי

New member
מה אוכלים

טבעוני, בניגוד לצמחוני, נמנע מאכילת כל מוצרים מהחי, כולל חלב וביצים מכיוון שגם בתעשיות הביצים והחלב יש הרבה התעללות בבעלי-חיים, למרות שהדבר פחות ברור מבתעשיית הבשר. (את יכולה לקרוא על כך בקישור המצורף.) את בעצם כמעט טבעונית- את לא אוכלת בשר וביצים, וכמעט לא אוכלת דברים המכילים חלב- פרט לשוקולד ופיצה. ומכיוון שאין בעיה להשיג שוקולד מריר ופיצה ללא גבינה נראה שאת לא רחוקה מטבעונות מוחלטת. אבל! במקרה שלך דווקא לא הייתי ממליץ לך להפוך לטבעונית כרגע (למרות שבעקרון אני בעד שכל העולם יהיה טבעוני) מכיוון שהתזונה שלך ממש לא מגוונת ואם תוותרי על מוצרי חלב בלי להתחיל לאכול קטניות אין ספק שתסבלי ממחסור בחלבון. כרגע את כמעט ולא אוכלת קטניות בכלל פרט לבוטנים שנמצאים בבמבה (א גרויסע מציאה). כדאי להיות טבעונית בריאה את צריכה לאכול קצת יותר קטניות מזה. אני מניח (על פי התרשמותי ממך) שאת לא ממש מתלהבת מאכילת אפונה, שעועית או עדשים, אבל מה בדבר חומוס? זה גם קטניה- וזה בכל זאת די ג´אנק פוד בסגנון שאופייני גם לך. וחוץ מזה, יש בחנויות טבע המון מוצרים מסויה (גם היא קטניה) שגם הם עשויים בסגנון הג´אנקי- גלידת סויה, שניצל סויה וכן הלאה... אני חושב ששווה לך לנסות אותם.

דדי שי

New member
דווקא כן

על אף שלרוב משייכים אותם בטעות למשפחת האגוזים, בוטנים למעשה מסווגים כקטניה.

אני מסוגלת לאכול גם

חומוס כזה בקופסת שימורים, ואפונה בשימורים כשממממממש מממש ממש אין לי מה לאכול בבית.... אז אין לי בעיה לאכול את זה..... אבל גם אני אוכלת תמיד מה שבא לי בלי להתחשב בכמות או משהו כזה.... כאילו אני יכולה יום שלם לאכול רק פיצות , רק צ´יפסים או רק ספגטי מוקרם.... או אפילו אני יכולה להסתפק בגבינה צהובה כל היום! אני לא צריכה גיוון בחיים מבחינת אוכל. אבל אין מצב שאני יוותר בחיים על אכילת גבינה צהובה וכל הדברים האלה.... כי מהם אני חיה.... למרות שהם לא בריאים אין סיכוי שאני יוכל את המאכלים האלה שרשמת מחנויות הטבע אני לא אוהבת סויה ושניצל .... כולם מנסים לשכנע אותי תמיד להוסיף לפחות משהו אחד למגוון המאכלים שאני אוכלת.... אבל כבר כמה שנים שאני לא מוסיפה עוד אוכל לרשימה שלי. חוץ מפעם אחת! שטעמתי לבנה עם פיתה.. שזה היה טעים

Darkness15

New member
על טופו ודגים

היי, כמו ששמתם לב אני חדשה בפורום ואשמח להוות בו חלק בזמן הקרוב... אני לא ממש אנינת טעם, אבל בכל מקרה, אני לא מוצאת אוכל עשיר מספיק, בעיקר בגלל הסיבה שלאמא שלי אין כח לכל ה"בישולים הצמחוניים האלו", וגם בגלל שאני לא מתה עליהם, ובכלל, טופו גורם לי לבחילה נוראית... מישהו יכול אולי לתת לי כמה מתכונים מומלצים שאני אוכל להכין אותם לבד? ובכלל, ההורים שלי ממש לא מרוצים מהצמחונות שלי כי הם טוענים שזה יפגע לי בבריאות ושאני אהיה אנורקסית.. הם כל הזמן דופקים לי את הראש עם הטענה הזאת והם גם אומרים לי שאני חייבת לאכול דגים, "אבל צמחונים לא אוכלים בשר וכן אוכלים דגים", אני בטוחה שהם סתם משחקים אותה מטומטמים כי רוב הצמחונים כאלו בגלל האידיאולוגיה.. בקיצור יש המון וויכוחים, למישהו יש עצות איך להפסיק את זה?? תודה Darkness

tookmy

New member
לא להתרגש, להתמיד

וגם לקחת על עצמך את הבישולים שלאמא שלך אין כוח אליהם, כי חשוב לאכול מאוזן. קחי אחריות על הבריאות שלך, תקפידי לעשות השלמות ולאכול טוב, תתייעצי עם תזונאי, כשההורים יראו שאת רצינית ושאת דואגת לבריאות שלך, הם ירפו. חוץ מזה יש גם אתרים עם עצות לצימחונים מתחילים, אני מתעצלת לחפש עכשיו, אבל אני בטוחה שאת גם יכולה לחפש... בהצלחה.

Gal-Mo0D

New member
../images/Emo127.gif הצטרפי למועדון ../images/Emo127.gif

ההורים שלי כל היום דופקים לי בשכל שצמחונים אוכלים בשר ושאני הורס לעצמי את החיים - אז מה ? מתרגלים. אני יודע שאחרי כבר שלושה חודשים שאני צמחוני, ההורים שלי כבר קונים לי מרצונם דברים צמחוניים שנראה להם שאני אוהב... אמא שלי שואלת אותי איזה דברים צמחוניים אני רוצה לאכול שהיא תבשל לי וסבתא שלי מבשלת כבר עם בשר טחון של טבעול ולא עם בשר אמיתי. אם מתמידים - מצליחים.

היי אנשים!

אני חדשה בפורום אני צמחונית כבר בערך שנה, אני רוצה להיות טבעונית רק שאני מפחדת... גם ככה יש לי קצת בעיות ברזל..... והבי12 נמוך מהאידיאלי אבל לא במצב קריטי בכלל... אני יודעת שהבעיה היא שצריך לאכול נכון אבל לא ממש הולך לי... למרות שיחסית אני בריאה מאוד
טוב, חוץ מזה מה נשמע? מה קורה אצלכם? מה הנושא הבוער כרגע בפורום?

CowLover

New member
היי שונרא../images/Emo39.gif

ברוכה באה לפורום... כל פעם יש לנו דיון על נושא אחר, את מומנת להביא נושאים חדשים משלך... ולדעתי את לא צריכה לפחד מהמעבר לטבעונות, לי לפחות הוא עשה רק טוב ואם עושים אותו נכון ובצורה מבוקרת ומאוזנת הוא יכול מאוד לעזור לבריאות (וכמובן לבריאות הנפש)
אליזבת.

למעלה