אנשים כאן בוחרים אמונות?!

אנשים כאן בוחרים אמונות?!

1. אנשים כאן בוחרים במה יאמינו? אני לא מאמין לזה. זו [לדעתי] לא אמונה אמיתית, אם אתה מבטל אותה במחי יד. לדעתי האישית צריך לחשוב הרבה ע"מ לגבש מערכת אמונות.. אני מקבל את הרושם שאנשים כאן מאמינים שממש אפשר לבחור אמונה.. ובכן, אם לא מדובר בשכנוע עצמי (אוטוסוגסטיה), אז מה קורה כאן? מילא דת והתרבות שקשורה אליה [שגם זה מצריך מחשבה מעמיקה מאוד], אבל אמונה? 2. אומנם זה לא נוגע לפורום הזה בהכרח, אבל רציתי להדגיש נקודה: במעשה של כישוף יש צורך בתוצאות ממשיות, אחרת לא נעשה כלום. אדם יכול לקיים טקסים ולמלמל מלים ולהדליק נרות, אבל אם הוא לא יודע איך להעביר אנרגיה ולא מסוגל ליצור כישוף אמיתי (שיביא לתוצאות ממשיות), אז אין קשר בינו לבין הכישוף והוא מתחזה בפני עצמו ובפני אחרים.

MasterPotions

New member
??Que

קודם כל,הדוגמא שנתת גרועה. את כותבת את זה כאילו חברי הפורום יושבים מול רשימה גדולה של אמונות ודתות ובוחרים במה שבא להם. דת מכילה בתוכה אמונה,אני לא יכול להיות יהודי שלם ולא להאמין שקיים אל. אני מנסה להגיד שאמונה היא חלק מדת ואת לא יכול להגיד שאת "בוחרת" דת ולא אמונה.

אני יודע איך אני כותב את זה

ואני יודע שיכולים להקצין את העניין אם רוצים, במקום לנסות להבין מה כתבתי ולמה. דת היא (וזה, בצורה בולטת, המקרה של היהדות) גם גורם מאגד להרבה מאוד מאפיינים תרבותיים של אדם. אתה יכול להיות יהודי נהדר בלי להאמין באלוהים (דוגמה ידועה: ישעיהו לייבוביץ´ המנוח). אמונה היא לא חלק מדת בהכרח. אני יודע מה אפשר לבחור ומה לא, אבל דומה שכמה אנשים איבדו את נקודת המרכוז שלהם ומנסים לבחור דברים שאינם בגדר בחירה.

Thingumajig

New member
../images/Emo2.gif לייבוביץ´ לא האמין באלוהים?!../images/Emo2.gif

אתה יודע בכלל על מה אתה מדבר?

במקרה כן.

אבל אשמח אם תתקן את דברי במידה וטעיתי ולייבוביץ´ לא האמין בדת כיותר מקובץ מאפיינים, טקסים ופעולות של קבוצת אנשים שבחרה בה.

sandchicken

New member
דווקא במקרה לא

ליבוביץ אמר ש"אינני יודע דבר על האל מלבד שעליי לעובדו" - ובכך הוא פרש את פירושו הרדיקלי לתורת שלילת התארים של הרמב"ם. הדברים שאתה אומר מבוססים על שאמר גרשם שולם: "אתה מאמין בתורה ולא באלוהים!" - ליבוביץ לא בדיוק התגונן, מכיוון שאלוהיו (ואלוהיי) אינו ניתן להתייחסות. אפשר לומר שלהאמין באלוהים זה להאמין בתורה, בסגנון הכתוב ב"משך חוכמה" (פרשת כי תשא).

Thingumajig

New member
../images/Emo45.gif

לעניות דעתי, אם היית שואל את לייבוביץ´ אם הוא מאמין באלוהים הוא לא היה עונה. וזאת, לא מכיוון שאין הוא מאמין באלוהים, אלא מכיוון שאין האלוהים ניתן לתפיסה על ידי האדם ולכן השאלה שלך חסרת כל משמעות. ועם זאת, נראה כי האמין הוא באלוהים בכל ליבו. סנדצ´יקן, מה מקור השם?

בדיוק כאן קבור הכלב

כי אז הפולחן נשאר ללא מטרה פרט למטרת הפולחן עצמו, ואז ההגדרה שסיפקתי היא תקיפה.

sandchicken

New member
לא ממש

המטרה היא לעבוד את הקב"ה - זה שאתה לא יודע מיהו הקב"ה זה משהו אחר לגמרי.

sandchicken

New member
אני מניח שאתה צודק

יכול להיות גם שהוא היה אומר שהוא מאמין באלוהים בכך שהוא עובדו - זוהי עיקר תורתו: שאמונה באלוהים משמעה בהכרח עבודתו. באשר לכינויי - זהו תרגום קלוקל מכוון של "עוף החול".

FireDragon

New member
תקרא את מה שכתבת ותחשוב עליו...

אנשים לא בוחרים במה להאמין, אנשים מאמינים במשהו ובוחרים לשלב אותו בחייהם... אני לדוגמא, לא יהודי אבל קשה לי גם להגדיר את עצמי כשייך לכל דת אחרת, למה? כי אני לא מאמין לגמרי בשום דת (או באף אחד מהזרמים של הפאגניות) אני לא התעוררתי יום בהיר אחד והצהרתי, שאני לא יהודי, אלא מאז ומתמיד התייחסתי לכל התנ"ך לא בדרך שונה מהדרך שבה התייחסתי לסיפורי מיתולוגיה... לא בחרתי לא להאמין, פשוט לא האמנתי... באותה מידה אין לי שום כוונה לשכנע את עצמי להיות מישהו שאני לא, מכמה סיבות, אחת, אין לי שום אינטרס לשננות את עצמי, שתיים אם אני אכריח את עצמי להאמין, זו יהיה כפייה דתית לכל דבר (עצמית אבל עדיין כפיה) בנוסף אני גם לא באמת אאמין אלא רק אתנהג כאילו אני מאמין וזו לא אמונה... אמרת "מילא הדת והתרבות שקשורה אליה, אבל אמונה?" אם תחשוב על זה רק טיפונת תגיע למסקנה שהדבר שנחוץ יותר מכל בשביל "הדת והתרבות אליה" הוא אמונה, בלי אמונה, אני אבצע מצוות כי אני חייב לא כי אני רוצה ומרגיש תורך לעשות זאת, ואם זה יקרה, אז אני לא באמת פאגן (או וויקאני או שטניסט או כל דת) בקשר לסעיף שתים, אין לי מושג... עדיף שתשאל בפורום מאגיה...

אני יודע מה אני כותב!

אני לא אחשוב שוב על מה שכתבתי מהסיבה הפשוטה שחשבתי מספיק על העניין לפני שהעלתי אותו על הכתב! דומה שאף אחד מכם לא הבין מה כתבתי! הנה שתי המלצות: 1. מומלץ שתעלו בפורום "ישעיהו לייבוביץ´ - הגותו" שאילתה על התפיסה שלו את הדת! 2. אתם תקראו שוב!

FireDragon

New member
תראה...

לא יודע מה איתך אבל כשאני כותב הודעה שאני רוצה שיבינו, אני דואג לכתוב אותה בדרך מובנת... קראתי שוב ושוב את ההודעה שלך ואני לא רואה אפילו רמז קטן לכך שהתכוונת למשהו אחר... מצד שני, עם כל השרשור הזה הוא אי הבנה... תרשום את ההודעה עוד פעם והפעם תנסה להבהיר את מה שניסית להגיד, ואני בטוח שתקבל תגובות אחרות...

יש לי הצעה אחרת

נעשה את זה בדרך התנ"ך: אני אכתוב דברים נכונים ומסובכים לעתים המכילים בתוכם את האמת על העולם ועוד אמיתות שונות ומשונות (והסטוריה, וספרות ועוד דברים), ואתם תקראו, לא תבינו, תפרשו פרשנויות מטופשות ותנסו להשתלט על העולם בשם הריבוזום הקדוש. בהצלחה!

FireDragon

New member
או...

שתוכל להבין שאף אחד מאיתנו לא ניסה להתקיף אותך, והגישה הזאת של "אני צודק וכל העולם טועה" היא הגישה הכי מגעילה שיש... עם לא היית מעוניין בתגובות למה שלחת את ההודעה? עשית משהו? תשא בתוצאות... ועם אתה מתעקש שלא לזה התכוונת, כתוב את מה שאליו התכוונת ונשתדל לענות...

FireDragon

New member
אוי...סליחה...

מצטער פשוט הייתי נורא עצבני על אחותי ולא שקלתי את האפשרות שאמרת את זה בצחוק...

למעלה