אנשים כאן בוחרים אמונות?!

sandchicken

New member
לך אתה לפורום ליבוביץ

וממתי בדיוק התנ"ך מתיימר ללמד היסטוריה וספרות??

התנ"ך לא מתיימר לעשות כלום,

מהסיבה הפשוטה שהתנ"ך הוא ספר ולא גוף בעל מחשבה עצמאית ויכולת ביטוי. חוץ מזה - לא רוצה.

sandchicken

New member
בטח שאנשים בוחרים במה להאמין

אני בוחר לקום כל יום בבוקר כדי להניח על יד שמאל רצועות עור וקופסה מוזרה, אני בוחר להגיד שורה וחצי במבטא מוזר לפני שאני אוכל ארוחת צהרים, אני בוחר לספור כל יום מפסח ועד שבועות בארמית, אני בוחר לצאת בערב שבת לבית כנסת, ולא לעיר. להמשיך?

מה שאתה אומר בעצם,

זה שנולדים עם איזשהי אמונה, וזהו? בנאדם נולד כשהוא מאמין שיש אלוהים, או נולד אתאיסט, או פאגאני? אני היחידה שזה לא נשמע לה הגיוני?

נראה לי שמה שהוא מתכוון הוא

שאתה לא בוחר במה להאמין ככה סתם, אתה אמין במה שנשמע לך הגיוני... או במקרה אחר שמגדלים אותך בגיל אפס להאמין במשהו ואז זה מובן מאילו בשבילך לאמין שאלוהים קיים נגיד

suffer

New member
אז הוא סותר את עצמו...

אתה לא בוחר להאמין במשהו סתם.... כמו כולנו אף אחד פה לא קם בבוקר ואמר "היי בא לי להיות שטניסט..." לפחות ככה נראה לי אבל הוא גורם לזה להשמע כאילו זה מה שאנחנו עושים... גם יהודי שמתנצר לא עושה את זה סתם... הוא גם לא נשאר עם הדת "שנתנו" לו כשהוא נולד....ההבדל היחידי זה שבחרנו להשתייך לדתות לא מקובלות או לא מונוטאיסטיות...

L e s t a t

New member
לפי דעתי הוא מנסה לומר

שאמונה זו תחושת בטן וזה פשוט משהו שבא לך בטבעיות...

L e s t a t

New member
ואמונה עיוורת זה משהו אחר

זה כשאתה לא יודע אם מה שאתה מאמין בו קיים. בגלל שאני מאמין בעצמי, אני לא מאמין אמונה עיוורת כי אני יודע שאני קיים.

נתת דוגמה שטותית.

תחושה לא מחייבת מציאות. אמונה עיוורת זה בדיוק מה שכתבת עליו מקודם. Cogito Ergo Sum. בגלל זה אתה יכול להאמין שאתה קיים, וזה לא בגלל תחושה שאתה קיים.

L e s t a t

New member
למה?

אתה מדבר שטויות. אמונה עיוורת זה להאמין במשהו בלי לדעת אם הוא קיים. הסברתי את עצמי מקודם זה שאתה לא כנראה לא הקשבת זה משהו אחר.

אמונה עיוורת

זה להאמין במשהו בלי גבולות, אתה לא מוכן להקשיב לשום דבר אחר אני מאמין במשהו עד הסוף אפילו אם כל הסיכויים נגדך

אמונה עיוורת - כשמה כן היא.

עיוורת. ללא שום הוכחות למושא האמונה. אמונה באלוהים בלי לדעת [בוודאות] שהיא קיימת, לדוגמה. מה שאת כתבת עליו הוא אמונה חסרת פשרות.

למעלה