אה, אז אני רוצה להבין,
כל הרוסים מקבלים חינוך לפתיחות וקבלת השונה, וכל המזרחים מקבלים חינוך גזעני ודוחה? זו הרי גזענות בהתגלמותה, להגיד כזה דבר! את רואה פן אחד של התמונה במקום לראות את התמונה הכוללת והמצערת, והיא שכל אחד מהצדדים רואה בשני משהו מאיים, וכל בדיחה קטנה משולה לחומר נפץ שמלהיט ומקומם צד אחד על הצד השני. הרוסים רואים במזרחים גזענים, כאלה שלא מקבלים את השונה אלא מתנכלים לו בגלל ה"חוסר חינוך", לטענתך [טענה שהיא גזענית כשלעצמה- אני מזרחי ומאיפה את יודעת איזה חינוך קיבלתי?! את פשוט מכלילה, איך שלא תסובבי את זה], והמזרחים רואים את הרוסים כסנובים ומתנשאים בדיוק בגלל הטענה שהעלית כאן- שהם לא מתורבתים, לא מחונכים ובחיים לא יתקרבו לרמה הגבוהה של הרוסים. כל עוד הדיעות האלה, בשני הצדדים, ממשיכות להיות מקובלות ופופולריות- אין שום סיכוי שמעגל הקסמים הזה ישבר. הרי הרוסים תמיד יעלבו שצוחקים עליהם ולא מקבלים אותם, והמזרחים תמיד יעלבו שרואים בהם לא מתורבתים ולא משכילים. לשיטתך, אם ראיתי 15 גרוזיניים חארות בכל החיים שלי- אני יכול להסיק מכך שכולם כאלה, ו"אין מה לעשות", ו"צריך להתמודד עם זה", ושאר טיעונים לא מתקבלים על הדעת. מעניין כמה מזרחים פגשת בחייך, שאת יכולה כבר לכתוב לנו פה עבודת דוקטורט על החינוך שהם מקבלים. נאה דורש נאה מקיים- וכפי שאני רואה את רק דורשת אבל לא מקיימת. בעיה קשה, והיא רק שלך.