אנשים מה דעתכם על מאגיה?

קרנוש21

New member
אז ככה

אור דעתי כמובן כל הדברים הטובים שאנחנו עושים, אהבה אוניברסלית, והרבה הרבה אלוהים, ומאחר שאלוהים יצר את הכיוונים אז זה גם חלק! כמו שאמרת האור מכיל ומוכל בכולם אך לא כולל מאגיה! מאגיה- לדעתי כל מה שעושים ללא הסכמת האחר גם אם זה לטובתו, כי הבחירה של האחר זה הגורל שלו... אפילו "לשנות" רמזורים לירוק זו מאגיה כייון שאנו משנים את הבחירה ואת הסדר הקיים ולא נותנים לו לזרום חופשי

רשף כשף

New member
וכל הדברים ה"רעים"?

כיצד הם מוגדרים והיכן הם נכללים? האם אין טוב ללא רע? ורע ללא טוב? ומהי ההגדרה של כל ה"רעים" האלה? מאגיה ללא הסכמת האחר היא אצלי מוגדרת כ-"שחורה" אבל... אתן לך דוגמא: חברה ביקשה ממני לפרוס עבורה בקלפים כיצד עליה להודיע לבעלה בשורה מסויימת... הפריסה נערכה ללא ידיעת בעלה, האם את מגדירה אותה כ מאגיה "שחורה"? ואם כן, הכיצד כחברה לדעתך יכולתי לתת לה תשובה משביעת רצון?

קרנוש21

New member
המילה רעים / רע מוגדרת במילון

ולגבי חברה שלך זה לא שהיא שאלה על העתיד של בעלה או מה הוא חושב וכך הלאה מה שאת עשית זוהי לא מאגייה אלא דרך להתייעצות מה לעשות ואני בטוחה שהיא התייעצה עוד יותר מזה והיא בחרה לעצמה בסופו של דבר מה שמתאים לה וכחברה יכולת לתת לה תשובה משביעת רצון כי היא ביקשה ייעוץ היא לא ביקשה תעשי שבעלי יקח את הבשורה כמו שאני רוצה ביי יש לי עבודה

רשף כשף

New member
ואני שאלתי- מהי ההגדרה שלך?

כלעומת שאלתך להגדרה של כל אחד לגבי המושג מאגיה ושיוכו אל האור... לא מקבלת את הגישה שכאשר כוונותינו טובות אזי הדרך מקודשת... האם המטרה מקדמת את האמצעים? לדעתי התשובה היחידה שיכולה להתקבל היא: לא! לסיכום, לא תרצח, לא תנאף, לא תגנוב... עשרת הדיברות מהוות עבורי כללי מינימום לפעולה, ואצלך?

קרנוש21

New member
אהמממ

אני יתחיל דווקא מהסוף המינימום הוא אכן עשרת הדיברות אבל, עם אבל מסויימם כאשר הבן אדם צדיק לגמרי לחלוטין וברמה רוחנית גבוהה מאוד אז עשרת הדיברות כבר חלים עליו מעצם היותו קיים המינמום שלו הוא לא לשקר וכד' אז ככה שזה תלוי המטרה לא מקדמת את האמצעים במקרים מסויימים אכן היא לא מקדמת את האמצעים אך לעיתיים היא כן מקדמת את האמצעים זה אינדיבידואלי כל קייס לעצמו לדוג' אני רוצה להצליח במבחן בגרות באנגלית האמצעים העומדים לרשותי הוא ספר מעופש משנות ה70!!! עכשיו המטרה שלי היא להצליח בבגרות אז אני צריכה אמצעים שיועילו לי לקדום המטרה שלי כי מן הסתם בגרות של שנות ה70 היא לא הבגרות של כיום (לצערי) אבל לא התייאשתי והלכתי להשיג את האמצעים בכל אופן הלכתי הוצאתי 189שח על קניית ספרים חדשים שילמתי לקורס בגרות אקסטרני 5000שח גלשתי באינטרנט באתר של זולו - לוממדים אנגלית בינתיים האמצעים האלה מקדמים את מטרת אריק כהן בוקס כי קניתי את הספרים שלהם הם הרוויחו , מקדם את הביצפר האקסטרני מן הסתם וכך גם את אתר זולו ומן הסתם כל אלו מקדמים את המטרה לא להתייאש גם את/ה יכול/ה להצליח בבגרות באנגלית --- גם אני נמצאת בקטגורייה הזו יכולתי להדגים גם את קבלתי לאוניברסיטה אני צריכה אמצעים לשם כך... יכולתי להדגים גם את המטרה שלי כאחת שרוצה להתקדם בעבודה וזה אנסופי חשוב מאוד לדעת איך לעשות מהמצב יותר טוב באמצעים שיש לך המטרה שלי היא לארח את חברי הפורום שיחות עם אלוהים עוד שעה אבל אין לי ממש אמצעים שאפשר לעשות איתם משו לכן אני לא אפרוש מהמשימה ואני אשתמש באמצעים שלי ע"מ לקדם את המטרה ואני יאלתרררררר ויכין לכם ארוחה דליצ'ס לגבי מקרים שהמטרה לא מקדמת את האמצעים אני בטוחה שיש לך דוגמאות כי לי כרגע ממש אין כי אני רואה יותר מידי הכל ורוד וחיובי (בלי להעליב מישו) ומבחינתי גם אם אין לי אמצעים אני יקדם את המטרה

רשף כשף

New member
המטרה מקדשת את האמצעים?

אתן לך דוגמא למה התכוונתי, לא משום שאני רואה "שחורות" אלא משום שאני תוהה אם הבנת את הודעתי... הכרתי אדם שחש שקיבל עליו תפקיד להרוג אחרים. הוא האמין שדרכו אמתית, הוא האמין שהוא מקבל הוראות מלמעלה... אדם זה (בעזרתו של אדם אחר) האמין שיש בכוחו להוריד את ההגנות האישיות של נשמות, לשעבדן אליו, ולחסלן. יש שיגידו שהוא אינו נורמלי לחלוטין, אך אין זה משנה, כי מבחינתי כל עוד הוא מאמין שהוא הורג מישהו, הרי שמבחינתו הרי הוא אכן מבצע זאת. אדם מסוג זה נקרא בחברה בה אנו חיים- רוצח! כעת נשאלת השאלה- מהי מטרתו? האם הכוח מניע? האם השליטה? לדבריו, היה מקבל הוראות מ"אלוהים", ואני שואלת- איזה מין אלוהים זה? בטח לא האלוהים שלי... כשאני שואלת אם המטרה מקדשת את האמצעים, הדגש הוא על טוהר האמצעים עצמם, ומי הוא זה שיגדיר את טוהר האמצעים אם לא עשרת הדיברות? הדוגמה שאת נתת היא בכלל אינה רלוונטית, משום שהאמצעים בהם השתמשת במקרה זה לא פגעו באדם אחר, ללא קשר לכוונה שעמדה מאחוריהם.

קרנוש21

New member
אהממ נוסף

קודם כל לא צריך להיסחף לקיצוניות יש קיצוניות בכל מקום ****שאלת איזה מן אלוהים זה? - ואני אומרת אלוהים לוא דווקא רחמן, וגם לא אלוהים "רצח" אלא הבן אדם שאלת מהי מטרתו של אותו אדם- תשאלי אותו מה את רוצה ממנו? וכל השאלות שלך לא מופנים אלי אלא מופנים לאותו בן אדם - רוצח העולם לא כל כך ורוד יש מיליון מקרים של רוצחים ואלוהים אחראי לגמול שהם יקבלו ולא את! אז מה איכפת לך??? הם רצחו ולא את! אם יש לך בעיה עם אותו בן אדם, דברי איתו ולא איתי אני לא יודעת מה הא עושה ואיך הוא פועל ולמה הוא פוועל ומהי מטרתו וזהו סה"כ אני לא מבינה איך הכנסת אותי לעיניין אני נתתי דוגמה רלוונטית אבל בפרספקטיבה שונה תבקשי תשובה מאותו בן אדם על השאלות שלך ואם לא תקבלי תשובה תפני לאלוהים אני לא יכולה להסביר איש איש ומה הוא עושה אני עושה מה שטוב ליומתאים לי

קרנוש21

New member
מתגוננת ממה????ולמה????

אמרת לי רק בלי באמת לשאול : האם מותר להרוג? ולמי? ולמה? ומי אני שיחליט וישפוט?????? אז כאן העברתי את התפקיד! ובנוסף את מכירה את הבן אדם! ב"ה לא אני! זה לא התפקיד שלי לדבר איתו! אלא שלך!

גריני

New member
מאגיה, אלוהים ו"התערבות"

קרנוש, מאיפה באה לנו היכולת הזו "להתערב"? שזה בעצם ליצור משהו... האם לא מאלוהים? ואם הוא נתן לנו את היכולת הזו - בוודאי התכוון שנשתמש בה, לא? אם "אסור" להשפיע על האחר - ואפילו לטובה - מן הסתם לא היתה לנו האפשרות הזו... לא? (כך, לפחות אני חושבת) ולדעתך - לשנות רמזורים לירוק זו מאגיה וזה אסור... מה בקשר ל"הזמנת" מקום חניה? מה רע בכך אם מישהו ממילא מתכוון לפנות מקום - ואני רק מבקשת את התזמון הנכון - שזה יהיה בדיוק כשאני מגיעה לשם? האם גם זו מאגיה, לדעתך? במילים אחרות - איך את מפרשת את הפסוק: "הכל צפוי והרשות נתונה"?

קרנוש21

New member
אני בעבודה ככה שזה יהיה בקצרה

לגבי היכולת להתערב יכולה לבוא בלי עיין הרע חמסה חמסה מהמון גורמים לא הכל מאלוהים ולהזכירך אלוהים נתן לנו "את היכולת הזאת" כפי שאת אומרת אבל מאידך, הוא נתן לנו גם את היכולת להרוג זה אומר שצריך להשתמש בה? ולגבי האחר אפילו אם זה לטובה צריך שיהיה את האשור שלו... אני יחליט בשביל עצמי איך לעזור לי בחיים וזכותי להחליט גם שאני לא רוצה עזרה בכלל או לא רוצה עזרה כזו או כזו וכך הלאה מקווה שהבנת את כוונתי מה בקשר להזמנת מקום חנייה??? חיחיחי כנ"ל כמו הזמנת רמזור ירוק לדוגמא הייתי אמורה לפגוש את אהבת חיי בכך לפי הגורל שלי בכך שהסתוסבבתי לתומי במגרש החנייה וחיפשתי לי מקום חנייה אך במקום זאת הזמנתי לי מקום חנייה מראש כבר ועם היכולות שניתנו לו איך שהגעתי כבר היה לי מקום חנייה ירדתי מהר מהאוטו והמשכתי בעיסוקיי אבל שיניתי לעצמי ת'גורל פיספסתי את מציאת אהבת חיי במגרש החנייה ברגע ובזמן שזה היה צריך לקרות כעת הגורל יהיה שונה אולי אני אפגוש אותו בתור לכספומט בקניון? אולי בכלל לא? אולי אולי ואולי..... לגבי הפסוק "הכל צפוי והרשות נתונה" - הרשות נתונה כאשר את מבקשת לזרום עם החיים ועם הגורל שלך מוגנת וללא מפריעים וכל הזמן לזרום ולקבל הכל באהבה ובזרועות פתוחות להזכירכם זה בקצרה אני בעבודה ביי

גריני

New member
זכות הבחירה

מורידה בפניך את הכובע, יקירה - שכנעת אותי (לפחות חלקית) - כאן: "הוא נתן לנו גם את היכולת להרוג זה אומר שצריך להשתמש בה?" אז בהחלט יש מקום לפרשנויות אישיות והאמת? אני לא יודעת להגיד מה קורה למישהו שאכן משתמש ביכולת להרוג... אחד הקטעים שהיו הכי קשים לעיכול עבורי - ב"שיחות עם אלוהים", היה הקטע בו אלוהים אומר לניל שהיטלר נמצא בגן עדן... (כן, חזרנו שוב לאלוהים והשואה... כי זה באמת קטע כ"כ קשה) וכבת לעם היהודי... וכבת לאם ניצולת אושוויץ - הגעתי לקטע הזה, לאחר שכבר נשביתי בקסמו של הספר ומצאתי את עצמי מהנהנת בהסכמה כמעט על כל תשובה שניתנה, ואז הגיע הקטע עם היטלר וחזרתי וקראתי אותו שוב ושוב... וכמו נתקע לי בגרון.... אז אם היטלר הגיע לגן עדן (וזה ממש לא משנה כרגע, אם בכלל יש "מקום" כזה... מה שחשוב הוא הרעיון)... לגבי החלק השני של תשובתך - כאן אני עדיין חולקת עליך. אני מאמינה שאם את אמורה לפגוש מישהו, אם אותו המישהו אמור למלא תפקיד מרכזי בחייך - תפגשי אותו כך או אחרת... ואם "הזמנת" מקום חניה - וכך "התפספסה" פגישתך עם אותו אביר - תפגשי אותו בנסיבות שונות! בשביל זה, בין היתר, יש לך ולו ולכולנו - מלאכים שומרים! האם קראת את מסען של נשמות? והחלק השני של אותו הספר: גורלן של נשמות? - יש שם קטעים שנראו לי די סבירים, על איך ה"פגישות המקריות" האלה מתוכננות עוד לפני הגיענו לכאן לגלגול. כך שעפ"י ההשקפה שלי, יש משהו שנקרא "נקודות קבועות במסלול חיינו" - ארועים/אנשים מרכזיים - ואותם - כך או אחרת - נפגוש!

קרנוש21

New member
יש לי בעיה עם ספרים

עם סרטים ועם עוד דברים אני סנילית שכזו אני זוכרת ויודעת שקראתי ת'ספר הזה ראיתי את הזרט הזה מכירה את הבן אדם הזה אבל מה??? סל מיחזור אני רוקנתי את כל הקבצים שלא התאימו לי למערכת והשארתי את מה שכן מתאים לי אז קראתי מלא ספרים עכשיו אני קוראת "האנטומיה של הנשמה" אבל אין לי ממש זמן בגלל הלימודים ולגבי החלק השני נגיד ואני אמורה לפגוש בחיים 2 אנשים שמתאימים לי ויש בידי את זכות הבחירה לבחור אך כביכול "נענשתי" על זה ש"הזמנתי מקום חנייה ולא זכיתי לפגוש אחד מהם בכל אופן עוד דרך להבנה היא לי אין אוטו אני צריכה להגיע לאותו מקום שאת מגיעה אני אין לי רישיון או אוטו ואני כבר מאחרת אני מתזמנת לי רמזורים ירוקים אטובוס מהיר או מונית שתסייע לי צ'יק צ'ק אז מה אני עושה? לא בדיוק אותו דבר שאת עושה? את גם מאחרת את מתזמנת לך מקום חנייה ודרך פנוייה ללא פקקים לפי דעתי זה איינוח ושימי לב בדרך כל המשפטים של דימיון מודרך / מלאכים רשום שנן משפטים חיוביים לעצמך ולא יותר מזה מחשבות מרפאות... מחשבות משמחות.... משפטים לבטחון העצמי וכך הלאה אבל בספר טהוא אני לא מאמינה שיהיה רשום איך ללהשפיע על רמזור? לילה טובבבבבבבבבבבבבבבבב ורק אהבה

גריני

New member
נו, אז איפה הבעיה?

ידעת מראש שיש דיעות שונות וזה בדיוק מה שנכתב ... אופיר עם דעותיו אני עם דעותי - ושנינו - כ"א עם אגו - בלי עין הרע
זה בדיוק מה שמפתח את התאים האפורים ההתעמלות הזאת למוח, ותודה שהעלית את הנושא וגרמת לדברים להיכתב כאן!

למעלה