אנשים מטבעם רעים

אני דוגל בזה גם בהתנהגות בכביש לדעתי במסגרת הקארמה החיובית, אם פעם ביום אתה מפתיע לטובה נהג ישראלי (נותן לו זכות קדימה, לא מלחיץ בצפירה איפה שצפוי שכן ועוד), אותו נהג יעשה אותו דבר בהזדמנות הראשונה אפילו באותו יום וככה הלאה.

מאז שקראתי שמחקר בדק וקבע שאחד מתוך 10 נהגים נמצא בחרדה בזמן שהוא בכביש, זהדי פתח לי את העיניים לתגובות מוזרות ונהיגה לא ממש ברורה של אנשים שונים

Woking

New member
כי יצר לב האדם רע מנעוריו

בראשית פרק ח
טו וידבר אלוהים, אל-נוח לאמור. טז צא, מן-התיבה--אתה, ואשתך ובניך ונשי-בניך איתך. יז כל-החיה אשר-איתך מכל-בשר, בעוף ובבהמה ובכל-הרמש הרומש על-הארץ--היצא איתך; ושרצו בארץ, ופרו ורבו על-הארץ. יח וייצא-נוח; ובניו ואשתו ונשי-בניו, איתו. יט כל-החיה, כל-הרמש וכל-העוף, כול, רומש על-הארץ--למשפחותיהם, יצאו מן-התיבה. כ וייבן נוח מזבח, ליהוה; וייקח מכול הבהמה הטהורה, ומכול העוף הטהור, ויעל עולות, במזבח. כא וירח יהוה, את-ריח הניחוח, ויאמר יהוה אל-ליבו לא-אוסיף לקלל עוד את-האדמה בעבור האדם, כי יצר לב האדם רע מנעוריו; ולא-אוסיף עוד להכות את-כל-חי, כאשר עשיתי. כב עוד, כל-ימי הארץ: זרע וקציר וקור וחום וקיץ וחורף, ויום ולילה--לא ישבותו.

אישית אני לא כל-כך מחזיק מאנשים שמדברים לעצמם, אז אני לא חושב שאנשים הם רעים או טובים. לייחס תכונות לאנשים זה לדעתי לא נכון. התכונות הם של המעשים. המעשים יכולים להיות טובים או רעים. יש אנשים שעושים הרבה מעשים רעים, ויש אחרים שעושים יותר מעשים טובים, אבל בסופו של דבר כולם עושים גם רע וגם טוב.

בכל מקרה, בגלל לפי התנ"ך, בגלל שאלהים הבין שהאדם רע מיסודו, הוא החליט דווקא לסלוח לו ולהפסיק להעניש אותו.

Woking

New member
"ויאמר יהוה אל-ליבו"

כלומר אלוהים מדבר אל עצמו.

אתה יודע שבתיכון למדנו

תנ"ך ואני עשיתי 5 יחידות עברית ויחידה אחת היתה תנ"ך וזוכרת גם ספרות עברית קיבלתי בזמנו ציון די גבוה
מאז שכחתי

Woking

New member
אני למדתי ערבית

מאז כנראה שלימודי הערבית בישראל הדרדרו. יש לך מושג במקרה מה זה "מים אקלימיים"? מידיעה שהתפרסמה היום במעריב: "סוכנות הידיעות הלבנונית הרשמית הודיעה כי ספינה של חיל הים הישראלי נכנסה לתוככי המים האקלימיים של לבנון והתקרבה למרחק של 100 מטרים בלבד מחופי לבנון."

למעלה