אנשים רציתי לפקוח את עינכם

אנשים רציתי לפקוח את עינכם../images/Emo31.gif

טוב תקשיבו..... אני יודעת שמה שאני הולכת להגיד פה לא ימצא חן אצל הרבה אנשים אבל אני בכל זאת יגיד. אז ככה...לפני כמה ימים יצא לי לדבר עם חברה שלי מהצופים. בדר"כ נושא השיחה העיקרי שלנו הוא על הנוער העובד-מול הצופים. עד השיחה האחרונה שלנו תמיד ירדתי על הצופים והיא ירדה על הנוער העובד...נורמלי לא? בשיחה האחרונה דיברנו קצת מעבר לירידות האלו. דיברנו על הערכים, על איך קבוצה נראית בצופים (היא מדריכה) מול קבוצה בנוער העובד (אני חניכה) משום מה הגעתי למסקנה שלא טוב לי במקום בו אני נמצאת.. שלא תחשבו לא נכון-אני מאותם אלה שנמצאים בנוער מכיתה ה´ ויורדים על הצופיפניקים בקביעות. אבל אצלנו לדוגמא בקבוצה אי אפשר להעביר פעולות, מה שאצלם אפשר. אצלם כל חניך בכיתה ד´ כבר מכיר את כל הערכים מה שאצלנו יש אפילו מדריכים שלא מכירים. שלא תבינו אותי לא נכון-אני נוער עובדניקית וכייף לי לבוא לנוער והכל. אבל אולי שהמדריכים שלנו ואני לא מדברת רק על המדריכים שלי שבאמת מנסים. שאולי המדריכים שלנו ינסו להעביר לנו קצת ערכים. פעולות שהם קצת מעבר לפעולת משחקים או פעולת מכות. אני לא יודעת איך זה עובד בבוגרת כי אני עדיין בצעירה (שכבה ח´). אבל למה רק שמגיעים לבוגרת מתחילים עם הפעולות הרציניות והלימוד ערכים וכל זה??? למה אי אפשר להעביר את זה קודם? אולי לא הצלחתי להעביר לכם כל מה שחשבתי אחרי השיחה עם החברה שלי אבל אני מקוה שאת המסר העיקרי העברתי... דניאל

דניאל, העיניים שלך עצומות....

אם בא לך להשקיע קצת, את מוזמנת לקרוא את מה שכתבתי על ההבדל שבין הצופים לנוע"ל, בדיון עם דשא בורד, איפשהו למעלה. זה יעזור לך בנקודת הפתיחה. או קיי,אני הולכת לקצר בטירוף את הדעה שלי על מה שאמרת: קודם כל, כל הכבוד על הפתיחות. כן ירבו צוציקים כמוך.:) דבר שני, הסיבה בעיני שאנחנו מחכים קצת עם המסרים ה"כבדים" שלנו עד כתה ט´ היא, שעד אז אין לך ממש את היכולת החווייתית או ההתנסותית לקבל בספקות את מה שנאמר לך בתנועה, בפעולות. למשל- ביקורת חברתית לא שווה הרבה אם את לא מעורה לפחות ב-30% במצב המדיני... זה גובל בשטיפת מוח! הסיבה, לעומת זאת, שהצופים כן מחדירים מסרים ערכיים לפעולות של צוציקים, היא שהמסרים של הצופים זהים אצל כל הגילאים... אין הבדל, חוץ מהבחינה המטודית, בין מסר חינוכי שעתיד להיות מועבר ל-ד´ניק, לבין אותו כנ"ל אצל י´ניק. זאת מכיוון שהערכים של הצופים הם אוניברסליים, תקפים לכול. לדוגמא: לא לאלימות, כן לשלום, נגד זיהום הסביבה, רעות, אחווה... אלה דברים שמעבירים עליהם מערכים שלמים גם ב-ד´ וגם ב-ח´ בצופים... אצלנו, לעומת זאת, הראציונל (מטרת התהליך) החינוכי מורכב בהרבה: י´ניקים לומדים על הנהגה, בעוד שט´ניקים לומדים על ביקורת חברתית, י"אניקים לומדים על כלכלה וחברה לאור מה שנלמד ב-ט´, ועוד ועוד... המסרים התנועתיים מורכבים מאוד. ואני לא אומרת שזה פשוט לדעת כל מה שהתנועה רוצה להגיד. להיפך, זה אחושרמוטה קשה. אבל את מרוויחה מזה משהו שלצופים לא יהיה לעולם: היכולת להטיל ספק בסביבה שלך, לבקר אותה, לדעת אותה לעומקה, לנתח ואז לשנותה בהתאם לתפיסת עולם רעיונית מגובשת וחדה, אותה עיצבת בשנותייך כחניכה בנוע"ל. לא, לא ציטטתי את זה משום מקום... בכל אופן דניאל, המון ממה שאת עתידה ללמוד בתנועה זה דברים שהצופים לא יהגו אפילו במחשבה שלהם בין כותלי השבט. אחד הסיבות לכך, היא שלנו יש תנועת בוגרים, שיושבת ובונה ראציונל חינוכי המותאם לכל שכבה. לצופים, לעומת זאת,יש ממשלה על הראש. תרגישי חופשייה לשאול עוד, חמודה. מקווה שעזרתי, ותמסרי ד"ש ליוגב דייגי בשמי. פיס אאוט.

תודה על המידע ../images/Emo13.gif

אז ככה.... באמת תודה על העזרה, נתת לי חומר חדש למחשבה.... אני אמסור ד"ש לדייגי אבל אצלנו לא קיים השם הפרטי שלו אלא רק שם משפחתו... חידשת לי שקוראים לו יוגב... אני אוכל למסור לו ד"ש רק אם תגידי לי מי את כי לפי הכינוי לא הצלחתי להבין דניאל

nir sigman

New member
####@@#@#$@$

נשר תפסיקו לזיין ת´שכל ! יש לכם טענות על תערבו את כל הפורום בבעיות שלכם ראבק דברו איתנו לא עם כולם חוץ מאיתנו!!! ותפסיקו להאשים אחד את השני בכל מיני שטיות אני ממש מאוכזב......

אתה מדבר אלי, שי?

למה אטומה? חשבתי שהסכמנו כבר שהדעות שלי על גוף הצופים לא אומר כלום על הדעות שלי על הצופיפניקים עצמם.... לישון...לישון. לישון

MoonSoFast

New member
טוב תגובה.

לקח לי הרבה זמן לחשוב על איך לנסח את זה נכון. דניאל את מכירה אותי ואני הייתי בצופים. רוצה לשמוע מהן ערכי הצופה? הם ערכים בסיסיים שאמורים להיות אצל כל אדם בנורמהולא צריך לחנך אדם לכאלו ערכים אלה הוא צריך לדעת שאלו ערכים עליהם כל אדם במדינה כמו שלנו, מתקדמת כפי הנראה צריך שיהיו לו והוא צריך להקפיד עליהם. עוד דבר- אני, שהייתי חניכה בצופים שנתיים לא זוכרת שום פעולה חוץ מיום השואה שאז העבירו לנו שאסור להרוג עפ"י דעה(זה לא ברור שאור להרוג בכלל???), ביום הזיכרון לחללי צה"ל שאז אמרו לנו כמה לחמו להקמת המדינה ובעוד פעולה שהיתה פעולת מערך. זה לא שבאתי לשלוש פעולות והחלטתי ש"כיף בצופים" אלא הייתי שנתיים ועזבתי מחוסר עניין. אז אני יודעת מה היה בצופים ואני עכשיו בנוע"ל ולנו בחצי שנה שבה אני בנוע"ל העבירו 4 פעולות לפחות שאמורות להיות בעלות מסר כל שהן רק שבגלל כמה בעיות(שבראשיתיבות תקרא להן ננק"ע- נועה נטע קרן ענת) הפעולה התפוצצה ולא היתה שווה כלום. תודה!

bogz

New member
יש לך חוצפה צינורי../images/Emo46.gif

תגידי, באיזו זכות את מאשימה את נועה נטע קרן ועת בזה שמתפוצצות פעולות?? את חושבת שזה שאת מדברת ונמרחת על הרן וצוחקת מהשטויות המפגרות שלו שכבר לא ממש מצחיקות כן תורם לאי פיצוץ הפעולות?? באיזו זכות את מפילה על ארבעת הבנות האלה (שדרך אגב יודעות טוב מאוד לסתום את הפה כשאומרים להן) את כל האשמה בפיצוץ הפעולות?? את אשמה בדיוק כמוהן אם לא יותר! ושלא תעזי להסיט נגד אנשים בקבוצה, זה הדבר הכי מגעיל שאת יכולה לעשות!

MoonSoFast

New member
יש לי המון המון חוצפה

לא מסיתה בשום דרך. רק שאני אומרת שאני יודעתאת הסיבה שלהן לבוא ואני לא ממש מכבדת אותה אבל אין לי ממש דרך להתמודד עם העובדה שהן באות בשביל לבהות בסיגמן היקר שלנו.... אבל בכל זאת יש לנו באמת קבוצה מעולה גם אם היא לא הכי גדולה בקן וגם אם היא כן.

אביב שתקי לפני שאת חוטפת...

אביב כאן נטע הכוסית מדברת אלייך את תיזהרי במה שאת אומרת י´חתיכת זונה פותחת שרמוטה קונפה עושה ביד ברגל באמו.... אם לא תסתמי מהר ת´פה הגדול שלך(והמלוכלך שלך) כמה בנות שמכונות אצלך ננק"ע ייכסחו את התחת השמנמן שלך ויפנצ´רו לך ת´צורה אז כדאי שתרגיעי ומהר.. ועכשיו בנימוס אנחנו לא באות לנוער העובד בשביל סיגמן אנחנו באות בגללך כי אנחנו אוהבות אותך מאוד... לאאאאאאאא!!!!!!!!! אנחנו באות לנוער העובד כדי להנות ולא משום סיבה אחרת אז דחפי הכל לתחת שלך אם עוד יש מקום שם ותסתמי אחת ולתמיד... על החתום.... נועה הפצצה ונטע הכוסית....!

MoonSoFast

New member
כמה תיקונים

יא חתיכת שרמוטה ולא י´חתיכת... דיהרמה שבה אתן מדברות בנוסף לכמה שאתן בוגרות הורג אותי!!!!! מתה עליכן~

תגובה למתלהבות מאונו!

תקשיבו היא אמרה מה שהיא רוצה ומי אתן שתקללו אותה ככה??? זה לא בושה להודות שאתן באות בשביל סיגמן... מותר לכך ותעשו מה בראש שלכן אבל לא צריך לתקוף אותה ככה, כי בסך הכל יש כש"צ ואתן צריכות לעבוד ביחד... בכל מקרה תהנו- רק בלי ללכת מכות בקן! (בחוץ מותר). תודה וביייי.

MoonSoFast

New member
../images/Emo59.gifלא מצאתי סמל של אלוהים....

טוב נכון...... יאללה... קרין איזה שכבה את?

אביבוש...../images/Emo4.gif

במה שרשמתי לא באתי להציג עמדה. כמו שאת יודעת אני נגד הצופים והכל ואני נוער עובדניקית בדם. לא קבעתי איפה יותר טוב. רק הצגתי את העובדות כפי שאני מכירה אותן וכפי שרונה מכירה אותם. ולפי מה שהיא אמרה לי אצלה אפשר להעביר פעולות ולפי מה שאני רואה בקבוצה שלנו קצת קשה להעביר פעולות שנועה נטע קרן(מה היא קשורה לפה?) וענת מפריעות. אפשר להגיד לך משהו?? הפעולות את בדיוק כמוהן אי אפשר לסבול אותך שם בדיוק כפי שאי אפשר לסבול את ננק"ע. תחשבי פעמיים לפני שאת יוצאת כנגד מישהו. קודם תסתכלי על עצמך...ועל הרן
love u tzinory, daniel

אביב היא רולה שמנמניאקית פותחת...

טוב אז ככה... למי שמעוניין זאת הודעה מנועה הכוסית שמפוצצת פעולות במסגרת השלוחה של המאפיה "ננק"ע " !!! גברת אביב זה אליך- את לא יותר מסתם שרמוטה בת זיונים קטנה שאין לך חברים בקושי...! את עצבנת אותי כבר הרבה יותר מידי פעמים ותני לי לתת לך עצה ידידותית עאלק: תתרחקי מהר ממני ומהחברות שלי! אני מבינה שאתה נורא רוצה להיות כמונו- כוסיות, מקובלות, חמודות והכל אבל מה לעשות.. יש אנשים מושלמים: כמוני וכמו נטע וקרן וענת ויש את אלה שקצת נדפקו כי אלוהים נבהל כשהוא ראה אותם.. הכוונה אלייך! אני מבהירה לך עכשיו ולתמיד שאם לא תתחילי להרגיע מהר את עצמך את תגמרי ילדה גלמודה שמפחדת אפילו להגיד שוב את השם ננק"ע.. אני מובנת?? חתיכת רולה מטומטמת! מי את חושבת את עצמך שאת שופטת אותנו הא?? קודם תסתכלי על עצמך.. טוב מה לעשות לא כולם יצאו אנשים מושלמים כמוך... ( אז זהו, שלא!) לסיכום: תתחילי להרגע כי אחרת יהיה לכבודך יום זיכרון חדש... ביי ממי!

MoonSoFast

New member
טוב מתוקות שלי

אז א. שכחתם מכוערת טיםשה מטומטמת מפגרת אהמ...איןלי ראש לעודאז שכחתן.וואלה! שכחתי שלי לא אכפת ממה שאתן אומרות עלי...לא ב"אינטרנט(איזה סיפור עשיתם מה"אינטרנט סטאף)" ותאמרו עלי מה שתרצו אותי זה לא מעניין!!שיט נועה ונטע שונאות אותי.איזה שיט איך אני אחיה? שיט שיט שיט!!! יוווווו שיט..... ב. תהיו בטוחות....אניחולמת להיות כמוכן בלילות! להיות כוסית..מקובלת..פצצה..מלכה...וכמובן לא גלמודה עם ילדות כמוכן..אני מעדיפה לעשן(איזה דימוי!) ג.כמה שאתן כותבות עליי יותר קללות אני נהנתיותר! שכחתן שאני נהנהת ששונאים אותי אנשים כמוכן? כלומר כוסיות שאפילו מפחידות את אלוהים???? ותפסיקו להיות וונאבי...של איילת מלול שדווקא נראית הרבה יותר טוב לטעמי. יאללה עוד! תרשמו עליי עוד! בבקשה! ד. אני מעדיפהשלא יהיה לי אפילו"חבר" אחד כמוכן ולהסתובב לבד. כי אתן מן כזו חבורה שלא מסוגלת לגשת לבד למישהו....אתן פשוט חייבות ללכת ביחד...מה אתן מפחדות אולי? וואלה אני מפחידה אפילו את אלוהים!!!!! שכחתי! יאללהלכו לנוע"ל!שימו
ככה מתנהגים חניכות בנוע"ל....כבנות בוגרות! יאללה אני לא ארשום בנושא הזה יותר גם ככה יש פה השמצות רציניות עלקן אונו על שאנחנו מזיינות לפורום ת´שכל!!!! ביי.... מתה עליכן

לפקצות מנשר...

אולי תרגעו? אני לא מכירה אותכן אבל כל השטויות שאתן כותבות בפורום מתחילות לעצבן זה סתם מוציא לאונו שם של מאוסים. עלו והגשימו הדר שכבת חושלים קן קרית אונו (מונו)

אצלי זה לא שונה..

יש לי קבוצה מעצבנת שאי אפשר להעביר בה פעולה נורמלית, לא מתיחסים לערכים, קבוצה של פקצות מתלהבות שחושבות שכדי להיות מגניבות צריך כל הזמן להפריע בפעולה ולא להקשיב. כבר נמאס לבוא לפעולות כאלה ובאמת הייתי עובר לצופים אם אפשר לעבור שם פעולה נורמלית.

nir sigman

New member
שטיות !

והפתרון בצופים .......? אני ממש נגנב ממה שהולך כאן אנשים לפתוח עניים ומהר !!!!

למעלה