אולי הבעיה היא זווית הראיה שלך.
יכול בהחלט להיות שאת לא מבינה לגמרי את מה שמועבר לך בפעולות בגלל היותך חניכה בשכבת מגינים. אני אישית מדריך מגינים בקן שלי (פ"ת מרכז) ואני מכיר חלק מהצוות הדרכה (הענף) של שכבת מגינים באונו, ובגלל זה קשה לי להאמין שהם לא מעבירים לכם פעולות עם מסר ערכי. הם באמת אנשים רציניים ומדריכים טובים, את מי שאני מכיר לפחות. אם הקבוצה מפוצצת את הפעולות אז זה משהו אחר, אבל אם לא מדובר בבעיה הזו אז ההסבר הכי הגיוני שיש לי הוא שפשוט מתוך נקודת המבט שלך כחניכה את לא מבינה את הקשר של הערכים שמועברים לכם בפעולות לערכי התנועה. ישנן המון דרכים לפרש את שמונת עקרונות התנועה, וישנן הרבה דרכים להציג אותם. יכול להיות שאת מרגישה ככה בגלל המתודות שהמדריך שלך משתמש בהן, אולי את חושבת שהן לא מספיק רציניות וכו´. אבל בשורה התחתונה, אני כבר ראיתי מדריכים שמעבירים את שיוויון ערך האדם לחניכים בשכבת ניצנים דרך משחק כדורגל... תמוה, אבל אפשרי. ככל שהחניך והקבוצה יותר בוגרים, כך המדריך משתמש בפחות מתודיקה ויכול להעביר את המסר שלו בצורה יותר ברורה. חוץ מזה, בתור חניכה שנמצאת כבר מכתה ה´ בתנועה, את צריכה להבין שלא כל הפעולות שיעבירו לך יהיו בעלות מסר חד וחלק, וטוב שכך. ככל שתתבגרי תידרשי יותר להפיק את המסקנות שלך לבד, או בצורה קבוצתית, במקום שיאכילו אותך בערכים מכפית. וכמובן שזה עדיף, כי הסקת המסקנות האישית שלך נובעת מתהליך של חשיבה עצמאית והטלת ספק, שזה אחד הדברים הטובים שיש לתנועה להעביר לחניכיה. בנוסף, ארצה גם לחזק את הטענה של קודמי, ולהגיד שבהחלט ישנו הבדל עצום בין הערכים של תנועת הצופים לבין הערכים של תנועתנו היקרה, גם בתוכן שלהם וגם במורכבות. התכנים של הנוער העובד מדברים על איך להיות אדם יותר טוב, אדם מגשים, אדם חושב, אדם שפועל למען שינוי הסביבה שלו לפי הדרך שניראת לו לנכון, ואילו הצופים מדברים על איך להיות אזרח יותר טוב, כפי שהמדינה הדמוקרטית רואה לנכון. לפיכך, מסריה של תנועת הצופים הרבה יותר בסיסיים וניתנים להעברה ביתר קלות במיוחד לשכבות צעירות מאשר המסרים של תנועתנו. ובאשר לשנאה עיוורת של הצופים והשמצות כלפיהם- עדיף שלא תעשי אותם בצורה עיוורת. אם את מבינה את תנועת הצופים ואת ערכיה ומתוך ההבנה הזו את בוחרת להשמיץ אותם- בכיף, אבל אם זה סתם מתוך מסורת מטופשת, עדיף מאוד להימנע מזה. לסיכום, עד כמה שאני שונא להגיד את זה, כשתגדלי תביני את זה יותר טוב. ובינתיים- שיהיה לך יום טוב.