"אנשים שונים מתמודדים עם אותם מצבים

yanivca

New member
שאלתי את השאלה

רק מכיוון שלי הייתה דעה מאוד שלילית נגד התאבדויות (שאדם המתאבד אגואיסט, וכל זה), ואחרי שחבר שלי הציג בפני צד אחר, הבנתי שמה שאני חושב, לא בהכרח נכון. עכשיו - אז מה הקשר? הקשר הוא, כמו שיש אנשים שיכולים "להבין" התאבדות, וממולם יש אנשים שלא מוכנים לקבל דבר כזה בחיים (למרות שרובם לא היו בצד השני אז הם בכלל לא יכולים לדעת), ככה גם קורה עם אנשים שמקבלים או מעבירים ביקורת. מצד אחד, יש כאלה שיכולים לקבל את הביקורת שלהם כדבר חיובי, כדרך לשיפור ומצד שני, יכול אדם להגיד "מאיפה לך הזכות לבוא ולבקר את עבודתי?" אז מה אומרים לאחד כזה? מצד אחד, יכול להיות שאנחנו באמת באים ממקום של רצון טוב. אבל מצד שני, כולנו אנשים בוגרים ואדונים לעצמנו, אז מניין לנו באמת הזכות לבקר אדם אחר, אשר, יכול להיות, יודע טוב יותר מאיתנו מה טוב בשבילו? בעיקר בזכות העובדה שהוא מכיר את הנסיבות הרבה יותר טוב מאיתנו.

blonda3

New member
יניב-יש אנשים../images/Emo22.gif

שלא יודעים לקבל ביקורת הם בטוחים שהם תמיד צודקים אבל בדיוק אותם אנשים מעבירים ומבקרים את כל העולם שמסביבם בלי הפסק אני מכירה באופן אישי (לדעתי הם רק מפסידים ובגדול
)

אנחנו לא צריכים לשפוט

אנחנו צריכים לחוות דעה. לעולם אם לא תהיה במצבו של חברך לא תוכל להבין עד עומקם את המצב הרגשי והבסיסי בו מצוי הזולת. לחוות דעה ולתת לזולת את האפשרות לעשות לבד את הבחירות וההחלטות שלו.

*יערית

New member
רק על עצמי לספר ידעתי...

לצערי גדלתי בסביבה מאוד ביקורתית..מגיל אפס למדתי לספוג המון..המון ביקורת כך שמן הסתם זה בתוכי ואף מי שמבקר אותי הכי טוב זו אני...כל יום ויום על כל צעד ושעל, אין לי זכות כלל לשפוט אחרים..אבל במידה ויבקשו את עצתי קשה לי ליפות לטוב ולרע..אני אמיתית וזה לפעמים חוזר אליי כבומראנג
לפעמים אנשים שופכים את שעל ליבם מבלי לבקש עיצה..וכאן אולי זה לא המקום להוסיף קושי לכותב ..ולפעמים יש מצב שמבקשים עיצה..וכאן הכותב צריך לקחת בחשבון את שלל התגובות לטוב ולרע..ללמוד לתת פרח גם לעיצה שלא נראית ונשמעת לנו. לא חוששת מביקורות..לפעמים אף אוהבת אותם{מה לעשות זה טמון בי} פעם קצפתי ורתחתי ...היום אני שלמה עם עצמי פחות או יותר ויודעת שגם אם ישמיעו בפניי ביקורות קשות אניאקשיב..אבל לא חייבת להסכים איתם

rolan

New member
אין שום דבר רע בביקורת

יכול להיות הרבה "רע" בכתיבתה.... יניב, קראתי את השרשור שפתחת, ואם הבנתי נכון, ניסית למצוא את נוסחת הפלא לתגובות בפורום שתהיינה "ידידותיות לסביבה". הרבה שנים אני עובדת עם אנשים, מול אנשים ובשיתוף עם אנשים. במסגרת תפקידי אני נדרשת הרבה מאוד פעמים לומר להם דברים לא קלים לפעמים אף קשים מאוד! למדתי, שאפשר לומר ה-כ-ל, רק הדרך היא היא החשובה... תמיד אפשר לרכך את הדברים, ליפות אותם ולהגיש אותם על מצע רך ונעים... כאן בפורום, מכיון שהמילים כתובות ואין הבעות פנים, תנועות ידיים או שפת גוף, כל שנותר לנו הוא השימוש הנכון במילה הכתובה... אפשר לפנות אל האדם ולנסות להתחבר לקושי שלו, אפשר לנסות לקרב אותו לדעתך, אפשר לומר את דעתך ולסייג אותה... הכל אפשר... חשוב מאוד לזכור את הצד המקבל, הוא זה הקורא ומפרש את דברי המוסר... כבר קרה כאן לא פעם שמשהו הבין משהו הפוך לגמרי ממה שבעצם רצה הכותב לומר וכך נגרמה עוגמת נפש לשני הצדדים... בכל מקרה! צריך לזכור תמיד תמיד - המסך הזה, הוא רק מסך, אמנם מאחוריו אנשים ולעיתים אנשים שיקרים לנו, בכל מקרה, תמיד ניתן לדלג הלאה ולהמשיך לשרשור הבא... מקווה שלא הארכתי והובנתי כפי שהתכוונתי...

*יערית

New member
חושבת {בקול רם לפחות}../images/Emo141.gif

שכולנו זקוקים טיפה לחופש ולמנת חמצן... דחוק כאן ,למרו שאני חושבת שאלו סוג הדיונים שעוברים בכל הפורומים באיזה שהוא שלב, כל פורום עובר תהפוכות ומהומות ומריבות.. ניסיתי בכל כוח להתרחק מזה שוב ושוב...לא רוצה להיכנס לזה כי...זה כואב הרבה יותר ממה שזה נכתב ... אז בתקווה שיבוא ימים טובים עלינו ובתקווה שנכבד אחד את השני ובתקווה שגאולה תבוא במהרה
אני ב-
חלילה לא רומזת רמז קל ביותר לעזיבה...אבל חברים סליחה וזה לכולנו יש שיר שאומר "פרצופה של המדינה" אוהבת
לילה טוב בתקווה שבבוקר יהייה לי הרגשה טובה יותר

yanivca

New member
האמת היא,

שניסיתי למצוא את נוסחת הפלא לתגובות. נקודה. לרוב, אני לא שואל שאלות כאלה "כלליות" בשביל הפורום באופן ספציפי. שאלתי את השאלה על מנת שדבר ראשון - אני אמצא ניסוח תשובה לשאלה "איך ומתי, אם בכלל, אפשר לבקר מעשיו של אדם?", כך שאני אוכל להשתמש במידע באופן הטוב ביותר הנראה לי. מעצם השרשור, שהוא בעצם דיון, אתם מראים לי צד מסוים, אני מנסה להראות צד אחר שנראה לי, וככה אני מנסה למצוא איזון. הדבר בא, בראש ובראשונה, על מנת שנוכל, אני ואתם, להעביר ביקורת/לשפוט אדם אחר בצורה נאותה יותר בכל תחומי החיים, וללא קשר לפורום. כמובן, שאם נמצא "תשובה" לשאלה שלי, הדבר יתבטא גם בפורום, כמו גם שאם מישהו ישפר את יכולותיו המילוליות הדבר גם יתבטא בפורום. סיבה שניה שבגללה אני העליתי את השאלה הזאת פה היא כדי שאתם תהיו מודעים לבעיותיות שיש, ולמרות שכל אחד בא עם דעה מראש, יש, לרוב, עוד צד ששוכחים לשים לב אליו. מצטער שלקח לי זמן לענות. עשיתי לילה בצה"ל

למעלה