אנשים! שמעתי שמה זה חרא במדינה..

שוורץ היקר!

לידיעתך, ולכל מאן דבעי, במחוז דרום מתקיים בתאריכים האלו סמינר מדצים. אני בספק אם יגיעו 3-4 ואפילו נציג אחד מכל קן. לתשומת לבכם.

.המוסד

New member
רק אל תבכה

המדינה לא נשלטת ע"י מיעוט קטן וטורדני, הדתיים מחוקקים חוקים בצורה דמוקרטית, אם זה מוצא חן בעינייך או לא אין דבר כזה לאום ישראלי, יהדות זה עירבוב מוזר בין לאום לדת, לכן אתה יהודי, חוק השבות הוא חוק יהודי, ישראל היא מדינת היהודים, לכן כל יהודי זכאי לעלות לארץ, ישראל איננה מדינת הגירה לכן אין צורך להתיר הגירה לא יהודית לכאן המפלגות החרדיות לא מציעות פיתרון, השמאל והימין מציעים פתרונות, זה בעזרת שלום(עם מי?!) וזה בעזרת מלחמה המדינה לא צריכה להתערב בשוק החופשי כי אין דבר כזה בישראל, היא צריכה להפריט את המגזר הציבורי ולפתוח את השוק לתחרות, אינני מבין מדוע אתה כועס שעשירים ממשיכים להרוויח, אתה מקנא או משהו? בכל אופן לא מעניין כמה מקבלים העשירים אלא כמה מקבלים החלשים, והם לא מקבלים מספיק, למה? כי אם נממן את החלשים איך בדיוק נממן את חברת החשמל, את כישלונות חברת המים, איך נעלה את המשכורות לעובדי הנמלים(שגרמו להפסדים של מילארד דולר) אז אתה צריך לבחור, און המגזר הציבורי או החלשים, או שוק חופשי או המצב כיום, במה אתה בוחר?

פיצקה

New member
אפשר לבכות זה בסדר

חלק מדבריך הגיוניים, חלקם לא. אתה פורמלי מאוד בהתייחסות לדברי החבר מלמעלה. בנוסף לבך לא נגעת במורכבויות שדורשות התייחסות. מדינת ישראל נוקטת במדיניות כלכלית לא הגיונית (בלי להמציא דברים OK) מצד אחד- נקיטת מדיניות המעודדת עוני. חלוקת קצבאות- המדינה מעדיפה לחלק כסף איתו לא נעשה מצד האוכלוסיות החלשות שימוש נבון (חוק משפחות ברוכות ילדים לדוגמא הוא חוק שמעודד אבטלה, כל אלכוהוליסט ונרקומן מקבלים קצבת נכות- אתם מנחשים על מה הכסף הולך נכון ועוד היד נטוייה). היא מעדיפה זאת על פני השקעה ביצירת מקומות עבודה (יבוא מאות אלפי פועלים זרים), חינוך במקומות נחשלים מלחמה בסמים. דברים המצמצמים פערים חברתיים ומביאים לצמיחה כלכלית. מצד שני- נקיטת מדיניות המעודדת התעשרות. ההון בישראל לא ממוסה. אין מס על בורסה ותכניות חיסכון, ואין מס על ירושה. מסים הקיימים בכל מדינה קפיטליסטית. בניגוד לכך המסים הישירים בישראל (מס הכנסה, ביטוח לאומי) הם מהגבוהים בעולם.דיברת על הפרטה- בבקשה- המדינה מפריטה מקומות עבודה כדי שיתיעלו ויהפכו להיות רווחיים יותר. באמצעות מסי ההכנסה והחברות תרוויח המדינה בסופו של דבר יותר כסף (תקנו אותי אם אני טועה כי אולי פיספסתי משהו). אם כן- מדוע הורידה המדינה בעשר שנים את מס החברות בארץ ב25 אחוזים מ61% ב1986 ל36% ב1996? זו נקיטת מדיניות המנוגדת לאינטרס עצמי המכונה בקיצור איוולת. דבר נוסף- כל מפעל שמועבר לירדן או למדינת עולם שלישי אחרת פטור ממס. מלבד המורכבויות האלה אתה שוגה בכך שמימון תשתיות לחלשים בכלל לא בא על חשבון המגזר הציבורי. בכך שהוא לא עוזר להם אתה צודק במאה אחוז, ההסתדרות באמת עסוקה בהגנה על עובדי חברת החשמל, מקורות והנמלים שהם מהחזקים במשק. זאת במקום ענף הטטסטיל המתפורר לדוגמה. ולסיום צ´ופר, בישראל זורם בשנה למעלה מ50 מיליארד הון שחור. שני הצדדים האלה גורמים לעשירים להיות יותר עשירים ולעניים להמשיך להיות עניים. לפי דעתי מדינה צריכה להיות יותר מצבא, משטרה וחיים יבין. לפי דעתך כנראה שלא. עלה והגשם, פרח והשלג, גבעול והטל, שורש והברד. עמרי אילת קן גבעת אלה גרעין יפתח

דרור....

New member
אני מודה לך..

תודה על שהוצאת מילים מהפה שלי.. תקשיבו.. העלתי את הנושא הזה בעקבות סקר שיש באתר.. לגבי מה לדעתנו צריכה התנועה לעשות וממש הציק לי שלדעת הרוב החינוך של הילדים הכי חשוב כרגע.. לא שאני ממעיט בערך חשיבותו שך החינוך אבל לדעתי המאבק החברתי יותר חשוב כרגע. כרגע כשיש תסיסה חברתית צריך לקחת את המושכות בידים ולא לתת למצב להתדרדר דבר שני המדינה נשלטת באחושרמוטה ע"י המגזר הקטן הזה שקוראים לו הדתיים שים לב כמה לחץ מופעל על המפלגות בקואלציה כשהדתיים רוצים משהו או מתנגדים למשהו. תשים לב איך המפלגות הללו פועלות בציבור שלהן, תומכות בו, מארגנות אירועי צדקה, מעבירות חוקים של ילדים ברוכים, תומכות בפן הרוחני ומבטיחות פתרונות מידיים - למה לדעתך הכוח הפוליטי של מפלגות השמאל והימין מצטמצם עם השנים?

PsYcHo-BoY

New member
למוסד(המטומטם)!

מטומטם ! זה מה שנשאר לי להגיד עליך. מזו הבחירה הזו שנשארה לך בין עניים לעשירים??? איך הגעת לדילמה הזאת? זה ממש מעניין איזה צורה מחשבתית מתועבת יש לך! (ויחד עם זאת הטרנספר שאתה מדבר עליו בלי הפסקה). תבין אנחנו מדינה דמקורטית שאמורה לתמוך ולעזור לחלשים וליצור שוויון בעם, לא משנה מה ולמה! מדינת ישראל צריכה לעזור לכל אזרחיה ולא לבחור אם ללכת בצד של העשירים או בצד של העניים! אז תעשה לי טוב תחזור למוסד שממנו יצאת!

bell weasly

New member
~הערה חשובה חשובה חשובה!!!~

תקשיבו, אני מאד בעד כל הדברים האלו, למרות שאני כבר לא גרה בישראל, יש לי דעות מאוד מקובעות בקשר לזכויות האדם, והנכים צריכים לקבל יותר, והכפיה הדתית צ´ריכה להיפסק, והכללל, אבל גם שעות האינטרנט של ענבל מוגבלות לא? זה די משעמם לשבת ולמחוק הודעות ארוכות אפילו כשמסכימים איתן, אז דיי עם האוףטופיקים, מותר קצת אבל יש פה בערך חמש-עשרה ברצף....

אז זהו?????.......

אנשים כבר לא מגיבים על הנושא הזה?.... זה יהיה עוד דיון בפורום שיעבור לעמוד הבא, וכולם ישכחו אותו?.... סליחה על הרגשנות שלי- אבל לא כדי שבאמת נתארגן אנשים שאכפת להם ונוציא פלייר או נעשה משהו או אחר או אני לא יודעת מה... תציאו הצעות- כי המהפכה החברתית קרבה ואנחנו אלו שנפעיל אותה!!! עלו והגשימו ועשו!! לי

אז זהו......?

זה יהיה עוד דיון בפורום שיעבור לדף הבא??? (סליחה שאני כל כך רגשנית...) העלו פה דברים חשובים שיכולים להשפיע על המצב (החרא!!!) שבמדינה. המוסר במדינה מתפורר- תפתחו את העיניים שלכם חברה´! מה שאני מציעה זה שנכתוב פלייר על מה שהדיון הזה התבסס, נעלה רעיונות, ובסוף נמצא את דרך המוצא... העניין פה בתנועה של העשייה הוא קצת צולע... כמו למשל שכשהקומונר שלי דיבר בפעולה על על ילדים שהערך של הכסף שלהם זה כל מה שחשוב (פעולת "יום כיפור בכולבו שלום" למי שזוכר ומכיר..) הם התחילו להגיש על הילדים האלו שזה נוראי וכאלו... אבל הם שכחו שרק חודש לפני זה כשהצעתי להם לעבוד בקבוצה ולהרוויח כסף כדי שכולם יוכלו לשלם ולצאת לטיולים וכנסים הם לא הסכימו כי "מה? למה שאני יבזבז את הזמן שלי?" וכשמדברים אתם על ההפגנה של הנכים הם אומרים עליהם "כמה שהם מסכנים.." והכל אבל אז כשמציעים להם לעלות לירושלים הם מתחילים להמציא תירוצים ובסוף רק אני יוצאת... אז נכון שעכשיו הם התעוררו קצת ומתארגנים לצאת עוד פעם אבל עדיין יש להם תירוצים.... אז צריך לעשות!!!! לא רק לדבר!!!!.... לי

למעלה