אנשים תאמינו או לא:

א ו נ י ל

New member
אנשים תאמינו או לא:

אבל אני טס לארה"ב בעוד 3שבועות לראיון צבאי בבסיס המארינס במדינת אלינוי בארה"ב בערך 80ק"מ משיקגו,וזאת לאחר אינסוף מכתבים ונדנוד מתמשך לשגרירות האמריקאית בישראל ובארה"ב... נקווה שיהיה טוב,אם אני יעבור את הראיון אני יחשב כמלש"ב אמריקאי לכל דבר וזה אומר שצה"ל לא יכול לעשות לי כלום ומתי שאני יחזור לארץ אני עדיין יחשב אזרח לכל דבר. בנתיים אני לא רוצה להוסיף בפרטים בגלל שכלום עוד לא סגור,אז מתי שיהיה לי משהו חדש אני יחזור וישתף עם כולכם אז ביי בנתיים...

aqz

New member
אחי המדינה שלך צריכה אותך יותר!!!!

לצבא ארצות הברית יש מספיק חיילים, צה"ל צריך אותך!

SupermanZW

Well-known member
בהצלחה

מעניין אותי דבר אחד, איך צבא ארה"ב יסכים לקבל אותך ללא אזרחות אמריקאית?, או האם יש לך אזרחות אמריקאית?

צבא ארה"ב פתוח גם לבעלי גרין קארד

ההבדל הוא שכדי להיות קצין חייבים להיות אזרח.

א ו נ י ל

New member
כנס לפה:

יש תוכנית חדשה בצבא האמריקאי של עידוד גיוס,כי המצב של המתגייסים בארה"ב הוא לא משהו זה לא חובה כמו ישראל,כלומר שזאתי בחירה שלך אם להתגייס או לא. לפי מה שהבנתי עם שיחתי עם לוטננט ג'ון ג'פרסון{לא יודע אם מישהו מכיר}אבל הוא בערך כמו קצין מיון הוא אמר לי כי במידה ואני יעבור את הראיון אני יוכל להתגייס לצבא האמריקאי כבר עוד מספר חודשים,השכר החודשי בניגוד למה שאזרחים אמריקאים מקבלים{שזה כמה אלפי $}אצלי יהיה מאוד נמוך{משהוא כמו 700$}אבל אני יקבל אזרחות בתום שירות של 4וחצי שנים,ולאחר שתהיה לי אזרחות אני יכול גם לגשת לקצונה מהירה ולהחשב כאזרח אמריקאי לכל דבר,לאחר קבלת האזרחות האמריקאית אני מתכנן לבוא לישראל ולשרת 3שנים כמו כל אחד אחר. אם למישהו יש שאלות או בקשות או משהו שהוא לא מבין,הוא מוזמן תמיד לפנות אליי... אני ישמח לעזור לכולם,אבל רק עד יום רביעי הבא כי אז אני יהיה כבר בניו יורק,בדרכי לשיקגו :)

א ו נ י ל

New member
תיקון:

השכר לאי בעלי אזרחות אמריקאית המשרתים בצבא האמריקאי הוא 500$,אבל כמו שאמרתי אלה שאין להם אזרחות אמריקאית מתגייסים שם לצבא עקב אינטרס מסויים-אזרחות. ואגב אם אתם שואלים אותי אפשר לעשות יופי חסכון מ-500$ לחודש...

SupermanZW

Well-known member
קצת איזון

אתה אולי חושב שהתכנית שלך מושלמת אך דבר אחד (וחשוב) לא לקחת בחשבון והוא: זמן=כסף לאחר 4.5 שנות שירות בצבא ארה"ב ו-3 שנות שירות בצה"ל תהיה בן 25.5 במקרה הטוב, אני מניח שאז כבר תהיה מעוניין לעשות משהו למען עתידך, לרכוש השכלה גבוהה למשל, ואז במקרה הטוב תתחיל ללמוד בגיל 26 ותסיים בגיל 30 את התואר הראשון, בארה"ב (באופן קיצוני יותר מישראל) אם אתה בן 30 ללא ניסיון מיקצועי בתחומך לא תוכל למצוא עבודה טובה אא"כ יש לך קשרים שחבל על הזמן, האם אתה בטוח שאתה עושה את הדבר הנכון ביותר עבורך? אתה שוכח גם את עלותם הגבוהה של לימודים בארה"ב ($27K בשנה זה מחיר ממוצע באוניברסיטה), שמתוכם כל מה שתרוויח בשירות בצבא ארה"ב יספיקו לשנה אחת בדיוק. אז נהדר שאתה גם פטריות אמריקאי וגם פטריוט ישראלי, אך מה עם האינטרסים שלך?

naomi23

New member
אולי זה האינטרס שלו?

לתרום... זה משהו שיגרום לו כבוד... וישמח אותו עד סוף ימיו.. אבא שלי (אמריקאי במקור) שירת בצבא ארה"ב, ואחר כך עבר לגור בישראל. הוא עשה מילואים פה עד הגיל שמפסקים בו (לא זוכרת מה הגיל הוא היום בן 65) והוא חי טוב, והוא אחד האנשים הכי מאושרים שאני מכירה... מה יכול להיות יותר טוב מלממש את החלום שלך? ולא של אנשים אחרים? (ללמוד, לעשות ילדים, לשלם משכנתא כל החיים?) לא כולנו אותו הדבר... אם יש לך משהו שנראה לך טוב ומתאים אז זה נפלא... זה הרבה יותר ממה שיש להרבה אנשים אחרים שאני מכירה! חזק ואמץ... ותקשיב רק לאלו שרוצים בטובתך (ובעיקר לעצמך) ככה תגיע רחוק

SupermanZW

Well-known member
בכל זאת

לפני החלטות רציניות כל כך כדאי לחשוב האם המטרה מקדשת את האמצעים והאם ההקרבה אינה גדולה מדי. לא טענתי שמטרותיו (או מטרותיו של מישהו) בחיים הן ללמוד לעשות ילדים ולשלם משכנתא כל החיים ואם אתייחס ברצינות לשלושת הדברים הללו אומר לך שלימודים אינם מטרה אלא אמצעי להשגת עבודה טובה יותר, עשיית ילדים אינה מטרה אלא דחף טבעי שנוצר אצל רוב האנשים לאחר זוגיות ארוכת טווח, ולשלם משכנתא (כל החיים או לא זה לא משנה) אינה מטרה אלא חוסר ברירה של אנשים שלא היה להם מספיק כסף לקנות את דירתם, רוב האנשים לא רוצים לשלם משכנתא, פשוט אין להם ברירה אחרת (ולגור בשכירות זה סתם בזבוז כסף כאשר מדובר במשפחה ולא ביחיד). בכל ההחלטות החשובות בחיים צריך לשקול גם את ההשלכות לעתיד וזה מה שיעצתי לו לעשות, לא ניסיתי להניא אותו ממטרותיו אלא רק לגרום לו לחשוב.

naomi23

New member
אני חושבת

שזה היה יכול לעזור לו אם הוא היה מתייעץ לפני כמה חודשים או יותר כשהוא חשב על הצעד הזה.. אבל עכשיו הוא הולך לעשות את זה והוא הרי לא יחזור בו (כמו שנאמר בהודעתו... אני ביום רביעי בארה"ב) אז לנסות להטיף לו או להגיד לו תראה מה אתה עושה לעצמך לא ממש יועיל לו.. במקרה הגרוע זה יגרום לו לחשוב "אויש מה עשיתי" ויכניס אותו קצת לדיכאון... זה לא ממש עוזר לדעתי... כי עכשיו מאוחר מדי, אז למה לא לתת לבנאדם להרגיש טוב ולגבות את הצעד המיוחד שהוא עושה? אני בטוחה שלא הרבה עמדו מאחוריו (אני גם הייתי בסיטואציה מאד דומה). ולהראות לו צדדים חיוביים (שום דבר בחיים הוא לא 100% ואי אפשר לדעת לאן הצעד הזה יוביל אותו) אולי הצבא יתאהב בו וישלח אותו ללימודים על חשבונו? אולי הוא יתאהב בצבא ויחתום לעוד 20 שנה ולא יצטרך יותר מזה? אולי ואולי ואולי... הכל יכול לקרות ואם הבנאדם לא ינסה הוא לא ידע. חוץ מזה שאני לא חושבת שתמיד אפשר לחשב את כל מה שיכול לקרות למעשה אני יודעת שאי אפשר לחשב את כל מה שיכול לקרות...צריך לפעמים לעשות מה שמתאים לתקופה בה נמצאים ולא לחשב מה יקרה עוד 10 שנים.. בטח שלא כשאתה בן 20... בנאדם בגיל הזה לא נראה לי ממש מודע למה שיש לחיים להציע.

SupermanZW

Well-known member
לא בדיוק

אני עקבתי אחר הודעותיו בזמן האחרון וידוע לי שהסיבה היחידה שהוא מתכוון לשרת 4.5 שנים בצבא ארה"ב היא השגת אזרחות אמריקאית, סיבה לגיטימית ואני מבין מדוע הוא הולך לעשות זאת, אך לשירות בצה"ל הוא עדיין לא התחייב, מכאן נובע שלאחר שישיג את האזרחות האמריקאית יהיו אופציות רבות פתוחות לפניו, כגון לימודים אקדמאים, עבודה, ועוד אפשרויות, וגם האפשרות לחזור לישראל לשרת בצה"ל. בדרך כלל אדם בן 20 הוא בוגר מספיק כדי לדעת מה הן שאיפותיו בחיים, בן 20 זה לא בן 13, אישיותו של בן 20 היא מגובשת ובגיל זה סביר להניח שהוא יודע מה הוא רוצה מעצמו, ולאור העובדה שהוא מוכן להקריב 4.5 שנים מחייו כדי להשיג אזרחות אמריקאית (וגילה את האפשרות הזאת בכוחותיו בלבד) אני מסיק שיש בו את הבגרות הנדרשת להחליט את ההחלטות החשובות בחיים ולכן היתה תגובתי כפי שהיתה, לו הייתי חושב שלא מדובר באדם בוגר או אם לא הייתי מתייחס לדבריו ברצינות לא הייתי מגיב כלל.

naomi23

New member
זה לא שהוא לא בוגר

אני לא מכירה אותו וזה ממש לא הכוונה שלי. מה שאני חושבת זה שבנאדם שלוקח צעד כזה לא מודע בכלל למה שיכול בעקבותיו, הוא לא היה בסיטואציה כזו ואני מאמינה שזה גם לא קרוב לשום סיטואציה שהוא חווה בעבר (גם אם היה לו ניסיון עם צבא מחברים או משפחה בארץ... הצבא האמריקאי שונה לחלוטין.. זה מניסיון אישי...) כשאני הגעתי לארה"ב לפני 4 שנים כשהייתי בת 20 לא היה לי מושג מה מצפה לי וגם לא יכולתי לצפות שום דבר ממה שקרה לי...הייתי בטוחה שאני יודעת ואני מחושבת והיום במבט לאחור אני צוחקת על כל מה שחשבתי אז... זה לא שהייתי טיפשה או לא מספיק בוגרת אבל פשוט לא היה לי מספיק ניסיון חיים וידע לדעת מה יקרה. ולדעתי אחרי השירות האמריקאי הוא יוותר על ישראל... במיוחד אם הוא ישאר בצבא ארה"ב 4.5 שנים...

SupermanZW

Well-known member
את כנראה צודקת

אבל הסיבה שלא ידעת מה מצפה לך כשהגעת לארה"ב בגיל 20 לא היתה הגיל אלא העובדה שלא יצא לך לשהות בארה"ב לתקופה ארוכה לפני כן, לו דווקא יצא. אגב, כמה שנים שירתת בצבא ארה"ב?

naomi23

New member
התחלתי

ואחרי שנה זה הסתיים בצורה זו או אחרת... היום אני עושה דברים אחרים

naomi23

New member
ודרך אגב

אני כן חושבת שנער בן 20 לא יכול לדעת מה הוא רוצה מהחיים שלו... לרב הוא פשוט לא יכול לדעת...אין מצב שבנאדם בן 20 חווה מספיק כדי להיות מי שהוא יהיה בגיל 30 ואפילו 25

SupermanZW

Well-known member
את משליכה מהנסיון שלך לשלו

זה לא תמיד מסתדר ככה. הנסיון שלי דווקא שונה ואני ידעתי מה אני רוצה לעשות עם עתידי כשהייתי בן 14 (אני יודע שאני במיעוט), אך בגיל 20 רוב האנשים יודעים מה הם רוצים לעשות בחיים.

SupermanZW

Well-known member
ועוד משהו קטן

אם האינטרס שלו הוא לתרום אז הוא יכול לשרת 4.5 שנים בצבא ארה"ב, לשרת עוד 3 שנים בצה"ל, ולחזור לארה"ב לשרת בצבא עד גיל 65 , אז לא יצטרך ללמוד (ולשלם הון תועפות על לימודיו), לא יאלץ לדאוג למציאת עבודה, יגור במגורי קצינים באיזה בסיס בארה"ב ולא יצטרך לשלם משכנתא, מדבריו אני מבין שלא זאת מטרתו בחיים.

naomi23

New member
איך

מהדברים שלו אתה מבין מה האינטרס שלו? אני לא ממש הבנתי מה הוא מתכנן חוץ מהעובדה שהוא רוצה לשרת פה ושם...

SupermanZW

Well-known member
פשוט

כי זו לא הפעם הראשונה שהוא כותב על כך, את מוזמנת לדפדף אחורה.

ganjaman stound

New member
אם כל השיקולים וההתחשבנות שלך

שכחת כמה סעיפים חשובים והראשי שבהם הוא שהצבא בארה"ב הוא לא צה"ל ונותן המון הטבות לחיילים ששירתו בו כולל הנחות גדולות מאוד על לימודים אקדמיים עזרה במשכנתאות לרכישת דירה ועוד ועוד תלוי במספר השנים שאתה משרת כמו כן הסיכויים שלך לקשרים עיסקיים עתידיים ממש לא קטנים בתוך הצבא

למעלה