אנשים תאמינו או לא:

יש פה בעיה...

אי אפשר להתגייס לצבא ארצות הברית עם אזרחות כפולה, ישראלית ואמריקאית, אני בעצמי פניתי לצבא ארצות הברית בעניין (באמת שאין לי תוכניות להתגייס, סתם מסקרנות), והם אמרו לי שאם אני רוצה להתגייס אני חייב לוותר על האזרחות הישראלית שלי.

אוניל אוניל---תתעורר חמוד--אתה חי

בסרט רע--אתה חייב לוותר על האזרחות הישראלית בכדי להתגייס לצבא של ארה"ב--וכאשר תקבל אזרחות אמריקאית לא תוכל לשרת בצה"ל--כי אתה כבר לר אזרח וכי זה מנוגד לפי חוקי כל מדינה נורמלית אינך יכול לשרת בצבא שאתה לא אזרח בה--רקמת לך אחלה תוכנית אבל בעצם לא ריאלית לחלוטין-- לא יכולה להיות לך אזרחות כפולה!!! תחשוב על זה--אתה רוצה לוותר באמת על האזרחות הישראלית שלך?????????

אנשים תתעוררו לא יכול להיות מצב

בו הוא יוכל לשרת גם בצבא האמריקאי ולקבל אזרחות אמריקאית ואז לבוא לארץ לשרת בצה"ל---כי אז כבר אין לו אזרחות ישראלית הוא ויתר עליה הלו???????---לא יכול להיות מצב כזה--הוא גם לא יכול להתנדב לצה"ל כי זה נוגד את אינטרסים המדינה בה הוא קיבל אזרחות וכל מדינה אחרת-- תאר לך מצב--אני אזרחית ישראלית מחליטה לשרת בצבא העירקי כי בא לי אזרחות עירקית--ואז מה? באמת אל תהיו כאלה נאיבים---תבחנו את הדברים לעמוק--ולא באויר!!!!!!

SupermanZW

Well-known member
אולי אבל בכ"ז

שירות בצבא ארה"ב לא נוגד את האינטרסים של ישראל, ארה"ב אינה מדינה עויינת, יש אזרחים ישראלים ששירתו בצבא הרוסי, עלו לישראל, שירתו בצה"ל, ולא ויתרו על אזרחותם הרוסית, תתעוררי. שירות בצבא העירקי נוגד את האינטרסים של ישראל כי עירק היא מדינה עויינת.

סופרמן יקר---זה לא קשור למדינה

עויינת או לא--כל מדינה שאתה חי בה אתה לא יכול לעקור למדינה אחרת לוותר על האזרחות שלך ואז לחזור לשרת במדינה שאינך אזרח בה-- התכוונתי נוגד את האינטרסים מבחינת חוקים של מדינה כל מדינה לאו דווקא ארה"ב-- אזרחים רוסים יהודים שעלו לארץ ויתרו על אזרחותם ברוסיה קיבלו אזרחות ישראלית ושרתו בצה"ל. אוניל הוא לא אמריקאי עד כמה שהבנתי--- בקיצי שיהיה לו בהצלחה!!!

naomi23

New member
ניתן לשרת

בצבא ארה"ב עם אזרחות ישראלית... זה בדוק וזה מניסיון! אנחנו לא נמצאים ברשימות של המדינות האויונות שלהם. אנחנו בצד של ה"טובים" והם אפילו שמחים לקבל אותנו לשורותיהם... כמו שציינתי אבא שלי שירת גם כן שירות מלא בצבא ארה"ב ואז עלה לישראל ועשה פה מילואים. חוץ מזה שלפי מה שאוניל כותב הוא נוסע למשהו מסודר ולא נוסע כדי לברר כי הוא כבר את השלב הזה. נראה לי שהוא יודע מה הוא עושה...

SupermanZW

Well-known member
עדיין

בקשר לחוקי ארה"ב, איני יודע, יתכן שאת צודקת. בקשר לישראל, יש לי שני חברים רוסים ששירתו איתי בצבא ושירתו לפני זה בצבא הרוסי, שניהם מחזיקים היום גם באזרחות רוסית וגם באזרחות ישראלית.

creedstaind

New member
אשמח לעזרה קטנה.

אני בן 16 ושלושה חודשים עוד מעט וממש לא רוצה לשרת בצבא הישראלי . חשבתי לשרת בצבא האמריקני כי אין לי בעיות עם אנגלית או דברים כאלה וגם אני בחור חזק פיזית . האם אני יכול לעשות כזה דבר בכלל ? איך מתחילים את התהליך ? ואני לא בטוח אם אני רוצה לוותר על האזרחות הישראלית , זה חובה? תודה

SupermanZW

Well-known member
קודם כל

לאוניל יש גרין קארד, ולכן הוא יכול לשרת בצבא האמריקני, אם ברצונך לשרת בצבא האמריקני עליך להשיג גרין קארד. בקשר לויתור על אזרחות ישראלית אם תשרת בצבא ארה"ב, כפי שכתבתי איני יודע, התייעץ עם עו"ד אמריקאי. ישנם אזרחים ישראלים רבים המחזיקים גם באזרחות אמריקאית, אך איני יודע מה אומרים חוקי ארה"ב על החזקת אזרחות כפולה בידי מי שמשיגים את אזרחותם האמריקאית מתוקף השירות.

creedstaind

New member
למה אוניל לא אמר שיש לו גרין קארד?

זה בעצם שולל את הכל אני מניח

naomi23

New member
עדיף בשבילך

לדבר עם אדם מוסמך, סיטואציה כמו שלך היא אכן טיפה שונה ממה שיצא לי להכיר, וכנראה שגם לאנשים אחרים זה חדש... צור קשר עם עורך דין לעינייני הגירה (אני מאמינה שיש הרבה בדפים הצהובים) ותברר גם בין השאר מה הן ההתחייבויות שלך... יש הרבה במידה והם אכן יקחו אותך. זה לא פשוט כמו בארץ לצאת מזה אח"כ. (במידה וימאס לך באמצע)

SupermanZW

Well-known member
אל תמהר להסיק מסקנות.

יש דרכים להשיג גרין קארד אם יש לך קרוב/י משפחה בעלי אזרחות או גרין קארד (כמעט מיידיות אם מדובר בקרבה ראשונה, משום שאתה קטין). אם אתה מעוניין לשרת בצבא האמריקאי רק כדי להשיג אזרחות אמריקאית דע שלא חסרות דרכים להשיג אזרחות אמריקאית, אם יש לך קרוב מקרבה ראשונה בעל אזרחות אמריקאית תוכל תוך מספר חודשים להשיג אזרחות אמריקאית, אם לא לאחר שתשרת בצה"ל או תתחמק מהשירות בו אם קיים ברשותך סכום כסף רב או אם קיים אזרח אמריקאי שיהיה מוכן לחתום עבורך על Sponsorship תוכל לבקש ויזת לימודים לארה"ב ולאחר 5 שנות שהיה חוקיות בארה"ב תוכל לבקש אזרחות. אלה לא הדרכים היחידות להשיג אזרחות אמריקאית, יש עוד המון דרכים, ברר באתרי הגירה לארה"ב ועם אנשים שעברו תהליך התאזרחות בארה"ב, אני ממליץ לך לבדוק את כל האפשרויות לפני שאתה שולל אותן.

creedstaind

New member
מממ

דודים זה איך שהו עוזר ? כי זה הקרובי משפחה היחידים שיש לי הכי קרובים - לא אחים , לא הורים , לא אחיינים .

SupermanZW

Well-known member
יכול לעזור אבל

מאחר שלא מדובר בקרבה ראשונה התהליך עלול להיות יותר מורכב, אני ממליץ לך להתייעץ עם עו"ד לענייני הגירה ולברר עם דודיך האם הם יהיו מוכנים לחתום עבורך על Sponsorship . בהצלחה.

creedstaind

New member
מה הדודים אמורים לעשות בעיקרון

אם רק תוכל להסביר לי אני אודה לך ובמה זה כרוך

SupermanZW

Well-known member
הסבר

חתימה על Sponsorship משמעותה שדודיך אחראים עליך וערבים לך מבחינה כלכלית, ממשלת ארה"ב מעוניינת להבטיח בכל דרך שלא תהווה נטל על כלכלת ארה"ב (למשל אם לא תמצא עבודה ותרצה לבקש דמי אבטלה, או אם תקבל ויזת סטודנט שלא מתירה עבודה ולא יהיה לך כסף לשלם שכר לימוד, או אם תזדקק לטיפול רפואי שעולה כסף שאין ברשותך, או כל סיבה שיכולה לעלות על הדעת) ורק אז תאפשר לך, ע"פ קריטריונים שתצטרך לברר אצל עו"ד לענייני הגירה לקבל גרין קארד או ויזה לצורך לימודים (תלוי בגורמים נוספים, עו"ד יוכל להסביר).

SupermanZW

Well-known member
יש סיכוי

בתנאי שתפעל מיד ותתייעץ עם עו"ד לפני התהליך.

למעלה