אנשים תקראו ותגיבו. חשוב מאוד!!!!!!

ג ל י

New member
אנשים תקראו ותגיבו. חשוב מאוד!!!!!!

היום הייתה לנו הרצאה בבצפר מפי סטודנט לרפואה על נסיויים בבעלי חיים. ידעתי על ההרצאה לפני כמה ימים פניתי למחנך שלי לרכזת השכבה ואפילו למנהלת וביקשתי להציג את הצד השני כמי שצמחונית ומתנגדת בכל תוקף לניסויים בבעלי חיים כל הגורמים האלו ענו לי בשלילה. בכל מקרה הלכתי להרצאה לאורך כל ההרצאה ניסתי להגיב על הדברים המזעזעים של הבחור והוא השתיק אותי. לבסוף הוא פנה לילד מהכיתה ואמר" אתה יכול להסביר לפריקית הזו שבעלי החיים נועדו רק כדי שנאכל אותם ונערוך בהם ניסויים". באותו שניה אני קמתי ועזבתי את הכיתה למרות שחטפתי צעקות מהמחנך שלי (" איך יכול לעשות את זה?") ומרכזת השכבה ("חשבתי שאת חכמה יותר") ואפילו מהמנהלת ("בבית ספרנו אין מקום לדברים מסוג זה אנחנו מכבדים את הדעות של הצד השני") אני לא מצטערת על מה שעשיתי . מה דעתכם?

K A R I N

New member
כל הכבוד!!!../images/Emo45.gif

אחותי... כל הכבוד, עמדת לצד בעלי החיים והגנת על זכויותיהם. אני במקומך הייתי עושה אותו הדבר, ואולי הייתי קמה ויוצאת עוד לפני זה. בקשר למנהל והמחנך- יעבור להם, תסבירי להם שאת לא מוכנה לשמוע את הצד השני אם לא נותנים לך להגיד את הצד שלך- במקרה הספציפי הזה, בעלי החיים לא יכולים להגן על עצמם מפני סטודנטים מטומטמים ואת היית להם לפה. חיזקי ואימצי קארין

zooti

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

Ergil

New member
אהא

מקווה שיעיפו אותך מבית הספר בגלל זה. הסטודנט צודק לגמרי, במיוחד בקשר ל"פריקית".

Ergil

New member
אולי עוד קצת? בבקשה? מותר?

הדעה שלי בקשר לגלי לא קשורה לצמחונות, אני צמחוני בעצמי, רוב הזמן.

M a N g O

New member
?!

מה זאת אומרת "מקווה שיעיפו אותך מבית הספר"?! היא עשתה את הדבר הכי נכון שאפשר לעשות! יש לך הצעה מה לעשות חוץ מלהגיד "מקווה שיעיפו אותך מבית הספר?!"

באפט

New member
תגובה

בתי הספר לא מיועדים להבעת דעות, לוויכוחים, להתדיינויות. בתי הספר הם גני חיות בהם התלמידים מואכלים או מפוטמים בידע ע"י המורים והמחנכים. לא יעלה על הדעת, שהחיות יאכילו את עובדי הגן, נכון? חלק מהמורים אפילו לא מאכילים את התלמידים שלהם בדברים אכילים, כי אין להם כאלו, אז הם זורקים קליפות של בננה יבשה אל הכלוב. אני לא יודע מי זה הסטודנט הזה או על מה בדיוק הוא הרצה, וזה לא ממש משנה לי. הרי יש מיליונים כמותו. היו אלא מארגני ההרצאה, שחטאו ולא הציגו צד שני בעל דעה מנוגדת. לא מפתיע בהתחשב שמדובר במורים. ואת, מצדך, אם פעלת בדרכים לא הוגנות, רגזניות יתר על המידה, חצופות, כיצד את מצפה שיתייחסו לטענות שלך? הפתרון האלגנטי יותר הוא לשלוח מכתב מנומק היטב, על העוול שנעשה ושנגרם לך כתלמידה, למנהלת בית הספר, עם עותקים למשרד החינוך, משרד המדע, העמותה נגד ניסויים בבעלי חיים ואחרים. אני בטוח שחברה כאן יעזרו לך בניסוח.

כל הכבוד

אני הייתי עושה בדיוק אותו הדבר. בבי"ס שלי במסגרת המגמה הביולוגית אנחנו אמורים שבוע הבא לראות ניסוי של השתלת קוצב לב בלב של חזיר. את האופציה לסרב ניצלו כששה תלמידים ואני ביניהם. יש לציין שכדי שכולם יוכלו לראות טוב, הניסוי יערך בקבוצות של ארבעה אנשים, מה שאומר, שיצטרכו להשתמש בכ-25 חזירים לצורך הדבר. לכל מי שלא מוכן להשתתף בניסוי, הולכת להיות באותו זמן הרצאה על רפואה אלטרנטיבית. אני לא מוכנה לקחת גם בה חלק או לשלם על ההרצאות שיועברו לנו לפני הניסוי, מאחר ואיני מוכנה לממן גוף שעושה ניסויים בבע"ח, והבי"ס עושה לי המון בעיות לגבי זה. חוץ מזה ניהלתי המון ויכוחים לגבי הניסוי עם המורה לביולוגיה, והוא אפילו העיף אותי מהכיתה בשלב כלשהוא. וכרגע אני מנסה להביא הרצאה לגבי הנושא של ניסוים בבע"ח לכל השכבבה שלי.

zooti

New member
כמה מחשבות

הסטודנט השתמש בעלבונות אישיים כדי להשתיק אותך (הפריקית הזאת) ובמשפטים סתומים בסגנון "כל השחורים הם זבל" או "נשים למטבח" ("בעלי חיים נועדו רק כדי שנאכל אותם ונערוך בהם ניסויים"). זה אומר שלא היו לו טיעונים של ממש כדי לענות לך. עלבונות אישיים לא מקובלים בהרצאות כאלה, וחוץ מהעצות שקיבלת, את יכולה להתלונן על כך. ואם תנסי לראות את דיעותיו של ארגיל ברחבי הפורומים תראי שהוא סתם פרובוקטור. מהסוג שיחפש ניצולי שואה כדי לשים להם גרפיטי של צלב קרס.

Ergil

New member
סליחה?

אף פעם לא שמעתי "טיעון של ממש" מפי מתנגד לניסויים בבעלי חיים חוץ מזה שזה מאוד אכזרי. אני פרובוקטור? יקירתך גלי טוענת שצה"ל הוא ארגון טרור וקוראת לבטל את הדגל וההמנון. אני פרובוקטור?

actiVEgan

New member
"חוץ מזה שזה מאוד אכזרי"???

מה אתה עוד צריך שיגידו לך? שניסויים בבע"ח לא מועילים לאדם? שאין שום קשר בין גוף של עכבר לגוף של אדם וששניהם מגיבים באופן שונה לגמרי לחומרים כאלו ואחרים? שבחשיפה של האגודה נגד ניסויים נשמעה ויויסקטורית שהוקלטה בסתר, שהניסוי שהם עשו מיותר? שניסויים בבע"ח פגעו יותר בבני-אדם מאשר הזיקו להם? מה עוד צריך להגיד חוץ מזה שזה מאוד אכזרי וחסר כל מוסר ומצפון??? לאף אדם אין זכות לקחת בעל-חיים ולענות אותו, אם זה לטובתו האישית ועל אחת כמה וכמה אם זה להנאתו האישית.

Ergil

New member
להנאתו האישית???

אתה מניח שהחוקרים נהנים מזה? או שמכיוון שאתה כזה חכם ונאור זה מובן מאליו, ורק הבורים חסרי הרגישות כמוני לא רואים את זה? באמת הייתי רוצה לראות הוכחה לטענה שלך שניסויים בבעלי חיים לא מקדמים את הידע האנושי. מצטער, "אכזריות" היא לא טיעון מקובל.

actiVEgan

New member
"תרופת" התליתומיד...

שניתנה לנשים בהריון, ונוסתה בהצלחה על בעלי-חיים, גרמה לכך שעשרות אלפי תינוקות נולדו חסרי גפיים. אבל אני מניח שבשבילכם זה רק מחיר קטן לטובת התקדמות המדע, לא?

Ergil

New member
"בשבילכם"? מי אלה?

על כל כישלון כזה יש לפחות שתי הצלחות.

actiVEgan

New member
כדאי שתבדוק שוב את הנתונים

99% מהתרופות שעוברות את שלב הניסויים בבע"ח ועוברות לניסויים בבני-אדם יורדות מהמדף, מהסיבה הפשוטה שהצלחת הניסוי בבעלי-חיים לא בהכרח (ובד"כ בהכרח לא...) אומרת שהתרופה עובדת על בני-אדם.

Ergil

New member
מצטער, לא מקובל

בבקשה תביא נתונים ממקור בלתי תלוי, אם אתה יכול. ובכל מקרה, תרופה אחת שמצילה חיי אדם שווה את כל הסבל של כל בעלי החיים שבעולם.

SeaShell

New member
סליחה?

"תרופה אחת שמצילה חיי אדם שווה את הסבל של כל בעלי החיים שבעולם"? מה גורם לך לחשוב שבעלי החיים שווים פחות מאיתנו? הרי אם היה מדובר בסבל של בני אדם היית מזדעזע.

Ergil

New member
שאלה טיפשית

מה גורם לך לחשוב שבעלי החיים שווים לנו? את מסווגת את עצמך באותה קטגוריה עם כל כלב, פרה או קוף?

SeaShell

New member
מהבחינה הזאת כן

אני בהחלט מסווגת את עצמי יחד עם כל כלב, פרה או קוף בקטגוריית "היצורים החיים שיש להם זכות לחיות את חייהם בשקט בלי לעבור התעללות". ברור שבעלי החיים שונים מאיתנו, אבל אני לא חושבת שהעובדה הזו מקנה לנו עליונות עליהם.

למעלה