אנשים תקראו ותגיבו. חשוב מאוד!!!!!!

Ergil

New member
אני חוזר ושואל

מה גורם לך לחושב שבעלי חיים שווים לבני אדם?

SeaShell

New member
תראה,

הרי בני אדם הם בעלי חיים בדיוק כמו הכלבים, החתולים, הקופים וכל השאר. למרות שהם שונים זה מזה בהמון דברים לכולם כואב, לכולם יש רגשות וכו´. השוני העיקרי בין בני האדם לשאר בעלי החיים הוא שאנחנו הרבה יותר מפותחים ושולטים בכדור הארץ. תקן אותי אם אני טועה, אבל נדמה לי שבגלל זה אתה טוען שאנחנו עליונים על החיות. זה שבעלי החיים שונים מבני האדם זה ברור, אבל זה לא אומר שצריכות להיות להם זכויות שונות. לפי דעתי פגיעה בכל יצור חי שהוא היא לא בסדר. אני בטוחה ששנינו מסכימים שלערוך באדם ניסויים מכאיבים בניגוד לרצונו זה לא בסדר. השאלה היא למה אתה חושב שלערוך את הניסויים האלה בארנב זה בסדר. כואב לו באותה המידה כמו לאדם, האם זה שיש לו פחות שכל עושה את הפגיעה בו לבסדר?

באפט

New member
זה היה די מהר

ויכוחים כאלו בדרך כלל נגמרים ונתקעים בהצגת השקפות העולם של הנוטלים בהם חלק, והניגודים בינהן. השקפת העולם של ארגיל בנוגע לחיות היא ברורה: יש שני סוגי ייצורים בעולם - בני אדם וחיות. בני האדם הם השולטים בעולם, והחיות עומדות לשימושם. אי אפשר להתווכח איתו (אותה השקפת עולם הייתה קיימת גם לגבי סוגים שונים של בני אדם). ובכל זאת, כיצד השקפת העולם הזאת תשלים עם קיומם של מינים מפותחים מבני האדם, אשר יבקשו לעשות ניסויים בנו? האם אפשר לשלול את האפשרות הזאת על הסף?

Ergil

New member
אולי נאריך את זה עוד קצת?

אני אודה לך אם לא תחליט מהי השקפת העולם שלי לפני ששאלת אותי. בשביל לחסוך זמן, הנה היא: זחל אכל כרוב, קיכלי אכל את הזחל, חתול אכל את הקיכלי, אדם עשה ניסוי(או, במקומות מסויימים, אכל) את החתול. ככה זה. זה הטבע. אם מינים מפותחים יותר ינסו לבצע ניסויים בבני אדם, אנחנו נתנגד, כמובן. אבל לא נסמוך על כל מיני "צמוחניים" ו"טבעוניים" שבקרב החייזרים להילחם את המלחמה שלנו.

SeaShell

New member
בלי להתייחס עדיין לשאר הדברים שלך,

(אין לי הרבה זמן עכשיו, אני מבטיחה להתייחס אליהם אח"כ), אני אתייחס לטענה שלך על המינים המפותחים יותר והניסויים בבני אדם. כמו שאתה בעצמך אמרת, אם יקרה דבר כזה אנחנו נתנגד. עכשיו תחשוב, האם הארנבות, החתולים הקופים ושאר החיות המסכנות שמשתמשים בהן בניסויים יכולות להתנגד? התשובה ברורה: לא. חובתנו המוסרית להגן על אלו שאין ביכולתם להגן על עצמם.

Ergil

New member
את באמת לא מבינה אותי, נכון?

הנה ההוכחה הטובה ביותר שבני האדם עולים על החיות - מוסר. נמר יחשוב פעמיים לפני שהוא יטרוף אותך? למען האמת, הוא אפילו לא יחשוב פעם אחת. הרוב המוחלט של בעלי חיים פועל ללא מחשבה, לפי אינסטינקטים.

SeaShell

New member
אני כן הבנתי את זה

תבין, בני האדם אולי עולים על החיות בהרבה דברים אבל זה עדיין לא אומר שיש לנו זכות לפגוע בהם. בכל מקרה, אם הנמר טורף אותי זה בגלל שהוא רעב וצריך לשרוד. הוא לא יהרוג אותי סתם ככה לכל מיני מטרות שלא דרושות לו באמת (למשל יש בני אדם שיהרגו את הנמר בשביל פרוותו. פעולת הטריפה של הנמר גם שונה בעיני מהאופן בו אנו מגדלים את הפרות מהן מייצרים בשר, למשל. אם הנמר טרף פרה זה אחרי שאת כל החיים שלה היא חיתה בחופש שמגיע לה. כשאתה אוכל סטייק אתה טורף פרה שגודלה בתנאים איומים של צפיפות ומחלות במשך כל חייה רק בשביל שאתה תוכל לאכול סטייק.

Ergil

New member
אני שמח

את רצינית? חופש? של פרה? בכל מקרה, אני לא אוכל בשר.

באפט

New member
סלח לי

אבל השקפת עולם של "ככה זה", היא מאוד לא בוגרת. חבל. זאת עוד, אתה עושה טעויות מביכות אפילו ברמה הרטורית והלוגית. האם באמת הקדשת לדברים מחשבה?

Ergil

New member
אני באמת חושב שאתה זקוק לסליחה

עבור עלבון לא מוצדק ולא קשור לנושא הדיון.

K A R I N

New member
שתיקה יפה לחכמים-ושישתקו גם הטיפשים

ארגיל... אני משתתפת בצערך על כך שעולמך כל כך צר והשקפת עולמך כל כך מעוותת, בגלל אנשים עם דעות והשקפות כמו שלך קרתה(בלי להשוות כמובן)השואה. אנשים שחושבים שאנו נעלים על גזע אחר(במקרה הזה בעלי החיים), שיש נחותים מאיתנו- ומפני שהם כאלו(כביכול)מותר לנו לעשות בהם כרצוננו. חבל שיש עוד אנשים בעלי השקפות כאלו בעולמנו...

Ergil

New member
אולי תנהגי לפי עצתך?

גזע - הבדלים שקיימים או שלא קיימים בין קבוצות שונות באותו מין. למרות שאני לא אהיה מאוד מופתע אם יש לך קצת ד.נ.א. פרתי(של פרה), זה עדיין לא משייך לאותו מין. ההבדל בינך לבין פרה הוא הבדל במין, לא בגזע.

K A R I N

New member
אני לא ארד לרמה שלך, ארגיל

הכוונה שלי לא הייתה שתלך למילון ותפרש לי את המילה גזע, כשאמרתי גזע התכוונתי לכך שאל לנו לחשוב שאנו טובים יותר מכל יצור חי אחר, זה שאנו יכולים לבצע בהם ניסויים זה לא אומר שזה בסדר, לכל יצור חי מגיע לחיות בחופש. ובכלל כנראה שאתה ילד קטן אם אתה מנסה לפתח ויכוח בוגר למשהו ילדותי ולהקניט אחרים.

Ergil

New member
הרמה שלי?

"ארגיל... אני משתתפת בצערך על כך שעולמך כל כך צר והשקפת עולמך כל כך מעוותת, בגלל אנשים עם דעות והשקפות כמו שלך קרתה(בלי להשוות כמובן)השואה" ו"שתיקה יפה לחכמים - שישתקו גם הטפשים". אלה מילים של מי שרוצה לנהל "ויכוח בוגר"?

באפט

New member
אני נוטה להסכים עם ארגיל בנושא זה

ההשקפות של ארגיל הן לא רלוונטיות לעניינים כמו גזענות ורצח עם. רוב האנשים אינם צמחוניים, ובכל זאת מגנים מעשי גזענות והתעללות בבני אדם. אני שוב יאמר רק, שחבל שהוא לא חש את הדברים כמונו, וזה הכל.

לישי

New member
../images/Emo23.gif אנשים אני אוהבת אותכם!../images/Emo23.gif

המון המון
לכם בפעולותיכם נגד ניסויים בבע"ח וצמחונות! ב-
לישי

למעלה