אנשים

srullli

New member
אנשים ../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

איזה כייף !! ראיתי שוב מאטריקס ! איזה טוב לראות ולהבין את כל ההקשרים , ולקשר את כל מה שנאמר פה בפורום בצורה נורמלית לסרט....... עכשיו כל מה שנאמר פה במבט לאחור , אני יכולה להבין אחרת ...... :)) היה ממש מעניין......! :) הקטע הזה של טריניטי וניאו בכניסה לבניין הצבאי הזה (או איזה בניין שלא יהיה) היה ממש מגניבי, וגם אהבתי את הקטע שבו רואים את ניאו מסתכל על סמית ושני הסוכנים האחרים ופתאום רואה אותם ואת כל המקום בו הוא נמצא כנתונים/מספרים של "מציאות" המאטריקס, והיה יפה כזה כשראו את הגלים האלו של כדורי הרובה שניאו עצר . אהבתי גם את כל הרעיון הזה בתחילת הסרט, שכל פעם רואים את ניאו קם כאילו מחלום.....ואח"כ מורפיוס שואל אותו אם הוא אי פעם הרגיש שהוא לא יודע אם הוא בתוך מציאות או חלום....
האמת שאני ממש לא בעד לחקור ולהלל סרט מסויים אחד.... כלומר , נראה לי יהיה קצת מוגזם להתחיל לחקור את הסרט מכל היבטיו..... אבל אני מרשה לי הפעם, פעם אחת , לשאול כמה שאלות ודברים אחרים שהתעוררו במהלך צפייה : דבר ראשון , הבנתי שהסוכנים הם למעשה בני אדם רגילים , שמקבלים כל מה שהם רוצים ובתמורה הם כאילו עובדים בשביל המכונות מבחוץ (תקנו אותי אם אני טועה), הם בעצם כלואים בתוך המאטריקס, אז העניין הוא שאם הם עובדים בעצם כנגד מתנגדים עפ"י פקודות מבחוץ (או שלא הבנתי) אז למה בעצם בהתחלה הם רדפו אחרי ניאו במטרה לחסל אותו, אם פשוט יכלו לנתק לו את התקע מבחוץ ובכך להרוג אותו ?, או שאולי לא הבנתי והסוכנים הם מן סדרה של נתונים במערכת שלא מבוססים על אנשים אמיתיים והם סתם מושתלים..... כי בכל זאת הם יכולים לעבור מגוף לגוף ולהחליף צורה ..... (איזה סרט מעורר פראנויה..... זקנה והומלס....אולי צפוי....) דבר נוסף , חשבתי לי למה בעצם כל הסרט יש את כל קטע המשקפי-שמש האלה (מלבד העובדה שזה דיי cool ...
), ולמה למורפיוס אין כאלה מחזיקים מהעדשות לאוזניים (יש למחזיקים האלה שם....??!?....). אז חשבתי לי , והאמת שאני קצת כועסת על עצמי שאני כ"כ מתעמקת בנושא , אני לא אוהבת לנתח יתר על המידה, אבל בכל זאת שמתי לי שמורפיוס למשל בדר"כ לובש משקפיים במאטריקס ובעולם האמיתי הוא לא, והוא גם אמר לניאו שהוא מעולם לא השתמש בעיניים שלו באמת - כלומר : מעולם לא באמת "ראה" / התוודה למציאות האמיתית באמת, אז אולי זה מן סמל להראות שבמאטריקס כל מה שמאמינים בו ורואים הוא למעשה רק אשליה, כלומר: דרך המשקפי-שמש יש ראייה אחרת, והדברים האלה לאוזניים - כנראה אולי סמל שאין אחיזה בין מה שנראה לעין למה שיודעים/שומעים שהוא אמיתי, או בכלל להראות חוסר אחיזה באופן כללי, שכל מה שרואים זה סתם אחיזת-עיניים.... שאלה הבאה, וסתם סתמית ..... : למה דווקא החליטו על "ציון".....? דבר נוסף, נזכרתי בשאלה של רדסטורם מתישהוא לגבי אם נראה לנו שאם האורקל לא הייתה מזהירה את ניאו - אם הוא בכל זאת היה שובר את האגרטל, התשובה שלי היא שלדעתי הוא לא היה שובר . הוא גם זז אחורה יחד עם המבט כשהיא אמרה , ובגלל זה האגרטל קיבל זעזוע ונפל, אבל גם בגלל שהם אמרו שהאורקל היא מדריכה (!) , היא מראה אפשרות , מאותה סיבה שלא מורפיוס ולא ניאו מתו בסוף. ואם כבר אורקל, אני לא מבינה למה הם היו חייבים להיכנס למציאות המדומה של המאטריקס בשביל לפגוש אותה, ולא יכלו לשחרר גם אותה....?... אולי סתם פחדו שהיא תיפגע או משהו אם הם יתפסו, או שסתם בגלל שמורפיוס אמר שהיא זקנה- וסביר להניח שהוא התכוון לנשמה , כי היא לא ממש נראתה כזאת, פשוט הכל אפשרי במטריקס, אז כך גם קיומה .... אני גם נזכרת שדיברו על "דה ז´ה וו" , היה מעניין לשמוע את הפירוש עפ"י הסרט, שזה תקלה כתוצאה משינוי כלשהוא בתוך המער´..., פעם שמעתי סברות על דברים כאלה, שמעתי פעם על טענה שזה משהו שקרה בגילגול קודם... , יש כאלה שאומרים שזה סתם חלום שזכרונו ישב בתת מודע .... אבל דבר אחד אני באמת לא מבינה.... הרי במובן מסויים ה"מרכזייה" (טאנק) כן יכלו איכשהוא לשלוט בצורה זו או אחרת במערכת המאטריקס, הרי עובדה למשל שלפני שניאו וטריניטי נכנסו לבניין ניאו ביקש נשקים .... אז בעצם אם יכלו לשלוט ואפילו במעט היה אפשר לחדור קצת יותר ולהשתלט, או לעשות קצר או משהו, ובכך בעצם להרוס את כל המאטריקס..... או גם אם לא להרוס, אפשר לעשות כמה שינויים כמו לבטל את קיום הסוכנים ..... ואם כבר מדברים על קצר, למה לא יכלו להשתמש פא"מ הזה שלהם , באיזשהיא צורה מתוחכמת לצורך יצירת קצר במאטריקס ? האמת שכל הסרט הזה הוא קצת "רמבו" כזה.... איך ניאו ירה דרך המן תותח הזה מהמסוק ולא פגע בכלל במורפיוס, ולמרות שמדובר בכוח המחשבה, מורפיוס באותו הרגע היה דיי חלש (אחרת מזמן הוא היה פותח את האזיקים...), והקטע הזה של "האחד" לא נראה לי כ"כ תופס בעניין הזה.... ולסיום -אמירה : סייפר אידיוט ! יצא לי דיי ארוך.... סליחה. אבל איזו תחושת הקלה....
(ולמה אני כ"כ מתעמקת ....סה"כ סרט.....)
יאללה ביי . למי שיהיה כוח - מוזמן להביע דעתו . :)

srullli

New member
אגב

למה אתם חושבים שזה נראה כמו ג´לי אדום ? לי זה היה נראה יותר מיימי... כמו מיץ....(פטל?!)..... צפייה שנייה תמיד מובנת בהרבה...! :)

RedStorm

New member
סתםםםםםם סרט...................

:) קודם כל בקשר לג´לי האדום זה באמת נראה כמו ג´לי אדום לדעתי כמו פודינג אדום -איכסה בכל מקרה שאלת אם האייג´נט הם בני אדם אמיתיים אז לא! הם לא בני אדם אמיתיים הם 100% PURE מכונה אממ נראה לי שאני אתחמק באלגנטיות משאר השאלות כיי אני אין לי כח לרשום עוד עכשיו האא ובקשר לטאנק הוא לא יכול לשנות את המאטריקס המקורי הוא יכול ליצור תוכנות חיצוניות הבנויות מהמאטריקס כלומר מאותה שפת תכנות ,נגיד, ומהם לייבא פרטים למאטריקס האמיתי ,המקורי אבל אין קשר בין התוכנות הדמייה ואימון שלהם לבין המאטריקס המקורי אמממ אז זהו לבנתיים באמת התעמקנו הרבה בסרט אבל זה לא רק הסרט בכלל לא זה הרעיון מאחורי ועוד הרבה דברים אחרים כפי שאת יודעת disconnect

TomerZimmermann

New member
את פשוט גאון!!!

איך לא חשבתי (חשבנו) על זה קודם? שרולי עלתה על הפאק הכי גדול בסרט הזה! הסוכנים יכלו פשוט להרוג את ניאו. הם מודעים לכך שכל אדם שישוחרר הוא מסוכן אז הם יכלו פשוט ללכת ולהרוג אותו! נכון, זה היה מבזבז להם קצת חשמל אבל זה שווה את זה. למה אף אחד לא חשב על זה קודם? שרולי, קבלי ח"ח רציני. בקשר לשאר הדברים, אני אנסה לענות בקצרה. בקשר לסוכנים - ענו כבר בקשר למשקפיים - אין לי מושג ואני בספק אם מישהו יודע את הסיבה המדוייקת למה הם תמיד לובשים אותם אבל הסיבה שאת נתת נשמעת לי בהחלט הגיונית, ויותר מזה פשוט מגניבה. (יש לך כשרון לניתוח דברים
). למה ציון? כנראה בגלל שכל הסרט מתקשר לתנ"ך + הברית החדשה בצורה יפה למדיי. השילוש הקדוש. ניאו הוא האחד (ישו). טריניטי היא אם אני לא טועה משהו שקשור לברית החדשה. ועוד כמה דברים. ולכן גם למקום הגאולה (העיר האחרונה ובלה בלה) נתנו שם תנכי. האורקל וכו´ - לא משחררים אותה כנראה מהסיבה שאמרת שהיא יותר מדיי מבוגרת ואסור לשחרר מוח מבוגר. חוץ מזה, אני לא בטוח עד כמה היא תוכל לעזור מחוץ למאטריקס אז למה סתם לסכן אותה. טאנק ושינוי המאטריקס - ענו כבר. ניאו לא פגע במורפיוס בגלל שהוא צלף מעולה. סתם, האמת היא שזה לא צריך להיות יותר מדיי קשה למי שיודע לתפעל נשק כזה לא לפגוע מכזה מרחק אבל בכל זאת. אל תשכחי, אנחנו מדברים על "האחד".

RedStorm

New member
זהבדיוק מה שאני חשבתי עליו

הוא מרסס את החדר שבו נמצאים הסוכנים ומורפיוס מרסס בלי להסתכל אפילו וכדור אחד לא מעז לפגוע במורפיוס ועוד דבר לא מעניין אותכם סיפור חייו של מורפיוס מי שחרר אותו?, מאיפה הוא צץ??, איפה הוא חיי? והאם הוא היה זמר ראפ בשכונה שלו כשהוא היה קטן

TomerZimmermann

New member
לא ממש

אם תסתכל ממש ממש טוב אפשר לראות שהוא כן מכוון ומנסה לא לפגוע במורפיוס. זה קצת קשה להסביר בלי להראות תנועות ידיים אבל אני אנסה להסביר מה הוא עשה. הוא ירה על הסוכנים מימינו של מורפיוס בגובה הראש\בטן שלהם ואח"כ הוריד את הכוונת לרגליים שלהם ואפילו עוד יותר נמוך כל שזה בכלל לא יפגע בהם אלא בריצפה לפניהם ואז הוא העביר את הכוונת לצד השני של החדר (כלומר, הוא ירה בכיוון של מורפיוס אבל על הריצפה לפניו) ואחרכך הרים עוד פעם את הכוונת על סמית. אז זה לא ממש מדוייק להגיד שהוא לא כיוון. בקשר למורפיוס, זה מעניין לדעת מה הוא עשה אבל זה ממש לא קשור לעלילה שלנו. הוא סתם גאון מחשבים ששוחרר מתישהו ע"י מישהו (אולי ע"י האחר עצמו?!) ולאט לאט הפך למנהיג ספינה והקדיש את חייו למציאת האחד. חוץ מזה, ברור שהוא היה זמר ראפ, הוא וחברו הטוב ביותר (שף) הקימו להקה בשם Soutrix ויחד שרו להיטים רבים כאשר מורפיוס שר את קטעי הראפ ושף את השאר. בין השירים הטובים שלהם אפשר למצוא את smoothing your way out sitting infront of the agnety fire sleeping in the desert of the nothing (או איך שלא קוראים למדבר) ועוד רבים ומוצלחים

srullli

New member
תגובות ../images/Emo13.gif

קודם כל תודה-תודה
, למרות שלא ממש נראה לי שעליתי על משהו כ"כ מתוחכם..... אני שואלת אם הסוכנים הם גם אנשים אמיתיים שמחוברים לתקעים בעולם האמיתי כי הסוכן שדיבר עם סייפר דיבר על זה שהוא יקבל הכל, ואז גם הסוכן עצמו אמר שהוא נורא רוצה להשתחרר מהבית-כלא הזה/גן-חיות הזה..... כלומר : כנראה יש לו איזו אלטרנטיבה. לגבי ההדמיות הבנתי, פשוט התכוונתי שאם ניאו יכול להשתמש בנשק שנוצר בהדמייה בעולם המאטריקס , אז כנראה אפשר איכשהוא לגשר...... לגבי עניין ה"צליפה", בכל זאת הסוכנים היו באותו קו/מטרה של מורפיוס, אז נראה לי שקצת קשה לא לפספס אותו, וגם רשמתי בהודעה שזה קצת תירוץ קל להגיד שהוא ה"אחד" כי בכל זאת , באותו רגע הוא לא השתמש בדימיון או בקליעה, הוא פשוט ירה לכל עבר, ועם ריסוס שכזה באמת קשה לדייק, מה גם שהיה אבק בחדר..... ובמחשבה חוזרת..... זה היה נראה כמו ג´לי שלא הוקרש עד הסוף כמו שצריך....

TomerZimmermann

New member
הסוכנים

המצב הוא כזה (לפי דעתי). הסוכנים הם רובוטים AI אשר במקום להנות להם בעולם האמיתי מחוברים כל הזמן למחשב במטרה לשמור על הסדר שבתוך המאטריקס. הסיבה שהם רוצים שהכל יגמר זה שהם יוכלו סוף סוף להתנתק מהמחשב ולחזור לחיי הרובוט שלהם. אופצייה נוספת היא שהם פשוט תוכנה (ללא גוף) לדעתי האופצייה השנייה לא טובה משתי סיבות : 1) העובדה שהם רוצים להתנתק מהמאטריקס כבר (כפי שסמית אמר למורפיוס) 2) אומרים לנו שהם מבוססים על עולם בו יש חוקים ולכן כוחם מוגבל. לעולם המחשב אין חוקים ולכן שמקורם בעולם האמיתי.

srullli

New member
אז למה בעצם לשלול את האפשרות

שהם אולי כן בני אדם רגילים שפשוט מקבלים טובות-הנאה אלו ואחרות, או חיים מסויימים שהם מבקשים לעצמם בתמורה ? כלומר יש איזשהוא משהו בסרט שמבטיח ויוצר באופן ברור את העובדה שהם בטוח לא בן אדם רגיל במקור ,כמו ניאו למשל, שלא שמתי לב לפרט הזה ? האמת שאם הם מחוברים ל"מחשב המרכזי" בעצמם, אז הם כבר לא כ"כ A.I. בעצם.....

time to fly

New member
אין סיכוי בגלל העובדה הזאת:

שכל פעם הם לובשים גוף אחר אדם השוהה במטריקס, לובש את "העצמי הדיגיטלי הנפשי" שמקרינה התוכנה היוצרת את עולמו. אתה לא יכול לשנות זהויות כמו שאת עכשיו לא יכולה לשנות צורה, זה לא אפשרי. המטריקס זה העולם בו את ואני חיים עכשיו אם נשנה את צורתינו נועלה למוקד או השב"כ יתפוש אותנו או גרוע יותר מכל, יכניסו אותנו במקרה לקופ"ח לשם לקיחת כדור דקסמול, ורגע אחרי - רשלנות רפואית והופ - נמצא עצמנו במעבדה אי שם 34 קומות תחת דוכן מפעל פיס או בוטקה פלאפל ביריחו. הם כל פעם לובשים זהות אחרת המטריקס משתמש בהם, כמו שהוא משתמש בנו. אבל ההבדל הגדול הוא שהם זה המטריקס הם תוכנות שהמכונות משתמשות כדי לאתר פרצות/באגים בתוכנה הענקית שלהם "אם אנחנו, משה וחיים, היינו אחראים לניהול אבטחת המידע שמה, זה לא היה קורה!!!" אז זהו אם הם משנים צורה, אז הם לא יכולים להיות בני אדם רגילים, כי אין סיבה. ************************************************ *** אם אתה מת המטריקס, מוחך מת, גופך מת עימך *** ************************************************

srullli

New member
חיחיחי....... איזה רעיונות..... :)

טיים צודק
והנה עוד שאלה שאולי דיברו עליה בסרט או שסתם לא שמתי לב שוב לאיזה פרט: הגוף של הסוכנים במאטריקס, הוא גוף שיוצר במיוחד כדיי שהם יעשו בו שימוש, כלומר: נתנו להם כמה אפשרויות כמו זקנה / הומלס או סתם איש אחר, או שהם יכולים להשתלט על כל גוף חי, כמו ניאו למשל ? (למרות שלא נראה לי, כי אחרת הם היו עושים את זה מזמן...) וסתם מעניין אותי למה מורפיוס אמר מתישהוא לניאו שהזמן חשוב ? כלומר- מה הייתה הנק´ מבט שלו באותו הרגע ? הוא אמר שזמן יותר חשוב ממשהו אחר (שאני כבר לא זוכרת מה הוא היה....)

srullli

New member
רציתי להוסיף

לגביי ההדמיות כמו יצירת נשק בהדמייה לצורך שימוש בעולם המאטריקס - אם זה אפשרי, אז אולי בצורה איכשהוא מתוחכמת יהיה אפשר להשתיל גם וירוס או משהו אחר, שבהדרגה יגרום לקריסת המערכת..... וסתם גם רציתי להגיד שמשעשע שלזאתי שם קראו בשם "סוויץ´" = "מתג" :)

srullli

New member
אה . עוד משהו

העובדה שהם יכלו לתקשר מהמרכזייה למאטריקס דרך הטלפון , ועצם העובדה שטאנק היה יכול לגרום לצלצול טלפון במאטריקס, מראה שיש לו איזו דרך לשנות דברים במאטריקס, ולכן אפשר בדרך זו אולי להגיע למצב של שליטה על מער´ המאטריקס מבחוץ (מהעולם האמיתי) ובכך להרוס את כל המציאות המדומה הזאת

srullli

New member
דיייייי

עכשיו אני מפסיקה ! יותר מדיי הודעות בשביל סתם סרט נודניקי אחד
השתגעתי לגמרי....

צוחה

New member
דבר ראשון

תכתבו טנק ולא טאנק ! טאנק זה התירגום למפגרים של סינמה 1 שנית הוא לא שינה כלום במאטריקס בזה שהוא התקשר אליהם, הוא בסה"כ עשה שיחת טלפון.... זה הכל

hsotrt

New member
ווא!!!

הרבה דברים: 1. אם נשתיל וירוס במטריקס ןהוא יקרוס אנחנו נקרוס ביחד איתו... 2. כל הסוכנים הם בעצמם (לדעתי...) תוכנה של המכונות, שמרתת אותם למטרות שדורשים כישורים מיחודים. ודרך אגב, והסוכנים הם בעמם שחקן אחד... 3. בקשר להיסטוריה של מורפיוס: יכול להיות שלפני מורפיוס היה עו אחד כזה, מדריך...והוא הכשיר את מורפיוס וכאלה...ויכול להיות שמורפיוס בכלל עיוור...

צוחה

New member
שיחרורו של מורפיוס

מי ששיחרר אותו היה האחד המקורי והראשון, הוא אמר לניאו: he was the one that freed the first of us

TomerZimmermann

New member
לאו דווקא

כשמורפיוס אומר the first of us הוא מתכוון למתחילי המרד נגד המכונות. בשום מקום לא נאמר לנו שמורפיוס היה מראשוני המורדים. יכול להיות ש the one הוציא כמה אנשים שהוציאו אחרים שהוציאו אחרים וכן הלאה ואחרי 50-60 או יותר שנה מישהו הוציא את מורפיוס. אם כבר, אז שאלה כללית. כמה זמן אתם חושבים שהמאטריקס פועלת? הסרט מתרחש בערך בשנת 2199, באיזה שנה לדעתכם הכניסו את בני האדם למאטריקס?

למעלה