אנשים

אנשים ../images/Emo70.gif ../images/Emo168.gif

אוקיי.., בשירשוא הזה ניתן כל פעם שיר של מוניקה וכל חברי הפורום יכתבו מה דעתם על השיר, עלן המילים שלו, על הלחן, על משפטים חזקים בשיר, משפטים לא מובנים, משפטים טפשיים לדעתכם, וכו'..... נתחיל מהדיסק "פצעים ונשיקות" וניתן שיר שיר, לפי הסדר.... דבר שאני מבקש, הוא שלא תפתחו כל שנייה את השיר הבא, תתנו לפחות לרוב, אם לא לכל חברי הפורום שיגיבו..., וכאן אני רוצה שבאמת יגיבו, ואני באמת רוצה שהשירשור הזה יצליח..... אז, כומ שאמרתי, נתחיל מ"פצעים ונשיקות" וכמובן עם השיר "מכה אפורה". אז יאללה, בואו נעשה שזה יצליח... תהנו
חן הוכמן

פצעים ונשיקות-מכה אפורה

הנה גם החזרה שלי לפורום...:]
טוב זה השיר הראשון שדרכו הכרתי את מוניקה ויש לי היסטוריה ענקית איתו, כל כיתה ח' השיר הזה התנגן לי ולכל השכבה שלי בראש...
הלחן- מלודי, "מתוק, סיפור אהבה", המקצב עדין, אבל בדיוק מתאים למילים, תמיד נותן תחושה טובה.
המילים- אוקי אז נתחיל בזה שחלק גדול מהמשפטים מובנים ולא מובנים- מה זה אומר- "יורד כמו מכה אפורה?" יש מכה כחולה , עם דם, וואט אבר... אבל אפורה? היתכן שהכוונה למכות קרות? כאלה שישי רק סימן? זה לא מובן לי... מבחינת המילים- יש סיפור שלם שמה על גבר ואישה, ועל החלום שלה, המעבר לבית, על החלום הגדול "שאני לא רוצה להזכר"... מבחינתי יש חלקים חזקים בשיר (עוד כמה שורות תגלו אותם) ויש פחות אבל לא ממש טיפשיות אולי הכי טיפשי זה על המכה האפורה...
החלק האהוב עלי זה-
-"ככה את יפה, זה מה שאת צריכה, זה מה שאני רוצה, וככה זה יהיה, ככה את יפה, זה מה שאת צריכה... זה מה שאני רוצה, וככה זה יהיה"... את החלק אני מפרשת ככה- הוא אומר לה כמה היא ככה הוא אוהב אותה ושלא תשתנה, אבל מצד שני יש פה צד שובניסטי מאוד- מזה "ככה זה יהיה" כי אני רוצה... זה לא בסדר! זה מה שהגבר רוצה ממנה, אבל אז זה מה שהוא רוצה וזה מה שהיא, אז אולי פה זה בעצם מספר שהיא החלום שלו, הרצון שלו...
-"היא אמרה לי תראה, החיים די קלים, נשכור לנו חדר, בדרום תל-אביב, ונחייה כמו גדולים, ונחייה, מדקה לדקה, נמצא עבודה זמנית לא רצינית, וגם נחתום בלשכה, אולי גם תמצא נושא לכתיבה- לא משהוא עמוק, משהוא מתוק, סיפור אהבה..." את החלק הזה אני זוכרת בע"פ יותר מכל חלק משיר ישראלי אחר, ועכשיו אני אספר לכם למה. (לא רוצים לדעת בעיה שלם;]) אז כיתה ח' אני והחברה הכי טובה שלי שהינו ממש מטורפות על השיר, והינו אז חברות מלא מלא זמן, החלטנו שנגור ביחד בדרום תל-אביב שזה המקום שאנחנו בדרך כלל מסתובבות בו. ושתדעו שעד היום זה בתכנון:] והיא עדיים החברה הכי הכי טובה שיש בעולם! ואחר כך לפני שנה היה לי חבר ממש רציני (לא נכנס לזה) והוא תמיד היה מתחיל לשיר לי את הקטע המרגש הזה:]]*סניף* בכלל הקטע הזה מקסים, החלום של הבחורה, שהיא מספרת לחבר שלה, והוא מספר לנו, לה או לכל העולם.
החלק החשוב- "כמו שאתה בחיים שאתה בחיים" זה מגלה לנו שכמו החלום שלה בעצם זה הוא, החבר שלה... לא יודעת למה בעיני זה הכי חזק וחשוב.

|הדגש|מילות השיר!|סדגש|

היא אמרה לי תראה החיים די קלים נשכור לנו חדר בדרום תל אביב ונחיה כמו גדולים ונחיה מדקה לדקה נמצא עבודה זמנית לא רצינית וגם נחתום בלשכנה אולי גם תמצא איזה נושא לכתיבה לא משהו עמוק משהו מתוק סיפור אהבה עם המון מטאפורות עם המון דימויים הגיבור יהיה שיכור כמו שאתה בחיים. יש כאב יפה שעובר מהר כשאני רוצה לא להיזכר איך אני עמדתי שם איך אני אמרתי לה ככה את יפה זה מה שאת צריכה זה מה שאני רוצה וככה זה יהיה. זה בסתיו של השנה שעברה הוא יורד כמו מכה אפורה על העיר אני זוכר שהיא אמרה אני זוכר איך הכל התפורר אולי את זוכרת מה את אומרת מה את אומרת עכשיו אולי גם אמצא איזה נושא לכתיבה לא משהו חשוב משהו עצוב סיפור אהבה בלי מטאפורות ובלי דימויים הגיבור יהיה שיכור כמו שאני בחיים יש כאב יפה... אגב- ידעתם שיהלי גם כתב וגם הלחין את השיר?! אולי זה נכתב מהמציאות? על חברה שלו ועליו? או משהיא? משהוא..?

../images/Emo45.gif ../images/Emo168.gif

בערב אני ייתן את הפירוש שלי, כי פשוט אני נוסע עוד כמה דקות.., אבל תמשיכו לפרש!!!! ו...., לבי מה שאמרת בסוף.., מומלץ לקרוא בעמוד המאמרים בקטגוריית "מוניקה סקס" את המאמר שדינו כתב, חבר שהיה פעם בפורום..., והוא עשה אותו ביחס לחיים שלו.., באמת שווה לקרוא....

WizMaster

New member
אגב, מכה אפורה...

למה לא כל מילות השיר מופיעות במאמרים...מה שראיתי זה רק חלקי. השלמתי אם מישהו רוצה.. היא אמרה לי תראה החיים די קלים נשכור לנו חדר בדרום תל אביב ונחייה כמו גדולים ונחייה מדקה לדקה נמצא עבודה זמנית, לא רצינית וגם נחתום בלשכה אולי גם תמצא איזה נושא לכתיבה לא משהו עמוק, משהו מתוק, סיפור אהבה עם המון מטאפורות, עם המון דימויים הגיבור יהיה שיכור, כמו שאתה בחיים יש כאב יפה שעובר מהר כשאני רוצה לא להיזכר איך אני עמדתי שם, איך אני אמרתי לה ככה את יפה זה מה שאת צריכה זה מה שאני רוצה וככה זה יהיה. זה קרה בסתיו של השנה שעברה הוא יורד כמו מכה אפורה על העיר, אני זוכר שהיא אמרה אני זוכר, איך הכל התפורר אולי את זוכרת, מה את אומרת? מה את אומרת עכשיו? אולי גם אמצא איזה נושא לכתיבה לא משהו חשוב, משהו עצוב, סיפור אהבה בלי מטאפורות, בלי דימויים הגיבור יהיה שיכור, כמו שאני בחיים, אני בחיים יש כאב יפה שעובר מהר כשאני רוצה לא להיזכר איך אני עמדתי שם, איך אני אמרתי לה ככה את יפה זה מה שאת צריכה זה מה שאני רוצה וככה זה יהיה. כן.... ככה את יפה זה מה שאת צריכה זה מה שאני רוצה וככה זה יהיה.

crazy4tc

New member
אממממממ....

פעם נורא נורא אהבתי את השיר הזה אבל אז התחלתי להתעמק במילים ואז הגעתי לקטע הזה: -"ככה את יפה, זה מה שאת צריכה, זה מה שאני רוצה, וככה זה יהיה, ככה את יפה, זה מה שאת צריכה... זה מה שאני רוצה, וככה זה יהיה..." וזה פשוט שוביניסטי!!! ניסיתי למצוא לזה איזה משמעות אחרת אבל אני לא מוצאת!! איך אתם מפרשים את זה??

jamesT

New member
לא שוביניסטי

תזכרו שבבית הראשון של השיר היא מספרת לו מה היא רוצה ("היא אמרה לי תראה...") ורק אז הוא אומר שהוא רוצה את זה

crazy4tc

New member
מה הקשר?

אין לזה שום קשר ל: "זה מה שאני רוצה, וככה זה יהיה..." מה שאני מבינה מזה זה שמה הוא רוצה זה מה שבסופו של דבר יקבע! ודרך אגב- אני בת...

jamesT

New member
/////

..."זה שאת צריכה (קודם כל), זה מה שאני רוצה (רק אחר כך), וככה זה יהיה.."

crazy4tc

New member
צודק

אם מסתכלים על זה ככה זה פחות שוביניסטי... אבל הוא כן קובע לה מה היא צריכה...
אז ההקשר לשוביניסטיות בכל זאת לא יוצא לי מהראש
וזה מאוד מאוד מפריע לי...
אני מקווה שלא התכוונו לזה ככה אבל אני לא מוצאת לזה שום הסבר אחר...
נראה לי שהדרך היחידה לפרש שיר של מישהו זה לשאול את הבן אדם שכתב אותו...
אז... מי מתנדב לשאול???

the king 25983

New member
שיר מצויין../images/Emo70.gif../images/Emo66.gif

הוא הראשון של מוניקה שהכרתי ודרכו הכרתי את מוניקה כמו רובנו. אני מאוד אוהב את השיר הזה. הלחן יפה מאוד והמילים עוד יותר. אין לו משמעות מיוחדת בשבילי אבל אני אוהב אותו. שנה שעברה כל השיכבה שלי שרה את השיר הזה בזכותי וכל הכיתה שלי שמעה על להקה שקוראים לה "מוניקה סקס" בזכות השיר הזה.

Just Adi

New member
בקשר לקטע השובניסטי... ../images/Emo80.gif

יכול להיות שמישהו כבר אמר את זה ומשם לקחתי את זה אבל אני ממש לא זוכרת אז קבלו את התנצלותי... כמו שכתוב במאמר של דינו, בשני הבתים לדעתי רואים את שני צידי המבט, של הגבר ושל האישה, ובפיזמון החוזר אפשר להבין שהגבר רואה את האישה איך שבא לו לראות אותה, והוא רוצה שהיא תשאר ככה ולא תהרוס לו את התדמית שהוא בנה לה, תדמית שיכולה להיות שיקרית.

the king 25983

New member
אה כן, שכחתי...../images/Emo66.gif

לגביי הקטע השוביניסטי: אני לא חשבתי על זה בצורה כזאת. כלומר חשבתי שכאילו זה טוב לי, זה טוב לך, אז למה שזה יהיה ככה? אני חייב לציין שיש שזה גם מהשוביניסטיות...

JaWbreaker15

New member
לפי דעתי זה שובינסטי

זה מה שאני רוצה וככה זה יהיה. לפי דעתי בגלל זה היא נטשה אותו. יעל

the king 25983

New member
אבל צריך להסתכל על זה../images/Emo66.gif

בצורה שונה קצת. נכון שאם אומרים שמה שאני רוצה וככה זה יהיה אבל לפני זה יש שורה שאומרת "ככה את יפה, זה מה שאת צריכה" ורק אז "זה מה שאני רוצה, וככה זה יהיה" ובכלל, אני לא ראיתי בזה שוביניסטיות כי אני חילקתי את זה ככה: בהתחלה "ככה את יפה, זה מה שאת צריכה, זה מה שאני רוצה" ואז "וככה זה יהיה" אם היה אפשר אז אני חושב שיהלי היה מסדר את זה משהו כמו "ככה את יפה, זה מה שאני רוצה, זה מה שאת צריכה, וככה זה יהיה" אבל זה לא נשמע טוב...

JaWbreaker15

New member
לפי דעתי

הוא אומר: "ככה את יפה, זה מה שאת צריכה"- זו הצורה שבא את יפה- לפי דעתי, זה מה שאת צריכה! אני רוצה שאת תהיי ככה כי ככה את יפה וזה מה שאת צריכה, וככה זה יהיה! יעל

לדעתי-מאוד שובנסטי

כמובן שיר טוב, אם כי הרבה מעוס-והחרמתי את השיר הזה ממבחר שירי בגיטרה שלי. אבל הפזמון, זה כאילו לחפש בכח ולהגיש שזה לא שובניסטי... את יפה, יופי, זה מה שאת צריכה, לא צריכה אישיות. זה מה שאני רוצה, שאת תהיי כוסית, והשאר לא באמת אכפת לי, וכמובן אם אני רוצה את זה זה יהיה.. יכול להיות שיהלי התכוון למשהו אחר אבל ככה אני רואה את זה בכל אופן...

למעלה