אנשים

אנשים

הלוואי שלא הייתי צריכה אותם. הלוואי שיכולתי לחיות בלעדיהם. להסתדר בלי הצורך לתזז בין כולם כדי לא לפגוע, לא להיפגע, לרַצות.
הלוואי שלא הייתי נפגעת, הלוואי שלא הייתי פוגעת.
הלוואי שלא הייתי נזקקת למילים רק כדי לזעוק אותן ולגלות שאין מי ששומע ואין מי שקורא ושחמור מכך, אין מי שמבין גם אם הוא שומע וקורא.
הלוואי שלא הייתי פוחדת כל כך מאנשים, הלוואי שהייתי מסוגלת להכניס אותם לחיי ולסנן רק את מי שבאמת לא טוב לי, ולא את כולם.
הלוואי שיכולתי לחיות לגמרי לבדי בלי להזדקק לאיש.
הלוואי שהזדקקות לאישור לא הייתה כואבת, אם היא לפחות בלתי-נמנעת.
הלוואי שיכלו להבין אותי בלי שאצטרך להכביר מילים.
הלוואי שיכולתי להבין מה רוצים מהחיים שלי ומתי לא רוצים וצריך לשתוק.
הלוואי שידעתי להגן על עצמי והלוואי שלא היה ממה או ממי.
הלוואי שיכולתי להיות אימא טובה לחתולה שלי, אבל אני מאבדת את הסבלנות הרבה פעמים.
הלוואי שהייתי יותר טובה, בכלל, באופן כללי.
הלוואי שלא הייתי אדישה למחמאות שאני מקבלת (ואני מקבלת הרבה, כל הזמן), הלוואי שהן לא היו נכנסות מצד אחד רק כדי לצאת מיד מהצד השני.
הלוואי שלא הייתי נזקקת לציניות כדי לשרוד, והלוואי שלא הייתי רק שורדת אלא חיה ממש.
אנשים מתישים אותי. אנשים רעים לי. אנשים טובים לי בלתי נתפסים בעיניי וזו רק שאלה של זמן עד שייעלמו.
אנשים מגעילים, מתנשאים וסתומים.
אנשים טיפשים מדיי או חכמים מדיי.
אנשים חסרי סבלנות (גם אני).
אנשים שלא מאפשרים להביע דעה אחרת משלהם וקוטלים את דעתי שלי בלי להכיר אותי בכלל.
אנשים שצריך להוכיח להם הוכחות ושבתמורה אני מקבלת מהם תוכחות.
אנשים שצריך לספר להם את אותו הדבר שוב ושוב.
אנשים שצריך לספר להם ולא מאמינים.
אנשים שנועצים בי מבט מאשים או מתנשא או גם וגם.
אני לא סובלת אנשים, אני סובלת מהם.
ורע לי

באמת שאין מילים..
אנשים הם אנשים..
אנשים הם נקודת החולשה שלי, ככה ש..אפילו אין לי מאיפה להתחיל...

מילקי110

New member
גם אני סובלת מאנשים

אבל לצערנו אלומונת אי אפשר לחיות בלעדיהם , כמה שננסה

בדיוק החברה סיפרה לי אתמול על מישהי שאנחנו מכירות ( היא ואני ) והיא אמרה שאין לה חברות שאין לה צורך והיא אמרה החברה שהיא לא מבינה את זה

ואמרתי לה שגם אני .. אם אני לא הייתי עובדת גם כאשר מסביב זה לא תמיד אנשים נחמדים אבל עדיין להיות בחברה פשוט הייתי משתגעת יותר ממה שאני .

אני מבינה אותך לגמרי הלוואי ויכולתי לחיות בלעדיהם , אבל אי אפשר .

הלוואי ובאנשים היו את התכונות של תיאו ושל נינה ( ואני כותבת את זה מבלי להכיר אותה בכלל )

Lady Stark

New member
הי מתוקונת

אחת מהתחושות הכי קשות של מצבים כאלה היא שאנחנו לא יודעים איך להתמודד עם הסביבה. במיוחד אנחנו, שחיים באיזה עיוות תפישתי שהעולם הוא מקום מסוכן ושאנחנו ילדים חסרי אונים שלא יודעים איך לשרוד בו.
אני מבינה את זה וחוויתי בעצמי המון רגעים כאלה של חוסר אונים מול הסביבה.
אני יכולה להגיד לך שזה עניין נרכש ושאפשר ללמוד. אני זוכרת שלפני עשר שנים לא חשבתי שאני יכולה להתמודד עם מערכות יחסים קרובות והרגשתי כלואה בכל חברות שהיתה לי. ולמדתי איך ליצור אינטימיות. כן, אני מפחדת. אבל למדתי לסמוך על עצמי מול האנשים שניתן לסמוך עליהם. וגם לסמוך על עצמי מול אנשים בכלל.
נכון שיש דינמיקות בעולם שאני מתקשה להסכים איתן ולקבל אותן, והם גורמות לי לייאוש אפילו. אנחנו חייבים לבחור את המלחמות שלנו ולדעת עם מה להשלים ומה לא.

כשהפורום הזה קם היה לי בראש חזון קטן. שכל מה שאנחנו מכירים בעולם ה"חיצוני" יקבל תיקון כאן. ושכל הדברים שקשה לנו להתמודד איתם - פחד מדחייה, פחד מאינטימיות, פחד שאין לנו את הכישורים החברתיים המקובלים, התחושה שאנחנו נעלמים ולא נראים - כל זה לא יקרה כאן.
אני חושבת שאת יכולה להתייחס אלינו כאל מיקרוקוסמוס. אנחנו אמנם עומדים מאחורי כינויים, אבל אנחנו אמיתיים כמו כל אדם שתפגשי בחוץ. ואנחנו רוצים שכל מה שאת מרגישה מאנשים לא יקרה כאן. ההיפך - שתקבלי פה את התחושה שרואים אותך ושיש לך מקום.
ואנחנו אוהבים אותך בדיוק כמו שאת.

אני פוחדת

העו"סית הייתה אצלי ולא מצאנו מסגרות... נותרתי יותר מבולבלת מאשר קודם... סיוטים... קמתי בלילה מלא פעמים... דיברנו רק על הדיכאון, בערך. הציעה לי להתאשפז בפתוחה וסירבתי כי מה הקשר עכשיו אשפוז מלא... אני לא צריכה אשפוז מלא, אני לא מרגישה בסכנה... הסכנה היחידה שאני מרגישה היא ההתעללות שאני מעבירה את הגוף שלי עם כל האוכל המיותר הזה... ועוד סכנה שמרחפת מעליי זה שאיילה שלי תעזוב אותי... הנה הסיפור הזה חוזר לו, לא מרפה... מחר... אולי מחר אני אסע לראות אותה וללמוד שם... לא יודעת איך ללמוד... אני מגעילה את עצמי וחם לי כל כך (אפילו שהדלקתי מזגן... השומן מכביד). אני רוצה לראות אותה ושהיא תרגיע אותי שלא תעזוב אותי לעולם... אבל כמו שבחורונת כתבה - כולם בסוף עוזבים, ואני מוסיפה - או מתים. כולם. אין אף אחד שמצליח להימלט מהנטישה המתישה. אף אחד. תמיד הייתי מעורערת מהבחינה הזאת. לחיות בצל אב חולה סרטן מגיל 6... להרגיש נטושה גם בתוך הבית שלי עצמי עם ההתעללות... ואחר כך אחותי, שגדולה ממני בעשרים שנה ושהייתה העוגן השפוי שלי בימים הנוראיים ההם, עזבה כל הזמן וחזרה ועזבה לדירות שכורות עד שעזבה לחלוטין כשהכירה את בעלה... ושוב ננטשתי... ואז נולדה לה הילדה, אז בכלל... כל הזמן כל הזמן אנשים עוזבים. גם בני זוג. גם כאלו שהבטיחו להישאר וסמכתי ובטחתי. הכול שקרים. כולם עוזבים. גם משפחה. אפילו כשנשרף לי הבית האחים הנחמדים שלי לא הסכימו שאבוא לישון אצלם (מזל שאז היו חברים מהתכנית שהסכימו ונדדתי בין הבתים שלהם...). הכול שקרים מגובבים. כולם כולם עוזבים ואני פוחדת ללכת לישון כי הכול ייגמר לי ואני אקום ואזכר שאין לי אף אחד - פיזית (לא וירטואלית, אני יודעת שאתם כאן וזה לא מובן מאליו, אבל... אתם מבינים?) ושאף אחד לא יציל אותי, גם לא איילה שלי שכל כך רוצה לעזור ומוגבלת... ואני מרגישה שאני נידונה למוות, לא יכולה להימלט מהגורל הזה, לא מצליחה ליצור קשרים עם אנשים ולהחזיק אותם ואנשים לא מבינים למה ואני לא יודעת להסביר, למרות כל האינטיליגנציה והרהיטות שלי, לא יודעת להסביר את המצב הזה, הוא מאוס, אני רוצה חברים, אני רוצה קשרים, ופוחדתתתתתתתת ונחנקתתתתתתתתתתת ולא יכולה, לא יכולה. הצילו

תודה לכן שוב - רע לי

תקועה בבית בלי כוח ללמוד. מילאתי את חובי לעבודה סוף סוף. אני לא יודעת מאיפה להתחיל ללמוד בכלל, יש כל כך הרבה חומר... אני צריכה לשבת לארגן אותו ולא יודעת מאיפה להתחיל... אולי אתחיל מהשיעורים בווידיאו ונראה לאן זה ייקח אותי. יש לי גם סידורים בחוץ, אבל אין לי כוח לכלום. אם אין לי מישהו שמחכה לי בצד השני, אני לא עושה כלום בצד הראשון. אני צריכה דרבון. מוטיווציה. בעיטה (קלה) בתחת, אם תרצו. לא מתרכזת בלי מחויבות למישהו. והאמת שגם עם מחויבות. אולי מחר אני אסע לביה"ח להיות קרובה לאיילה וללמוד שם (עשיתי את זה בעבר וזה עבד לא רע).

לאן אני צריכה ללכת מכאן? לחזור לעבודה המוגנת? להפעיל את העו"סית בנוגע לבריכה? לחפש טיפול בשיחות? איפה? טיפול אחר? מרכז יום? אשפוז? חלקי? מלא? במי, במה להיאחז? להמשיך את הלימודים ולהירשם לקורס הבא או לעזוב את זה? למצוא עבודה נורמלית? ומה יהיה אם אכשל? איך אצא מהבית בכלל בשביל לחפש? ומה עושים עם הטלפונים של אנשים שרוצים להיות חברים שלי ומתקשרים ומרוב פחד אני לא עונה? ומה עושים עם הפחד שהשותפה שלי תעזוב ועם הכעס שלי על דברים שהיא עושה או לא עושה? לאן הולכים מכאן?? אני לבדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדד (ואין לי את מי להאשים בזה).

Lady Stark

New member
מותק, לאט לאט

רק יצאת מהאשפוז ואת צריכה זמן להתאושש. לא הייתי מצפה מאף אחד להזיז את עצמו ביום הראשון שאחרי סיום מסגרת, אז בטח שלא אדם עם בעיות מוטיבציה.
אולי תתני לעצמך את הימים הקרובים כדי לנוח ולעשות חובות ללימודים. ותצפי מעצמך לעשות סידורים ולמצוא מסגרת עוד כמה ימים? אבל זה אומר שאת מתחייבת לנוח. פשוט לא להאשים את עצמך על זה שאת צריכה לצבור כוחות.

מסכימה מאוד

אלומונת, אני מבינה שאת מרגישה שהזמן דוחק, אבל אם תיכנסי ללחץ, המצב לא ישתפר ואת רק תרגישי רע יותר ויותר וגרוע מזה, תכעסי על עצמך.
מותר לך לנוח ולהירגע קצת. אחר כך הכל יראה קצת יותר בהיר.

שלוש שעות ניסיתי להשיג את איילה בטלפון

עד שסוף סוף חיברה את החוט... אמרה לי שאני יכולה לבוא ללמוד ליד החדר שלה. היא תהיה בבניין אחר, נראה אם אצליח למצוא... נראה אם אצליח להתרכז... זו הפעם הראשונה שאני יוצאת מהבית מאז יום שישי בבוקר. מרגישה כל כך רע. אילו לא הייתה אומרת שזה בסדר שאבוא, כנראה גם היום לא הייתי יוצאת מהבית. מרגישה שהחיים שלי פתטיים ועלובים. לא יודעת איך אסחוב ככה בלי מסגרת, בלי שום מוטיווציה לכלום.

נו טוף

מצאתי את החדר אחרי התרוצצות קלה. ראיתי אותה והיא חיבקה אותי ואמרה לי לשבת ללמוד שם. ישבתי ודי התרכזתי (לא היו אנשים בתור, אבל הפגישה שהייתה לה נמשכה שעה וחצי). הצלחתי לקרוא איזה סיפור טיפשי של הלימודים ושמחתי כל כך. אחרי שסיימה את הפגישה היא יצאה מהחדר ושאלה איך היה ואמרתי לה שבסדר. היא אמרה שחייבת לרוץ משם לעבודה אחרת ושאלה אם אני רוצה עוד חיבוק. מובן שרציתי ואחרי זה נפרדנו עד יום רביעי ב"ה. עכשיו אני בדרך הביתה ולא בא לי כלום.

נ"ב הרופא האידיוט לא הכין עדיין את סיכום האשפוז ואני צריכה אותו כדי לשלוח לכל מיני מסגרות טיפוליות... אמרו שזה יכול לקחת חודש!!! טוב, איילה אמרה שתדבר איתו.

נ"ב נשבר לי כבר מהכול!!

למעלה