אנשים

Lady Stark

New member
קוקי

שמחה שהצלחת להתרכז קצת. ושקיבלת חיבוק.
אני יודעת שזה לא קל לך, אבל אולי תהרהרי קצת בליצור קשר עם האנשים שהתקשרו אליך בשבוע שעבר? אולי תוכלי ליהנות מקשר חדש ואמיץ. עם אנשים שיכולים להבין אותך. מה את אומרת?

רע לי כל כך שאין לי אפילו כוח להגיב

סליחה לכולם ותודה לכולם על החיבוקים - אתם משו משו
.

תודה רבה + שאלה

קרה לכם שמרוב עצב עמוק כבר לא הרגשתם כלום? שידעתם לגבי משהו - נגיד כתבה עצובה בעיתון או שיר עצוב או תמונה עצובה - שאתם אמורים להרגיש עצובים, טובעים בתוך ים של עצב ממש, חנוקים מדמעות, אבל בעצם לא מרגישים כלום כי הכול קבור כל כך עמוק ואין כבר כוח אפילו להרגיש? אולי בגלל הקהות שעושות התרופות... קרה לכם? מישהו מבין על מה אני מדברת?

ואם כן, מה אתם מעדיפים, את המצב הזה של הקהות והאיטיות הזאת של ההתנהלות, או את הטביעה בים העצב וההיטלטלות באוקיינוס הרגשות? אני כבר לא יודעת מה עדיף, תאמינו לי. בדרך כלל הפגישות עם איילה מטלטלות אותי. היום לא הרגשתי כלום. כלום. רק כששמעתי אותה מדברת ברכות עם פציאנטית בטלפון ואחר כך עם הבן שלה בטלפון רציתי לבכות כי קינאתי נורא, אבל הכול היה בערבון מוגבל, כאילו משהו שומר עליי מבפנים ולא מאפשר לי להרגיש באמת עד הסוף. לא מצליחה להרגיש כלום. אם הייתי מצליחה להבקיע את החומה הזאת הייתי מתפתלת מכאב ומייסורים של הנפש, אבל אני כאילו חיה בספירה אחרת, מנותקת מעצמי ומהרגשות שלי, מתנהלת על טייס אוטומטי... יודעת שאני אמורה להרגיש עצובה/כועסת/כואבת אבל שום דבר לא כאן, הכול שם, בספירה האחרת, כנראה. הוי, אלוהים, איזה ייאוש.

Lady Stark

New member
הי מותק

ממה שאת מספרת על התחושות האלה נשמע שזה מנגנון הגנה. שלדעתי זה סימן טוב, כי כשאנחנו פצועים לגמרי אין לנו פילטרים וכל דבר חודר עמוק. זה אולי חדש לך, אבל אני דווקא שמחה שאת מצליחה להגן על עצמך מכאב. זה לדעתי אומר שהתחזקת.
ובלי קשר בכלל, היה לי עכשיו ג׳וק בבית!!!!!1
רצחתי אותו ושטפתי את הבית כדי להשכיח זכר ממנו. אני עדיין המומה. איכסססססס.

זה לגמרי לא חדש לי

וכשזה מתפוגג זה כואב בטירוף. אני לא יכולה להתמודד לא עם זה ולא עם זה, כך או כך אין לי אוויר.

היום הייתי אמורה לנסוע לביה"ח לעשות שם משהו אבל ידעתי שאיילה לא תהיה, אז בשביל מה. ונשארתי בבית. ולא טוב לי בבית. אני צריכה לסדר דברים בקופ"ח ובבנק ולא מצליחה לאסוף את עצמי כדי לעשות את זה. אין לי מוטיווציה בגרוש. הדבר היחיד שמעורר אותי לחשוב עליו זה ריח של כלור (אני ממש מקווה שיסדרו לי בריכה בקרוב ושתעבור לי הבעיה הרפואית שמאלצת אותי להדיר את עצמי מבריכות כרגע), ואיילה, שמחר ב"ה אפגוש אותה.

אני מתכוונת להקדיש את המשך היום הזה ללימודים, אם כבר נשארתי בבית. גם כאן אני מבולבלת כל כך שפשוט בא לי לעזוב הכול ולנחות במיטה וזהו.

אתמול חשבתי על זה שאני לא רוצה למות, אבל זה משתנה לי מרגע לרגע. אני רוצה שקט מבפנים, ואין לי. חיה מחיבוק לחיבוק ובאמצע כמעט שאין כלום. זה מפחיד.

אני רוצה לישון. לישון. לישון. ט'

לקום רק לחיבוק שלה ואחר כך לחזור לישון. שכלום לא יציק. שכלום לא יפריע. כלום לא עצוב, הכול כרגיל, כלום לא קורה פה, כלום לא קורה פה... רק לקבל את ה"סם" שלי ולהירגע עד לפעם הבאה. קשה לי לתפקד. אין בשביל מה. אין בשביל מי. אני רוצה שלא יכאב לי. עכשיו לא כואב כלום כי אני ממוסכת בדה-ראליזציה. לא מרגישה כלום. מפחיד שאני לא מרגישה כלום. רוצה לחתוך כדי להרגיש משהו, כדי להחזיר את עצמי לחיים, וחיים = לכאוב. אני רוצה שהיא תראה ותבין את הדבר היחיד שעוד לא הבינה. אני רוצה שהיא תטפל בי. רוצה להיות הכי מיוחדת מכל המטופלים שלה. הכי טובה. הכי צבעונית. הכי מעניינת. הכי אינטיליגנטית. הכי נעימה. הכי רהוטה. שהיא תראה ותבין. ועוד ועוד ועוד. רוצה שהיא תאהב אותי הכי הרבה מכולם ותדאג לי ותעזור לי. רוצה ורוצה ורוצה ומתקשה לשרוד עם מה שיש. כל הזמן רוצה יותר. עוד הוכחות. עוד פגישות. עוד כאב. עוד צחוקים משותפים משטויות. עוד דברים שאני יכולה לדבר עליהם רק איתה. עוד רצון לחיות שמתעורר כשאני אצלה. עוד טוב שעולה על גדותיו. עוד התרגשות מדברים טובים שנאמרים. עוד עיניים עם מבט עמוק של איילה וקול שהוא רק שלה והבעות פנים ושפת גוף שרוכנת לעברי וכל כולה מגויסת אליי וכל העולם מת כשאני אצלה, הכול הכול שייך לי באותם רגעים. אני רוצה להביא את עצמי אליה, לבטא את עצמי אליה, לחלוק, לשתף. רק שם אני מרגישה שזה בטוח להרגיש. רק שם אני יכולה להתפרק ולדעת שהיא תאסוף ותדביק אותי בחזרה. רק אצלה אני מרגישה מוגנת ומעורערת באותה נשימה. מעורערת, כי מה יהיה אחרי ואיך אחזיק את עצמי עד לפגישה הבאה והאם תוכל או לא תוכל לקבל אותי ואם כן לכמה זמן ומתי ולא משיגה אותה בטלפון. רוצה רק להיות שם, כי אין לי אותי בתוך עצמי ואין לי אותה בתוך עצמי ואין לי משהו להתחזק ממנו, לאחוז בו, לשתות ממנו כשצמא לי ולהזין בו את עצמי כשרעב לי. ויש לי המון מחשבות על קריסה כדי שהיא תציל. ואני ממש מקווה שלא יקרה לי שום דבר שייאלץ את זה, זו לא הדרך הנכונה לקבל את מה שאני כל כך זקוקה לו. זה אולי מרווה בטווח המיידי, אבל הרה אסון לטווח הרחוק, ולא נותר לי אלא להשתדל ולהתפלל ולהחזיק את עצמי בכוח כדי לא לעשות שום דבר שיקרב את הקץ שלי, ואת הקץ של הקשר שלי ושלה.

מיצי2013

New member
בובה

את נמצאת בחוסר איזון גופני ורגשי, אבל זה יעבור בסוף.
אני לא רוצה להיות חסרת רגישות או הפסיכולוגית בגרוש, אבל אני חושבת שנקודה טובה להתחיל ממנה היא דווקא הקשר עם איילה. זה טוב שיש דמות שמחזקת אותך ונמצאת שם בשבילך, אבל את לא צריכה להיות תלויה בה כמו שאת מתארת. אני יודעת שאת יודעת את זה בלבל כזה או אחר. הרעיון בדמות הטיפולית הוא שבסופו של דבר תוכלי להתנתק ממנה ולהיות עצמאית, אבל עם הזיכרון של העזרה בראש. הרבה פעמים אני עדיין שומעת את "הקול" של הפסיכולוג הקודם שלי, או שואלת את עצמי מה הוא היה אומר על משהו. וזה מחזק אותי. אני לא צריכה לראות אותו בשביל זה, למרות שתמיד טוב לדעת שהוא שם אם צריך. העובדה שאת כל הזמן צריכה לקבל עוד ועוד מאיילה היא בעייתית, לא בגלל שהיא תפסיק להיות שם פתאום כמו שאת מפחדת, אלא פשוט בגלל שבלי קשר לאם היא שם או לא את סובלת. עוד פעם, לא רוצה להיות הפסיכולוגית בגרוש אבל זה כמו ילד שלא סומך על אמא שלו שתטפל בו, ולכן מפחד לעזוב אותה ונדבק אליה. זה נקרא התקשרות לא בטוחה.
את הכי טובה, הכי צבעונית, הכי מעניינת, הכי אינטילינגטית, הכי נעימה, הכי רהוטה והכי שיש גם אם איילה לא שם כדי להגיד את זה.
זה עצוב, אבל האמת היא שאין אף אחד בעולם שיכול באמת לראות כמה אנחנו מקסימים כל הזמן. אנחנו היחידים שחיים עם עצמנו כל הזמן. הדבר היחיד שמתקרב לזה זה באמת קשרים בין אישיים משמעותיים, עם אנשים שאנחנו אוהבים ושאוהבים אותנו בחזרה. בלי להיות תלויים בהם, כי אנחנו יודעים לאן הדרך הזאת מובילה.... את נמנעת מהקשרים כרגע וזה בסדר, רק כשיהיה לך כוח. אני הכי מבינה בעולם וגם אני נמנעת וגם לי קשה ולפעמים אני לא יודעת אם יהיה משהו שיתפוס אותי אם אפול. אבל ברגעים אחרים אני יודעת שלא הייתי מחזיקה מעמד בלי זה. זו ההזדמנות להוציא החוצה את כל הדברים היפים.
יש כל כך הרבה מישורים בחיים שצריכים לדאוג להם בבת אחת, ואת יודעת את זה- העבודה, הבריאות, הלימודים, המסגרת, קשרים חברתיים ומשפחתיים.... איילה היא רק אחד מהם. וככה היא צריכה להיות, לא יותר, לא פחות.

כל מילה בסלע, אין מה לומר

אין אף אחד בעולם הזה שנשאר באמת ולא עוזב. אפילו ההורים שלי כבר מתו מזמן (וגם כשהיו בחיים היו רחוקים שנות אור מתפקוד כהורים נורמלים).
אני מפחדת לזוז, שהיא לא תעזוב. מתה מפחד. רוצה שהיא תבטיח, אבל היא לא יכולה. גם האקס הראשון שלי הבטיח (כי הכרחתי אותו להבטיח) ותראי מה קרה. פוף. הכול התפוצץ. זה נורא לחשוב שאין אף אחד, אף אחד בעולם הזה, שיישאר אתי. אף אחד. איזו תחושה איומה.

מיצי2013

New member
איומה ונוראה

אני יודעת שאת באה מרקע משפחתי בעייתי ושאיבדת את ההורים שלך. וגם סבלת מאוד בדרך. אבל אנשים מתוכנתים, ככה אני מאמינה, להתגבר על מוות של הורים. ההפך אי אפשר - הורים לא יכולים להתגבר על מוות של ילד. זה שגם עוד כשהיו בחיים הם לא נתנו לך את מה שהיית צריכה, ואז הלכו לבלי שוב, זו סיטואציה מאוד בעייתית. זה באמת לאבד את האמון בבני אדם, כמו עם האקס. ולאבד אהבה זה גם כואב, אני יודעת. מישהו שסמכת עליו ובטחת בו והאמנת למילים שלו, אבל המעשים שלו הוכיחו אחרת. ובסוף נשארת לבד. זה רק מתבקש לפחד מעוד פגיעה ועוד נטישה שתבוא, לחיות בלי תחושת שורשים ויציבות. ואיילה עוזרת לך להאמין בה, אבל מה עם להאמין שאת מסוגלת להסתדר לבד? שאת כבר מסתדרת לבד. וכמו שאמרתי, בסופו של דבר כולנו לבד. אף אחד לא יכול להבטיח לך שהוא יהיה לתמיד. אף אחד לא יכול להבטיח מה יקרה מחר - כל דבר יכול לקרות, זה חלק מהפחד האנושי. בחיים צריך להתמודד עם אי ודאות. אני מכירה את זה מעצמי - את מחכה לודאות שתבוא כדי "להתחיל לחיות", לא מוכנה לזוז ימינה ושמאלה עד שתהיי בטוחה שזה בסדר. וזה אף פעם לא 100% בסדר. וככה אפשר להעביר את כל החיים, בלחכות שיהיה משהו בטוח... והחיים תמיד משתנים (גם לטובה, אם נהיה הוגנים). אז אני לא יודעת איך גורמים לפחד הזה להיעלם, מה יהפוך את החיים למסגרת יותר יציבה שלא עלולה לקרוס בכל שנייה. אולי התשובה איפשהו ברוח, בלמה אנחנו כאן, ואיך כל בנאדם הוא שונה וייחודי וכמה סבל אנחנו חווים כשאנחנו מנסים להתאים את עצמנו לתבניות שהכניסו אותנו אליהן, ולמה בכלל צריך את הפחד והחרדה האלה. כי החיים תמיד ימשיכו לזרוק עלינו דברים, צריך לדעת לעשות את הבחירות הטובות והנכונות עבור מי שאנחנו ולא איזו דמות אידיאלית שאנחנו מטפחים בראש וחיים בהיסטריה מתמדת כשאנחנו לא מצליחים להיות היא.

אבל זה בדיוק העניין

אני לא! אני לא מסתדרת לבד... אני כל היום במיטה, לא עושה שום דבר... אין לי כוח לטפל בשום דבר... בקושי בחתולה שלי. הלוואי שהיה לי כוח!!
ולא ממש הבנתי מה ההשוואה בין יתמות לשכול הייתה אמורה להשיג.

מיצי2013

New member
את צודקת

זה מצריך המון כוח. אני מצטערת אם זה נשמע כאילו אני מנסה להטיף או משהו. אין תשובות פשוטות לזה, אבל ממשיכים קדימה.
לא יודעת מה היה הקטע של ההשוואה, חייתי פעם עם אח שכול וכנראה זה ממשיך להיות כל הזמן בראש שלי.

מיצי2013

New member
נ.ב.

אני שונאת את הביטוי "כל בנאדם הוא שונה וייחודי". זו מחלה של התקופה שלנו, הקטע האינדבידואלי הזה, שכל אחד צריך לבטא את עצמו ולהתבלט ולעשות משהו מיוחד וכל ההצהרות של "אני לא מתחברת לזה..." (תתחברי ל%&#^%*#%). לא לזה התכוונתי. זה תמיד מזכיר לי את המשפט:
you nonconformists are all alike....
התכוונתי לשונות האמיתית שיש בין בני אדם, לנטיות הטבעיות ולכשרונות החבויים. כשבנאדם עושה משהו שהוא באמת טוב בו רואים את זה. כשהוא אומר מה שהוא חושב ולא מה שהוא חושב שרוצים שהוא יגיד, זה נראה אחרת. זו בחירה למען הבחירה ולא למען איזשהו רווח אחר שיושג ממנה.

הלוואי שיכולתי לעזור לך

חוץ מזה, גם כשאת במצוקה את מצליחה לנסח את עצמך ברהיטות ולא שופכת את עצמך בלי מעצורים ובלי להתנסח כמו שצריך - כמוני
(זאת מחמאה)

למעלה