אנשי הסופגניות או הלביבות? גם וגם או לא ולא?

סופהו 1

Well-known member
שואלת, כי השנה, המצב פשוט עלה מדרגה.
או מדרגות.
פעם, כשנכנסנו לקונדיטוריה ובקשנו סופגניה, קבלנו מאפה עם ריבה/קונפיטורה תות.
לפני פחות שנים, בקונדיטוריה השכונתית שאלו- גדולה או קטנה.
וכך, בחלוף השנים, קניית סופגניה הפכה למבצע קשה.

בקונדיטוריה הקל"ב, ראיתי 3 סוגים. עם ריבה, ריבת חלב ועם שוקולד.
בקונדיטוריה במרכז המסחרי, מניתי 8 סוגים: מילוי ריבה, שוקולד, ריבת חלב, חלבה, קרם פטל, קרמל, שוקולד וציפוי שוקולד, קרם שקדים.
בסיבוב בקניון (3 קונדיטוריות) ניצפו: מילוי/ציפוי ריבה, קונפיטורה, ריבת חלב, שוקולד, קרם פיסטוק עם או בלי שברי פיסטוק, קרמל, קרמל מלוח, קרם לוטוס, מרשמלו, קרם פטל, קרם שקדים, קרם חלבה, ציפוי סוכריות צבעוניות, קצפת, פופקורן מקורמל, קורנפלקס עם קרם וניל, שברי שוקולדים, שוקולד ובייגעלך, סוכריות כסף או זהב, קרם תכלת כלשהו וגם סופגניות עם מבנה של עוגיות/פירות/בייגלעך/קוביות שוקולד.
אין גבול ליצירתיות/להמצאות/לשיגעון.

‪Order Doughnats - Montréal, QC Menu Delivery [Menu & Prices]‬‏
התמונה מהרשת, אם תשאלו מה אלה, אין לי מושג. דומות למבחר שראיתי..

לא יודעת מה ההעדפות שלכם, לי אף אחת מהיצירות לא גרמה לרצות לאכול אותה. לא נגעתי, לא טעמתי.
ליד הקפה המר והטעים שלי, הנחתי בסקרנות מריטוצו (בלי אבקת סוכר). לא ממש סופגניה אלא לחמנית בריוש אוורירית לאללה, שחוצה אותה בריכת קרם וניל במתיקות נסבלת (לפעמים עם תוספות).

Maritozzo

ואני בכלל בעד לביבות, לא של תפוחי אדמה, אז הפעם הכנתי לביבות בטעם פנקייק, שהוגשו בליווי רסק תפ"ע/ קונפיטורת פירות יער וחוסלו.
זהו. או..טו..טו.. מסתיים החג.
לא אתגעגע

קבצים מצורפים

• stock-vector-set-of-hanukkah-doughnuts-donuts-sufganiyot-with-editable-top-decorations-traditi...jpg
    stock-vector-set-of-hanukkah-doughnuts-donuts-sufganiyot-with-editable-top-decorations-traditi...jpg
    KB 369.2 · צפיות: 0

אבח"י

Well-known member
שואלת, כי השנה, המצב פשוט עלה מדרגה.
או מדרגות.
פעם, כשנכנסנו לקונדיטוריה ובקשנו סופגניה, קבלנו מאפה עם ריבה/קונפיטורה תות.
לפני פחות שנים, בקונדיטוריה השכונתית שאלו- גדולה או קטנה.
וכך, בחלוף השנים, קניית סופגניה הפכה למבצע קשה.

בקונדיטוריה הקל"ב, ראיתי 3 סוגים. עם ריבה, ריבת חלב ועם שוקולד.
בקונדיטוריה במרכז המסחרי, מניתי 8 סוגים: מילוי ריבה, שוקולד, ריבת חלב, חלבה, קרם פטל, קרמל, שוקולד וציפוי שוקולד, קרם שקדים.
בסיבוב בקניון (3 קונדיטוריות) ניצפו: מילוי/ציפוי ריבה, קונפיטורה, ריבת חלב, שוקולד, קרם פיסטוק עם או בלי שברי פיסטוק, קרמל, קרמל מלוח, קרם לוטוס, מרשמלו, קרם פטל, קרם שקדים, קרם חלבה, ציפוי סוכריות צבעוניות, קצפת, פופקורן מקורמל, קורנפלקס עם קרם וניל, שברי שוקולדים, שוקולד ובייגעלך, סוכריות כסף או זהב, קרם תכלת כלשהו וגם סופגניות עם מבנה של עוגיות/פירות/בייגלעך/קוביות שוקולד.
אין גבול ליצירתיות/להמצאות/לשיגעון.

צפה בקובץ המצורף 121881
התמונה מהרשת, אם תשאלו מה אלה, אין לי מושג. דומות למבחר שראיתי..

לא יודעת מה ההעדפות שלכם, לי אף אחת מהיצירות לא גרמה לרצות לאכול אותה. לא נגעתי, לא טעמתי.
ליד הקפה המר והטעים שלי, הנחתי בסקרנות מריטוצו (בלי אבקת סוכר). לא ממש סופגניה אלא לחמנית בריוש אוורירית לאללה, שחוצה אותה בריכת קרם וניל במתיקות נסבלת (לפעמים עם תוספות).

Maritozzo

ואני בכלל בעד לביבות, לא של תפוחי אדמה, אז הפעם הכנתי לביבות בטעם פנקייק, שהוגשו בליווי רסק תפ"ע/ קונפיטורת פירות יער וחוסלו.
זהו. או..טו..טו.. מסתיים החג.
לא אתגעגע
מהיותי אדם שלא חובב מתוק, ונגעל מסופגניות מטוגנות וקרות ולא רואה קסם בסופגניות טבולות בזיגוגי שוקולד או סוכר צבעוניים, הסוגיה לא הגיעה לפתחי, לשמחתי.

lemner40

Well-known member
לביבות זה רעל
אסור לאכול את החרא הזה.
זה רק גורם לצרבת, ולמחלות לב.
וסופגניות זה מצג שווא
מעולם ולעולם
כל אחד שראה סופגניה ,נראה לו שהיא תהיה טעימה
והיא תמיד מגעילה ומאכזבת

סופהו 1

Well-known member
לביבות זה רעל
אסור לאכול את החרא הזה.
לביבות תפוחי אדמה זה רעל, כי אני לא אוהבת אותן. לביבות קישואים, בטטה, פנקייקס זה טעים וזה מה שחשוב.

זה רק גורם לצרבת, ולמחלות לב.
מי שסובל מצרבות שלא יאכל.
בחלק מהמקרים, פשוט אופים.
אם לא מחליטים שלא מטוגן זה לא טעים, מגלים שנכון, הטעם אחר, אבל גם הוא טעים.
(ראה מי שמעולם לא אכל מטוגן ונהנה מלביבות אפויות).

וסופגניות זה מצג שווא
מעולם ולעולם
כל אחד שראה סופגניה ,נראה לו שהיא תהיה טעימה
והיא תמיד מגעילה ומאכזבת
הפיינשמקר אמר שהסופגניה עם הריבה היתה מעולה.
טעמתי מהריבה. באמת היתה מעולה.
זה לא היה הגוש האדום שבדרך כלל מוצאים. זה היה ממרח בורדו חמוצמתוק בכמות מכובדת.
כנראה שצריך לדעת איפה לאכול.

סופהו 1

Well-known member
אבל לאטקעס זה מעדן, גם סופגניות תימניות מלוחות (זלאביה/גלובה).

צפה בקובץ המצורף 121957
לאטקעס היו מעדן, עד סוף היסודי. מאז, הן גורמות לי כאב ראש, שאני מאחלת לכל שונאי ולעוד כמה שאפילו לא מכירים אותי, אבל יש לי המון נגדם.
אם יש לך כאלה, תוסיף לרשימה שלי.

הלאטקעס בתמונה נראים משו-משו. כמעט כמו הפאנקייקס שהכנתי :giggle:

נערך לאחרונה ב:

אבח"י

Well-known member
אבל לאטקעס זה מעדן, גם סופגניות תימניות מלוחות (זלאביה/גלובה).

צפה בקובץ המצורף 121957
היום הכנתי "קציצות" או "לביבות" ירקות.
בהתחלה לא שמתי מספיק קמח חומוס, ופחות ביצה אחת.
משעליתי על כך, התוצאה השתפרה פלאים.
טיפ - אם ברצונך בלביבה מעט אוורירית או נפוחה קצת - חצי כפית סודה לשתייה.

קלייטון.ש

Well-known member
אני מינימליסט ולכן אני אוהב שיש כזה מבחר עצום ושפע של סופגניות ססגוניות ובטח נורא טעימות, שצריך לאכול לפחות אחת מכל סוג.
כי כמינימליסט אני עובר בעולם מלא פיתויים וכל העניין לעמוד מולם, להגיד להם יופי יופי, ולהמשיך בלי לגעת.
כמה שיש יותר פיתוי, יותר סופגניות יותר ססגוניות וטעימות, ככה יש יותר ערך להתנזרות.
שהרי בעולם שאין בו פיתוי ואין בו שפע אין ממש משמעות למינימליזם.

בכל אופן נר ראשון העברנו אצל הראשונה, ומכיון שאמרו לי שיהיו סופגניות ולביבות מעשה בית (לא הראשונה במו ידיה אמנם, אבל בכל זאת במטבח שלה), אמרתי לעצמי שאי אפשר בלי לאכול לפחות אחת, שהמארחת לא תיעלב. וזו מארחת שבאמת אתה לא רוצה להעליב כי אחר כך שבועיים כולם כועסים עליך.
אם אני הולך לאכול פצצת קלוריות כזו בדמות סופגניה אחת, החלטתי ש-3 ימים קודם אני מכניס לגוף רק כמה פירות.
וכך עשיתי, והגעתי לערב כל כך מורעב, שהגוף שלי ראה סופגניות ולביבות צעק עלי "היי! קלוריות! לך תפוס כי אני גוסס פה ומי יודע מתי תהיה עוד הזדמנות להשיג קלוריות"
ככה יצא שאכלתי איזה 5-6 סופגניות וכמות לא ידועה של לביבות, והראשונה היתה מרוצה.

סופהו 1

Well-known member
אני מינימליסט ולכן אני אוהב שיש כזה מבחר עצום ושפע של סופגניות ססגוניות ובטח נורא טעימות, שצריך לאכול לפחות אחת מכל סוג.
כי כמינימליסט אני עובר בעולם מלא פיתויים וכל העניין לעמוד מולם, להגיד להם יופי יופי, ולהמשיך בלי לגעת.
כמה שיש יותר פיתוי, יותר סופגניות יותר ססגוניות וטעימות, ככה יש יותר ערך להתנזרות.
מה זה כשסופגניות בכלל לא "עושות לך את זה"?

בכל אופן נר ראשון העברנו אצל הראשונה, ומכיון שאמרו לי שיהיו סופגניות ולביבות מעשה בית (לא הראשונה במו ידיה אמנם, אבל בכל זאת במטבח שלה), אמרתי לעצמי שאי אפשר בלי לאכול לפחות אחת, שהמארחת לא תיעלב. וזו מארחת שבאמת אתה לא רוצה להעליב כי אחר כך שבועיים כולם כועסים עליך.
:ROFLMAO:

אם אני הולך לאכול פצצת קלוריות כזו בדמות סופגניה אחת, החלטתי ש-3 ימים קודם אני מכניס לגוף רק כמה פירות.
וכך עשיתי, והגעתי לערב כל כך מורעב, שהגוף שלי ראה סופגניות ולביבות צעק עלי "היי! קלוריות! לך תפוס כי אני גוסס פה ומי יודע מתי תהיה עוד הזדמנות להשיג קלוריות"
אמאל'ה!!! 5-6 סופגניות? כמה מתוק אפשר??????????

אתה בעצם מוכיח שהעצה שכדאי לאכול ארוחת ביניים לפני אירוע, נכונה.

קלייטון.ש

Well-known member
העצה שכדאי לאכול ארוחת ביניים לפני אירוע, נכונה
כל הכבוד חשיבה פולנית לעילא.
לא נבוא לאירוע שיש בו אוכל רעבים, שלא יראו אותנו מתנפלים על האוכל.
שמים לנו אוכל נאכל ממנו מעט ונשאיר הרוב בצלחת כי אנחנו הכי פולנים.
הבעיה עם זה היא רק כשהמארחת בעצמה פולניה ואז אם לא אכלת - "קלייטון למה לא אכלת, האוכל לא טעים? עבדתי כל כך קשה לבשל לך, חשבתי שבוע מה להכין לך, עמדתי שעות במטבח, עכשיו אתה לא אוכל? לא אכפת לי, זכותך, אבל תדע שהכל ילך לפח"
הכלל הוא שלא משאירים אוכל בצלחת, וכדי לעמוד בזה במיוחד אצל מארחת ששמה כמויות על אנושיות של אוכל בצלחות, צריך לבוא מורעבים.

אבח"י

Well-known member
מה זה כשסופגניות בכלל לא "עושות לך את זה"?

:ROFLMAO:

אמאל'ה!!! 5-6 סופגניות? כמה מתוק אפשר??????????

אתה בעצם מוכיח שהעצה שכדאי לאכול ארוחת ביניים לפני אירוע, נכונה.
בטח זכור לך דב"א זצח"ל [נו טוב, כנראה צדיק הוא לא היה ממש] שסיפר שכאשר הלך לאכול גורמה, תמיד הגיע חצי שבע, כדי לאכול את האוכל במתינות, ולא לטרוף אותו. כך זכה להנות משלל טעמיו, מרקמיו וכו' וכו'

סופהו 1

Well-known member
בטח זכור לך דב"א זצח"ל [נו טוב, כנראה צדיק הוא לא היה ממש] שסיפר שכאשר הלך לאכול גורמה, תמיד הגיע חצי שבע, כדי לאכול את האוכל במתינות, ולא לטרוף אותו. כך זכה להנות משלל טעמיו, מרקמיו וכו' וכו'
מי זה דב"א הצלחתי לשחזר, אבל זחצ"ל? זכר חמור צדיק לברכה?

אני מאלו שהזכרון שלהם דפוק ולא בגלל הגיל, אז אני לא זוכרת מה אכלתי היום ובטח לא מה ואיך אכל דב"א. בכל מקרה, מה שסיפר נשמע הגיוני.

אבח"י

Well-known member
מי זה דב"א הצלחתי לשחזר, אבל זחצ"ל? זכר חמור צדיק לברכה?

אני מאלו שהזכרון שלהם דפוק ולא בגלל הגיל, אז אני לא זוכרת מה אכלתי היום ובטח לא מה ואיך אכל דב"א. בכל מקרה, מה שסיפר נשמע הגיוני.
זצח"ל = זכר צדיק חילוני לברכה
דב"א - דן בן אמוץ [תהילים זוגער]

אבח"י

Well-known member

הלוואי ושיקוליך היו שיקוליי.
כדיאבטי בסכנה תמידית סופגניה מכל סוג היא רעל, אפילו חתיכה קטנה.
אבל כמו שכתבתי - סופגניות מגעילות אותו בכל צורה ובכל קישוט.
פירות, אפילו שלאחרונה נטען שגם סוכרתיים יכולים לאכול, אני מעדיף להיות שמרן ולאכול פרי אחד ביום.

צליליתה1

Well-known member
לביבות. חד משמעית
אני עוברת לי הקודנטוריות, לא מאמינה למראה עיני, מגדלים גבוהים במחירי לקחת משכנתא
אוכלת סופגניה אחת, למען החגיגות, אבל רק עם ריבה.
איזו ריבה? האמת, לא חשוב לי הצבע אלא האיכות. שתהיה ריבה מפירות, לא מה שהיו מגישים בחדר אוכל הצבאי.

ואם לביבות, אצלנו בבית כיסו ברסק תע, ו/או שמנת
אני אוהבת עם מלח וטו לא

ומה זה לביבות בטעם פנקיק? נשמע מענין. אפשר איזה שיתופצ׳יק?

סופהו 1

Well-known member
כל הכבוד חשיבה פולנית לעילא.
לא נבוא לאירוע שיש בו אוכל רעבים, שלא יראו אותנו מתנפלים על האוכל.
שמים לנו אוכל נאכל ממנו מעט ונשאיר הרוב בצלחת כי אנחנו הכי פולנים.
הבעיה עם זה היא רק כשהמארחת בעצמה פולניה ואז אם לא אכלת - "קלייטון למה לא אכלת, האוכל לא טעים? עבדתי כל כך קשה לבשל לך, חשבתי שבוע מה להכין לך, עמדתי שעות במטבח, עכשיו אתה לא אוכל? לא אכפת לי, זכותך, אבל תדע שהכל ילך לפח"
הכלל הוא שלא משאירים אוכל בצלחת, וכדי לעמוד בזה במיוחד אצל מארחת ששמה כמויות על אנושיות של אוכל בצלחות, צריך לבוא מורעבים.
וואו, אצלך ממש פולׇנְיׇה, הא?

הכלל הראשון אומר: לא באים לאירוע רעבים, כי לא רוצים שהרעב יהיה מנהל העניינים.
אין קשר לפולׇנִיׇות או פולנים, רק למי שחפץ בשמירת המשקל, או בלהרגיש טוב ולא מפוצץ.

הכלל השני אומר: מסתכנים ואומרים למארחת- פולניה יקרה, אני בטוח שיהיו לי עוד הזדמנויות לאכול מהאוכל הנהדר שהכנת/קנית והשקעת בו ממיטב מרצך/כספך (כאילו שאתה לא יודע שזו המבשלת שעבדה) לכן, יאללה, רדי ממני.
במטותא.

אגב, היום 2 בינואר, יום פטירתה של השחקנית הנפלאה זהרירה חריפאי. היא דיברה על ה"גושים הפרטיים" שלה:

למעלה