אנשי הפורום היקרים,

dariayaari

New member
אנשי הפורום היקרים,

האם תוכלו לעזור לנו, לייעץ לנו, איך נוכל לעבות את משמרות הקבע בירושלים מול בית ראש הממשלה? אשמח לשמוע אתכם, תודה, דינה.

yas12345

New member
לא בדיוק רעיון אבל

אני וחברות שלי שבקשר עם אמיר גולדשמיט נשמחלבוא מדי פעם לאוהל

dariayaari

New member
זה יהיה נפלא!

תמסרי ד"ש לאמיר, מדינה. תבואו מתי שתוכלו, תתגברו ככה את המשמרת הקיימת. כרגע יש תמיד רק שני אנשים במשמרת, ואנחנו שואפים לפחות ל - 10 אנשים. אתם יכולים לעשות לכם מנהג, ובמקום להיפגש סתם כך בעיר, להיפגש שם. {זה אגב רעיון שיונה הציעה פעם למישהי}. תודה רבה!! דינה.

דרור 2909

New member
אם תשימו שלט תמיכה בהפסקת הקייטנה למחבלים

הכלואים בישראל, אני חושב שתהייה הענות גדולה יותר.

dariayaari

New member
אתה רחוק מאד דרור

אנחנו עסוקים במה שיכול לעזור לשחרור גלעד, ומחאה נגד הקייטנה למחבלים, לא תעזור בזה, אולי אף תזיק.

דרור 2909

New member
המחאה נגד הקייטנה אמורה להשפיע על הממשלה

להפסיק את הקייטנה למחבלים הפלשתינאים. הרעת התנאים למחבלים אמורה להשפיע על מנהלי הסחטנות החמאסים. הם הרי דואגים לאנשיהם, נכון? כשהסחטן יודע שיש לו מה להפסיד, הוא מגמיש את עמדותיו. זה ברור לכל בר דעת. אין שום אפשרות שתביעה להפסקת הקייטנה למחבלים תזיק למאמצים לשיחרור גלעד. כאשר הדרישה מהממשלה היא רק לשחרר מחבלים, המאבק מקבל גוון פוליטי מאד מסויים, ולפיכך למיעוט משתתפים.תחשבי על זה.

dariayaari

New member
לעניות דעתי

הם ממש לא דואגים לאנשיהם, בפרט כאשר הם יודעים שאנחנו הומנים ולא נשקפת סכנת חיים לאנשיהם. ובכל מקרה, אין להשוות את דאגתם לאנשיהם, לדאגתינו - על אף שנראה שאנחנו מתחילים להתקרב אליהם ב"דאגתינו" לגלעד במקרה זה. לו אכפת היה להם, איך זה שהם מאפשרים שנים ארוכות בכלא לאלפים מאנשיהם???? סמיר קונטר אמר שהוא מקנא בנו על המאמצים שאנחנו עושים, {ושוב, לא עושים לדעתי}, לשיחרור שבויים. ואיך זה מזיק? 1. הרעת תנאים של האסירים כאן, תשפיע על היחס שגלעד מקבל מסוהריו. 2. מחאה צריכה להיות ממוקדת. ברגע שהיא מתפזרת, האפקטיביות שלה פוחתת. אנחנו לא דורשים מהממשלה לשחרר אסירים. אנחנו דורשים מהממשלה לשחרר את גלעד. איך היא תחליט לעשות את זה? בשביל זה אנחנו בחרנו אותם, שישברו ת'ראש. זה אולי נשמע לך לא רציני המשפט האחרון, אבל הוא נכתב במלוא הרצינות. חשוב על זה - רופא לומד רפואה. הוא הוכשר לעסוק ברפואה. אני לא למדתי רפואה, ולכן לא אוכל לעסוק בזה, כי אינני יודעת איך. ראש הממשלה נבחר בזכות כישוריו, ניסיונו, קשריו, ומי יודע מה עוד. העם בחר בו לשרת אותו, כי האמין שהוא יודע יותר טוב מכל אחד אחר איך לנהל את המדינה. אני לא יודעת איך לנהל את המדינה. אני רק יודעת שחייל שבוי חייב לחזור הביתה, ולכן אני מבקשת מראש הממשלה שלי שיעשה את עבודתו, כי בשביל זה בחרתי בו. {אגב, לא בחרתי בו, רק לצורך הדיון}.

דרור 2909

New member
הטענה שהם לא דואגים לאנשיהם כמונו היא גזענית

מעט, לא? יש להם שר מיוחד לענייני אסירים. איזה טעם יש למחזיקיו של גלעד להרע את תנאיו, כשאנחנו בכלל לא יודעים מהם? מחאה להפסקת תנאי הקייטנה למחבלים היא מאד ממוקדת ותביא מצטרפים רבים למחאה. הטענה שאתם לא דורשים שחרור של מחבלים היא תמימה מאד, במקרה הטוב. לכל בר דעת ברור כי שיחרור מהיר פירושו כניעת הממשלה לסחטנות הטרור החמאסי. חבל שלראשי הממשלה שלנו אין את האומץ להתייצב מול העם ולהכריז כי ממשלת ישראל איננה מוכנה "לשלם כל מחיר" כדי להחזיר חייל חטוף הבייתה, כשם שהיא,הממשלה, לא מוכנה לשלם "כל מחיר" כדי שכל החיילים יחזרו הבייתה חיים (!!) ועל שתי רגליהם.

dariayaari

New member
דרור, עזוב אותך מגזענות וכו'

אם אתה חושב שמחאה באוהל בירושלים, נגד תנאי הקייטנה למחבלים תביא מצטרפים רבים, יאללה, לך על זה. לך תארגן את זה.

דרור 2909

New member
אני לא יכול להגיע לירושלים. אתם כבר שם,אז

תוסיפו עוד שלט ותאמצו את הדרישה הזו.

dariayaari

New member
טוב אז..

אתה צריך להבין משהו. בפורום הזה כבר נכתבו הרבה מאד דברים ברוח הזאת, הרבה הסברים קיבלו מי ששאל, על מה כן לעשות ומה לא. פעולות מחאה זה לא שליפות מהמותן, גם שם צריך לדעת מה לעשות כדי שיהייה אפקטיבי, וכדי שלא יזיק. יש אנשים שזו המומחיות שלהם, שלמדו, שחקרו, שפעלו, וכדי שיהייה לזה סיכוי להצליח, צריך להקשיב להם, ולפעול על פי הדרכתם. אני מבינה שאתה חושב שהרעת תנאים למחבלים עשויה להחזיר את גלעד. אבל מאחר ולא התמחית בתחום, אינך יודע, ולכן רצוי שתקרא בעמודים הקודמים של הפורום, ואולי שם תקבל תשובות. אני אמנם מנסה להסביר, אך ללא הצלחה ייתרה. אם תשים לב, כבר שלוש שנים שכל העם בישראל "יודע" מה צריך לעשות. הרבה מאד אנשים עושים הרבה מאד דברים, סתם כך, בלי שיודעים מה נכון לעשות, והעובדה היא שגלעד שליט עדיין שם. הרעת תנאים למחבלים, זוהי עוד פעולת סרק, שכבר ניסו אותה אגב, וגם היא לא החזירה את גלעד. בהתיעצות עם מומחים למחאה מסוג זה, החלטנו להפעיל לחץ על ראש הממשלה, ומשום כך אנחנו יושבים שם, ומנסים בכוחותנו הדלים מאד, לעשות מה שנכון להיום איננו מצליחים, מאחר ואנחנו מעטים כל כך. אני מקווה שאולי הצלחתי הפעם להסביר כמו שצריך.

דרור 2909

New member
אין שום מומחה לניהול הפגנות מוצלחות. עובדה,

למרות ה"מומחים", מעט מאד משתתפים במאהל המחאה.אז אולי הם לא כל כך מומחים? הרעת תנאי הקייטנה למחבלים מעולם (!!) לא נוסתה באמת. את ממש לא מעודכנת. הטענה שהרעת התנאים היא "פעולת סרק", היא טענה מופרכת, בודאי כל עוד היא לא נוסתה. מיעוט המשתתפים המאהל נובע מכך דרוב הציבור לא רוצה להכנע לסחטנות החמאס. נסו לאמץ את הדרישה להרעת תנאים, ותראו כמה יצטרפו למחאה הזו. מה יש להפסיד?

dariayaari

New member
איך אתה יודע שאין מומחים? בדקת?

למה שלא תשאל אותי למשל מי המומחים? סתם הצעה.... פדויי שבי מספרים שכאשר היתה איזו פעולה של ישראל נגד הגוף המחזיק בשבוי, אותו הגוף הרגיש דחף להתעלל בשבוי אותו יום, ובכלל. מיעוט המשתתפים באוהל נובע מכך שלעם בישראל לא איכפת, נקודה. דרור, אנא דייק קצת באמירותייך.אינך יכול להגיד שאין מומחים רק משום שאותם מומחים לא משתתפים בהפגנות.

dariayaari

New member
ובכלל,

אתה כמו רוב הישראלים המצויים, לא שואל, כי אתה בטוח שאתה יודע. אז תסלח לי אם אני פורשת מהוויכוח הזה.

דרור 2909

New member
דריה,אם הם היו מומחים להפגנות, אז ההשתתפות

במאהל המחאה הייתה גדולה יותר. זה די מגוחך לטעון שהמומחים בסדר, רק צריך להחליף את העם. לעם מאד אכפת מגלעד, אבל הוא לא רוצה להכנע לטרור. נסו לאמץ את הדרישה לסגירת הקייטנה ואני בטוח שהמונים יגיעו. לא, אני לא "מומחה" להפגנות.

dariayaari

New member
צר לי, אבל לחלק גדול מאד

מהעם, לא אכפת מגלעד. איך בכלל יודעים שלמישהו איכפת ממשהו? אם הוא עושה משהו למען, נכון? מי שיושב בבית ואומר שמאד אכפת לו מגלעד, אני לא יכולה לקבל את האכפתיות שלו. אני יודעת שתגיד עכשיו שאיכפת אבל לא מוכנים לשלם את המחיר. אז אם לא מוכנים לשלם את המחיר, זה אומר שלא אכפת. לכל דבר יש מחיר. גם כשאתה מחליט ללמוד משהו, אתה מוותר על משהו אחר. אבל שוב, אני חוזרת למה שאמרתי קודם, זה לא תפקידנו להציע לממשלה מה לעשות, אבל זה כן תפקידנו ללחוץ על הממשלה לעשות. זה ממש לא לעניין שהממשלה מביאה אלינו את הדיון בדבר כמה אסירים לשחרר וכו'. האם הממשלה שואלת אותנו אם לצאת למלחמה? הרי גם שם ישנה סבירות גבוהה שיהיו נפגעים, אז למה לא שואלים אותנו? נכון שלא שואלים אותנו ישירות בדבר שיחרור כמה מחבלים וכו', אבל עצם זה שפרסמו את שמות המחבלים שהחמאס דורשים, כבר בפעולה הזאת שאלו אותנו בעקיפין. עליזה אולמרט שאלה בזמנו את יושבי האוהל מה הם מציעים לעשות. יונה ענתה לה שזהו תפקידו של בעלה לדעת ולהחליט מה לעשות. האם שרה נתניהו שואלת את העם אם לתקוף באיראן ואיך? מאד חשוב להבין את הנקודה הזאת. תפקידו של משרת העם, דהיינו ראש הממשלה, לשרת את העם. תפקידו של העם, לדאוג שראש הממשלה ישרת אותו. איך הוא יעשה את זה? בשביל זה הוא נבחר, שיידע איך לעשות את זה. לגבי המומחים - ישנם מומחים שניסו לדבר, להסביר, להדריך, אך לא הקשיבו להם. למה? תכונה ישראלית נפוצה - כולם "יודעים הכי טוב". ועכשיו שאלה מעט מורכבת - הסבר ונמק: סמיר קונטר אמר שהוא מקנא בנו על כך שאנחנו עושים הכל לשיחרור שבוי שלנו, בעוד שהוא ישב איזה 20 שנה בכלא, ולא נעשה מאמץ לשחרר אותו. מה אומר המשפט הזה לגבי הייחס והאיכפתיות של חמאס לאסירים שלהם? ומה אנחנו יכולים להסיק מכך לגבי התועלת שתביא סגירת הקייטנה לשיחרורו של גלעד?

דרור 2909

New member
לא, זה ממש לא סיים סינג ("אותו הדבר" בעברית)

ועד שלא מנסים את הפסקת הקייטנה, לא יודעים אם זה מצליח. ו"כל מחיר" אני כמו רבים אחרים לא מוכן לשלם.

דרור 2909

New member
לגבי סמיר קונטאר: ראשית, הוא לא מהחמאס ולכן

אי אפשר ללמוד כלום מהיחס אליו, לגבי יחס החמאס לשיחרור אנשיו. במרחב שבין לא לעשות כלום (לגבי שיחרור קונטאר) לבין "לעשות הכל" לשחרור גלעד (כולל פגיעה קשה בבטחון המדינה), ישנו תחום גדול של עשייה. היו לנו 3 שנים כדי לבדוק את יעילותה של הפסקת קייטנת המחבלים, ככלי לחץ לשיחרור גלעד. יש הרבה תמימות, או היתממות, בטענה שאתם לא מציעים לממשלה מה לעשות. זה הרי אם הלחץ הוא לשיחרור מהיר, ו"לעשות הכל", ברור שהכוונה היא להכנע לחמאס ולשחרר המוני מחבלים. ונכון, את המחיר הזה אני ורבים אחרים מוכנים לשלם. "אז אם לא מוכנים לשלם את המחיר, זה אומר שלא אכפת"- באמת?! את מוכנה לשלם מחיר של החלפת בן משפחתך בגלעד? לא? סימן שלא אכפת לך!!!

למעלה