אנשי השמאל מסתכלים על ההווה

TheOrion

New member
נמנמ

צריך לדון במונחי "בתי-אב" ולא במונחי תושבים. הרי, משפחה מקבלת פיצוי כמשפחה ולא אדם בודד(אלא אם כן הוא כל המשפחה). אאל"ט, יש בערך 600,000 בתי אב פלסטינים בישראל. אתה מוזמן לראות את הודעתי כמה שרשורים למטה, שם עשיתי את החשבון.

silverhawk

New member
צודק, ציינתי 'תושבים' ולא 'בתי אב'

מכיוון שפרח מזכרוני מספר בתי האב היהודיים באזור הרצועה. בכל מקרה, מה המסקנה שהתקבלה (השירשור כנראה כבר ברח אחורה...)?

TheOrion

New member
900,000,000,000 ש"ח

בהערכה עדינה של 600,000 בתי-אב ערבים בישראל עם פיצוי ממוצע של 1.5 מליון ש"ח ברוטו לפינוי לחו"ל. לדעתי אלו הערכות מאוד עדינות.

אל תשכח שהערבים חייבים לנו כסף

אל תשכח שמדינת ישראל מימנה את הערבים , "ביטוח לאומי" , "קיצבאות ילדים" , "ביטוח רפואי" , "פטור ממס הכנסה" , לכן עם מגזזים מהסכומים הנ"ל , הפיצויים שצריכים לקבל הערבים הם פיצויים נמוכים מאוד

TheOrion

New member
נו באמת.

אם מדינת ישראל מעלה את הרעיון, מדינת ישראל חייבת בפיצוי מלא שהוא לכל הפחות מליון וחצי ש"ח אם לא יותר. אתה מוציא אנשים מהבתים שלהם? אתה צריך לדאוג להם לבתים חדשים. בדיוק כפי שצריכים לעשות עם המתנחלים. לא שומע אותך אומר "למה המתנחלים מקבלים כסף? הם הרי קיבלו זכויות מהמדינה! הם חייבים לה כסף!"

...

ההודעה הקודמת נדחקה.. ואני לא מתה לדפדף.. אז מצויין!
אבל זו לא תהיה בעיה שלנו בלבד, ולכן העול הכספי לא יפול רק עלינו.. וזה יפתור את הבעיה לעולם (לכל הפחות, לזמן ארוך..) - מה שטרנספר ליהודים לא מצליח לעשות.. אז לא שווה להשקיע בזה? ובקשר לחמאס - אבל החמאס כבר הכניס בלב האנשים את הרצון לכל הארץ, ולמות בשל כך - לך תשכנע... לילה טוב!

TheOrion

New member
אבל...

לא ממשלה טורקמניסטן העלתה את הרעיון ומבצעת אותו. ממשלת ישראל מעלה את הרעיון ומבצעת. למה לבקש מאחרים שישלמו בכלל? אחרים מספיק נחמדים כדי לקבל אותם.

silverhawk

New member
ומי את רוצה שישלם את המחיר?

את מבקשת ממשלת ישראל לסלק מיליוני פלסטינאים מביתם, ואת רוצה שהעולם ישלם את העלות הבלתי אפשרית הזו? ועוד כאשר הוא מתנגד, ובצדק מבחינתם, לפעולה כזו? ו-
, כי לא יזיקו כמה כאלו בפורום.

../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif

קודם כל - אני מבקשת לפנות פלסטינאים, להזיז אותם הצידה - חס וחלילה לא לסלק.. כן, אני רוצה שהעולם ישלם את העלות הבלתי אפשרית הזו. "זה לא רלוונטי שילכו לירדן", הממ - זה גם לא רלוונטי מבחינתי שיהיו פה, ורבים חושבים כמוני.. ומנין שהעולם יתנגד לפעולה כזו? (אני שואלת באמת) לילה טוב!

TheOrion

New member
כבר הציאו את התכנית הזו מספר פעמים

עוד לא שמעתי מנהיג אחד שקיבל את התכנית הזו בברכה.

OMER G17

New member
הלוואי שזה היה אותו דבר..

אגב התייחסות עניינית: מי שמסתכל ברמה ההיסטורית ולא על מה שקורה עכשיו...הוא השמאל שמבין שאין עתיד בלשלוט על מיליון וחצי פלסטינים עויינים בעזה...שזה רק המשך הסיכסוך ששם הוא אפילו חסר סיבה..שאין סיבה שישראל תגן על התנחלויות בתוך רצועת עזה עצמה...התנחלויות שלעולם לא יהיו חלק מישראל..לעומת זאת הימין מציג לנו את העובדה הכואבת שאנשים מפונים מביתם כאילו שזה האסון הכי נורא שקרה למדינת ישראל..לטווח הארוך וההיסטורי זה כלום לעומת התועלת של היציאה מעזה כמובן שעוד טיעון שלהם הוא מה יחשבו הערבים על ישראל...טיעון רציני דווקא..אבל גם הוא מתגמד..ואני יענה שלא איכפת לנו מה הם יחשבו...אנחנו לא רוצים לשבת ברצועת עזה! לפחות לא עני..אז אל תגידו שהימין הוא זה שמסתכל לעתיד..כי זה בדיוק ההפך!

תגיד אתה מדבר ברצינות?

במאת כבר אי אפשקר לדעת מי האויב שלכם השמאלנים או הערבים. מבחינתכם כל מי שחשוב אחרת מכם הוא אויב. "אנשי השמאל חושבים שהם ניצחו" המדינה שלנו עשתה צעד חשוב, לא אנחנו. את התוצאות נראה בהמשך מבחינתנו- כל דרך להפסקת הכיבוש היא משהו טוב רק השלום ייחשב לנצחון ואני מקווה מאד שלא תקרא לכך נצחון של השמאלנים.

eretzisroel

New member
אתה יהודי או גוי? אם אתה יהודי למה

אתה חושב יהודה ושומרון לא שייכים לעם היהודי?

אני יהודיה

למרות שהיו כאלה שטרחו להגדיר אותי כלא כזאת אבל נעזוב את זה. למה אני חושבת שיהודה ושומרון לא שייכם לעם היהודי? בראש ובראשונה- כי אני לא רואה באזורים האלה שום צורך שנית כל אני חושבת שלמען השלום יש לעשות וויתורים בינהם שטחים שנכבשו- גבולות 67. וכמובן שמרבית הוויתורים הם על שטח פיזי בו יוכלו שכיננו הפלסטינים לבנות ולהקים מדינה פלסטינה. בעיקר אני לא חושבת שפיסת אדמה שווה פיסת אדם ובטח שלא שווה מלחמה העולם הזה מורכב מאנשים שמחפשים דת ודתות שמחפשות מלחמה. אם פעם אחת תסתכל על האויב כעל אדם ולא כערבי ועל עצמך כאדם לפני שאתה יהודי תגיע למסקנות מדהימות ביופין.

הבהרות בבקשה...

"את לא רואה באזורים האלה שום צורך". נפלא. האם יש יותר שטחי מזה? כל כך אבסורד העניין הזה. "לוותר על אדמות למען שלום". הרי המלחמה של הפלסטינאים היא למען האדמות עצמן, לא? מוותרים על אדמות, בגלל המלחמה שנעשית לשם כבישת אותן אדמות, וכל זה - בשביל השלום. זה נשמע לי כמו כניעה, לא כמו ויתור. גם לשאהיד הממוצע, זה ישמע בדיוק כמו כניעה, ולא כמו ויתור. אם את לא חושבת שפיסת אדמה שווה פיסת אדם איך את יכולה להצדיק את המלחמה של הפלשטינאים שנעשית ללא ספק בשביל אדמה (הם עצמם אומרים זאת)? הדת היהודית אף פעם לא חיפשה מלחמה. תוציאי את ספרי ההיסטוריה שאת מעלעלת בהם בקביעות. תוכיחי לי שאני טועה. אם את תסתכלי, לשם הדוגמא, על אנס ועל רוצח כבן-אדם לפני שהוא אנס או רוצח, את תאבדי את המוסר הזה שאת כל כך גאה בו. אני בספק אם זה לא קרה כבר. לב ומוח הם דברים שיש גם לחיות טרף, בחירה חופשית היא משהו שיש לאדם. אם בחרת לרצוח, לתמוך ברצח, לעודד רצח, להטיף לרצח - אתה כבר לא שווה למישהו שבחר, גם אם המצב קשה, לא לעשות כן.

hornyman73

New member
צריך להתפשר

כל הכבוד לתגובה של דמעה בזרם, אני מסכים איתך לכל מילה, אמרת את האמת שאינני מסוגל להוציא. אין ברירה, יוסף, אתה צודק, נכנענו, איננו מסוגלים להחזיק ברצועה. ולא רוצים. יש פשרה, חצי חצי או כלום, מה אתה מעדיף? לפי משפט שלמה אנחנו אמורים לוותר כי זאת באמת האדמה שלנו. זוכר משפט שלמה? אני שוחה טוב אם יזרקו אותנו לים... צריך לדעת לוותר...:) קודם כל שהעם ישלים. בלי כח מאוחד יגמרו אותנו. תתכנסו למדינה..נצטרך לוותר ויתורים כואבים...חצי ירושלים..הגדה..עזה...עזה נשמע לי כמו עזאזל...

eretzisroel

New member
בכל משפט ומו"מ מי שמוותר מראש

נמצא במעמד נחות. אם נוותר מראש על חצי והערבים ימשיכו לדרוש את הכל בסוף יהיה לנו מזל אם נקבל רק חדרה עד גדרה. רק תקרא מה שכתוב בהמשך בפרק א בבא מציעא. מה שהמשנה כותבת גם מקובל ברוב בתי המשפט בעולם . מסכת בבא מציעא פרק א דף ב, א משנה: שנים אוחזין בטלית זה אומר אני מצאתיה וזה אומר אני מצאתיה זה אומר כולה שלי וזה אומר כולה שלי זה ישבע שאין לו בה פחות מחציה וזה ישבע שאין לו בה פחות מחציה ויחלוקו זה אומר כולה שלי וזה אומר חציה שלי האומר כולה שלי ישבע שאין לו בה פחות משלשה חלקים והאומר חציה שלי ישבע שאין לו בה פחות מרביע זה נוטל שלשה חלקים וזה נוטל רביע אולי זה מה שיצא בסוף אם במקרה הצד השני ישתכנע לנהל שיחות רציניות לשלום אמת אבל אם נוותר מראש נקבל הרבה פחות ממה שאפילו אתה מוכן לקבל ואז בטוח תפרוץ מלחמה.

hornyman73

New member
אנחנו בעמדת כח

אנחנו (ישראל) בעמדת כח ויכולים לקבוע עובדות בשטח. אנחנו הריבון והכובש. כל מה שכתבת בכלל לא רלוונטי. בסופו של דבר יחזירו את רוב השטחים. כמו שהחזירו את עזה. בחיים לא יספחו אותם רשמית כי אז נצטרך לתת אזרחות מלאה לכל הפלסטינים וזה יהיה הסוף של המדינה היהודית. אבל את זה קשה לכם להבין. כל הויכוחים שלנו הם לשווא כי שרון סגר הסכם חצי סודי בינו לבין אמריקה על פינוי רוב השטחים. לא מפרסמים את זה בגלל מה שקרה עם רבין. גם הערבים הקיצונים וגם היהודים הקיצונים הם אנשים שרואים הכל בשחור לבן ואינם מסוגלים להסכים עם הרעיון של שלום, ולכן הערבים הקיצונים עשו פיגועים בתקופת רבין ויגעל עמיר שחט את רבין מול כולם בכיכר. אתם לא רוצים שלום. אבל יהיה שלום על אפכם ועל חמתכם.

טענות מוזרות משהו...

אף-אחד, לפחות לא אני, לא חולק על זה שאי-אפשר להישאר בעזה לנצח. אבל התדמית שיוצאת לישראל בפלסטין היא נוראית; כוח? ויתור מוכיח שאתה בעל-כוח רק אם יש לך חופשה פעולה - אבל לנו יש את העולם וארה"ב שימשכו בחוטים, אז צר לי לבשר לך, אין לנו כוח. מה המטרה ביציאה מעזה, מה המטרה בויתורים, אם הצד שלו אתה "מוותר" רואה את זה כלא יותר מכניעה, ומכריז בריש גלי שהרצח יימשך עד שיצליחו לכבוש גם את ירושלים.

hornyman73

New member
אנחנו עוד כוכב בדגל של אמריקה

כל הויכוחים שלנו הם סרק. אמריקה החליטה שנצא.

למעלה