אסור להצביע לביילין

פאספרטו

New member
אסור להצביע לביילין

אני באופן אישי מאד מערין את מר ביילין,ואף מזדהה עם הרבה מדעותיו. אולם ביילין הפך בציבוריות הישראלית לסמל לרכרוכיתו של השמאל בישראל. בעיני רבים ביילין הוא לא עוד חבר כנסת כי אם אב טיפוס של השמאל הישראלי. כולכם מבינים ודאי למה אני מתכוון... לכן מטעמים טקטיים, וכדי לקדם את המטרות שביילין עצמו מאמין בהן , יש לדרג אותו במקום לא ריאלי ברשימה לכנסת. ראו כיצד מנסה מצנע לנער ממנו את ביילין. ביילין הוא הסדין האדום של המרכז והימין בישראל. כמו שאנו מרגישים כלפי ביבי ואפי פיין כך הם מרגישים כלפי יוסי ביילין. זה לא צודק , זה לא הוגן, אבל ככה זה. ולא נוכל לשנות את זה בעתיד הקרוב. למען הסיכוי בבחירות אנו חייבים באומץ , לבצע את הניתוח הכואב הזה. אין ברירה. אני סמוך ובטוח שביילין ימצא מקומות נוספים בהם יוכל להביא לידי ביטוי את שלל כשרונותיו, ולקדם את תהליך השלום. בהצלחה לכולנו.

yoavl1

New member
חייבים להצביע לביילין מחר!

אתה שכל כך מעריך את יוסי ביילין וכל כך תומך בעמדותיו, אומר בעצם שצריך להכנע לצדדים שלא מאמינים בדרכך שלך, ומתפשר על דרך לא דרך, היא דרכו של פואד או משהו כזה. אין עוד אדם המסוגל לפעול בצורה כה נחושה ולמרות כל המכשולים שקיימים וקיימים לא מעט כאלה. אם תדחוק את ביילין החוצה למקום לא ריאלי, תקבל אנשים כמו דניאל כהן, העסקן של פואד, או את קולט אביטל הנמצאת כרגע על גבול הריאלי. אף אחד לא יימנע מלבחור במפלגת העבודה בראשות מצנע אם ביילין ידורג במקום ה-12 או משהו כזה. חייבים להצביע ביילין!

Grimble Grumble

New member
חובה להצביע ביילין!

יואב אני מסכים איתך ב100%... ביילין היחיד בכל המפלגה הזאת שעדיין יש לו זהות שמאלנית... האמת היא, שאני לא אהיה עצוב בכלל אם ביילין יועף מהעבודה ויתקבל בזרועות פתוחות במרצ... עוד מסמר בקבר של הדבר הזה שנקרא מפלגת העבודה...

EverMan

New member
אין כל סיבה לא להצביע לעבודה.

לא להצביע לעבודה. היא שמאל חברתי וכלכלי וגם שמאל מדיני מתון - דבר שתמיד היה גולת הכותרת שלה. אנחנו לא מצביעים לפי סקרים , ואנחנו לא נקשיב למצב הבריאותי שלנו לפי מה שפרשנים בלירה של הליכוד אומרים. ביילין , יולי תמיר , יעל דיין , צלי רשף ועוד רבים וטובים מהווים כוח חשוב במפלגת העבודה - תמיד היו ותמיד יהיו.

Grimble Grumble

New member
לעבודה אין כלום

לא שמאל מדיני לא שמאל חברתי לא שמאל כלכלי העבודה כיום זה חבורת דינוזאורים שמרוב פחד לאבד את הכיסא לא מוכנים להגיד כלום על כלום... אנשים ספורים כמו ביילין שעוד מנסים לעשות משהו מורחקים מעמדות מפתח כדי לא לפגוע ב"לא לעשות כלום" של הדינוזאורים...

EverMan

New member
להביא לך רשימת חברי כנסת

יוניים ושמאל חברתי-כלכלי מהעבודה ? מה26 הקיימים כיום ? מהרשימה שלהם ? (אני אביא לך אפילו מהרשימה המקורית של הכנסת ה15) -יוסי ביילין -מתן וילנאי -אברהם בורג -דליה איציק -חיים רמון -אברהם בייגה שוחט -אופיר פינס -יעל דיין -קולט אביטל -יולי תמיר -שלמה בן עמי -איתן כבל -יוסי ביילין -מלכיאור מיכאל -אורית נוקד -צלי רשף ואלו רק אנשים שנמצאים בקדנציה האחרונה. אלו לא שמאל מדיני ? אלו לא שמאל חברתי-כלכלי ? נכון ! הם לא מהפכנים , אבל הם בהחלט שמאל ובהחלט פעילים. אתה מעדיף לא לדעת ולזרוק השמצות באוויר ככל הנראה.

Grimble Grumble

New member
העניין הוא

שהם נבלעים לחלוטין מאחורי כל הפואדים למיניהם... העבודה כמפלגה איבדה כל זהות שמאלנית, ולמעשה כל זהות בכלל... ומה עוזר לי אם ישבו שם יוסי ביילין שלמה בן עמי או שמעון פרס כשהדעות שלהם נבלעות בבינוניות ובאנמיות הימנית של פואד והשאר? תראה איזה תגובות מגיעות מתוך המפלגה שלך כשמצנע נותן התבטאות שמאלנית... ישר משתיקים את זה... זאת לא מפלגת שמאל...

dasdos

New member
למען האמת...

לעבודה באמת אין שמאל חזק לצערי ... פעןם הם היו החזון השמאלני בארץ אך חבל שהם מגיעים למצב שהם מצרכז ולא שמאל!!! מישהו צריך להתעורר שם והללואי שזה יהיה בבפרימרייס האלו:)

shay or eli

New member
אף פעם הם לא היו שמאל מדיני חזק

בעיקר כלכלי/חברתי. פרס הוא אבי ההתנחלויות, גולדה מאיר התכחשה לזכותו להגדרה עצמית של העם הפלסטיני, רבין התנגד עד לשלב מסויים לפנות את רמת הגולן ומוטה גור קרא לעבר לפעילי ליכוד "נדפוק אתכם כמו שדפקנו את הערבים". מה שמפא"י והמערך בעבר היו חזקים בו זה סוציאל-דמוקרטיה וסוציאליזם קיבוצי. מרגע שהקיבוצים החלו להתמוטט אי שם בשנות השמונים הערוץ הזה נסגר בפניהם. הם נטשו לאט לאט גם את הסוציאל-דמוקרט ובשנות התשעים כשהחל תהליך השלום הם כבר לגמרי שכחו מהתחום הכלכלי. וגם אז דרך אגב, הם לא היו מאוד קיצונים מבחינה מדינית.

dasdos

New member
זה לא נכון...

אכן העבודה אף פעם לא היה שמאל חזק אבל היה לה חזון והיא נחשבה שמאל כיום יותר ויותר אנשים מבינים שהיא לא שמאל ורק מית שבא לה... במהלך הקאדנציה של פואד הם היו מרכז פשוט כמשמעותו... הסוציאליזם מבחינת העדוה מת ממזמן וכיום באמת שאין מפלגה שיהיה לה יותר מ2 מנדטים שהיא מפלגה סוציאלסטית ואויל זה המזן לבחון את החברה בגלל זה,במקום להגיד שהערוץ הזה נסגר בפניהם!...

EverMan

New member
אין היום מפלגה סוציאליסטית

מלאה. לצערי הרב. אבל מבחינת המצב בשטח - העבודה היא הבחירה האחרונה שנשארה.

תרשה לי לתקן אותך.

מפא"י (וממשיכתה מפלגת העבודה) היתה בעבר, ועודנה, חזקה בשחיתות ואליטיזם, ולא בסוציאל-דמוקרטיה. דמוקרטיה לא היתה. ולא נדבר על סוציאליזם. מפלגת העבודה הרסה את המדינה! תודה ושלום.

EverMan

New member
ממש ..

"הרבה את המדינה"... מה אני אגיד לך. זה שמפא"י הייתה מושחתת כלפיי חוץ יותר מאשר כלפיי פנים (ז"א הטבות לחברי מפלגה מול אנשים שלא היו) לא אומר דבר - היא הייתה ענקית - זה קורה במפלגות בסדר גודל הזה. וכן - היא הייתה סוציאליסטית.

ממש סוציאליסטית...

אפשר לומר שמפא"י היתה סוציאליסטית, רק אם אתה מדבר על האליטות של המדינה. בחוגים האלה, היה סוציאליזם. ומה עם השאר? מה עם תושבי השכונות, עיירות הפיתוח, בני עדות המזרח ("הם לא נחמדים", "צ´חצ´חים"), הערבים, וכל מי שלא היה חבר במפא"י? מה איתם? ירקו להם בפרצוף, אפילו שרובם אהבו את הארץ הזו לא פחות מכל חבר מפא"י! אפילו אהוד ברק (!!!) הודה בפשעים שביצעה "מפלגת העבודה לדורותיה". אז הגיע הזמן שגם אתה. תודה ושלום.

EverMan

New member
הקיפוח כלפי עדות המזרח ידוע

מלבד זאת - לא היה דבר אחר. אדם שהיה חבר בהסתדרות - קיבל את המגיע לו. מפא"י לא הייתה חייבת לתת דבר מעבר לזה לקהל הלא תומך שלה.

בטח שהיתה חייבת!

בתור מפלגת שלטון, מפא"י היתה מחויבת לדאוג לכל אזרחי המדינה, ולא רק לבוחריה! בדיוק כמו שכל ממשלה חייבת לדאוג למיעוטים ולמחוסרי היכולת במדינה! מכאן נוצרו רוב תחלואיה החברתיים של מדינת ישראל; קרי, אותו נפוטיזם, אותה שחיתות, אותו "שמור לי ואשמור לך", הם אלה ששיתקו את יכולת הצמיחה של המשק הישראלי, וסירסו סקטורים שלמים מפוטנציאל ההצלחה וההשתלבות, שהיה גלום בהם. מעבר לזה, נראה לי שאתה לא מבין את השחיתות היסודית שהיתה מושרשת במפא"י. ההסתדרות אמורה להיות גוף שדואג לעובדים ושומר על זכויותיהם. אבל משום היותה חלק אינטגרלי ממפא"י, מפלגת השלטון, היא נתקלה בניגוד אינטרסים: למי לדאוג, לעובדים או לשלטון המעסיק אותם? כמובן שההסתדרות לא היתה, ועודנה אינה מסוגלת לדאוג לזכויות העובדים במדינה, בדיוק מהסיבה הנזכרת. אני מבין את זה שאתה צעיר, ועדיין לא הספקת להכיר את ההיסטוריה האיומה של מפלגת העבודה. אני לא מומחה גדול, וגם אני צעיר יחסית (פחות צעיר ממך...). אבל יש דברים שאי אפשר להתעלם מהם. באמת... תודה ושלום.

EverMan

New member
הכוונה מפא"י בתור מפלגה , לא

בתור מפלגת שלטון. בתור מפלגה עצמה - היא דאגה רק לקהל בוחרים שלה. בתור מפלגת שלטון היא דאגה לכולם באותה מידה. "שמור לי ואשמור לך" - "סמוך על סמוך" היא שיטה שלא משנה כמה תנסה למנוע קיימת בכל מפלגה גדולה - בעיקר כמו מפא"י. תסתכל על הליכוד שהיא 19 מנדטים בלבד וכמה שמירו יש שם. ההסתדרות תמיד נלחמה בעד העובדים - גם במידה וזה הלך נגד השלטון. זו הייתה המטרה שלה וזה מה שעשתה. תיד. דר"א - בנוגע לקיבוצים - אני חושב שהמתן קרקעות להם מקובל בהתחשב בהיסטוריה ובקידום הפרחת האדמה שרק הם קידמו. באותה מידה היה ניתן לתת גם למושבים באותה תקופה. אנשים שעצם מושבם הוא קיום הציונות הלכה למעשה --> אינה דבר רע.

הערות: ../images/Emo46.gif

1) איפה אתה חי??? בתור מפלגת שלטון, דאגה מפא"י רק למקורבים אליה. אמנם בנתה פה מדינה לא רעה בכלל (יחסית ל-50 שנה...), אבל עם גידולים מאוד מאוד עמוקים. גידולים שמאיימים היום על החברה הישראלית. אותה שחיתות של ההסתדרות ומפא"י הובילה את המדינה לאסונות נוראיים. על סמך זה שראשי המדינה היו מושחתים, הונצחה בישראל השחיתות כנורמה. 2) ההסתדרות הציגה מראה של מאבק לזכויות עובדים, אבל למעשה שיתקה את המערכת הכלכלית. המערכת כולה היתה שבויה בידי ועדי עובדים יכולי-כל ויו"רים (של ההסתדרות) בעלי-שררה. כתוצאה מהשיתוק הזה, נפגעו גם העובדים עצמם. 3) א. לא רק הקיבוצים תרמו לפיתוח המדינה והאדמה. יזמים עירוניים תרמו לתל"ג של ישראל הרבה יותר מכל חבר קיבוץ. גם בני המושבות והמושבים היו חקלאים עבריים, רק שהם לא נכללו בפאתוס הסוציאליסטי של מפא"י. בגלל זה הם לא קיבלו קרקעות. ב. המדינה החכירה את הקרקעות לקיבוצים לשימוש חקלאי בלבד, קרי, פיתוח הארץ ועידוד העבודה. הקיבוצים לקחו את קרקעות המדינה והפיקו מהם רווחים. רווחים שלא נכנסו לקופת המדינה. מובטלי שדרות לא ראו אגורה מכספי הנדל"ן של כפר מל"ל. אני מאוד בעד לתת לקיבוצים את הכלים והקרקע להפרחת האדמה. אבל למה הם מוציאים מהאדמה שלנו רווח פרטי? אם כבר אדמה לנדל"ן, אז לחלק דיבידנדים לכלל אזרחי ישראל. אמנם רעיון פרוע ובלתי-ניתן-ליישום, אבל יותר צודק משוד הקרקעות.

EverMan

New member
בבקשה תגיד לי

1.תגיד לי בבקשה איך מפא"י דאגה אך ורק למקורים בתור מערכת שלטונית. 2.ההסתדרות פגעה בכלכלה - כי זו מטרתה , היא אמורה לפגוע בכלכלה שלא מתייחסים אל זכויות העובדים. 3.לא רק , אבל הקיבוצים הם הגשמת החזון הציוני , והקרקעות שהם הרוויחו הם הרוויחו בדם יזע ודמעות. וכן , גם המושבים קיבלו אדמות (אני אומר זאת בתור יליד כפר חיטים - מושב) ב.הכסף כן נכנס לקופת המדינה - אך עם מס יותר נמוך - בדיוק כמו כל עבודה נדרשת אחרת.

למעלה