אסטרולוגיה

netbird

New member
קצת סטטיסטיקה ../images/Emo63.gif

המצב שאתה מתאר הוא הפשוט ביותר. זהו מבחן חי בריבוע של 2*2. אבל אפשר לעשות מבחן חי בריבוע גם על טבלאות של K*L, כלומר, אפשר אפילו 18*23. מבחן חי בריבוע של 2*2 אפשר לעשות עם דף ועיפרון. מבחן חי בריבוע על טבלאות K*L, כמו במקרה זה, כדאי כבר לעשות עם SPSS או אקסל. משתמשים למבחן חי בריבוע ישנם שימושים נוספים (למשל, בדיקת התפלגות פואסונית) במדע, מעבר לבדיקת התאמה בין מצוי לצפוי. בבדיקת התאמה בין צפוי למצוי, משתמשים בו כשנתונים לך מספר פרטים לפי קטיגוריה (וזה מה שיש לנו כאן). לכן, משתמשים בו גם בגנטיקה, כדי לבדוק אם קיימת תאחיזה גנטית (הצפוי אז הוא שאין תאחיזה). תוצאת המבחן, כמו מבחנים סטטיסטיים רבים אחרים, נותנת ערך והסתברות. הערך, משמעו כמה שוני קיים וההסתברות, משמעה האם השוני הזה מובהק או לא. גם מבחנים סטטיסטיים אחרים יכולים לתת תשובה של כן/לא, תלוי במספר ההשערות שלך (במקרה שהצגתי היו שתיים - יש/אין התאמה), אבל משתמשים במבחן זה או אחר לפי סוג הנתונים. במבחנים על בעלי חיים או על בני אדם, לרב שואלים לא רק האם התרופה עובדת, אם לאו, אלא גם עד כמה היא עובדת. אז, משתמשים במבחנים אחרים.

Charles Darwin

New member
תוספת מהארכיון. עכשיו זה רשמי.

סרטן לוקח... תאומים Ice machinE גדי SCooBY Doo GIRL חרדש בעסק באמהר דלי אריק ל 1נוגי Yuval Y קשת T P sasikeshet A n g e l D u s t דגים בני בני ילד רע לאללה בתולה Vendetta Aeroguns Bow Wow2004 דגים king of the harts סרטן jazinka noamha אני עצמי אנוכי שור nirvana1994 oh-da טלה dolly pop dont bug me מאזניים gargamich lybmann אריה Trinity 8 P ailag

Charles Darwin

New member
עזוב אותך ממונחים מסטטיסטיקה של

אוכלוסיות. המדגם קטן כי יש 12 אפשרויות. במדגמים של בחירות עם 12 מפלגות שואלים 500 איש, לא 50. ניסויים בבני אדם / בע"ח זה משהו אחר. אתה חושב שלא ניסו לבדוק תאחיזה של תכונות כלשהן למזלות?! אתה הרי רואה שזה לוקח חמש דקות... ועד היום לא שמעתי על מחקר רציני אחד שמצא משהו. אתה רואה גם שככל שהמדגם גדל (מ-20 ל-50 ו-70) זה הולך ו"מתיישר". וגם יש לך טעות (לטובתך), זה לא היה 10 תאומים, זה היה 9. עכשיו זה 10 אבל עכשיו סרטן = 11. בכל מקרה מדגם של 70 לחלק ל-12 קבוצות זה פיצפון...

Charles Darwin

New member
ול-StarDustGirl הנה תראי איך אנחנו

הסרטנים יותר וכחניים מהתאומים (ואני גם תאום אמיתי..). תוצאות סופיות. n=73 שמישהו אחר יעשה חי בריבוע
תאומים wild lady38 stardustgirl גברת פילסבורי עינבלי20 funkeysheep unkown lady the new LEhudd chehanov וינסטון סמית Ice machinE סרטן falcor אנדר וויגין הכי מושלם שיש ananlavan אופציה2 gloria23 לב ד (גם אני!) jazinka noamha אני עצמי אנוכי טלה cloud21 ofercervo16 xflil שפם המקובלים אחר dolly pop dont bug me דלי boomshiva roninio lostharpy Luckybob אריק ל 1נוגי Yuval Y שור Felix 5 obb bodas yairbb nirvana1994 oh-da דגים satans tail sigalit33 magic goldfish MelancoliT בני בני ילד רע לאללה king of the harts עקרב doronimous הלוחם המושלם YAYA15 גדי zubash afon TsLiLuSHSH SCooBY Doo GIRL חרדש בעסק באמהר קשת meron4 כרמל 1 DEATHRUCTION T P sasikeshet A n g e l D u s t אריה asgard sealed demon Trinity 8 P ailag מאזניים breaking wave gargamich lybmann בתולה Exalted Vendetta Aeroguns Bow Wow2004

Charles Darwin

New member
../images/Emo124.gifסיכום../images/Emo70.gif סידור לפי הא"ב

4 אריה 4 בתולה 6 גדי 6 דגים 7 דלי 7 טלה 3 מאזניים 11 סרטן 3 עקרב 6 קשת 6 שור 10 תאומים סידרתי לפי ה-א"ב ותראו איזה יופי. ממש זוגות זוגות (כמעט). נס
עכשיו אני אוציא את שני יוצאי הדופן (סרטן ותאומים) ותראו!!! 4 אריה 4 בתולה 6 גדי 6 דגים 7 דלי 7 טלה 3 מאזניים 3 עקרב 6 קשת 6 שור מסודר בדיוק בזוגות
זה מה שקורה במדגמים קטנים
או שגם לזה יש לך הסבר

Charles Darwin

New member
אם זה מה שדרוש כדי להוציא ממך תגובה

אז אני לא אספור אותך גם בסקר הבא (הגימטריה של הניקים שלנו)

netbird

New member
נחשב שוב

למה לעזוב סטטיסטיקה? בלי סטטיסטיקה אין מדע אמיתי (יש אולי תיאורטי). אני לא יודע אם בדקו את זה. לי, בכל אופן זה לא לקח 5 דקות... בוא נסכם: תאומים (11) wild lady38 stardustgirl גברת פילסבורי עינבלי20 funkeysheep unkown lady the new LEhudd chehanov וינסטון סמית Ice machinE netbird סרטן (11) falcor אנדר וויגין הכי מושלם שיש ananlavan אופציה2 gloria23 לב ד (גם אני!) jazinka noamha אני עצמי אנוכי טלה (7) cloud21 ofercervo16 xflil שפם המקובלים אחר dolly pop dont bug me דלי (7) boomshiva roninio lostharpy Luckybob אריק ל 1נוגי Yuval Y שור (6) Felix 5 obb bodas yairbb nirvana1994 oh-da דגים (6) satans tail sigalit33 magic goldfish MelancoliT בני בני ילד רע לאללה king of the harts עקרב (3) doronimous הלוחם המושלם YAYA15 גדי (6) zubash afon TsLiLuSHSH SCooBY Doo GIRL חרדש בעסק באמהר קשת (6) meron4 כרמל 1 DEATHRUCTION T P sasikeshet A n g e l D u s t אריה (4) asgard sealed demon Trinity 8 P ailag מאזניים (3) breaking wave gargamich lybmann בתולה (4) Exalted Vendetta Aeroguns Bow Wow2004 תוספת מהארכיון רק מגדילה את המדגם. וזה טוב (במקרה זה, כל המרבה הרי זה משובח). זה מותיר את סרטן ואת תאומים עם שכיחות גבוהה יחסית ליתר המזלות. סך הכל 74 דגימות (שכחת אותי). חישוב מחדש מראה: x^2= 12.594, d.f.= 11, p=0.320 יש לקבל את השערת האפס - ההתפלגות פחות או יותר אחידה. כיוון שההתפלגות אינה שונה מהתפלגות אחידה, לא ניתן לומר שיש יותר אנשים ממזל תאומים או יותר ממזל סרטן בין חברי פורום זה. בקשר לגודל המדגם, גרף CV מראה שגודל המדגם המינימלי הדרוש הוא 40. אם תסתכל על הגרף תראה ששם בערך הגרף מתחיל להתייצב. רק ככה בודקים אם גודל המדגם מספיק! נראה לי שהבנתי מה הסיבה לכך. זה לא קשור בהתפלגות המזלות בפורום. בדיקה של התאריכים של המזלות מראה שסרטן ותאומים לא רק שהם יחד מהווים כ- 30% מסך הדגימות, אלא הם גם עוקבים בתאריכים זה אחרי זה. כלומר, כנראה שזה קשור להשתנות שכיחות הילודה לאורך השנה. צריך לזכור שהריון אורך 9 חודשים. אפשר לראות שביוני וביולי הילודה היא הגבוהה ביותר, בין אוגוסט לנובמבר הנמוכה ביותר ובין דצמבר למאי ממוצעת. הרי לך התפלגות פואסונית המתחילה ביוני-יולי ומסתיימת באוגוסט-ספטמבר.

qet1

New member
התעלומה נפתרה

חשיבה רציונלית תמיד תנצח את האמונות התפלות למיניהן (או לפחות ככה אני מקווה
). כל הכבוד לשניכם על החריצות

Charles Darwin

New member
מי אמר לעזוב סטטיסטיקה?

למה אתה חושב שבדקתי בארכיון אם אני רוצה לעזוב את זה?! אין לי בעיה עם סטטיסטיקה, להיפך. אבל יש לי בעיה עם זה שלוקחים מדגם לא מובהק בעליל ומציגים אותו כמובהק. אמרתי "עזוב אותך ממונחים מסטטיסטיקה של אוכלוסיות" כי ממילא אף אחד כאן בטח לא מבין מה אתה אומר. נראה לי אינטואיטיבית ש-40 זה לא מספיק ונתתי את הדוגמה של סקרי בחירות (זה באיזור של 500, לא 40). המדגם שלנו ממש לא התייצב על 40 (לא בדקתי אבל זה ברור שלא). המדגם של 76 (ביחד עם פולי ו- demoloc) הרבה יותר מאוזן מהמדגם הראשוני (כצפוי) אבל עדיין לא ראיתי שהוא התייצב. לגבי השתנות שכיחות הילודה, גם אני חשבתי על זה אבל לא נראה לי שביולי הילודה גבוהה פי 3 מאשר באוגוסט. אתה מוזמן לבדוק ולעדכן...

Takasim

New member
זה בזוגות

כי סידרת את זה ככה, אקראיות שונה ממקריות

netbird

New member
טיפת מזל, רק היום!!!

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2903035,00.html לא לשכוח שסרטן ותאומים נופלים בקיץ...

netbird

New member
ושוב

טוב, נו, הוספתי גם את פולי - סרטן demoloc - אריה takasim - מאזניים כדי שאף אחד לא ירגיש מקופח. אתה רואה, לפעמים דיון מעמיק בשאלה שברומו של עולם חושפת חברי פורום שהתחפשו בפורים לדני דין ומאז לא הסירו התחפושת. המדגם עומד כרגע על 77 פרטים. האמת היא, שאין כאן משמעות להתפלגות פואסונית, אבל... אפשר לבדוק האם קיימת תלות של מספר היילודים בחודש. לצורך כך, החודש הראשון הוא אוגוסט והאחרון הוא יולי. תוצאה: משוואת הניבוי y=0.795x+3.171 מובהקת סטטיסטית p=0.01. מסקנה: קיימת השפעה של החודש בשנה על מספר היילודים.

netbird

New member
עוד מישהו?

שמת לב שהסרטן התפשט (12)?
אגב סטטיסטיקה, הכח העיקרי של האבולוציה, הסלקציה, נשען על כללים סטטיסטיים פשוטים למדי. לפעמים זה נשמע כמו שאלה בסטטיסטיקה: בהינתן גן חיות ובו 3 עקרבים, 12 סרטנים, 6 דגים, 6 שוורים, 7 טליים, 6 אריות ו- 4 בתולות שמשתמשות ב- 4 מאזניים וב- 7 דליים כדי להאכיל ולהשקות את החיות, מה הסיכוי של א. של כל אחד מ- 11 התאומים למצוא בתולה? ב. כל אחד מ- 6 הקשתים לפגוע באחת החיות, מבלי שאחד האריות המסתובבים חופשי יטרוף אותו? survival of the fittest? אבל בוא נהיה רציניים לרגע. דרווין שם לב, שכח מיסתורי (אבל לא עליון) פועל כאן ומשאיר בחיים רק את אותם תאומים שמצאו בתולות (רבייה), או את אותם קשתים שהצליחו לצוד מבלי להיטרף קודם (השרדות). אותו כח (שכמו כל כח אפשר להיווכח בו רק כשהוא פועל), גם השאיר בחצרו של דרווין רק את הפרושים בעלי המקור שהיה הקרוב ביותר בהתאמתו למזון הזמין (עם סטיית תקן של פלוס מינוס). להבין את כיצד זה התאים להשרדות טובה יותר זה קל, אבל צריך לזכור שזכרים שניזונו טוב יותר, גם חטאו ברעה הפוקדת את האוכלוסייה המערבית שעל כדור הארץ - השמנה. אז למרות שאצלנו זוהי רעה חולה, עבור אורגניזמים החיים בר, זוהי תכונה מושכת למדי (קשה להאמין...). ככל שאתה שמן יותר, אתה חסין יותר אל מול מחלות, אתה יכול לשיר בשעות מוזרות יותר (ישנן גם בארץ ציפורי שיר ששרות גם בלילה מאותה סיבה שהן שרות ביום) או מוקדמות יותר או סתם לשיר יותר (במקום לחפש מזון) ואתה גדול וחזק יותר ויכול לנוס טוב יותר על נפשך מפני אוייבים ולהתעמת בצורה מוצלחת יותר עם יריבים. לכן, אתה גם מושך נקבות טוב יותר. אמנם זהו רק אחד הכוחות וקיימים לא מעט כוחות נוספים המשרתים נאמנה את האבולוציה, אבל זהו הכח העיקרי והחשוב ביותר (כנראה). סטטיסטיקה פשוטה על בסיס ברירה/סלקציה - תוציא אחד, מה הסיכוי של היתר להתרבות? תוציא 10 מהו הסיכוי עתה? אבל חשוב לציין, שמעבר לברירה הטבעית (השרדות) והברירה הזוויגית (רבייה) שלא אחת גם פועלות אחת כנגד השנייה, ישנן ברירות נוספות. יותר מכך, שתי אלה מתחלקות לענפים נוספים ולא צפויים כגון סלקציה מייצבת, סלקציה מבדרת, סלקציה כיוונית, יתרון הזכר הנדיר, סלקציה חיובית לעומת שלילית...

SilentMike

New member
מצטער

מצטער אבל לא. אין כל הוכחה למובהקות סטטיסטית באסטרולוגיה. כל מה שיש זה כל מיני דברים פיצפונים ושוליים שלא קשורים למה שאסטרולוגים עושים, והר של עדויות אנקדוטליות. למעשה כמעט כל בדיקה רצינית שנעשתה על אסטרולוגיה מראה אפס מתאם בין תאריך לידה ל-אישיות/גורל/מזל/מצב-רוח. מה שכן יש מעט שבהן מתקבל מתאם זעיר. מעניין מאוד שמתאם זה מופיע אך ורק אצל אנשים שמאמינים באסטרולוגיה ומנסים להתאים את עצמם לארכיטיפ של עצמם. למנגנון הזה שבו אתה ("אתה" הכללי, ולא האישי) "בודק בעצמך" קוראים דעה קדומה ע"י אישור, והוא אומר בקיצור שאתה לוקח מהמציאות המורכבת רק את החלקים שמתאימים למה שאתה מנסה להוכיח לעצמך. במבדקים שיטתיים בני טלה הם בדיוק כמו כל אחד אחר מבחינה סטטיסטית.

qet1

New member
האם מזל סרטן הוא גם מזל שמאוד מתאים

לו להאמין באסטרולוגיה/לפרסם פרטים על עצמו? מה שאני חושב על אסטרולוגיה זה שלכל מזל יש רשימה די ארוכה של תכונות ככה שכל אחד יכול לראות בכל מזל משהו שמתאים לו... וכשמצביעים על התאמה בין אופי של אדם מסויים לבין המזל שלו מדגישים רק את הדברים שבאמת מתאימים. לאותו תופעה בדיוק הייתי עד בנומרולוגיה (הופכים את השם, שם משפחה ותאריך לידה למספרים 1-9 שמסווגים את האנשים ל 9 דפוי אשיות שונים) - לכל מספר יש מספיק תכונות כדי למצוא משהו על כל אחד...

למעלה