אסטרו, הנה הנושא האהוב עליך: רוסי מחפש אהבה

beatman

Member
אני לא רואה שום פגיעה בכבוד בכינוי זכר ונקבה

כלפי בני אדם.

A לוןA

New member
שוב-

מדובר על נוהג, לא על כלל דיקדוקי.
לכן מה שמדובר באנגלית- לא רלוונטי.
אתה יכול להמשיך לקרוא לנשים חורים ולגברים זיקפות, אם זה לא נשמע לך מעליב.
&nbsp
רק דע שלדוברי עיברית זה עלול לצרום, והם עלולים להיעלב מהרמיזה שהם בהמות, או לכל הפחות בעלי חיים.

RubberSoul92

New member

beatman

Member
הכתבות של מקס פריידין מהעבר

&nbsp
התרגלתי לא להסתכל ישירות על מושא אהבתי:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3325857,00.html
&nbsp
הייתי צריך להשתגע כדי להפוך לנורמלי:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3329148,00.html
&nbsp
רועי או יורי, אין לי סיכוי עם הישראליות:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3395702,00.html
&nbsp
אחד משלהם:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3540709,00.html

Astroo

New member
הנה משפט שמסכם את הכל, מתוך "אחד משלהם"

"מגיע לי. מגיעה לי ילדות עם המון חברים טובים, מגיע לי לחוות אהבת בוסר בגיל נורמלי, מגיע לי להיות מוערך בלי להוכיח את עצמי, מגיע לי להרגיש בבית בארץ שאליה חזרתי, מגיע לי להרגיש שייך לאנשים סביבי, מגיע לי להיות גאה בהורים שלי, ומגיע לי לדעת מי אני - יהודי, ישראלי, רוסי, צ'רקסי, מה שלא יהיה. מגיע לי להרגיש שאני לא לבד בעולם. מגיע לי שיהיו לי שורשים, בית, מקום, מולדת."

זה מחזק את ההשערה שלי

מי שיש לו בעיה כרונית כלשהי, לא מקדיש לה עשרות טורים, אלא "סובל בשקט" או מטפל בבעיה. ייתכן שמקס פשוט מצא נושא על מנת לעשות יח"צ לעצמו.

beatman

Member
רוצים לשאול את הכותב שאלות ?

שאני אדע אם לפתוח שרשור דיון ושאלות ואם להזמינו.

ivgy1980

New member
אנחנו רוצים לעשות מצווה ולעזור לו למצוא בת-זוג צברית!!

ivgy1980

New member
צריכים למצוא לאיש שידוך עם צברית אורגינלית! לא רוסיה!!

Margosha27

New member
אני ממש מזדהה עם מקס בקטע של הוא יותר מדי רוסי בשבילי

עליתי בגיל 3 מאוקראינה ורציתי להיות הכי ישראלית שיש. כל החברים שלי תמיד היו צברים פשוט כי מעולם לא הצלחתי להתחבר עם רוסים. עם השנים פשוט נוצרה מחיצה ברורה. אף פעם לא הבנתי הומור רוסי, אף פעם לא שמעתי מוזיקה רוסית, אני רק זוכרת איזה סרט מצויר מפורסם. בעיקרון לא התחברתי לתרבות רוסית. גם נורא שנאתי את שם המשפחה הארוך שלי שנגמר בקו אוקראיני טיפוסי. תמיד חלמתי להיפטר ממנו ושיהיה לי סוף סוף שם משפחה ישראלי. מבחינתי הייתי ישראלית לכל דבר. מבחינתי הם היו רוסים ואני הייתי הישראלית, לכן אף פעם לא הצלחתי להתחבר לרוסים שבדרך כלל היו בינם ובין עצמם. הם היו אחרים לא כמוני, היה להם מבטא, והם היו רוסים מדי ממש ההיפך מהישראליות שבי. הם נראו לי מוזרים ולא קשורים אולי כי נשבר להם לנסות להשתלב ואולי כי הם לא ניסו.
&nbsp
אף פעם לא יצאתי עם בחורים רוסיים. בצבא, כשהיכרתי מישהו בשם אלכס, שהיה בקטע שלי, פסלתי אותו באותו הרגע. הוא היה שונה, היה לו מבטא ומבט שונה על העולם. גם בצבא הוא הסתובב עם עולים חדשים. למרות ששוחננו בעברית הרגשתי שאנחנו מדברים בשפות שונות.
גם אף פעם לא הייתה לי חברת נפש רוסיה, כול הבנות נראו לי מרוחקות מאוד הן חיו בבועה שלהן. הרגשתי קרירות מצידן הן היו פחות חברתיות ממני וזה תמיד היה מאוד חשוב בשבילי, הפתיחות. אני זוכרת טוב מאוד את קטיה שלמדה איתי באותה ההקבצה באנגלית בתיכון. ולמרות שישבתי איתה מספר חודשים וניסיתי ליצור קשר, נראה שפשוט לא היה אכפת לה העיקר שאף אחד לא יפריע לשקט הנפשי שלה. אפילו ממש הופתעתי כשהיא שאלה אותי בנימוס מה השיעור הבא.

beatman

Member
מה הניע אותך לרצות להיות "הכי ישראלית שיש" ?

יש לך אחים/אחיות ?
&nbsp
אם היית פוגשת מישהו בשם אלכס, אך הוא היה מדבר במבטא עברי תקין, בעל מבט על העולם קרוב לשלך וכו' היית פוסלת אותו ?

למה רק לרוסים בישראל יש מבטא רוסי כבד ?

כאשר הגעתי לרוסיה חשבתי אוי ואבוי אני אצטרך לסבול את המבטא
הרוסי , אבל אני לא שומע אותו כאן גם לא בטלויזיה
וכאשר הרוסים כאן מדברים אנגלית גם אז אין להם מבטא
הם מבטאים אנגלית מצויין גם בשירים וגם ילדים קטנים ששרים באנגלית אין ךהם מבטא .
יכול להיות שמשהוא דפוק באוזן שלי ?

RubberSoul92

New member
נזכרתי בשיר אשר מתקשר לחוויות ילדותו של מקס

ורבים אחרים כמותו.

dori78

New member
אחרי שקראתי כמעט את כל השרשור

1. לא שאני רואה בשמות סיבה לפסול מישהו לזוגיות, אבל מכיוון שהנושא עלה - מקס הוא לא שם "רוסי", בטח לא כמו אנטולי או לאוניד. יותר בכיוון של אלכס או משהו כזה.

2. מותר לכל אדם לפסול את מי שלא נראה לו.
אני פסלתי באתרי היכרויות לא מעט מעשנים, למשל.
אז אותו מקס החליט שהוא לא רוצה "רוסיה". זכותו.

3. תשמעו קטע - מותר לבן אדם להחליט בשלב מסוים בחייו שהוא משנה את הקריטריונים!
אז פעם הוא פסל על "רוסיות יתר" והיום כבר לא.
אז מה? זו סיבה להחליט שהוא הביא את זה על עצמו ולכן אסור לו להתלונן?

4. רק בארץ רואים בדיילות ומלצרות מקצועות זמניים לסטודנטים ומזלזלים בהם.
בחו"ל זו קריירה לכל דבר, גם אם בעיניי הרוסים המתנשאים שחונכו להצטיינות אקדמית ותו לא זה נראה כמו חלטורה.

5. בנוגע לבחור עצמו - כן ביטמן, אני אשמח אם תזמין אותו לפה כדי שיגיב - אני מנחשת שהוא פשוט לא ממש יודע מה הוא רוצה להיות כשיהיה גדול ולכן לא ממש מצא מקצוע. זה לא כזה יוצא דופן אצל אדם שעבר טראומה רגשית ומתאר דיסוננס עמוק בנוגע לזהות שלו.
בהתחשב בעובדה שהוא התאהב בכל פעם בצברית התורנית ביום הראשון לשהותו במקום חדש - אני משערת שלא היה מדובר בהתאהבות אלא בסימון מושא פנטזיה שלא תתגשם לעולם, כך נמנע מהצורך והקושי שבליצור קשר אמיתי.
אני מאחלת לו שעם התובנות החדשות בנוגע לחייו הוא ימצא בחורה נחמדה שיודעת לראות מעבר למקצוע/רמת הכנסה.

מספר השגות

2-3: אין בעיה בלפסול, כל עוד מדובר באישיות קוהרנטית. כניסה חפוזה אל עמוד הפייסבוק של מקס מצביעה על העיסוק האובססיבי שלו בזהות הרוסית, כולל כתיבת ספר על עולה חדש והפקת סרטונים על דמויות קלאט מתוך סרטי אנימציה סובייטיים.
&nbsp
4: אנחנו לא בחו"ל

dori78

New member
כן.

1. האם היום אתה מגדיר קריטריונים אחרים, כבר לא פוסל "רוסיות"?
2. האם אתה חושב שהיית יכול להתנהל אחרת בשנות העשרה והעשרים, באופן שהיה משנה את התוצאה הסופית?
3. פה בפורום יש הרבה גברים שעשו בחירה הפוכה, כל אחד מסיבותיו: התמקדו בכוונה ב"רוסיות".
האם אתה מבין את הצד השני?
4. האם אתה מרגיש ששוב "דפקו" אותך, שבעבר התקשית למצוא בת זוג בגלל נושא המוצא והיום אתה מתקשה בגלל חוסר הניסיון?
5. האם אתה מסכים עם ההשערה שלי, שסימון אותן "יעליות" כמושא פנטזיה לא מושג עזר לך באופן לא מודע לדחות את ההתמודדות עם הדיסוננס בזהות שלך ועם כניסה למערכת יחסים כשאתה לא יודע מי אתה?

למעלה