אסיסטנטים במכללות

RanLoel

New member
האמת, אין לי פתרון...

מסכים איתך לחלוטין בנושא טיפוח הבוגרים. גם לי זה נראה תמוהה. זה כאילו שמנהלי המכללות לא מבינים שהבוגרים הם שגרירים והם יותר חשובים מכל פעילות שיווקית או פרסומית. אבל מצד שני, אף אחד מאיתנו לא באמת נכנס לתוך הכיס של מנהלי המכללות. לך תדע מה עובר להם בראש. ובקשר לפתרון - אולי בעצם כן יש לי פתרון. להגיד לא. אם כל הבוגרים יגידו לא, למנהלי המכללות פשוט לא תהיה ברירה אלא לשלם. כל עוד הבוגרים הצעירים מוכנים לעבוד בחינם, אני לא רואה פתרון באופק.

רואי17

New member
למה לא להאשים?

רן, למה אתה לא מאשים את המכללות? אתה בעצמך אומר שמנהלים מנצלים את המצב. להאשים, כן ועוד איך! זה מתחיל במכללות, ואח"כ ממשיך בקופות החולים. ככה זה כשאתה חלש ותלוי בחסדים של אחרים. חוץ מזה מסכים איתך לגמרי בעניין הכבוד העצמי. זה כל כך ב-ס-י-ס-י! (אוף, אני לא מאמין שגרמתם לי להתעצבן שוב על מצב העיניינים, יא אללה שלכם....) אני הייתי בודק אם אין כאן עבירה על החוק מבחינת המכללות.

אז אתה בודק וחוזר אלינו? ../images/Emo13.gif

נו, מה, באמת, לא ציפית שאכתוב משהו אחר, נכון?....

RanLoel

New member
אולי כי זה סתם יעצבן אותך....../images/Emo13.gif

אין פה טעם להאשים את המכללות פשוט כי זה לא יוביל לפתרון. אף אחד פה לא פילנתרופ. זו תמימות לחשוב שאנשים יסכימו לשלם בגלל מוסר גבוה. שוק כלכלי מתנהג כמו שוק כלכלי ואיפה שהמכללות יכולות לחסוך מאה שקל, הן יחסכו מאתיים. אני יכול להגיד לך שגם לי מאוד חבל שמנהלי המכללות לא רואים את אפקט הבומרנג. שהעסקה בחינם או העסקה של מורים ללא נסיון טיפולי פוגעת בהן תדמיתית ומקלקלת את השם הטוב ואת המקצועיות שלהם עצמם. אבל שוב, כל עוד יש אנשים שמוכנים לעבוד בחינם, המצב הזה לא ישתנה.

רואי17

New member
אבל זה משחרר...

אין טעם להאשים אף פעם, נכון.... אבל זה מניע את הצ'י חבל על זמן... אגב - במבט רחב יותר אבל קשור לדיון - גם החברות הכי מצליחות ובמיוחד הן, מתחילות להבין את הערך הכלכלי שביישום עקרונות מוסריים בעשייה שלהן (תרומה לחברה, זכויות עובד וכו'). כלכלה ומוסר כן הולכים ביחד, אפרופו התגובות לפוסט האחרון שלי.... תמשיכו לעצבן, ובכלל תמשיכו to rock that boat!!

RanLoel

New member
זה נכון

קראתי את כל הדיון שעורר הפוסט שלך. אחד המעניינים והעמוקים בתולדות סינית. אבל הערך הכלכלי של המוסר הוא השקעה לטווח ארוך מאוד. אנחנו מדברים על שנים של בניית מותג ותדמית. הוא בטח לא מתאים לשוק שמנהל מלחמת השרדות ולא רואה קדימה ממטר.

בעייה

קרוב לוודאי שמצבן הכספי של המכללות הוא אכן לא מדהים. מאידך גם מצבם של המטפלים לא. אני גם חושבת שיש כאן ניצול. זה שהאסיסטנטים לומדים הרבה במהלך העבודה שלהם - ברור ללא כל ספק. אבל זה עדיין זמן ואפילו כמו שיעל ציינה, כסף של נסיעות. סיום לימודים במקצוע שלנו כמו בעוד מקצועות חופשיים אחרים, עלול להביא איתו הרבה קשיים שבסופם מכריעים הרבה מהאנשים שעוזבים את המקצוע. יש הרבה בדידות ובלבול בלצאת מהלימודים ולהתמודד לבד עם מטלות שלרבים מאיתנו הן קשות, שיווק למשל והתמדה כאשר אין גב כלכלי או הכנסה בטוחה אחרת. לכן האסיסטנטיות היא סוג של חממה ששומרת את הבוגר החדש בקרבת עוד מטפלים, ומורים, ומאפשרת לו להתנסות בללמד שגם בזה יש לדעתי חיזוק של הבטחון. כמי שנאבקה לא מעט בעבר במקום עבודה שעבר על החוק בתנאי העבודה, אסיסטנטיות בחינם ועוד לשנתיים נראית לי כמו משהו שצריך לשקול בכובד ראש.

ועוד משהו שאני חושבת עכשיו פתאום

אכן, צריך לחשוב על זה בכובד ראש, וגם לבדוק מה מבטיחים אחרי שנתיים, או אחרי שנה. כי אם לא מבטיחים שום דבר, אז האם זה באמת משתלם? האם זה הוגן? האם העסקה עובדת לטובת שני הצדדים?

adas85

New member
פעם ראשונה שאני מגיבה בפורום

היי הקדשתי המון מחשבה במשך השנה האחרונה לשכר לאסיסטנטים מאחר וזו הייתה שנתי הראשונה ככזאת ומן הסתם לא קיבלתי שכר. עקב כל זאת הצלחתי להזדהות עם כל מה שנאמר פה. במשך השנה הגעתי לכמה תובנות ובעקבות הקריאה כאן יש לי גם חדשות. התובנה הגדולה ביותר שלי היא שאכן אין זה צודק שמעסיקים בחינם, זה גורר רגש מרמור ותחושת זילזול באסיסטנט הצעיר. ביחד עם חברה לא השארנו את הדברים כמו שהם וניסינו לחשוב על פיתרון, המסקנה אליה הגענו היא שאם אכן המכללה לא נמצאת במצב לשלם לכל אסיסטנט צעיר (דבר מוזר בפני עצמו עקב שכר הלימוד הבלתי מבוטל שמשלמים...), עליה לפחות לצ'פר, לתת איזשהו יחס, תנו תלושים לחגים, תעשו הנחה לאלו שעדיין לומדים, תנו קורס העשרה מוזל, משהו, כדי שנרגיש פחות מנוצלים. מה דעתכם על כך בתור פיתרון? בעיה נוספת עם אי תשלום היא שאין לדעת עד מתי יתנו לך להתקדם בתור אסיסטנט, אתה משקיע את זמנך ומרצך בתקווה להגיע לשלב בו תהיה אסיסטנט בשכר ועם זאת אתה לא יודע אם גם בשנה הבאה תמשיך ותהיה אסיסטנט, בכלל למכללות לא מאוד משתלם להמשיך להעסיק אסיסטנט שאינו בשכר. הרי הרבה יותר כלכלי להחליף לאחד חדש שעוד לא התנסה ואין צורך לשלם לו! ניצול? בהחלט!! מה לעשות בעניין? אני אישית לא בעד מרד, התנגדות וכדומה מאחר וזו לא צורה שאני מאמינה בה, להפך מה שאנחנו עושים כאן, עכשיו, הרבה יותר הגיוני בעיני, צריך להעלות את הדברים לשיח בין הסטודנטים, בין המורים הותיקים ובין מנהלי המכללות, לנסות לשבת ולדבר, לנסות להגיע להסכמה מחודשת בעניין. כי אם יראו שיש שיח בנושא אולי נוכל לשנות דברים, אבל צריך להגיע אם פתרונות ולא עם אגרסיביות. זאת דעתי לפחות ערב מצויין לכולם ומונדיאל שמח! הדס

אסיסטנטית

היי הדס, ברוכה הבאה ואני מקווה שזו לא הפעם האחרונה שאת מגיבה בפורום. אני שמחה לשמוע שניסיתם להתארגן ועשיתם איזה שהוא משהו, שלא קיבלתם את המצב כמובן מאליו. ממש כשם שאנחנו רוצים להתקדם בתחום וצריכים את המכללות לשם כך, המכללות גם צריכות אותנו. אני חושבת שאם באמת לא מתאפשר לשלם, שיפרגנו בדרכים אחרות. בנוסף, צריך להיות חוזה. חוזה שאומר, שמי באמת משקיע את השנה (שנתיים) חינם האלו, צריך לקבל משהו בתמורה- לא רק פרגון בהנחה מגניבה או קורס אסיסטנטים של סופ"ש, אלא תמורה ישירה להשקעה- וזה אומר הבטחה שבשנה השלישית יש עבודה ולא זורקים אתכם ומעוברים לדם חדש שיעבוד בחינם. בתחומים רבים באוניברסיטה למשל יודעים שעובדים בחינם (או שכר מינימום זעום), אבל יודעים שזה מוביל לאן שהוא בסופו של תהליך. אתם יודעים את בתום תקופת החינם מובטחת לכם עבודה? לכל אחד ואחד? יש הבדל בין אסרטיביות לאגרסיביות ואסור לבלבל ביניהם. ולכן אני מסכימה איתך שצריך לשים את האגרסיביות בצד, אבל צריך להישאר עם האסרטיביות. בסופו של יום, יש פה 2 צדדים שזקוקים זה לזה, ואין שום סיבה שלא תהיה הידברות ונסיון להגיע למצב שאסיסטנטים לא ירגישו מרמור במקרה הטוב, ומנוצלים במקרה הרע. בהצלחה, יעל

יעל שני1

New member
אסיסטנטיות בחינם

שלום יעל, רן וכל המגיבים לנושא. עקבתי אחרי הדיון המרתק והאינטליגנטי. למעשה, כולם צודקים. זה לא שחור ולבן. מצד אחד יש את כוחות השוק, החוק הבסיסי במשוואה ביקוש / היצע - אם הביקוש עולה על ההיצע המחיר עולה. לכן המכללות מרשות לעצמן.אולי בשלב הבא האסיסטנטים ישלמו למכללה... מצד שני, מקובל במזרח שכל בעל מקצוע, במיוחד אלה השואפים לדרגת מאסטר, נצמדים למורה במשך שנים עד אשר יעמדו לבד על הרגליים. יש לימוד שלא יכול להיות פרונטלי. זו הצפייה העיקשת שבונה את המטפל. ובמובן מסויים המתלמד אפילו מפריע לאומן בעבודתו. כך שללא ספק יש כאן תמורה גדולה מאוד לאסיסטנט. האם זה EVEN? וישנו גם האספקט הפסיכולוגי של עבודה בחינם. לגבי הביטחון העצמי אני לא מסכימה. ללא ספק האסיסטנטיות רק מעלה את הבטחון העצמי המקצועי. בתוקף היותי חברת הועד של האגודה לריפוי סיני המייצג את כלל המטפלים בארץ, חשוב לי מאוד הדיון הזה. הגעתי למסקנה שזה נושא שכדאי להעלות באגודה במסגרת תהליך ההכרה במכללות - יתכן שצריכים להוסיף שם התיחסות למה סביר ולא סביר בהעסקת האסיסטנטים.כך שללא ספק הטימינג של הדיון הזה מתאים ביותר. ואולי זו שוב ההזדמנות לומר שהאגודה פועלת ועושה למען כלל המטפלים בדיוק בסוגיות כאלה ואחרות, ולכן חשוב ונכון להיות חברים בה, להשתתף, ליזום ולדחוף למען כולנו. יעל שני מטפלת מוסמכת ברפואה סינית - דיקור, שיאצו, צמחי מרפא סינים, כוכב-יאיר Dipl.Ac. , B.Sc

RanLoel

New member
עוד נקודה להתייחסות

לדעתי ממש לא נכון לשקול. זה נכון שהאסיסטנציה היא סוג של חממה אבל באיזה מחיר? בנוסף לפגיעה בערך העצמי שכבר כוסתה פה למעלה, מאוד בעייתי בעיני להפוך לאסיסטנט שאמור לספק תשובות מייד עם סיום הלימודים. בעל כורחך אתה מאבד את היכולת לא לדעת. אתה מאבד את הזכות להיות בפוזיציה של שואל השאלות. וזה קורה מוקדם מידי, הרבה לפני שהספקת לגלות את עצמך כמטפל.

guysegal

New member
עורכי דין למשל מקבלים כסף על תקופה דומה

אני אסיסטנט בקליניקות של מכללת מדיסין חיפה. מאוד נהנה, לומד ה-מ-ו-ן. הכיוון שלי הוא בהחלט להוראה. יחד עם זאת, אני לא מסכים שאסיסטנט (לא במכללה ולא אצל מטפל פרטי) לא צריך לקבל כסף. אנחנו מגיעים לעבוד לא ? אני לומד המון ואולי לא הייתי מגיע לזה ללא תקופת אסיסטנטיות, אבל זה אומר שלא צריך לקבל על כך גמול כלכלי כלשהו ? אף אחד לא מצפה להתעשר פה, אבל לכסות את הוצאות הנסיעות ויום העבודה בהחלט יכול להיות נחמד. בשנה שעברה למדתי אצל מורה שמגיע מהולנד. כל פעם שהוא בארץ הוא מטפל באנשים ויש לו אסיסטנטית קבועה ובתשלום יפה מאוד. הוא היה ממש מופתע שלא משלמים פה לאסיסטנטים. נכון, אלה בהחלט לימודים, אבל זה ממש כמו במסעדות (גם את זה עשיתי הרבה שנים), שלא צריכים לשלם למלצרים כי הם מקבלים טיפים. למעשה יש פה כח עבודה בחינם.

אסיסטנט אצל מטפל

היי גיא, טוב לשמוע ממך, מה שלומך? אסיסטנט אצל מטפל ללא תשלום.... אני חושבת שפה יש הבדל משמעותי, שכן זה בבחינת הוראה מפה לאוזן, ואז לא רק שאתה לא אמור לקבל על זה כסף, מן הראוי לשלם על זה בעצמך..... לא? יעל

ומיד אציין

שאני ממש לא בעד לשלם למטפלים כדי שאהיה אסיסטנטית שלהם, אני רק מעלה נקודה לדיון....

guysegal

New member
מטפל לוקח אסיסטנט,

מבקש ממנו לעשות טווינה/שיאצו, מוקסה, להוריד מחטים וכו... שוב, זה בעצם להביא מישהו שיעבוד אצלך אבל לא לשלם לו. איפשהו אמרנו לעצמנו שזה בסדר כי אנחנו לומדים מזה. גם במלצרות למדתי הרבה, איך לדבר עם אנשים, איך לתפקד תחת לחץ ועוד... זה אומר שאני לא צריך לקבל כסף ? נכון שלומדים מזה המון, אבל יש פה משהו מעבר לזה. זאת בדיוק הסיבה שהאדם היחיד שמשלם בארץ לאסיסטנטים הוא בכלל מהולנד.

למעלה