אסף ארליך מתארח בפורום

bleeding guitar

New member
אסף ארליך מתארח בפורום ../images/Emo88.gif../images/Emo168.gif

אסף ארליך מגיע לאירוח כתוב בפורום ביום חמישי 26.07.07 בשעה 18:00 זאת ההזדמנות שלכם לשאול אותו ככל העולה על רוחכם (בגבולות הסביר כמובן) שאלות לאסף יש לשרשר לכאן בלבד. שיהיה אירוח נעים
יפית

קודם כל כל הכבוד על המחיר

קודם כל כל הכבוד על המחיר המועט של הדיסק, שווה לכל נפש,,,,, קניתי אותו , ורציתי לדעת למה הוא יחסית מלנכולי , האם זו כתיבה אופנתית תל אביבית או שזה מצב שלך יחסי בחיים?

אופנה

אין לי מושג מהי כתיבה אופנתית תל אביבית. הכתיבה שלי מגיעה ממקום נקי ומשתדלת להיות אמיתית, ויש רגעים בחיים שלוקחים אותך למקומות קצת פחות נעימית ואם אני מרגיש צורך להיות נאמן לעצמי אז אין לי ברירה אלא להתייחס לתחושות האלה.

talspi

New member
שלום אסף...

שאלה לי אליך.. אתה לא נוהג להופיע מחוץ לתל אביב.....חוץ מעיר האורות נרשמו הופעות ספורות בירושליים, או לדוגמא הופעה בחיפה במרתף 10 עוד חודש, אחריי שקרוב לשנתיים הדרת רגליים מהעיר הזאת (זכורה לי הופעה לפניי 3 שנים בסוג של "זאפה חיפה" בחוצות המפרץ, מול קהל של 15 איש). אני מאמין שמיעוט ההופעות מחוץ לתל אביב נובע מתוך פחד במחסור של קהל...... אם בזה אכן מדובר, אתה לא חושב שזה קצת יומרני לצפות לקהל רב בכל הופעה? לדוגמא אפשר לקחת את ערן צור שמופיע בכל חור שרק מבקש גם אם זה ממול 10 איש... אם זה לא נובע מתוך פחד ממחסור בקהל, אעז ממה נובע המיעוט בהופעות מחוץ למרכז? ולסיום - הדיסק מעולה!!! נפגש במרתף 10... :)

שלום לאסף. שאלה על "סצנת רגש"

כשאבא שלי נפטר לפני חצי שנה, בדיוק גיליתי אותך. שמעתי את השיר "עשרה ימים" במקרה בערוץ 24, ואז התחלתי ממש לשמוע את שאר השירים שלך. אלו בעצם השירים שליוו אותי כל אותה תקופה. הסגנון המלנכולי התאים בדיוק. רציתי לדעת על מה מדבר השיר "סצנת רגש" ואיך הגעת לכתוב אותו ? אגב, רציתי גם להגיד שאתה יוצר נפלא, ומאוד מקורי. והכי אני אוהב את "נשבר", "כמה מדרגות", "כוכב", "עשרה ימים" ואיך לא, "סצנת רגש" עלה והצלח

סצינת רגש

תודה רבה לך, אך אני לא נוהג להסביר שירים רק בגלל העובדה שלדעתי זה עלול להקטין אותם ולמסגר אותם ולתחום אותם.

Pink Roses

New member
שלום אסף

לכבוד הוא לי לכתוב ליוצר שאני הכי מעריכה היום בארץ, במוזיקה הישראלית ובכלל. אין לי כל כך מה לשאול אותך כי אני יודעת שאתה לא אוהב לנתח מילים של שירים שכתבת, ואני גם מעדיפה לפרשן אותם בעצמי. מה שאני שואלת, זה האם יש סיבה מסויימת שאתה נמנע מלבצע את "תניחי תורה" בלייב? תודה, עלה והצלח ואני מאחלת לך שרק תמשיך ליצור מוזיקה משובחת ולהנות מהתהליך
ליאורה

תניחי תורה

התפרצת לדלת פתוחה כי במקרה היום בצהריים ניהלתי סוג של דיון על האם אני צריך לבצע את השיר הזה בהופעה או לא והגעתי למסקנה שבסה"כ אני די אוהב אותו למרות שבעבר היו לי איתו עניינים לא פתורים אבל אני מרגיש שהיום אני יכול לחזור אליו ממקום קצת אחר אבל אל תתפסי אותי במילה.

עירזרה

New member
היי ארליך

קודם כל, עכשיו חזרתי מההופעה בלבונטין, ורציתי להגיד לך תודה, על זה שנתת את כל הלב, כמו תמיד :) רציתי לשאול אותך, מה מתוכנן בעתיד? קליפ? דיסק? מתי? חוץ מזה, איך היתה ההרגשה להופיע בלבונטין ובלה פצ'נגה?

מתי

יש כרגע אסופה משמעותית של שירים חדשים ובקרוב אתחיל לעבוד עליהם. כבר אמרתי לא מזמן ואני חוזר שוב ואומר שהפעם לא יעברו 5 שנים עד הדיסק הבא. ההופעה בלה פאצ'נגה היתה מהנה בהחלט זה היה מאוד מרגש לצאת מתל אביב ולהגיע לבאר קטן שיש בו אנשים שצמאים למוזיקה ולקליפות של בוטנים. אתמול בלבונטין התחושה היתה אחרת לגמרי משהו שטרם חוויתי בעבר, זה היה מופע עמידה, הקהל היה מאוד קרוב ומאוד מפרגן, ומאוד בעניין. זאת היתה חוויה מדהימה.

Indian Friend

New member
שלום../images/Emo13.gif

כיף שבאת להתארח אצלנו
מסקרן אותי לדעת- מה נותן לך השראה ליצור? מאילו אמנים אתה מרגיש שאתה מושפע? מה הכי מרגש אותך בתהליך היצירה? מתי התחלת ליצור? אילו אמנים - ישראלים ומחו"ל - אתה אוהב לשמוע?

zippa

New member
שאלות, שאלות, שאלות, שאלות...

שלום שלום :)
מה היחס שלך לביקורות הרשמיות שהתפרסמו על "חדשות מהמגירה"? או בכלל על המוזיקה שלך? והאם אתה מודע לפעילות המקוונת הערה (יחסית) שהמוזיקה שלך יוצרת? יצא לך לקרוא תגובות לדיסקים ולהופעות שלך מטעם גולשים, ולא מטעם מבקרים (למשל בפורום הזה.. אבל לא רק)?
אני משערת שאני לא הראשונה, ובטח גם לא האחרונה ששואלת שאלה שכזו - מה אתה חושב על מושג הפלייליסט הידוע לשמצה? בהקשר דומה, אני חושבת שיש לא מעט שירים ב"חדשות מהמגירה" שיכולים לפנות לקהל מאד רחב, בלי כל קשר להתמסחרות או למושגים שליליים אחרים. האם אתה חושב שכל אומן, במובן מסוים, יוצר במטרה שכמה שיותר אנשים ישמעו אותו, או שזה בכלל לא רלבנטי, והיצירה היא לשם היצירה בלבד?
מאד נהניתי בהופעה בלבונטין אתמול, אבל קצת היו חסרים לי ה"אפקטים" שיש בבארבי, למשל - התאורה, החלל הגדול (כשהוא מלא, כמו בהופעת ההשקה). האם יש סיבה שאתה גילית העדפה ברורה למדי לבארבי בעבר? מהו המקום האהוב עליך להופעות, בתור מופיע ובתור צופה, ולמה..?
מה לדעתך החשיבות (לא הצלחתי למצוא מילה מתאימה יותר) בהופעות? אתה פשוט נהנה מהן, זה דרך לגרום לעוד אנשים להכיר את המוזיקה שלך, זו עוד דרך ליצור? יש לך שירים חדשים שאתה חושב לבצע בעתיד (הקרוב אולי?) בהופעות? אני מתנצלת אם השאלות קצת עקומות. ככה זה כשיש מבחן עוד שעתיים. תודה רבה על ההופעה אתמול, זה היה ניקוי ראש מוצלח. מקווה שאתה נהנה מהאירוח, וכיפאק היי ליפית

תשובות

בגדול אני מתייחס לביקורות בצורה מסוייגת. קשה לי לומר שכל ביקורת באשר היא היא ביקורת טובה, למרות שזה מאוד נחמד וקצת מנפח את האגו לקרוא ביקורת טובה על דברים שאתה עושה. אני חושב שבעיקר אם ביקורת מצליחה לגרום לאנשים שלא מכירים לקנות אלבום או להגיע להופעה אז היא ביקורת טובה. אני לא יכול לדבר על אומנים אחרים למרות שלפעמים יש תחושה שאומנים מסוימים כותבים בצורה מסויימת כדי שזה יגיע למקום מסויים. בסופו של דבר כל אומן רוצה שיקשיבו לו ושיתחברו לדברים שהוא עושה, וכל אחד חייב מחוייב קודם כל לעצמו. אצלי הדברים פועלים קודם כל בשבילי, בשביל שחרור ורק אח"כ אני מתחיל להתייחס לעובדה שיכול להיות שיש מישהו שיקשיב לזה. פלייליסט הוא פלייליסט וכבודו במקומו מונח. מי שמצליח להכנס לשם זה לא אומר עליו שום דבר לטובה או לרעה כמו שמי שלא מצליח להכנס לשם זה לא אומר עליו שום דבר לרעה או לטובה. אני מאוד אוהב להופיע בבארבי, אני חושב שיש עוד מקומות שהם בהחלט ראויים, בתל אביב ומחוץ לתל אביב. הופעה בעיני זו עוד דרך להגיע לאנשים. בהופעות יש אווירה שונה מאשר לשמוע אלבום בבית. החיבור הוא מיידי בין אומן לקהל ואני חייב להודות שאני מאוד מאוד נהנה להופיע.

קרן שגב

New member
אסף ארליך

מה צריך לעשות כדי שתחזור להופיע בבארבי? אני מוכנה להקריב הרבה בשביל זה..

kurt2000

New member
אתה ענק!!!

אהלן, נתחיל מזה שאני מת על הדיסקים שלך, חודשיים לא הצלחתי להקשיב לשום דבר אחר חוץ מחדשות מהמגירה. פשוט ממכר!! שאלתי אליך היא מהם הדיסקים שהכי השפיעו עליך? ובכלל האם יש איזה דיסק מעניין שאתה ממליץ עליו.... תודה, ותמשיך לעשות מוסיקה טובה!!!

שלום אסף ../images/Emo13.gif

כל הכבוד על שנתת לנו הכבוד ובאת להתארח בפורום רציתי לשאול, מה מניע אותך לכתוב? אתה כותב מתוך עצב? מתוך רגש? כשכואב לך? הרי כל אדם כותב מתוך משהו אחר. מעניין אותי ממה זה נובע אצלך. האם יש שירים שלך שאתה כבר לא מתחבר אליהם ולא מבצע אותם יותר? ואם כן איזה? האם התואר "הזמר הכי טוב שאתם לא מכירים" מחמיא לך או שנמאס עליך? לאילו אמנים בארץ ומחוץ לה אתה מתחבר? זהו להפעם. תודה.

לצבר

כיום מה שמניע אותי זה בעיקר לחצים בחזה, אבל גם דרך אחרת להתבטא ולבטא דברים שאולי פחות יוצאים החוצה ביום יום. אני כותב מתוך כל רגש אפשרי, זה יכול לבוא מפרצי שמחה בלתי נשלטים ורגעי שטות למינהם ויכול לבוא מהמקומות הכי אפלים, כואבים, מרסקים. אני מאוד אוהב (וכבר אמרתי בעבר) את פורטיס ואת ברי, אמדורסקי. אני חושב שלשלומי שבן יש אלבום חדש מעולה, למרות שאני חייב להודות שלא שמעתי את כולו. אבל יש לי תחושה שהוא טוב. אני בכלל חושב שיש פה מוזיקה מעולה, אבל צריך לפעמים להזיע קצת כדי להגיע אליה.

למעלה