אסף הרופא - תקנות חדשות למענק לידה:

אסף הרופא - תקנות חדשות למענק לידה:

למי שמתכוננת ללדת בבית ורוצה להגיע לאסף הרופא לאחר הלידה לקבל מענק לידה מבלי להתאשפז! כבר לא ניתן לעשות זאת. גם באסף הרופא יהיה צורך להתאשפז למשך 12 שעות על מנת לקבל את המענק. חשוב שתדענה. איימי

איימי תודה על העדכון אני אבדוק את

זה - מאד חשוב ! אגב במעייני הישועה היה נסיון לעשות משו מאורגן בנושא והוא למיטב ידיעתי לא צלח, אבל פרטנית אפשר לדעתי להגיע אליהם לשם המענק, ללא אשפוז, אני אבדוק שוב גם איתם.

mise

New member
מעייני הישועה.

כשאני הייתי שם פעם אחרונה, כשבתי נולדה ב - 29 לינואר 2005, לא היה צורך באשפוז כדי לקבל מענק.

mise

New member
מצד שני,

הרופאים והאחיות לא עשו בעיות ולא ביקשו אשפוז, אבל כשהגענו לעמדת רישום משרד הפנים, שם הפקידה רושמת ומעבירה את המסמכים לב"ל, היא אמרה: "אבל צריך להתאשפז", אמרתי לה: "זה לא עניינך, ביה"ח נתן לי אישור ואת תרשמי את הלידה כלידת-בי"ח", היא בלעה את הרוק ועשתה את זה. אז יכול להיות שזה תלוי פקיד ולא מדיניות.

לא ברור לי איך זה אפשרי

אם אני מבינה נכון, מענק הלידה מתקבל מהמוסד לביטוח לאומי. איך החוק/התקנות יכולים להיות מושפעים ממדיניות של בי"ח מסויים?

סטיוויה

New member
החוק היבש אומר

שיולדת צריכה להתאשפז למשך 12 שעות אם ברצונה לקבל מענק לידה. ביטוח לאומי מקבל דיווח מבית החולים ועל סמך כך משלם. עד עכשיו באסף הרופא עקפו את החוק ע'י כך שרשמו יולדות בית כאילו התאשפזו בבית החולים.

ממה שבדקתי באתר של ביטוח לאומי

לא נקוב זמן אשפוז, אלא רק תנאי של "ילדה בבית חולים או אושפזה מיד לאחר הלידה". יכול להיות, שביה"ח לא מוציא אישור אשפוז לביטוח לאומי, אלא בכפוף לנוהל פנימי (=שעות אשפוז ).

meravbr

New member
זה ממילא כ"כ מיותר...

אנחנו נסענו (במקרה לאסה"ר) אחרי הלידה וה-5 שעות האלו היו 5 השעות המתישות של חיי...

כן, אבל זה יותר קריטי בלידה ראשונה

כי המענק הוא גבוה ומכסה חלק מעלות הלידה. רוב האנשים שעושים אצלי קורס הכנה ללידה ראשונה, בוחרים לנסוע לבית חולים להיבדק ולקבל את המענק.

אמאשלטל

New member
תודה על המידע!

אשמח לשמוע באיזה בתי חולים זה אחרת וגם מה גובה מענק לידה, שאני מבינה שמשתנה בין הלידות.

mamadan

New member
לגבי מענק הלידה-

אני קיבלתי את המענק (ילד שני כ-600 ש"ח) ישירות לחשבון ולא הלכתי לביה"ח, הייתה לי נכונות לוותר עליו. יש למישהי הסבר למה קיבלתי אותו בכל זאת?

צימעס

New member
בבט"ל בדרום אין רובריקה "לידת בית"

אז הם לא ממש שואלים, ומשלמים.

סטיוויה

New member
זה לא מדוייק. גם בצפון זה קרה לכמה

אני חושבת שיש מדיניות שקטה בב'ל לשלם מענק לידה ישירות לחשבון הבנק אפילו שזו לידת בית. אני יודעת מכמה יולדות בית שרשמו במשרד הפנים כמה חודשים אלרח הלידה וקיבלו לבסוף את המענק. יכול להיות שפסיקת בג'ץ האחרונה תשנה את המדיניות הזו. כשרשמנו במשרד הפנים בב'ש הם רשמו כאילו הלידה היתה בסורוקה. אני מתארת לעצמי שזה גם תרם לעניין.

ואני נתקלתי עכשיו בקושי משפטי אמיתי

לרשום תינוק מלידת בית במשרד הפנים. דרושה התערבות בימ"ש.

למעלה