אסף הרופא - תקנות חדשות למענק לידה:

פרטי המקרה חסויים כמובן

חוק מרשם האוכלוסין קובע בסעיף 6: חוק מרשם האוכלוסין, תשכ"ה-1965 "הודעה על לידה שאירעה בישראל תימסר לפקיד רישום תוך עשרה ימים; ההודעה תימסר על ידי האחראי על המוסד שבו אירעה הלידה, או - על ידי הורי הילוד, הרופא והמיילדת שטיפלו בלידה - אם אירעה במקום אחר..." נוהל משרד הפנים הוא שיש להציג אישור ממילדת מוסמכת שליוותה את הלידה או מרופא נשים - שבדק את היולדת עד 24 שעות לאחר הלידה ומאשר שאכן ילדה, לצורך הרישום. לא מצאתי תקנות שמגבות את הנוהל הזה, אבל בהחלט יש פררוגטיבה למשרד הפנים לייצר נהלי עבודה - שאותם ניתן לתקוף רק במסגרת ניהול הליך משפטי ממילא. התנאים האלה לא התקיימו במקרה המסויים, ולכן נדרשה פנייה לבימ"ש. עכשיו אגב - זה מועבר לתגובת היועץ המשפטי לממשלה, לתסקיר פקידת סעד, וייתכן שיחייבו גם בבדיקת רקמות, הואיל ואין אב ידוע ויש חשש ממקרי חטיפה/קניית תינוקות. תקנה 3 לתקנות מרשם האוכלוסין (רישום מאוחר של לידות ופטירות), תשל"ו-1975 קובעת: "לבקשה לרישום מאוחר של לידה יצורפו תעודה של בית החולים שבו אירעה הלידה או פסק דין הצהרתי". רישום מאוחר מוגדר כשנה מאז הלידה.

צימעס

New member
מענין.

להערכתי, הרבה יולדות בית נרשמות אחרי מעל ל 10 ימים (עם אישור של מילדת/רופא), ואין עם זה בעיות בד"כ.

אולי רובנו ברווח בין

10 ימים לשנה. לא הבנתי מהציטוט של התקנות איך הם מתייחסים לרווח הזה. אולי הם לא מקפידים על איחור, עד שנה???

mamadan

New member
אין לי מושג, גם אני הייתי בשוק..

אולי בגלל שזה לא לידה ראשונה?

mise

New member
זה 600 ש"ח?

מתי ילדת? אני כבר מבולבלת. כל אחת אומרת משהו אחר.. אז כמה מקבלים על ילד שני?

mamadan

New member
ילדתי ביוני 2005, זה היה 600 +

נכנס ישירות לחשבון שהקצבת ילדים נכנסת אליו

למעלה